Luki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ty jakoś skaczesz z radości, że II RP miala jakoś per capita 8 czy 9 razy mniejsze od USA W którym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Absolutnie się nie zgadzam Polska przez 8 lat rządów PO była najlepiej rozwijającym się krajem UE i to ponad dwukrotnie szybciej od pozycji nr 2 . A ok 20 razy szybciej niż średnia UE Kłamiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Kłamiesz. Do tej tabelki dodałbym fakt, że to były lata absolutnie rekordowych wydatków piniędzy z UE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Serio, ale teksty o rozpadzie NATO czy czy jakiejś agresji Rosji to właśnie taki absurd Nie tak dawno teksty o rozpadzie Unii Europejskiej także byly absurdalne., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 W którym miejscu?Chwaliles ii rp i nie wypieraj się teraz,bo nie chce mi się szukaćNie tak dawno teksty o rozpadzie Unii Europejskiej także byly absurdalne.,Przypomnij mi ile na razie wyszło z Unii krajów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Kłamiesz. A możesz mi odpowiedzieć co to za tabelka i co to za waluta w niej występuje bo ma się ona nijak do rzeczywistości .. Wiec zanim zarzucisz komuś kłamstwo to ja odpiszę że manipulejesz http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Real_GDP_growth,_2005%E2%80%932015_(%C2%B9)_(%25_change_compared_with_the_previous_year;_%25_per_annum)_YB16.png Tu masz dane z Urzędów Statystycznych danego kraju i ni cholery nie wychodzi Twoje 3,6 %. Mało tego GDP per capita też wzrosło o 29% GDP per capita w 2007 11366 a w 2015 to 14581 http://www.tradingeconomics.com/poland/gdp-per-capita Więc powiem mi czemu kłamiesz wstawiając tabelkę która się ma nijak do rzeczywistości.. Skąd są te dane? Bo PKB w latach 08 czy 15 jest inne . Te warstości to jakaś manipulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Chwaliles ii rp i nie wypieraj się teraz,bo nie chce mi się szukać No, porównując to do kolonii jaką był PRL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 @ Cardi Twoje kłamstwo jest w ogóle ostre GUS PKB 2008 1275 mld złoty GUS PKB 2015 1789,7 mld złoty Więc powtórzę pytanie co to za tabelka skoro wartośći PKB Polski wg GUSU wynosi kompletnie co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Przypomnij mi ile na razie wyszło z Unii krajów? Na razie tylko UK,ale możliwe ,że "nagle w przyszłości" więcej krajów opuści UE @ Cardi Twoje kłamstwo jest w ogóle ostre GUS PKB 2008 1275 mld złoty GUS PKB 2015 1789,7 mld złoty Więc powtórzę pytanie co to za tabelka skoro wartośći PKB Polski wg GUSU wynosi kompletnie co innego W 2008 roku dolar kosztował niewiele ponad 2 zł,w 2015 prawie 4 zł.,Dlatego w złotówkach wzrost PKB może wyglądać imponująco,ale kiedy przeliczyć go na walutę to wyjdzie niewielki., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ty pierdolisz. Skaczmy do góry bo za chwilę będziemy mieć pkb per capita jak Włosi 60 lat temu. Hurra! No i zapalmy świeczkę Włochom bo przez jedno pokolenie jedynie pozostali na poziomie ponad dwukrotnie wyższym niż my. to moja wina że nie przyjeliśmy planu marshala albo że nadal zabór pruski jest bardziej rozwinięty albo że nadal jesteśmy w europie środkowowschodniej? ja pi****le wy naprawdę daliście soę nabrać że od polityków w polsce wszystko zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Na razie tylko UK,ale możliwe ,że "nagle w przyszłości" więcej krajów opuści UE W 2008 roku dolar kosztował niewiele ponad 2 zł,w 2015 prawie 4 zł.,Dlatego w złotówkach wzrost PKB może wyglądać imponująco,ale kiedy przeliczyć go na walutę to wyjdzie niewielki., Ale żyjemy w kraju gdzie zarabiamy i wydajemy w złotówkach. Więc jak ktoś podaje w dolarach to odpieprza jedną wielką manipulację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) A możesz mi odpowiedzieć co to za tabelka i co to za waluta w niej występuje bo ma się ona nijak do rzeczywistości .. Wiec zanim zarzucisz komuś kłamstwo to ja odpiszę że manipulejesz http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Real_GDP_growth,_2005%E2%80%932015_(%C2%B9)_(%25_change_compared_with_the_previous_year;_%25_per_annum)_YB16.png Tu masz dane z Urzędów Statystycznych danego kraju i ni cholery nie wychodzi Twoje 3,6 %. Mało tego GDP per capita też wzrosło o 29% GDP per capita w 2007 11366 a w 2015 to 14581 http://www.tradingeconomics.com/poland/gdp-per-capita Więc powiem mi czemu kłamiesz wstawiając tabelkę która się ma nijak do rzeczywistości.. Skąd są te dane? Bo PKB w latach 08 czy 15 jest inne . Te warstości to jakaś manipulacja. Po pierwsze primo, to Ty mówisz cytuję: Polska przez 8 lat rządów PO była najlepiej rozwijającym się krajem UE i to ponad dwukrotnie szybciej od pozycji nr 2 . A ok 20 razy szybciej niż średnia UE Nie podajesz kryteriów, walut, wskaźników, a sam tego wymagasz, faktycznie mogłem to zrobić, ale jak widać przyganiał kocioł garnkowi. Źródło: http://en.classora.com/reports/t24369/ranking-of-the-worlds-richest-countries-by-gdp?id=243&groupCount=50&startIndex=1&version=2008 Na tej stronie pojawiają się dane jedynie do 2014, chciałem podać 2015 jako ostatni rok władzy PO, ale zdecydowałem że skoro opuściłem 2007 bo PO nie rządziło cały rok, tak 2015 też ostrzelę, poza tym nie chciało mi się robić vlookup'u z wikipedii, bo słabo się wklejało do excela. A w pierwszym rzędzie niestety pozostało wciąż 2015, mea culpa. Ale żyjemy w kraju gdzie zarabiamy i wydajemy w złotówkach. Więc jak ktoś podaje w dolarach to odpieprza jedną wielką manipulację Jeżeli chcesz zestawiać nasz nieszczęśliwy kraj z innymi krajami warto byłoby podawać dane w walucie globalnej. EDIT: Zajrzałem do Twojego pierwszego linku z mojego pierwszego cytatu, widzę tam wartości procentowe. Jeżeli mam 10 jabłek i po roku mam 100% więcej, a sąsiad Hans ma 1000 jabłek i po roku ma 30% więcej, to czy ja się rozwijam ponad 3x szybciej od niego? Nie róbmy k**** z logiki. Zajrzałem też do drugiego linku, fajnie pięknie, ale zmieniłem kraj na Niemcy, które w mojej tabelce są zaraz nad nami i co? i to: 2008 Polska 11.810, Niemcy 42.367 różnica -30.557 2015 Polska 14.581, Niemcy 45.270 różnica -30.689 Nawet w przywołanym przez Ciebie per capita nie zapierdalamy, a to "dwukrotnie szybciej niż pozycja nr 2" jest już w ogóle groteskowe. I Ty mi zarzucasz kłamstwo Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 to moja wina że nie przyjeliśmy planu marshala albo że nadal zabór pruski jest bardziej rozwinięty albo że nadal jesteśmy w europie środkowowschodniej? ja pi****le wy naprawdę daliście soę nabrać że od polityków w polsce wszystko zależy No bo zależy. Politycy tworzą system polityczny i zmieniają w ten sposób rzeczywistość. Dwa razy straciliśmy niepodległość z powodu polityków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 No raczej nie Cardi bo Po 1 Dolar w Europie nie jest waluta i nikt nie odnosi się do dolara a tylko do euro. W Europie dolar juz praktycznie nie występuje nawet w handlu ze Wschodem czy krajami arabskimi - nie jestem pewien co do wymiany handlowej z Chinami Po 2 Jeśli zmiana kursu walutowego to wg Ciebie kryterium rozwoju gospodarczego to ja dziękuje bardzo za dyskusje. Porównuj rozwój kraju w wartościach bezwzględnych czyli jabłko do jabłka. Rozwój PKB Polski wg złotówki i Niemiec wg Euro a nie przeliczać na dolary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) No raczej nie Cardi bo Po 1 Dolar w Europie nie jest waluta i nikt nie odnosi się do dolara a tylko do euro. W Europie dolar juz praktycznie nie występuje nawet w handlu ze Wschodem czy krajami arabskimi - nie jestem pewien co do wymiany handlowej z Chinami Po 2 Jeśli zmiana kursu walutowego to wg Ciebie kryterium rozwoju gospodarczego to ja dziękuje bardzo za dyskusje. Porównuj rozwój kraju w wartościach bezwzględnych czyli jabłko do jabłka. Rozwój PKB Polski wg złotówki i Niemiec wg Euro a nie przeliczać na dolary Fajno, no to popatrzmy w link #2, który podałeś. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ale żyjemy w kraju gdzie zarabiamy i wydajemy w złotówkach. Więc jak ktoś podaje w dolarach to odpieprza jedną wielką manipulację Dlatego tabelkami, liczbami, procentami można dosyć swobodnie manipulować i jednocześnie udowodnić dowolnie wybrane tezy.,Tak samo można udowodnić ,że w USA jest większy ucisk fiskalny niż w Polsce,gdyż bogaci jankesi płacą 53% podatku a polscy oligarchowie tylko 30%,.Tylko zarobki przy których w Polsce przysługuje maksymalna stawka podatku w USA kwalifikują podatnika do najniższej 10% stawki,a na dodatek takie dochody uprawniają do otrzymania pomocy socjalnej: food stamps ,VIC checks,mieszkania w housing pojects itp., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 No bo zależy. Politycy tworzą system polityczny i zmieniają w ten sposób rzeczywistość. Dwa razy straciliśmy niepodległość z powodu polityków. a nie z powodu sąsiadów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 a nie z powodu sąsiadów? Pijany nad jeziorem tonie przez alkohol, czy przez wodę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Fajno, no to popatrzmy w link #2, który podałeś. Wiem i dlatego ci napisałem że te Twoje dane są mało wiarygodne skoro PKB per capita urosło 28 % to niby jakim cudem PKB o 4% i twoja tabelka stoi w sprzeczności z danymi Baku Światowego GUSU i Unii Europejskiej. W każdym przypadku wzrost ok 30 % tylko u Ciebie 10 razy mniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi