Skocz do zawartości

Sezon 2014/15 Liga II East

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Ni bez jaj panowie ...

Przyjmujesz jednego z lepiej tracących piłkę za wysokiego podającego i frytki?

Washko nie mogę ci pozwolić przyjąć tyle TO, to zaburzy ekosystem , chyba bedzie veto ;)

Wedle moich wyliczeń jedna osoba za dużo straci, chyba nie wiecie na co sie zgadzacie, trzeba to naprawić :)

Co taka cisza nastała? Nikt teraz sie nie wypowie ? :)

Edytowane przez Szulim

Czyli znowu - bez wyliczen nie ma co nawet trejdowac, bo nie sprawdze czy zyskuje czy trace na wymianie. Hmm, ciekawe...

Naprawdę sądzisz, że można inaczej, skoro zmiana każdego gracza wpływa na wszystkie 9 kategorii? A przecież różnice między menedżerami w każdej z kategorii potrafią być bardzo różne. Np. +0,2 w blokach potrafi dać wiele punktów roto, a 0,2 w punktach - nic nie zmienić. Ale równie dobrze może być odwrotnie, bo wszystko zależy od tego, na jakim pułapie się jest. Tylko że ten pułap możesz określić wyłącznie porównując wszystkich ze sobą.

Naprawdę sądzisz, że można inaczej, skoro zmiana każdego gracza wpływa na wszystkie 9 kategorii? A przecież różnice między menedżerami w każdej z kategorii potrafią być bardzo różne. Np. +0,2 w blokach potrafi dać wiele punktów roto, a 0,2 w punktach - nic nie zmienić. Ale równie dobrze może być odwrotnie, bo wszystko zależy od tego, na jakim pułapie się jest. Tylko że ten pułap możesz określić wyłącznie porównując wszystkich ze sobą.

Ciekaw jestem jaki procent grajacych tu robi kalkulacje trejdow, ktore przeprowadzaja i ich wynik w ligach.Ciezko mi to uwierzyc, by to bylo wiecej niz 25-30%. 

Wracajac do tematu, nadal sa to tylko projekcje, jedne sa mniej, drugie bardziej bledne. Sa to projekcje. Czyli rozumiem, ze jesli pokazałbym wam te moje wyliczenia, jakiekolwiek by one byly, to już grom krytyki od grajacych uleglby zmniejszeniu, jesli nie calkowitemu usunieciu?

Ciekaw jestem jaki procent grajacych tu robi kalkulacje trejdow, ktore przeprowadzaja i ich wynik w ligach.Ciezko mi to uwierzyc, by to bylo wiecej niz 25-30%.

Ale to ich problem, że nie robią tego. Granie w roto jak w totolotka nie jest zabronione.

Wracajac do tematu, nadal sa to tylko projekcje, jedne sa mniej, drugie bardziej bledne. Sa to projekcje. Czyli rozumiem, ze jesli pokazałbym wam te moje wyliczenia, jakiekolwiek by one byly, to już grom krytyki od grajacych uleglby zmniejszeniu, jesli nie calkowitemu usunieciu?

Z tego co piszesz wynika dla mnie, że klepnięcie tego trejdu nie było związane z takimi czy innymi projekcjami, tylko brakiem odniesienia założonych wyników wymienianych graczy do całości wyników ligi. No chyba, że wyceniasz Jabariego na poziomie Top10, ale wtedy problem jest inny. Nikt tak wysoko go nie wycenia, więc możesz go kupić znacznie taniej niż oddając Currego.

A twoje projekcje biorą tez pod uwagę zapotrzebowanie na dane pozycje?

Dobra koniec tego tematu. Curry ponownie sprzedany, moze tym razem sie uda ;)

U ciebie to jest problem pomijalny, bo i tak musisz uzupełniać skład jakimiś kompletnymi leszczami z Top150 czy Top200, więc możesz sobie dobierać pozycje dowolnie.

A za kogo tym razem poszedł?

Edytowane przez washko

W Waszej lidze połowa graczy pisze, jakby wiedziała jak będzie wyglądał tegoroczny sezon:-) Może przypiszecie miejsca wg swoich projekcji drużynom i już... po sezonie, po co grać skoro wszystko wiadomo:-)

Mowisz, ze historia nie daje żadnej wskazówki jak będzie wyglądał sezon? W takim układzie bardzo zaluje, ze nie gramy razem w zadnej lidze, bo bym Ci sprezentował Foye za LeBrona. :-)

A tajemnica jest taka, ze połowa managerów w naszej lidze kieruje się przy podejmowaniu decyzji czyms więcej niż tylko wystawieniem palca na wiatr.

Jest już na yahoo. Za griffina i beala

No i to ma sens.

przede wszystkim gdybyś dokonał takich wyliczeń (jakiekolwiek by te projekcje były w granicach racjonalności, bo oczywiście można założyć, iż Monroe będzie nagle grał jak prime Olajuwon...), to sam nigdy w życiu byś nie poszedł na taką wymianę ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.