julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ależ nie wymazuje, taka osoba zgodnie z nauką KK zapewne trafi do czyśćca. "Zaprawde powiadam Ci, dzis bedziesz ze mna w raju" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie będę z tym dyskutował, choć "spisana 3 wieki po wydarzeniach, które podobno miały miejsce" to trochę manipulacja, bo ponad 3 wieku po wydarzeniach oceniono, które teksty są natchnione przez Boga, a które nie. Natomiast same teksty zostały napisane oczywiście wcześniej. Znowu, jakby ten nie wygrał tu, jakby nie wpadli na ten pomysł, jakby coś tam coś tam. Co z tego? Próbujesz udowodnić, że kształt aktualnej wiary katolickiej jest wynikiem splotu bardzo mało prawdopodobnych zdarzeń i to dowodzi czego? Jeszcze raz powtórzę, wiarygodność Nowego Testamentu potwierdzają chociażby moje osobiste doświadczenia, które pokrywają się z relacjami z NT. W związku z tym trudno mi podważyć wiarygodność tego tekstu. 1.natchnione, zmień na wybrane przez biskupów czyli ludzi jak my ,powiedzmy ;] 2.dowodzi, że równie dobrze moglibyśmy zrobić to samo jakbyśmy wyczuli nisze tak jak u mormonów 3.osobiste doświadczenie nic nie znaczą dla ogółu ,też znam ludzi których natchnęła Chodakowska i schudli mimo , że już się poddawali, znam osobę która jak miała białaczkę i zaczęła jeść czarninę i białaczka przeszła , to jeśli w tych dwóch przypadkach ludzie przy okazji się modlili to oznacza że Bóg ich wspomógł? jakby modlili się do Allacha to Allach im pomógł ? jak zgubie kolejny raz kartę od automatu to zacznę się modlić do Thora i jak znajdę to trudno będzie mi podważyć wiarygodność tekstów z mitologii germańskiej ;] Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Jako miłośnikowi filozofii Ale to glupio brzmi filofilozof? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ale to glupio brzmi filofilozof? filozofil:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ludzie, czy ja się naprawdę tak niezrozumiale wypowiadam, czy tylko BothTeamsPlayedHurd nie potrafi zrozumieć tego, co piszę? Wypowiadasz się zrozumiale, tylko treść tego co piszesz jest absurdalna, stąd zdziwienie reszty użytkowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ludzie, czy ja się naprawdę tak niezrozumiale wypowiadam, czy tylko BothTeamsPlayedHurd nie potrafi zrozumieć tego, co piszę? Nie odpowiedziałeś na pytanie. Zacząłeś od tego, że Jezus był iluzjonistą, dlatego pytam jaka była natura tych jego iluzji? Magiczna, tudzież objawiona, czy raczej oparta na sprycie i zwinnych dłoniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Nie odpowiedziałeś na pytanie. Zacząłeś od tego, że Jezus był iluzjonistą, dlatego pytam jaka była natura tych jego iluzji? Magiczna, tudzież objawiona, czy raczej oparta na sprycie i zwinnych dłoniach? Od niczego takiego nie zacząłem, dyskusja jest bezcelowa, nie rozumiesz co piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 "gdybysmy mieli 100 % pewnosci, wiara nie mialaby sensu" ależ wg św. Księgi, uważanej za objawienie Boga - masz 100 % pewności :] nie masz 100% pewności. niektórzy wierzą, że opisane w biblii rzeczy miały miejsce, ale odnośnie większości z nich nie mogą mieć wiedzy w sensie 1 lub 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Panowie ale wiecie że istnieje wątek o Bogu KK itp? Prosze byście odpowiadali sobie w tamtym wątku. http://www.e-nba.pl/topic/4672-rozwa%C5%BCania-o-wierze-o-bogu-i-kk/page-45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zupełnie nie o to mi chodziło. Aczkolwiek mam nadzieję, że masz świadomość, że w naszym kraju ateiści w kwestii stosunku do gwałtu też mają moralność katolicką? Ja tylko na chwile - to ze ktoś uznaje gwałt za beztwialstwo nie znaczy ze ma na tym polu moralność katolicka - rozróżnianie złych zachowań nie jest domena tylko tej religii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 http://kobieta.onet.pl/po-tragedii-w-rimini/q3vxh4lutm_source=fb&utm_medium=fb_detal&utm_campaign=podziel_sie Młynarska często odlatuje, ale tym razem ładnie wypunktowala Jakiego i ogólnie polityków. Poza ostatnim akapitem wszystko w tym tekście jest warte przeczytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 http://kobieta.onet.pl/po-tragedii-w-rimini/q3vxh4lutm_source=fb&utm_medium=fb_detal&utm_campaign=podziel_sie Młynarska często odlatuje, ale tym razem ładnie wypunktowala Jakiego i ogólnie polityków. Poza ostatnim akapitem wszystko w tym tekście jest warte przeczytania Link nie dziala - ale jesli odkrywcza konkluzja jest, ze politycy (tez pisu) to koniunkturalisci, ktorzy zajmuja sie roznymi sprawami glownie w celu zbicia konkretnego kapitalu politycznego to....WOW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) http://kobieta.onet.pl/po-tragedii-w-rimini/q3vxh4l?utm_source=fb&utm_medium=fb_detal&utm_campaign=podziel_sie Gdzieś zaslyszalem że podobno jakiś działacz we Włoszech wypowiadając się o tym zdarzeniu stwierdził że gwalt boli tylko na początku, później kobieta już tylko odczuwa przyjemność ze stosunku. Nie wiem czy to info to fake, ale jeśli nie, na ochotnika zgłaszam się żeby go gwalcic do czasu aż Mmi powie ze mu to sprawia przyjemność Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 czyli tak jak myślałem "WOW" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 http://kobieta.onet.pl/po-tragedii-w-rimini/q3vxh4l?utm_source=fb&utm_medium=fb_detal&utm_campaign=podziel_sie Gdzieś zaslyszalem że podobno jakiś działacz we Włoszech wypowiadając się o tym zdarzeniu stwierdził że gwalt boli tylko na początku, później kobieta już tylko odczuwa przyjemność ze stosunku. Nie wiem czy to info to fake, ale jeśli nie, na ochotnika zgłaszam się żeby go gwalcic do czasu aż Mmi powie ze mu to sprawia przyjemność https://www.wprost.pl/swiat/10072616/Skandaliczny-wpis-po-ataku-na-Polakow-w-Rimini-Kobiety-lubia-gwalttylko-poczatek-jest-straszny.html Ale akurat twoja idea jest kompletnie bezsensowna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Gdzieś zaslyszalem że podobno jakiś działacz we Włoszech wypowiadając się o tym zdarzeniu stwierdził że gwalt boli tylko na początku, później kobieta już tylko odczuwa przyjemność ze stosunku. Nie wiem czy to info to fake, ale jeśli nie, na ochotnika zgłaszam się żeby go gwalcic do czasu aż Mmi powie ze mu to sprawia przyjemność Ten włoski działacz nazywa się Abid Jee. Pracuje w jakimś NGOsie i jest studentem prawa - nie wiem czy da się gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Nie chodzi o wow a o to ile ostatnio zabrano środków kobietom Chodzi o to że jakiś debil tu (nie wymienię ksywy) stwierdził przy okazji aborcji że statystycznie z gwałtu rodzi sie jedno dziecko na ileś tam przypadków i że to nie powod do utrzymania status quo. W tym przypadku Młynarska ma dużo racji Wiadomo że nie ma co przeginac w żadną stronę, bo to czego oczekują femizjebki to kosmos, ale fakt pozostaje faktem- aktualnie rządzący zabrali kilku podmiotom kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sefore Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ten włoski działacz nazywa się Abid Jee. Pracuje w jakimś NGOsie i jest studentem prawa - nie wiem czy da się gorzej może być wege,pochodzić z Radomia kibicować Arce Gdynia i uczęszczać na crossfit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 aktualnie rządzący zabrali kilku podmiotom kasę I zakładam, że większość koniunkturalistów z "drugiej strony barykady" boli to bardziej niż krzywda ludzka. Well. Politycy (każdej opcji) to w większości siusiaki. To się raczej nie zmieni - nie będąc siusiakiem minimalizujesz swoje szanse na sukces polityczny. Taka branża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ten włoski działacz nazywa się Abid Jee. Pracuje w jakimś NGOsie i jest studentem prawa - nie wiem czy da się gorzej w podobnym (nie mam pewności) tonie wypowiadał się chyba swego czasu Kurvin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi