RappaR Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 1 minutę temu, ignazz napisał: Kto to jest ten Smiszek? Dziewczyna Biedronia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 10 minut temu, RappaR napisał: Dziewczyna Biedronia po niby medycynie nie odróżniasz płci to się nie dziwie , że obce są dla Ciebie kobiety. 34 minuty temu, fluber napisał: Znaj proporcje. Tylko w berlinie w sylwestra straz pozarna interweniowala 1530 razy. Duże miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, RappaR napisał: Pewnie Ty, podporo polskiej gospodarki? Jakbyś zgadł Misiaczku. Ale nie martw się, doliczę 50% marży i przerzucę koszty na Ciebie A Ty na pacjentów I tak te 15% podwyżki wyparuje w nicość Zarobi tylko rząd który kontraktuje w styczniu Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 1 minutę temu, Sebastian napisał: Jakbyś zgadł Misiaczku. Ale nie martw się, doliczę 50% marży i przerzucę koszty na Ciebie A Ty na pacjentów I tak te 15% podwyżki wyparuje w nicość Zarobi tylko rząd który kontraktuje w styczniu No nie. Bo euro stoi w miejscu, czyli jadąc za granicę jesteśmy o 15% bogatsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 4 minuty temu, RappaR napisał: No nie. Bo euro stoi w miejscu, czyli jadąc za granicę jesteśmy o 15% bogatsi Nie bo państwo Ci zabierze kasę w formie podatku jak się będziesz chciał wynieść A na wycieczki za rzadko jeździsz bo musisz tyrać Misiaczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 16 minut temu, Sebastian napisał: Nie bo państwo Ci zabierze kasę w formie podatku jak się będziesz chciał wynieść A na wycieczki za rzadko jeździsz bo musisz tyrać Misiaczku Nie tak rzadko, tanie loty łatwo dostępne, weekend wte i wewte Do tego z Aliexpress i Amazona łatwiej kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 4 hours ago, Sebastian said: Jest a za zrobienie krzywdy samemu sobie nie ma. Tak więc wyrządzenie krzywdy komuś - w tym przypadku zniszczenie mu mienia - jest bardziej szkodliwe. Utnij sobie sam rękę a szybko się przekonasz czy kary faktycznie nie ma Myśl o swoim poście w chwili kiedy będą cię ubierać w przyciasny kostium i faszerować tabletkami wyrównującym i twój nastrój 3 hours ago, fluber said: Sylwester im się chyba troszkę przedłużył:) Żeby tak kazda partia pisała rzeczy z których 6/7 jest prawdą... 4 hours ago, StaryFan said: Źle to interpretujesz. Jesteśmy w systemie przesyłowym razem z Niemcami, Czechami (dywersyfikacja dostaw/minimalizacja kosztów/ zmniejszenie rezerw mocy). Utrzymanie zarówno obecnych jak i byłych cen jest dużą sztuką. Podwyżka oznacza z kolei przełożenie na prawie każdy dział gospodarki. Co jak co, ale prąd w Polsce drogi nie był i nie jest (kwestię siły nabywczej możemy sobie darować, albowiem to najuniwersalniejszy nośnik energii). Tak więc mieszanie w to PISu a już Matki Boskiej w szczególności, jest nie na miejscu. Nie da się utrzymać ceny prądu poniżej cen w Rumunii. Zawsze kiedy czytam takie wpisy przypomina mi się Kaczyński z karnistrem w sejmie mówiący o obniżce cen poprzez obniżenie akcyzy (Btw dziś 5.37 za litr płaciłem ) Liczba podwyżek ogółem w ostatnim czasie naprawdę może przerażać a to przecież dopiero początek W Warszawie już zapowiedzieli podwyżkę cen biletów która bezpośrednio ma związek z cenami paliwa i prądu, śmieci już zdrożały, gaz ma pójść w górę, alko i fajki. Sama podwyżka cen prądu i paliwa spowoduje kolejne zwyżki w usługach i to wcale nie tych uznanych za luksusowe. Tylko czekać aż chleb i inne potrzebne artykuły pójdą mocno w górę. PiS wydoi z ludzi te 500plus szybciej niż zdążą pomyśleć o ich zagospodarowaniu Tylko czekam aż zaczną im lecieć słupki, choć podejrzewam iż Kaczyński ma to teraz w dupie bo idzie na emertrure i dalsze losy partii są mu obojętne. Ludzie kołyszą dupami przy zje***ym zenku, babcie płaczą u stóp Jarka i Tadka nazywając ich niemalże bóstwami, Kaska z 500plus wraca do Morawieckiego 3 minuty po tym jak zrobi przelew Wszyscy zadowoleni No chyba że nie wszyscy... Ci co z matmy mieli coś powyżej trójki mają powody do pesymizmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Podwyżka cen prądu nigdy przenigdy nie była/jest związana z jakakolwiek działalnością pisu w kwestii 500+. Jeśli ktoś miał z matmy coś pow 3 to z ekonomii również powinien mieć jakaś podstawowa wiedzę i widzieć zależności. Ale tu coś w systemie edukacji permanentnie nawala. Nie dziwota, ze wszyscy jak jeden mąż w Polsce inwestują tylko w nieruchomości...oj, będzie bolało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 45 minutes ago, polskignom said: Podwyżka cen prądu nigdy przenigdy nie była/jest związana z jakakolwiek działalnością pisu w kwestii 500+. Jeśli ktoś miał z matmy coś pow 3 to z ekonomii również powinien mieć jakaś podstawowa wiedzę i widzieć zależności. Ale tu coś w systemie edukacji permanentnie nawala. Nie dziwota, ze wszyscy jak jeden mąż w Polsce inwestują tylko w nieruchomości...oj, będzie bolało. Wytłumaczysz dlaczego inwestowanie w nieruchomości jest błędem? Bo słyszę tę wizję od wielu lat i dotychczas nie straciłem ani złotówki i bardzo dobrze mi z tym Druga sprawa to ja nie pisałem że 500 plus i podwyżki prądu sa 9d siebie zależne Napisałem że to wspaniałe 500zl gówno znaczy w obliczu skoku na kasę rządu po wyborach a to dopiero pierwsze miesiące i już widać ogromną różnicę A, jeszcze żarcie nie zdrożało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 11 godzin temu, josephnba napisał: No chyba że nie wszyscy... Ci co z matmy mieli coś powyżej trójki mają powody do pesymizmu W ktorej klasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 11 godzin temu, josephnba napisał: Ci co z matmy mieli coś powyżej trójki mają powody do pesymizmu Ja miałem i nie mam powodów do pesymizmu:o No ale dobrze wiedzieć, że miałeś czwórki z matmy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) 3 minutes ago, julekstep said: W ktorej klasie? Jak czytam twoje nieudolny trolling to myślę że już w trzeciej klasie zaczely się twoje problemy z nauką 2 minutes ago, fluber said: Ja miałem i nie mam powodów do pesymizmu:o No ale dobrze wiedzieć, że miałeś czwórki z matmy:) Czasem nawet piątka się zdarzyła Choć maturę spieprzyłem z maty Edytowane 3 Stycznia 2020 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 1 minutę temu, josephnba napisał: Jak czytam twoje nieudolny trolling to myślę że już w trzeciej klasie zaczely się twoje problemy z nauką To zalezy czy w trzeciej wjechala juz geometria. Nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 5 minut temu, josephnba napisał: Czasem nawet piątka się zdarzyła Choć maturę spieprzyłem z maty No to sam widzisz, że oceny niewiele mówią i nie odpowiadały Twoim rzeczywistym umiejętnościom:) To nieważne, kto co miał z matmy w szkole:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Teraz, fluber napisał: No to sam widzisz, że oceny niewiele mówią i nie odpowiadały Twoim rzeczywistym umiejętnościom:) To nieważne, kto co miał z matmy w szkole:) e tam stres go zjadl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) 7 minutes ago, julekstep said: To zalezy czy w trzeciej wjechala juz geometria. Nie pamietam Geometria była najłatwiejsza I najfajniejsza 2 minutes ago, julekstep said: e tam stres go zjadl Nie stres a rachunek prawdopodobieństwa którego nienawidzę No i niestety trója na maturze, na szczęście fizyka mi załatwiła sporo punktów Edytowane 3 Stycznia 2020 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Teraz, josephnba napisał: Geometria była najłatwiejsza I najfajniejsza widocznie miales lepszy cyrkiel przybory privilege jako sympatyk Razem powinienes wolec arytmetyke, ktora dawala rowne szanse uczniom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 10 minut temu, josephnba napisał: Wytłumaczysz dlaczego inwestowanie w nieruchomości jest błędem? Bo słyszę tę wizję od wielu lat i dotychczas nie straciłem ani złotówki i bardzo dobrze mi z tym Druga sprawa to ja nie pisałem że 500 plus i podwyżki prądu sa 9d siebie zależne Napisałem że to wspaniałe 500zl gówno znaczy w obliczu skoku na kasę rządu po wyborach a to dopiero pierwsze miesiące i już widać ogromną różnicę A, jeszcze żarcie nie zdrożało! No, ale to nie jest skok na kasę rzadu. Zarówno podwyżki prądu jak i skokowe wzrosty cen żarcia w zeszłym roku nie maja nic wspólnego z pisowska polityka. Bo stopa zwrotu jest taka se, bo ceny rosną teraz skokowo, a gros inwestycji w nieruchomości przeciętnego Kowalskiego zaczęło się już w dużej gorce. Bo za chwile, albo już teraz zaczęła się wojna i te wszystkie nieruchomosci na wynajem na kredyt hipoteczny zasieją fajny rozpierdziel w polskiej gospodarce. Bo są dodatkowe koszty, których nikt nie uwzględnia np. amortyzacja. A przede wszystkim inwestycja w nieruchomość to jest inwestycja długoterminowa, wiec sorry ocenianie skuteczności inwestycji w krótkim terminie jest błędem metodycznym. Bo demografia jest nieubłagana i na dziś nieruchomości brakuje, ale za lat 20-30 będzie ogrom pustostanów, miasta-widma itd., a większy % emerytów będzie żył od 1-go do 1-go. No chyba, ze wesoło założymy, ze do Polski dalej będą przyjeżdżać wszystkie firmy chętnie, mimo, ze ludzi do pracy coraz mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 5 minut temu, josephnba napisał: Nie stres a rachunek prawdopodobieństwa którego nienawidzę No i niestety trója na maturze, na szczęście fizyka mi załatwiła sporo punktów A to nie mogłeś wybrać zadania z innego działu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi