Slawekmroz Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Nocna Straż to mój skład z ligi III North. Więc pewnie dane zassało w zły sposób. Nie, zasysa takie dane, jakie pozwala yahoo, tu raczej nie spodziewałbym się obcych danych. Zwłaszcza, że to był, jak rozumiem, jednorazowy wybryk. Raczej po prostu wyświetliło coś nie tak, byc może wstrzeliłeś się w moment, gdy aplikacja jakoś była aktualizowana i coś się rozjechało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Tez mialem u siebie jakas lige obca przez jakis czas. Bodajze 2 West, jakies same-samy, sixersy i trefliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Wydaje sie ze problem z bazą został rozwiązany i można sie juz znowu nad nią znęcać. 48 godzin do trade deadline.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tak patrze sobie na rankingi ninja i widzę potrzebę aby były one większe (min. x2) niż ilość zawodników x liczba graczy w danej lidze. Np. w lidze keeperowej 10 os (15 graczy) pokazuje mi tylko top 150, co mając na uwadze kontuzje i zawodników obecnie dobrze grających - nie ma w nim co najmniej kilku graczy których mam w składzie i w kontekście keeperów czy przyszłorocznego draftu, narzędzie to niewiele mi daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooobi Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Value powinno być inne dla populacji 150 i inne dla populacji 300 graczy. Jeżeli chcesz poszukac sobie keeperów na kolejny rok to wygeneruj pełny ranking z takimi samymi kategoriami ale dla pełnej ligi - wtedy dostaniesz pełną listę graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 value powinno być inne tak jak mówisz, ale ranking powinien być dłuższy... Po Valu na 300 zawodnikach nic mi w grze na 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 value powinno być inne tak jak mówisz, ale ranking powinien być dłuższy... Po Valu na 300 zawodnikach nic mi w grze na 150 Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem podawania pełnych rankigów ligowych w których value jest liczone dla ligi danej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Nie do końca poprawnie działa pobieranie danych dot. szczegółowych wyników z kategorii %. Jak widać na załączonym obrazku, w jkategorii FG% występuje potrzeba sprecyzowania wyniku dla pozycji 4 i 5 - to działa dobrze, oraz 6-7, co nie działa. Swoją drogą nie zaszkodziłoby dodanie tu kolumny "Lp." BTW - u was też ten obrazek taki rozmyty się wyświetla? Bo na kompie mam ostrość ok, a jak klikam na forum, to jakby za mgłą jest. Edytowane 23 Marca 2015 przez washko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Bardzo ciekawy temat. Czyli ściągnął dobrze tiebreakery dla FT, ściągnął jednego tiebreakera dla FG, ale drugiego nie. Niebawem wróćę do API jaśkowego to rzucę okiem. Choć pewnie nie będzie to kurde łatwa sprawa do odtworzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) Bardzo ciekawy temat. Czyli ściągnął dobrze tiebreakery dla FT, ściągnął jednego tiebreakera dla FG, ale drugiego nie. Niebawem wróćę do API jaśkowego to rzucę okiem. Choć pewnie nie będzie to kurde łatwa sprawa do odtworzenia... Dzisiaj mamy 3 tiebreakery na FG% i jest ok ;] Edytowane 24 Marca 2015 przez washko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Znowu pojawił się bug związany z inną liczbą spotkań na totalach i na średnich (758 na totalach i 755 na średnich - dane z wczoraj) w lidze 2 East Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Znowu pojawił się bug związany z inną liczbą spotkań na totalach i na średnich (758 na totalach i 755 na średnich - dane z wczoraj) w lidze 2 East U mnie to samo w lidze I. W średnich zostały dane z wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 U mnie to samo w lidze I. W średnich zostały dane z wczoraj. Walczymy z problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja zaś mam pytanie odnośnie wartości "15". W roto 1, mam tyle samo pktów co dwaj userzy i jako jedyny 15, a jestem za nimi. Jednym z tej dwójki jest Sławekm, więc może to tylko na naszą ligę, taki "bug" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knt Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dzisiaj przy próbie Update league data takie oto drzewo wyrosło: UserId: e52b5d9f-73e1-4e8c-a591-37f85ca4cbb9logujemy: haybkak2015-04-01 15:22:24 logujemy: haybkakAJPHWUGCOETAE25TVIY65RSJM4 < br >jkxn29System.Xml.XmlException: Data at the root level is invalid. Line 1, position 1. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String arg) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseRootLevelWhitespace() at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read() at System.Xml.XmlTextReader.Read() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at System.Data.DataSet.ReadXml(XmlReader reader, Boolean denyResolving) at System.Data.DataSet.ReadXml(TextReader reader) at TeamMate.Controllers.YahooController.GetLeagueData() in c:\archiwum\dev\fb-ninja\TeamMate\Controllers\YahooController.cs:line 130 at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String arg) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseRootLevelWhitespace() at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read() at System.Xml.XmlTextReader.Read() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at System.Data.DataSet.ReadXml(XmlReader reader, Boolean denyResolving) at System.Data.DataSet.ReadXml(TextReader reader) at TeamMate.Controllers.YahooController.GetLeagueData() in c:\archiwum\dev\fb-ninja\TeamMate\Controllers\YahooController.cs:line 130 Authorization: OAuth realm="yahooapis.com",oauth_consumer_key="dj0yJmk9cU5tV1F1UkpWMHlkJmQ9WVdrOVIzVmFiSEZ4TXpZbWNHbzlNQS0tJnM9Y29uc3VtZXJzZWNyZXQmeD1jMQ--",oauth_nonce="8603787",oauth_signature_method="HMAC-SHA1",oauth_timestamp="1427894544",oauth_token="haybkak",oauth_version="1.0",oauth_signature="ZXw8soJiE42VJRMd1XVEsZHxPxc%3d"System.Net.WebException: The remote server returned an error: (401) Unauthorized. at System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request) at System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address) at TeamMate.Controllers.YahooController.GetYahooData(String url, String oauth_token, String oauth_verifier, String sender) in c:\archiwum\dev\fb-ninja\TeamMate\Controllers\YahooController.cs:line 430 at System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request) at System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address) at TeamMate.Controllers.YahooController.GetYahooData(String url, String oauth_token, String oauth_verifier, String sender) in c:\archiwum\dev\fb-ninja\TeamMate\Controllers\YahooController.cs:line 430 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dzięki za info i dokładny error (choć pewnie dla mnie on ważniejszy niż dla innych userów, więc możesz śmiało na priva je dawać :-)). Rzucę okiem i będę na privie dopytywac, jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Sławek pisał o propozycjach, ale ja mam takie pytania, z czystej ciekawości: czy jest sporo zagranicznych użytkowników i ogólnie ile osób już ma konta lub korzysta? Ciekawi mnie zasięg tego projektu w takim odstępie czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Sławek pisał o propozycjach, ale ja mam takie pytania, z czystej ciekawości: czy jest sporo zagranicznych użytkowników i ogólnie ile osób już ma konta lub korzysta? Ciekawi mnie zasięg tego projektu w takim odstępie czasu. Matek nie zartuj proszę. Jakies dane odnosnie sajtu mozesz wyszukac w necie, ale informacji na temat ilosci uzytkownikow itp nie podajemy do publicznej wiadomosci. Mam nadzieje, ze rozumiesz i nie wezmiesz tego do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Luz. Ale byłem ogólnie ciekawy jak to wygląda zainteresowanie ze strony zagranicznych użytkowników. O liczby nie pytam - orientacyjnie, sporo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Luz. Ale byłem ogólnie ciekawy jak to wygląda zainteresowanie ze strony zagranicznych użytkowników. O liczby nie pytam - orientacyjnie, sporo? Jak na tak młody serwis - póki co nie narzekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi