Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie czy po takim meczu ludzie przestana forsowac Butlera kosztem Thompsona na MIP? Ten pierwszy w Bulls odpuscil w obronie, by dac wiecej w ataku. Zrozumiale, bo jest w cy a cyferki w ataku w cenie, do tego pamiec, ze jest kozackim defensorem. Klay za to napierdala po obu stronach parkietu, Harden ma z nim koszmary, wiele ekip nie chce grac z GSW z powodu braku odpowiedzi wlasnie na Thompsona. Gosc zrobil mega przeskok, pokazal sie juz na MS, teraz potwierdza swoja dyspozycje. Skoro Paul George dostal MIP to czemu w kontekscie tej nagrody nie ma dyskusji w pierwszej kolejnosci czy Davis czy Klay, a dopiero potem Green i Butler.

Trochę mnie rozjebało to 37 punktów, ale jeszcze bardziej rozjebało mnie to:

Goran Dragic did not play down the stretch on Friday, finishing with two points and two assists in 18 minutes. There's talk of coach Jeff Hornacek benching Dragic because of his technical foul and a new team rule that says a player will be benched after a tech.

Jeśli to prawda to chyba najgłupszy team rule ever.

Zastanawiam sie czy po takim meczu ludzie przestana forsowac Butlera kosztem Thompsona na MIP? Ten pierwszy w Bulls odpuscil w obronie, by dac wiecej w ataku. Zrozumiale, bo jest w cy a cyferki w ataku w cenie, do tego pamiec, ze jest kozackim defensorem. Klay za to napierdala po obu stronach parkietu, Harden ma z nim koszmary, wiele ekip nie chce grac z GSW z powodu braku odpowiedzi wlasnie na Thompsona. Gosc zrobil mega przeskok, pokazal sie juz na MS, teraz potwierdza swoja dyspozycje. Skoro Paul George dostal MIP to czemu w kontekscie tej nagrody nie ma dyskusji w pierwszej kolejnosci czy Davis czy Klay, a dopiero potem Green i Butler.

tylko że Thompson od paru lat grał na poziomie close-to-all-star level - takim kolesiom nie daje się MIP i koniec

PG jakos mip dostal wiec twoj agument kiepsko sie sprawdza

jeśli uważasz że Paul George w sezonie 2011/12 [bądź wcześniej] był na poziomie bliskim all star game to gratuluje & zazdroszcze dobrego poczucia humoru

Edytowane przez rw30

Z tym, że Paul zrobił przeskok z "nie bardzo all-star" na "superstar" więc nie wiem o czym mowa. W tamtym roku przecież do pewnego czasu był MVP race : KD-LBJ-PG. 

George dostał tę nagrodę za sezon 2013, kiedy przeszedł z poziomu "starter" na "all-star". MIP w zeszłym roku dostał Dragic.

Założeniem skrajnego tankingu jest zbudowanie championship-caliber teamu. Nie wiem, jaką wizje ma Hinkie - będzie trejdował młodych za gwiazdy, czy kogoś sobie zostawi i reszte wytrejduje, a może zostawi większość, ktora będzie coś warta, a reszta poleci... Niemniej jednak celem jest zbudowanie contendera - po raz pierwszy w Philly od wielu lat.

Zbudowanie contendera to zbiór wielu czynników, między innymi szczęścia i z obecnych drużyn w ten sposób udało się to jedynie Thunder, którzy akurat trafili na draft z Durantem. Philly na razie ma jednego prospecta z potencjałem franchise playera, ale też ze sporymi znakami zapytania odnośnie zdrowia, więc nie wiem, czy powinni odpuszczać jakiegoś gracza, bo nie wiadomo czy będzie w stanie poprowadzić drużynę do finału.

Ograniczenia Okafora? nie będę ściemniał - nie interesowałem się jeszcze póki co tą klasą jakoś mocniej, ale z tego co mi się gdzieś tam obiło, to Okafor jest kiepski z tyłu, nie będzie rim protectorem, nie ma też zabójczego atletyzmu, przez co jego sufit nie jest tak wysoko jak mógłby być z tym skillsetem.

Okafor jest długi, silnyi szybko wychodzi w górę, a przede wszystkim ma 19 lat. Także nie powiedziałbym, że nie będzie rim protectorem tylko dlatego, że nie jest athletic freakiem i nie broni jak młody Duncan.

Ja mam raczej przeświadczenie, że w obecnej NBA C musi być przede wszystkim dobrym obrońcą + mieć solidny shotblocking i sensownie rotować, bo najczęściej twoja czwórka biega za czwórką rywali w okolicach lini 3pt. Jeżeli umie coś w ataku - w pomalowanym - to już rewelka.

Zgadza się, ale shotblockera łatwiej znaleźć, niż pierwszą opcję ataku. Poza tym, w drafcie idziesz po talent, a nie po fit. Według mnie lepiej wziąć Okafora, licząc, że rozwinie się obronie i próbować go ustawiać np. z Noelem, niż wybrać słabszego prospecta na obwód i drżeć o zdrowie Embiida.

Edytowane przez Jendras

NO co za skur*iele z tych PTB!
gram se na yahoo w jakiejs amerykanskiej lidze h2h i zeby do po wejsc trza byc w czworce, a jestem szósty.

mam aldridge widze kontuzja 6-8 tygodni no to szybki transfer zeby do tego po dobic - wytradowalem lamarcusa w pakiecie z sloanem w zamian za nicka younga i josha smitha;]

Edytowane przez RonnieArtestics

NO co za skur*iele z tych PTB!

gram se na yahoo w jakiejs amerykanskiej lidze h2h i zeby do po wejsc trza byc w czworce, a jestem szósty.

mam aldridge widze kontuzja 6-8 tygodni no to szybki transfer zeby do tego po dobic - wytradowalem lamarcusa w pakiecie z sloanem w zamian za nicka younga i josha smitha;]

Szybki transfer mówisz? :) Aldridge odwołuje operację i gra już dzisiaj! Wchodzi all in, nie chce osłabiać zespołu, ale ryzykuje pogłebienie się kontuzji.

Z ciekawostek - Thompson rzucił dzisiaj tylko jedną trójkę mniej, niż Livingston przez całą karierę :smile:

nie wierzyłem. musiałem sprawdzić na b-r... :smile:

gosc od 2004 roku oddal 51 rzutow za trzy (z czego polowe w ciagu 2 sezonow w LAC) i trafil 10...

Edytowane przez pitrekk

nie wierzyłem. musiałem sprawdzić na b-r... :smile:

gosc od 2004 roku oddal 51 rzutow za trzy (z czego polowe w ciagu 2 sezonow w LAC) i trafil 10...

ja jeszcze liczyłem playoffy, w których ma 100% skuteczności za trzy :D wiadomo nie każdy dobrze rzuca za trzy i nie każdy lubi rzucać tróje, ale dziwi mnie fakt, że Shaun tak rzadko rzuca zza łuku. Andre Roberson, który wręcz fatalnie rzuca, w ciągu dwóch sezonów oddał więcej trójek niż Livingston. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.