Cardi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 3 minuty temu, julekstep napisał: Na przykład dlatego, że pracownicy IT mają często możliwość ogarnięcia sobie pracy w pełni zdalnej w firmie, która działa na już ucywilizowanym rynku (bez Januszy Sebastianów biznesu). To, że inne specjalizacje nie mają takich możliwości nie oznacza, że nie należy cywilizować naszego rynku pracy. Ja raczej sądzę, że takich widełek po prostu nie wstyd pisać 2 minuty temu, julekstep napisał: Przecież wrzutka Rappara była parafrazą tego co pisałeś o dziewczynie z artykułu lol. Dobrze, że widzisz prymitywizm w tym co sam piszesz Ja o tym, że dziewczyna nie ogarnęła żeby przez 2 stopnie rekrutacji zapytać o wynagrodzenie, Rappar o prowadzeniu korpo gdyby mnie państwo nie okradało. To niezła parafraza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Ja o tym, że dziewczyna nie ogarnęła żeby przez 2 stopnie rekrutacji zapytać o wynagrodzenie, Rappar o prowadzeniu korpo gdyby mnie państwo nie okradało. To niezła parafraza Ona wini pracodawców. Ty winisz państwo. Sens zachowany? Zachowany. Dziękuję. 4 minuty temu, Cardi napisał: Ja raczej sądzę, że takich widełek po prostu nie wstyd pisać To kolejny pozytyw takiej ustawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 2 minuty temu, julekstep napisał: Ona wini pracodawców. Ty winisz państwo. Sens zachowany? Zachowany. Dziękuję. No tak średnio bym powiedział. 2 minuty temu, julekstep napisał: To kolejny pozytyw takiej ustawy. Jeżeli widełki będą rzetelne to tak, jeżeli będą wpisywane "bo muszą być" to będzie kolejna linijka w ogłoszeniu do zignorowania po "owocowych czwartkach" i "pracy w młodym, dynamicznym zespole" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Teraz, Cardi napisał: No tak średnio bym powiedział. Jeżeli widełki będą rzetelne to tak, jeżeli będą wpisywane "bo muszą być" to będzie kolejna linijka w ogłoszeniu do zignorowania po "owocowych czwartkach" i "pracy w młodym, dynamicznym zespole" Z tego co patrzyłem to ustawa przewiduje grzywny za nie dopełnianie warunków ogłoszenia (czyli pewnie w przypadku widełek byłaby to pensja poniżej dolnej granicy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Teraz, julekstep napisał: Z tego co patrzyłem to ustawa przewiduje grzywny za nie dopełnianie warunków ogłoszenia (czyli pewnie w przypadku widełek byłaby to pensja poniżej dolnej granicy). Tak, ale to wciąż nie zabrania podawania widełek 3000-40000, co prawda zainteresowany wiedziałby, że mniej niż 3000 nie zarobi, ale na tym przydatność takiej informacji się kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Godzinę temu, Cardi napisał: Nie, ja też chętnie bym przeglądał ogłoszenia z widełkami, ale podejrzewam, że jak ustawa wymusi ich podawanie Powyzsze ogloszenie nie jest oferta pracy w rozumieniu ustawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Teraz, fluber napisał: Powyzsze ogloszenie nie jest oferta pracy w rozumieniu ustawy... A co jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 2 minuty temu, Cardi napisał: A co jest? Podejrzewam ze janusze biznesu beda dodawac takie dopiski w swoich ogloszeniach o prace zeby ominac ustawe:) co w sumie tez bedzie dobrym filtrem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Teraz, fluber napisał: Podejrzewam ze janusze biznesu beda dodawac takie dopiski w swoich ogloszeniach o prace zeby ominac ustawe:) co w sumie tez bedzie dobrym filtrem:) Owszem, zgadzam się, stawiacie tu veto jakbym był przeciwnikiem podawania widełek. Nie jestem, uważam jedynie, że wymuszanie tego ustawą może stać się martwym przepisem z nikłą korzyścią dla poszukujących pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Owszem, zgadzam się, stawiacie tu veto jakbym był przeciwnikiem podawania widełek. Nie jestem, uważam jedynie, że wymuszanie tego ustawą może stać się martwym przepisem z nikłą korzyścią dla poszukujących pracy. ale jest łatwe do wprowadzenia i nie powinno generować specjalnych kosztów więc niespecjalnie widzę tutaj zasadność oponowania (o ile nie jesteś Januszem biznesu / panią z HRów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Teraz, julekstep napisał: ale jest łatwe do wprowadzenia i nie powinno generować specjalnych kosztów więc niespecjalnie widzę tutaj zasadność oponowania (o ile nie jesteś Januszem biznesu / panią z HRów) I słusznie, oponowanie jest bezzasadne, dlatego nie oponuję. Zwyczajnie wątpię w znaczącą poprawę sytuacji po wprowadzeniu takich przepisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Przemawiający sędzia Maciej Żurawski - oto mó hit dnia Ciekawy czy @quevas znalazł klamki w szafie i wyszedł bronić.. Już sam nie wiem kogo i czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) @Artlan Można i tak https://natemat.pl/294267,tusk-w-gdansku-nie-przemowil-bo-zatrzymal-go-tlum-gdanszczan Lud bardziej kocha Donalda aniżeli wolne sądy. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez DeltaCenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 14 godzin temu, Cardi napisał: Ja o tym, że dziewczyna nie ogarnęła żeby przez 2 stopnie rekrutacji zapytać o wynagrodzenie Są rekrutacje, gdzie przy pierwszych dwóch stopniach, zewnętrzny hr nie ma tych informacji (o dziwo). Po prostu Pan prezes niedawno poznał słowo outsourcing i chciał sprawdzić, czy da się na tej wiedzy zarobić. Bawi Was nieogarnięte dziewczę (pewnie takie są), ale sytuacja gdzie rekrutujący nie ma bladego pojęcia jaka jest propozycja dla danego stanowiska (w macierzystej firmie) jest bardzo częstym przypadkiem. A jakie jest zdziwienie, że kandydat nie ma ochoty przejechać połowy Polski bez takiej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 56 minut temu, StaryFan napisał: Bawi Was nieogarnięte dziewczę (pewnie takie są), ale sytuacja gdzie rekrutujący nie ma bladego pojęcia jaka jest propozycja dla danego stanowiska (w macierzystej firmie) jest bardzo częstym przypadkiem. A jakie jest zdziwienie, że kandydat nie ma ochoty przejechać połowy Polski bez takiej informacji. pewnie nie jeden z nas był w krajach arabskich i jak dla mnie konsumenta jest lepiej jak widzę ceny a nie muszę się targować( chociaż dla zabawy to też jest folklor) . zastanawia mnie czy w tym wypadku też nie byłoby lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, StaryFan napisał: Są rekrutacje, gdzie przy pierwszych dwóch stopniach, zewnętrzny hr nie ma tych informacji (o dziwo). Po prostu Pan prezes niedawno poznał słowo outsourcing i chciał sprawdzić, czy da się na tej wiedzy zarobić. Bawi Was nieogarnięte dziewczę (pewnie takie są), ale sytuacja gdzie rekrutujący nie ma bladego pojęcia jaka jest propozycja dla danego stanowiska (w macierzystej firmie) jest bardzo częstym przypadkiem. A jakie jest zdziwienie, że kandydat nie ma ochoty przejechać połowy Polski bez takiej informacji. Bawi mnie, bo wtedy nie dochodzi do drugiego etapu rekrutacji tylko grzecznie dziękuję za rozmowę. Wystarczy, że ZUS mi mówi "kiedyś, coś ci damy, ale nie wiemy ile" od osoby chcącej mnie zatrudnić oczekuję takiej podstawowej i "dość istotnej" informacji. Tymczasem TVN wytycza nowy poziom spi****lenia: Edytowane 19 Grudnia 2019 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 18 godzin temu, quevas napisał: W ostatnich 3 dniach pojawiło się ok. 65 tys. detalicznych sprostowań dotyczących rzekomego podobieństwa dyscyplinujących stan sędziowski pomysłów PIS z rozwiązaniami obowiązującymi we Francji. A szanowny premier Morawiecki wychodzi i znów opowiada, że oni Francuzów naśladują. Czy ten śmieszny facio utrzymuje jeszcze jakikolwiek kontakt z rzeczywistością czy zjechał po białej łące w takiej rejony, z których nie ma powrotu ? Przeglosowano dalsze procedowanie tej ustawy. Za glosowalo 203 poslow. Przeciwko... 191. Brakowalo kilkudziesieciu poslow opozycji ktorzy mogli odrzucic projekt ustawy gdyby nie to ze zamiast glosowac poszli protestowac przeciwko projektowi ustawy. Kazdy nieobecny posel ko zostanie ukarany kara w wysokosci tysiaca zlotych wg zapowiedzi borysa budki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Selfie z demo wažniejsze. PiS dało im na tacy możliwość demokratycznego przegłosowania, a ci I tak to spartaczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Kogo wyjebią za nieprzyjście do pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) "Drodzy i drogie wyborczynie pytacie powód mojej nieobecności na dzisiejszym posiedzeniu Sejmu i w głosowaniu Moja absencja wraz z podaniem przyczyn- pobyt w szpitalu, zgłoszona została do prezydium Klubu Parlamentarnego Lewicy w poniedziałek . " Pogubiłem się w tej nowomowie. Czy jakieś wyborczynie Lewicy przetłumaczą na polski? @quevas @Lucas Edytowane 19 Grudnia 2019 przez DeltaCenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi