Skocz do zawartości

Miami Heat 2014/15

MVPrzemek

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszarpana wygrana z Kings, gdzie Heat zagrali bez Denga, Dragica i Whiteside'a. Tego ostatniego zabrakło najbardziej, bo Kings zdominowali zbiórki, a Cousinsowi nie było chętnego do postawienia się. 

Szacunek dla Kings za Dre Millera, który grał dzisiaj pierwsze skrzypce, a dodatkowo na parkiecie pojawił się Szczur Evans. Szkoda, że w takim krótkim wymiarze czasowym, bo wg mnie powinien grać w S5.

Dla Heat mecz wygrali Wade i Tyler Johnson. Nie idzie za to oglądać ceglarza Walkera, który do końca sezonu zdąży tymi rzutami wybudować sobie dom. 

Spoelstra mógłby spróbować grania S5: Dragić - Tyler - Wade - Deng - Whiteside. Dragić i Tyler lubią biegać i wtedy mogliby się spełniać i jakoś łatana byłaby pozycja PF'a, gdzie jest największy problem.

Dzisiejsza porazka oddalila nas od PO i to mocno, szczegolnie kiedy Celtics sa w gazie. Niby to tylko pol meczu straty ale w Marcu nie ma mozliwosci popelniania bledow. Nadal licze ze beda Heat w PO bo inaczej z Spoelstra bedzie krucho.

Wiesz co Ballas..

Gdyby Spo miał wylecieć, to warto żebyśmy poświęcili te playoffs. On niestety nie ma żadnego pomysłu na ofensywę.

Jak zaczynał trenerkę, to ciągnął nas Wade w życiowej formie.

Później ciągnął nas James

Teraz jak Wade nie może ze względu na stan zdrowia, to światełkiem w tunelu jest Dragic, ale to nie tak powinno wyglądać.

Spo nadaje się jednak co najwyżej na asystenta coacha.

Niepokojąca jest postawa Whitesidea. Znów wyleciał. Riles zjebutałby go jak psa po czym takim, a Spo..

Dragic jest niby swiatelkiem w tunelu ale jak patrze na niego to nie sadze aby dal rade to uniesc az do Playoff.

A Whiteside co odjebal to juz przesada, spial sie jak debil, moze dominuje na deskach ale od kiedy wrocil Beasley to Whiteside tez probuje pokazac ze ma problemy z glowa i jest bad boy ;]

Edytowane przez Ballas

samo Linsanity jest przereklamowane - Lin punktował na dobrej skuteczności przeciwko słabym obronom (najlepsze napotkane obrony w trakcie tej serii gdzie nie było Anthony'ego to średnia ligowa Raptors i Lakers) 

Edytowane przez camby23

No i między innymi dlatego nie wrzucam kogoś do top5 danej pozycji na podstawie połowy RS.

Rozumiem, każdy ma inne spojrzenie na NBA ale bez jaj, szanujmy się. Ale nie powiesz chyba że gdybyśmy cofneli sie do 2004 roku Ron Artest nie był u cb w top5 small-forwardów bo jeden ziomeczek z trybuny go wkur..... zdenerwował ;]

Jeszcze biorąc pod uwagę ze to nie było zawieszenie na jeden mecz tylko na 86.

Edytowane przez Ballas

No i między innymi dlatego nie wrzucam kogoś do top5 danej pozycji na podstawie połowy RS.

Dla mnie na tu i teraz jest top 5

Whiteside zawieszony, Birdman i UD są questionable na Nets.

Ostajemy z Michaelem Beasleyem chyba na centrze i Dengiem, jak łydka pozwoli mu zagrać na Nets. Grubo..

Jeżeli przegrają z Nets, to można zacząć oswajać się z myślą, że playoffs mogą przejść obok..

jest jakaś drużyna myśląca na poważnie o playoffach gdzie Henry "46%TS" Walker i Michael "47%TS" Beasley dostawaliby łącznie po 20 rzutów na mecz? i don't think so...

to powiedz mi proszę, jakie Heat maja inne możliwości na ich pozycjach?

Rozumiem, każdy ma inne spojrzenie na NBA ale bez jaj, szanujmy się. Ale nie powiesz chyba że gdybyśmy cofneli sie do 2004 roku Ron Artest nie był u cb w top5 small-forwardów bo jeden ziomeczek z trybuny go wkur..... zdenerwował ;]

Nie chodzi mi tylko o wczorajsze zagranie Hassana. Po prostu nie uważam, że 30 meczów to wystarczająca próbka, nawet jeśli ktoś robi genialne statystyki.

Dla mnie na tu i teraz jest top 5

Jakbym miał do dyspozycji wszystkich centrów w lidze i miałbym sobie tu i teraz wybrać jednego, którego biorę do drużyny, to Whiteside na pewno nie byłby w top5. A u Ciebie?

Edytowane przez barcalover

Z taką nierówną grą i/lub szpitalem w szeregach, to nie wiem, czy jest sens w ogóle wchodzić do playoffs. Atlanta czy Cavs się po nich przejadą 4-0 albo 4-1, jeśli się spóźnią na samolot. Drużyna z 2007 roku wyglądała lepiej, a i tak zebrała baty od Bulls, a tegoroczni Heat to niestety skazaniec. Weterani połamani (nawet kurna Dragic ledwo przyszedł, to już nie gra), a utalentowanej młodzieży za mało (sztuk 1), żeby czymś zaskoczyć. Po prostu są słabi. A zatrudnienie Beasley'a, to dla mnie jak rzucenie ręcznika. Mentor dla Whiteside'a, OMG... Za rok wróci Bosh, to wtedy będziemy gadać. Wiem, że nie brzmię teraz jak kibic, ale tak mnie osłabiają ci Heat w tym sezonie, że ilekroć chcę jakiś ich mecz obejrzeć, to wtapiają coś co powinni wygrać i mi się odechciewa.