Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.11.2017 o 11:04, fluber napisał(a):

Jeszcze odnośnie prezesa, to z jednej strony media kreują go na nieśmiałego, nieradzącego sobie w relacjach damsko-męskich niezaradnego życiowo miłośnika kotów przed 70-tką, a z drugiej strony te same media próbują zrobić z Jarosława krwiożerczą bestię, demolująca państwo, wsadzającą wszystkich do więzienia, chorego z nienawiści mściciela.

Te dwa obrazy jednak w ogóle ze sobą nie współgrają i są narracyjnie niespójne. Co więcej, chyba jednak przeważa ten pierwszy obraz, bo podejrzewam, że gdyby każdy zapytał siebie: "czy boisz się Jarosława Kaczyńskiego?" to odpowiedź brzmiałaby... nie.

O! To tak samo jak media 'prawicowe' z Komorem:

- z jednej strony bul i jemiol

- z drugiej ruski agent, WSI

I o co ci chodzi z tym standardem w panstwach swieckich? Ja se swoich wojazy nic takiego nie kojarze. O i tu znalezione na szybko:

https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1597001,Zakaz-handlu-w-niedziele-w-ktorych-krajach-UE-obowiazuje

Edytowane przez julekstep

W dniu 24.11.2017 o 11:04, fluber napisał(a):

Te dwa obrazy jednak w ogóle ze sobą nie współgrają i są narracyjnie niespójne. Co więcej, chyba jednak przeważa ten pierwszy obraz, bo podejrzewam, że gdyby każdy zapytał siebie: "czy boisz się Jarosława Kaczyńskiego?" to odpowiedź brzmiałaby... nie.

fluber , jesteś chyba dorosły , nie wiem czy masz żonę czy dzieci ale sam wiesz , że dorośli ludzie nie boją się wariatów, krwiożerców czy bandytów tylko właśnie fanatyków czy ludzi co mają w życiu do stracenia najwyżej kota.

dla mnie dla Polaka/Obywatela Polski jest porażką , że taki facet jak Jarek jest najważniejszą osobą w państwie.

jeśli chodzi o niedzielę to kolejny gospodarczy czy społeczny ruch, który utwierdza mnie , że PiS nie jest z mojej bajki

W dniu 23.11.2017 o 15:16, fluber napisał(a):

A co do terapeuty, to cóż mogę powiedzieć. Zacytuję tylko jego tekst:

to oczywiste, że kiedy Polacy stali się zamożniejsi, większa część wydatków idzie na alkohol.

Fluber - ty wrzucasz takie manipulacje specjalnie czy w pełnej nieświadomości? 

Czepiasz się tego zdania, terapeuty, który tym się zajmuje zawodowo. Na dowód, że jest w błędzie i głupoty gada i w ogóle to trzeba za to radiu odebrać licencję, wrzucasz taką tabelkę z drwiną:

To, jak widać oczywiste, że jesteśmy coraz biedniejsi:

44606a57706b4c90b0154cb4b1a4bb8b.jpeg

Tabelka ta (nie wchodzę w to czy jest prawdziwa czy nie) jest o tym, że Polacy piją coraz mniej alkoholu w przeliczeniu na 100% alkohol na głowę. Nie da się z niej wyciągnąć wniosku, że wydajemy mniej czy więcej na alkohol a jedynie, że mniej alkoholu pijemy.

Więc jeszcze raz pytam się - po co to robisz?

A na deser wrzucasz swoją opinię:

A jeśli rośnie import drogich alkoholi to nie znaczy, że Polacy piją więcej, to po prostu oznacza, że Polacy piją lepsze jakościowo trunki.

Z której można wysnuć wniosek, że Polacy więcej wydają na alkohol, bo lepsze jakościowo to w większości przypadków droższe.

I jeszcze raz zdanie którego się czepiasz

to oczywiste, że kiedy Polacy stali się zamożniejsi, większa część wydatków idzie na alkohol.

Nie mam danych i nie będę się mądrzył, ale chyba można stwierdzić, że sam potwierdziłeś zdanie, które wyśmiałeś. I to w tym samym poście!

Edytowane przez Tecu

Być może ktoś to zgłosił, ale miałem głównie problem z tytułem artykułu, który brzmiał tak, jak to jest w linku, który wrzuciłem wcześniej:

"Potężny wzrost spożycia alkoholu. Mamy 500+. Jest za co pić"

By nie było - czepiam się tylko Twoich słów o terapeucie, bo zgadzam się, że tytuł może nie być w porządku, choć tego nie wiemy, bo w tabelce są dane za 2016 i to z gwiazdką, więc może nie pełny rok.

To też jest kwestia liczenia i logiki. W przeliczeniu na 100% alkohol jak powinno się podawać może pijemy mniej, ale przykładowo piwa, wina, cydru pijemy więcej, czyli de facto ilość litrów napoi alkoholowych możemy spożywać więcej, co nie zmienia faktu, że tytuł jest mylący, ale żeby za to postulować zabranie licencji stacji radiowej? :)

W dniu 24.11.2017 o 12:45, Tecu napisał(a):

By nie było - czepiam się tylko Twoich słów o terapeucie, bo zgadzam się, że tytuł może nie być w porządku, choć tego nie wiemy, bo w tabelce są dane za 2016 i to z gwiazdką, więc może nie pełny rok.

To też jest kwestia liczenia i logiki. W przeliczeniu na 100% alkohol jak powinno się podawać może pijemy mniej, ale przykładowo piwa, wina, cydru pijemy więcej, czyli de facto ilość litrów napoi alkoholowych możemy spożywać więcej, co nie zmienia faktu, że tytuł jest mylący, ale żeby za to postulować zabranie licencji stacji radiowej? :)

Ciesze sie ze dostrzegles ze tytul artykulu brzmial "potezny wzrost spozycia alkoholu" i trudno mnie oskarzac o manipulacje ze oskarzylem ten artykul o bledna sugestie ze w polsce wzroslo spozycie alkoholu. To nieprawda. Zmalalo. Poza tym wypowiedzi terapeuty w kontekscie tytulu sa dosc jednoznaczne. Co do procentowych wydatkow na alkohol, to nie znam danych na ten temat.

Zobacz sobie na 1 zdanie w tym artykule.

W dniu 24.11.2017 o 12:06, Koelner napisał(a):

fluber , jesteś chyba dorosły , nie wiem czy masz żonę czy dzieci ale sam wiesz , że dorośli ludzie nie boją się wariatów, krwiożerców czy bandytów tylko właśnie fanatyków czy ludzi co mają w życiu do stracenia najwyżej kota.

dla mnie dla Polaka/Obywatela Polski jest porażką , że taki facet jak Jarek jest najważniejszą osobą w państwie.

jeśli chodzi o niedzielę to kolejny gospodarczy czy społeczny ruch, który utwierdza mnie , że PiS nie jest z mojej bajki

Taki facet jak jarek czyli jaki? Edytowane przez fluber

W dniu 24.11.2017 o 11:41, julekstep napisał(a):

O! To tak samo jak media 'prawicowe' z Komorem:

- z jednej strony bul i jemiol

- z drugiej ruski agent, WSI

I o co ci chodzi z tym standardem w panstwach swieckich? Ja se swoich wojazy nic takiego nie kojarze. O i tu znalezione na szybko:

https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1597001,Zakaz-handlu-w-niedziele-w-ktorych-krajach-UE-obowiazuje

Ze nie ma korelacji miedzy religijnoscia kraju a zakazem handlu w niedziele.

Moim zdaniem na koncu ta bulowatosc mocno przewazyla, zwlaszcza na tle dudy.

W dniu 24.11.2017 o 13:26, fluber napisał(a):

Ze nie ma korelacji miedzy religijnoscia kraju a zakazem handlu w niedziele.

Moim zdaniem na koncu ta bulowatosc mocno przewazyla, zwlaszcza na tle dudy.

Pisales, ze to 'norma w krajach swieckich'. Jesli w wiekszsosci 'krajow swieckich' tak nie jest to nijak to sie ma do 'normy'. Jakbys napisal ze 'nie jest to ewenement/nic nowego' to spoko - ale napisales jak dziennikarz tvpis :P

"Sejm wprowadzil czesciowa prohibicje. Gminy beda mogly zakazac sprzedazy alkoholu w nocy"

brawo. teraz gminni urzędnicy bedą jedną reką zakazywac, a drugą otwierać meliny całodobowe, w których suweren PISowskie będzie mógł godziwie wydać 500+.

"Krakow. Zastal zone w lozku ze swoim kolegą. W szale urwal mezczyznie jądro"

od razu widać, że tutejszy. uchodźca arabski urwałby oba i zrobił sobie z nich śniadanie.

"Atak nożownika w Płocku"

ludzki pan. uchodźca arabski atakowałby dwoma nożami i wspomagał się nieobciętymi paznokciami

u obu stóp. jednocześnie !

"Brodnica. Kobieta zgwałcona na komendzie przez policjanta"

e tam, uchodźca arabski zgwałciłby kobietę, policjanta, a potem policyjną pałkę i kajdanki.

jednym słowem : bójmy się uchodźców, bo jak ich tu wpuścimy, to całe piękno naszego życia

społeczno-towarzysko-kulturalnego spotka klęska oraz upadek całkowity.

Poland, Poland uber alles !

"Jakie jeszcze masz fantazje ?"

że sam sobie wszedłem do d...

I jaki z tego morał ?

Edytowane przez vasquez

W dniu 24.11.2017 o 15:06, vasquez napisał(a):

"Sejm wprowadzil czesciowa prohibicje. Gminy beda mogly zakazac sprzedazy alkoholu w nocy"

brawo. teraz gminni urzędnicy bedą jedną reką zakazywac, a drugą otwierać meliny całodobowe, w których suweren PISowskie będzie mógł godziwie wydać 500+.

"Krakow. Zastal zone w lozku ze swoim kolegą. W szale urwal mezczyznie jądro"

od razu widać, że tutejszy. uchodźca arabski urwałby oba i zrobił sobie z nich śniadanie.

"Atak nożownika w Płocku"

ludzki pan. uchodźca arabski atakowałby dwoma nożami i wspomagał się nieobciętymi paznokciami

u obu stóp. jednocześnie !

"Brodnica. Kobieta zgwałcona na komendzie przez policjanta"

e tam, uchodźca arabski zgwałciłby kobietę, policjanta, a potem policyjną pałkę i kajdanki.

jednym słowem : bójmy się uchodźców, bo jak ich tu wpuścimy, to całe piękno naszego życia

społeczno-towarzysko-kulturalnego spotka klęska oraz upadek całkowity.

Poland, Poland uber alles !

No to mamy 1 zgon, 1 gwałt i 1 urwane jądro, wow. Co na to muzułmanie?

https://wiadomosci.wp.pl/zamach-bombowy-w-meczecie-w-egipcie-155-ofiar-smiertelnych-6191205331981953a

Kurczę, Ty musisz być naprawdę biedny, skoro od dwóch lat tak Cię boli, że ktoś dostaje 16 złotych dziennie...

"co na to muzulmanie ?"

a co nas to obchodzi ?

skąd przypuszczenie, ze w Polsce robiliby to samo, co w Egipcie ?

poza tym, 155 ofiar śmiertelnych ? lipa.

"Wg danych KGP wynika, że [ w 2016 roku ] na drogach miało miejsce 8461 incydentow z udzialem pieszych,

w ktorych zginelo 868 osob"

u nich jeden zamach na pół roku i 155 nieboszczyków, a u nas z zamachem czy bez 434 osoby do krainy wiecznych łowów.

zamieńmy się : oni nam kopsną 1 zamach na 155 ofiar, a my im oddamy tych 434 piechurów zabitych na drodze. tylko czy się

zgodzą ? u nich chyba umieją liczyć, czy mozę nie ?

a ci piesi, to tylko "40 % ogólu zabitych na drogach w 2016 roku".

"ty musisz byc naprawde biedny, skoro od dwoch lat tak cie boli, ze ktos dostaje 16 zlotych dziennie"

no własnie, nie dośc, że jestem naprawde biedny, to jeszcze PIS wyciąga z mojego chudego portfela

16 zł dla jakiegoś dziecioroba.

jak ja bym zarabiał 16 zł za 30 sekund roboty, to bym kupił całą Polskę, kto w ogóle takie stawki wymyślił ?

W dniu 24.11.2017 o 15:52, vasquez napisał(a):

"co na to muzulmanie ?"

a co nas to obchodzi ?

skąd przypuszczenie, ze w Polsce robiliby to samo, co w Egipcie ?

Bardzo ciekawe, nie jesteś czasem jakimś biskupem? Skąd przypuszczenie, że ksiądz, który dymał ministrantów w Wadowicach będzie to samo robił w Krakowie???

poza tym, 155 ofiar śmiertelnych ? lipa.

"Wg danych KGP wynika, że [ w 2016 roku ] na drogach miało miejsce 8461 incydentow z udzialem pieszych,

w ktorych zginelo 868 osob"

u nich jeden zamach na pół roku i 155 nieboszczyków, a u nas z zamachem czy bez 434 osoby do krainy wiecznych łowów.

zamieńmy się : oni nam kopsną 1 zamach na 155 ofiar, a my im oddamy tych 434 piechurów zabitych na drodze. tylko czy się

zgodzą ? u nich chyba umieją liczyć, czy mozę nie ?

a ci piesi, to tylko "40 % ogólu zabitych na drogach w 2016 roku".

Naturalnie, gdyż jak wiadomo, w Egipcie nie ma wypadków samochodowych, ponieważ wszyscy jeżdżą na wielbłądach...

"ty musisz byc naprawde biedny, skoro od dwoch lat tak cie boli, ze ktos dostaje 16 zlotych dziennie"

no własnie, nie dośc, że jestem naprawde biedny, to jeszcze PIS wyciąga z mojego chudego portfela

16 zł dla jakiegoś dziecioroba.

jak ja bym zarabiał 16 zł za 30 sekund roboty, to bym kupił całą Polskę, kto w ogóle takie stawki wymyślił ?

Cóż stoi na przeszkodzie byś zaczął zarabiać?:)

W dniu 24.11.2017 o 16:17, wygnaniec napisał(a):

Ja już sam nie wiem, co ma odwrócić uwagę od czego. Atlas kotów ma odwrócić uwagę od zmian w sądownictwie, które mają odwrócić uwagę od zmian w kodeksie wyborczym, które mają odwrócić uwagę od zniesienie limitu składek na ZUS?:)

W dniu 24.11.2017 o 15:07, Koelner napisał(a):

bardziej odklejony

Chciałbym być taki odklejony, żeby przekonać 40% Polaków, żeby zagłosowali na moją partię...

że sam sobie wszedłem do d...

I jaki z tego morał ?

Że pięciu stów nie zarobisz, a jeszcze hemoroidów się nabawisz:)

W dniu 24.11.2017 o 13:10, fluber napisał(a):

Ciesze sie ze dostrzegles ze tytul artykulu brzmial "potezny wzrost spozycia alkoholu" i trudno mnie oskarzac o manipulacje ze oskarzylem ten artykul o bledna sugestie ze w polsce wzroslo spozycie alkoholu. To nieprawda. Zmalalo. Poza tym wypowiedzi terapeuty w kontekscie tytulu sa dosc jednoznaczne. Co do procentowych wydatkow na alkohol, to nie znam danych na ten temat.

Zobacz sobie na 1 zdanie w tym artykule.

Fluber - przestań już brnąć w te brednie.

1. Nie odniosłeś się w odpowiedzi do tego co Ci zarzucałem, że wrzucasz dowody, które mówią zupełnie o czymś innym, że drwisz z wypowiedzi specjalisty od tego tematu a później w następnym zdaniu potwierdzasz jego słowa. A teraz co do wydatków na alkohol stwierdzasz, że nie znasz danych na ten temat choć przed chwilą drwiłeś ze stwierdzenia, że wydatki te rosną. 

2. To chyba trzeba zdelegalizować kolejne radio:

https://www.polskieradio.pl/130/5925/Artykul/1752804,Rosnie-spozycie-alkoholu-w-Polsce-Jest-najwyzsze-od-XIX-wieku

I o zgrozo, trzeba chyba zdelegalizować Ministerstwo Zdrowia, bo samo podało tą informację.

3. Trzeba rozwiązać Państwową Agencję Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, która mimo zatrudniania specjalistów w tej dziedzinie, kłamie w swoim raporcie. Fluber znalazł w necie tabelkę, która świadczy, że kłamią, szkalują Polskę. Rozwiążmy tą Agencję, wystarczy fluber - wie lepiej.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.