darkonza Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: A ręka? Ten kto np. dośrodkowywał. A jak ręka z "d..y" to jak przy techniku w koszu, wykonuje w końcu ten kogo wyznaczył trener. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 2 minuty temu, darkonza napisał: Ten kto np. dośrodkowywał. A jak ręka z "d..y" to jak przy techniku w koszu, wykonuje w końcu ten kogo wyznaczył trener. a może faul przy strzale za 2pkt a ręka za 1? jakie masz jeszcze pomysły na upiększenie tego sportu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: a może faul przy strzale za 2pkt a ręka za 1? jakie masz jeszcze pomysły na upiększenie tego sportu? Bramka z rzutu karnego 1pkt, bramka z pola karnego 2pkt, bramka zza pola karnego 3pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: a może faul przy strzale za 2pkt a ręka za 1? jakie masz jeszcze pomysły na upiększenie tego sportu? Mozesz kpić, ale ten ma dużo sensu. Jeśli zaś uważasz ze to jest normalne to w koszu też byłoby normalne zeby wszystkie wolne wykonywał ten sam zawodnik. p.s. Jest w kosztu statystyka "punkty bez asysty"? tak teraz myślę że byłaby bardzo cenna. Zresztą w piłce nożnej również, bramka bez asysty > rzut karny albo dostawienie głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 27 minut temu, darkonza napisał: Ocenianie zawodnika tylko po ilosci bramek to myślę odpowiednik oceny zawodnika w koszu po tym jak wiele spotkań wygrywa jego zespół. Wypisałem kilka wskaźników które pokażą to lepiej, ale im ich będzie więcej tym ocena dokładniejsza. Zgadza się: https://theanalyst.com/eu/2021/03/advanced-metrics-top-five-european-leagues/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Zgadza się: https://theanalyst.com/eu/2021/03/advanced-metrics-top-five-european-leagues/ Moze jestem głupi ale co to jest to XG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 15 minut temu, Pablo81 napisał: Bramka z rzutu karnego 1pkt, bramka z pola karnego 2pkt, bramka zza pola karnego 3pkt. z przewrotki za 10 14 minut temu, darkonza napisał: Mozesz kpić, ale ten ma dużo sensu. myśle , że Ty kpisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 2 minuty temu, darkonza napisał: Moze jestem głupi ale co to jest to XG Expected goals. To wycina to szczęście i gole z dupy i pokazuje ile goli by w tych samych warunkach i sytuacjach strzelił każdy zawodnik. Xa to to samo dla asyst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 15 minut temu, Pablo81 napisał: Bramka z rzutu karnego 1pkt, bramka z pola karnego 2pkt, bramka zza pola karnego 3pkt. z przewrotki za 10 14 minut temu, darkonza napisał: Mozesz kpić, ale ten ma dużo sensu. myśle , że Ty kpisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 2 minuty temu, fluber napisał: Expected goals. To wycina to szczęście i gole z dupy i pokazuje ile goli by w tych samych warunkach i sytuacjach strzelił każdy zawodnik. Xa to to samo dla asyst. Ciekaw jestem wzoru na to XG, jak oni to liczą. Luis Muriel drugi w golach i trzeci według tego XG, musze sobie goscia obejrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 38 minut temu, darkonza napisał: Nigdzie tak nie pisałem. Moja teza była taka ze Messi jest lepszym piłkarzem niż Lewandowski, tylko tyle. Był. Bo od 2 lat, ta teza nie jest nawet w pobliżu prawdy. Zaryzykuje stwierdzenie, że od ponad roku Messi nie jest nawet na tej samej półce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) 32 minuty temu, Pablo81 napisał: Bramka z rzutu karnego 1pkt, bramka z pola karnego 2pkt, bramka zza pola karnego 3pkt. Nie podoba mi się wiecej sensu bramka z pola karnego 2 i w razie faulu dwa rzuty karne, bramka zza pola karnego za trzy, ma wtedy wiecej sensu. Mozna kpić, ale jakis czas temu gdy padało szczególnie mało bramek rozważano pomysł by te bramki powiekszyć. Gdybym ja to tu zaproponował byłyby kpiny, gdyby zrobiła to jednak UEFA nikt by nie kpił tylko wszyscy uznali by szybko za normalnosc p.s. Im dłuzej sie zastanawiam tym bardziej absurdalna mi sie wydaje normalnosc w której karnego moze strzelac gosc który mógł być w tym czasie na swojej połowie i nie brał udziału w akcji 32 minuty temu, Pablo81 napisał: Bramka z rzutu karnego 1pkt, bramka z pola karnego 2pkt, bramka zza pola karnego 3pkt. Kiedys za remis by ł 1 punkt a za wygrana 2. zmieniono ze za wygrana jest 3 i nikogo nie dziwi, za 5 lat nikogo by nie zdziwło ze za bramkę zza pola karnego dostaje sie lepsze punkty niz z 5 metrów Edytowane 5 Lutego 2022 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 10 godzin temu, Koelner napisał: A ręka? Wtedy strzela Bramkarz jako ten, który jedyny ma prawo do grania rękoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 07:39, Koelner napisał: Mirek Klose i Pipo Inzaghi zaorani ale i tak w naszych sercach jeśli @Kołczu33 Nie ma pieczarek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) uwielbiam tą napinkę kolegów z Pyrlandii, od kiilku lat regularnie dostają od nas w pędzel, rok temu to Warta rządził w Wielkopolsce, ale jak widać natury nie zmienisz ;] a trzeba przede wszystkim nie zapominać o swoich korzeniach Edytowane 6 Lutego 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 komentarz zbędny chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: komentarz zbędny chyba Ja bym skomentował że to jego brat opublikował video myśląc że w sumie spoko film;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Teraz, fluber napisał: Ja bym skomentował że to jego brat opublikował video myśląc że w sumie spoko film;) man nadzieje, że w wielkiej piłce jiuz dla niego miejsca nie będzie, ale Legia może uderzać, bo Wieteska czesem chimeryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 ja pi****le to u nas na osiedlu w 90’ wszyscy byliby „do wyjebania ze świata piłki” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 6 minut temu, Koelner napisał: ja pi****le to u nas na osiedlu w 90’ wszyscy byliby „do wyjebania ze świata piłki” no i co? ilu kariery porobiło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi