Koelner Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 3 minuty temu, julekstep napisał: jako sympatyk Razem powinienes wolec arytmetyke, ktora dawala rowne szanse uczniom to raczej PiS , Razem tylko gada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jezu ile ja już słyszałem razy o miastach widmach! Mam mieszkanie docelowo przeznaczone dla syna i nie widzę powodów żeby się go pozbywać. Niż niżem ale studenci, młode małżeństwa, osoby pr,zjeżdżające do Warszawy za chlebem z mniejszych miejscowości i zza granicy muszą gdzieś mieszkać. To co piszesz być może (choć tez wątpię) odnosi się do małych miast ale Warszawa rozwija się i wciąż potrzebuje nowych mieszkań. A poza tym mam mieszkanie na Bródnie 3 minuty od przyszłej stacji Rembielińska więc na pewno go nie sprzedam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 1 minutę temu, fluber napisał: A to nie mogłeś wybrać zadania z innego działu??? Inne czasy wtedy były i trzeba było wszystko rozwiązywać. Jak trafiłeś złe to lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 1 minute ago, fluber said: A to nie mogłeś wybrać zadania z innego działu??? A pamiętasz nasze matury pisemne? Wyboru nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 1 minutę temu, josephnba napisał: A pamiętasz nasze matury pisemne? Wyboru nie było byl - mogles miec odhaczona pisemna z dodatkowego przedmiotu jak nie byles noobem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 1 minute ago, julekstep said: byl - mogles miec odhaczona pisemna z dodatkowego przedmiotu jak nie byles noobem Jak szedłem na PW gdzie były egzaminy z maty i fizy to po co miałem zdawać co innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) 2 minuty temu, josephnba napisał: Jak szedłem na PW gdzie były egzaminy z maty i fizy to po co miałem zdawać co innego? mogles sobie zrobic banalny certyfikat jezykowy, ktory wtedy kosztowal jakies grosze (akurat starczylo jak oszczedzales na przyborach do geometrii ) byly nawet orly co mialy 2 egzaminy na calej maturze (polski pisemny i ustny), ja sie niestety musialem meczyc z 3ema Edytowane 3 Stycznia 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ja zdawałem polski i matę pisemnie plus polski i fize ustnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Teraz, josephnba napisał: Ja zdawałem polski i matę pisemnie plus polski i fize ustnie i jezyk? standardowo bylo chyba 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Nie, cztery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 28 minut temu, josephnba napisał: Choć maturę spieprzyłem z maty Typowe w technikum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 16 minut temu, ignazz napisał: Inne czasy wtedy były i trzeba było wszystko rozwiązywać. Jak trafiłeś złe to lipa To kiedy to było? W latach 80-tych? Bo zadania do wyboru ( 3 z 5) to lata 90-te przecież. 5 minut temu, RappaR napisał: Typowe w technikum Wtedy, z tego co kojarzę, ogólniaki miały inną maturę, a technika inną maturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 15 minut temu, julekstep napisał: mogles sobie zrobic banalny certyfikat jezykowy, ktory wtedy kosztowal jakies grosze (akurat starczylo jak oszczedzales na przyborach do geometrii ) byly nawet orly co mialy 2 egzaminy na calej maturze (polski pisemny i ustny), ja sie niestety musialem meczyc z 3ema Przecież na polibudę musiał matematykę zdawać na 100% Certyfikat jezykowy to Cię z języka mógł zwolnić. 8 minut temu, fluber napisał: To kiedy to było? W latach 80-tych? Bo zadania do wyboru ( 3 z 5) to lata 90-te przecież. Jak do wyboru ? Nie kojarzę aby takie coś było. Ale dawno miałem maturę, więc mogę nie kojarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Teraz, Sebastian napisał: Przecież na polibudę musiał matematykę zdawać na 100% Certyfikat jezykowy to Cię z języka mógł zwolnić. z pisemnego przedmiotu dodatkowego tez (ja mialem 2x pl i geografie ust) co do egzaminu na polibude - po co zdawac 2 egzaminy jak mozna 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Teraz, julekstep napisał: z pisemnego przedmiotu dodatkowego tez (ja mialem 2x pl i geografie ust) co do egzaminu na polibude - po co zdawac 2 egzaminy jak mozna 1? Za moich czasów jak chciałeś na polibudę to pisało się tak zwaną maturę łączoną. Nie pamiętam czy tam zadania były inne czy jakoś tak. Wiem, że wyjścia nie było i matma była obowiązkowa (i tak była ) Po takiej maturze jak Cię polibuda dopuściła (dobry wynik na maturze) to był jeszcze jakiś ustny na polibudzie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) 5 minut temu, Sebastian napisał: Za moich czasów jak chciałeś na polibudę to pisało się tak zwaną maturę łączoną. Nie pamiętam czy tam zadania były inne czy jakoś tak. Wiem, że wyjścia nie było i matma była obowiązkowa (i tak była ) Po takiej maturze jak Cię polibuda dopuściła (dobry wynik na maturze) to był jeszcze jakiś ustny na polibudzie i tyle. W sumie moze i bylo faktycznie cos ze jak miales jakis tam wynik na maturze to cos tam zaliczalo w ramach egzaminu. Ja zdawalem na same niezyciowe kierunki (ostatecznie poszedlem chyba na 2 egzaminy bo jak sie dostalem za free to uznalem ze misja jest skonczona*) - to sie nie znam. * decision making jak past-prime Westbrook! Edytowane 3 Stycznia 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 10 minut temu, Sebastian napisał: Jak do wyboru ? Nie kojarzę aby takie coś było. Ale dawno miałem maturę, więc mogę nie kojarzyć. No przychodziłeś, dostawałeś 5 zadań na 4,5 godziny, wybierałeś z tego 3 zadania i rozwiązywałeś i tak matura wyglądała jakieś 25 lat temu. Może pisaliście jakoś później albo wcześniej? Nigdzie się nie mogę dokopać do jakiegoś info jak wyglądały matury z matmy wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ja na szczęście mogłem zrobić unik i historia i angielski pomogła abym z matma nie ryzykował. Tam była na prawdę loteria z tymi zadaniami bo pamietam ze mój rocznik ogólny miał matme trudniejsza niż rozszerzony i było podejrzenie ze ktoś koperty pomylił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 11 godzin temu, josephnba napisał: Zawsze kiedy czytam takie wpisy przypomina mi się Kaczyński z karnistrem w sejmie mówiący o obniżce cen poprzez obniżenie akcyzy (Btw dziś 5.37 za litr płaciłem ) Liczba podwyżek ogółem w ostatnim czasie naprawdę może przerażać a to przecież dopiero początek Jak dla mnie, może się komuś nawet materializować Kaczyński, kot lub ktokolwiek. Chcielibyśmy mieć najtańszy prąd w Unii bez atomu? Przecież mamy. Czy mamy świadomość, jakie były dyrektywy Parlamentu Europejskiego dotyczące OZE? Wiemy co to są zielone, białe, żółte, czerwone (dwa ostatnie wygaszone) certyfikaty pozyskania energii? Jaka jest cena energii na giełdzie? Ile Polska dołożyła do OZE, jakie są następne progi OZE? Znamy prawo energetyczne, ustawę z 19 lipca 2019 r. o zmianie ustawy o odnawialnych źródłach energii? Jeżeli tak, możemy pogadać o matmie. Jeżeli nie, to nie wytłumaczę, ile Polska dokładała do prądu, aby uzyskać wymagane 15% udziału OZE. Akurat w 2019 wyszła nowa dyrektywa ograniczająca możliwość wsparcia producentów energii. Żyjemy w Europie i podlegamy dyrektywom ze strefy Schengen. Jak się nam nie podoba, pozostaje przejście graniczne w Brześciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 14 minut temu, StaryFan napisał: Czy mamy świadomość, jakie były dyrektywy Parlamentu Europejskiego dotyczące OZE? Wiemy co to są zielone, białe, żółte, czerwone (dwa ostatnie wygaszone) certyfikaty pozyskania energii? Jaka jest cena energii na giełdzie? Ile Polska dołożyła do OZE, jakie są następne progi OZE? Znamy prawo energetyczne, ustawę z 19 lipca 2019 r. o zmianie ustawy o odnawialnych źródłach energii? Jeżeli tak, możemy pogadać o matmie. prad to chyba fiza a dyrektywy to pewnie wos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi