Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Dieng per36 jest top5 w lidze. Niesamowity jest ten młodziak.

Śmiano się ze mnie, że wymieniłem go w roto za Knighta, prawda okazała się stać po mojej stronie. Niech jak najszybciej zacznie grać w s5 bo on się za szybko rozwija na kiszenie ławki w Socie.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Śmiano się ze mnie, że wymieniłem go w roto za Knighta, prawda okazała się stać po mojej stronie. Niech jak najszybciej zacznie grać w s5 bo on się za szybko rozwija na kiszenie ławki w Socie. 

Prawda okazała się stać po twojej stronie?

Dieng robi 8,5/7,9/2,0/1,1/1,3 FG 52% per game

Knight robi 17,4/4,6/5,6/1,4/0,1 FG 44% i 1,8 3PT per game będąc moim 3cim najlepszym zawodnikiem. Także ja bym się tym tradem raczej nie chełpił gdybym był na twoim miejscu. Knight to kandydat nr1 do MIP razem z Draymondem Greenem. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Prawda okazała się stać po twojej stronie?

Dieng robi 8,5/7,9/2,0/1,1/1,3 FG 52% per game

Knight robi 17,4/4,6/5,6/1,4/0,1 FG 44% i 1,8 3PT per game będąc moim 3cim najlepszym zawodnikiem. Także ja bym się tym tradem raczej nie chełpił gdybym był na twoim miejscu. Knight to kandydat nr1 do MIP razem z Draymondem Greenem. 

Ja się nie chełpię tylko stwierdzam, że wcale z tym tradem nie wtopiłem jak mi wróżono. Dobrze znasz tamtą sytuację i fakt, że miałem pół składu pg, potrzebowałem solidnego kołka a rankingi na ten moment Dieng i Knight mieli identyczne. Dzięki temu trejdowi moje fg% jest fatalne ale nie maksymalnie dramatyczne, byłoby takie gdybym Knighta sobie zostawił. Ciesz się, że nie łyknąłeś Dragicia, którego Ci proponowałem jeszcze przed podpisaniem papierów, uczciwie stawiając sprawę, że Knight może być lepszy, a nie mi tu teraz manipulujesz. Win-Win sytuacja.

OKC już ma 2,5 mecza straty do 8 miejsca. Wszystkie teksty o możliwości ich braku w PO jednak okazały się całkowicie bezpodstawne, pytanie tylko czy dadzą radę wskoczyć wyżej niż 8.

Wszyscy mówili, że Oklahoma będzie walczyć do końca sezonu o Playoffy, a jak dla mnie za góra 2-3 tygodnie będą w pierwszej ósemce.

A to od powrotu Duranta z kim mocnym oni grali? Cavs? Nie rozśmieszajcie mnie...

Nie widzicie tego banalnego terminarza? Poczekajcie na jakąś trudny (i wygrany!) zestaw b2b, a wtedy wychwalajcie. Na razie oni się wyciągnęli z bagna na poziomie nosa, ale tylko (albo aż) do ramion. Niby wystarczy aby oddychać, ale ciągle za mało na swobodę ruchów.

Druga sprawa, że są blisko, ale 8. miejsca. I tylko 8.! Do Dallas już jest przepaść. 

Edytowane przez Alternative

Małe pytanie trochę obok, przy okazji meczu z Min. Dieng w prostych statach wygląda jak bestia, na boisku, na dłuższej przestrzeni czasu, też tak jest?

Nie, z trzech powodów:

1. Gra w Wolves

2. Jego teammates to gracze Wolves

3. Jest zawodnikiem Minnesoty

Ogólnie to nawet w boxscorowych statach on wypada trochę ponizej oczekwiań, rok temu robił 12-12 w 32 mpg, a teraz niecałe 9-9 na zbrodniczym 6 FGA na mecz. Może jak Rubio wróci, to go trochę rozrusza, bo tak dobry ofensywnie center dostający tyle touches co perkins to jakieś grube nieporozumienie.

Tak czy inaczej, gość ma shotblocking, zbiórkę, mobilność + passing, jumper z midrange i dobrze kończy pod obręczą, brakuje mu tylko trochę siły, w sensownym środowisku to powinien być potwór nie tylko w cyferkach.

A to od powrotu Duranta z kim mocnym oni grali? Cavs? Nie rozśmieszajcie mnie...

Nie widzicie tego banalnego terminarza? Poczekajcie na jakąś trudny (i wygrany!) zestaw b2b, a wtedy wychwalajcie. Na razie oni się wyciągnęli z bagna na poziomie nosa, ale tylko (albo aż) do ramion. Niby wystarczy aby oddychać, ale ciągle za mało na swobodę ruchów.

Druga sprawa, że są blisko, ale 8. miejsca. I tylko 8.! Do Dallas już jest przepaść. 

6 gier za dal, 3/4 sezonu jeszcze do rozegrania w tym 4 mecze bezposrednio z mavs z czego 3 po ASB. 

Jak sie ktos znow nie polamie powalcza do konca sezonu z ptb o seed w top4.

Minęło trochę czasu od mojej poprzedniej “analizy” sytuacji Thunder, która w skrócie wyglądała tak:

Bilans: 3-12 (0.200)

Ostatnie 6 meczów to same porażki.

Kontuzjowani: Durant, Westbrook, Perry Jones, McGary, Grant Jerret

Najbliższe 10 meczów: Jazz, NYK, @NOP, @PHI, @DET, MIL, CLE, @MIN, PHX, @SAC

Jako fan Thunder jestem oczywiście niesamowicie zadowolony. Wiele różnych czynników (brak Melo, brak LBJa, brak Dragica, szybszy powrót zarówno Westbrooka, jak i KD) sprawiło, że już teraz sytuacja awansu do PO wygląda niesamowicie dobrze i praktycznie obawy o awans zniknęły u większości tych, którzy je mieli.

Mecze rozegrane od ostatniej analizy:

Jazz, NYK, @NOP, @PHI, @DET, MIL, CLE, @MIN, PHX

Obecny bilans: 11-13 (0.458)

Brak kontuzjowanych i 8-2 w ostatnich 10 meczach oraz "pół wygranej" za 8 miejscem.

Następne 10 meczów:

@SAC, @GSW, @LAL (B2B), NOP, POR, @SAS, CHA (B2B), @DAL, PHX, WAS

Jak pewnie część wie, Thunder mają przed sobą najtrudniejszy terminarz w całej lidze. Nie brzmi to dobrze, ale mimo wszystko ta drużyna ma wystarczający potencjał, zgranie i umiejętności, by mimo trudnych meczów, zrobić solidny bilans.

Najbliższe spotkanie w Sacramento wydaje się być jak najbardziej do wygrania. Kings zwolnili właśnie trenera, a na szybki powrót Cousinsa chyba się nie zanosi. W takiej sytuacji jest to dla OKC absolutny “must win”.

Później będzie spotkanie z GSW, które zapewne Thunder będą chcieli potraktować jako “statement game”. Jeśli udałoby się przerwać niesamowitą serię zwycięstw ekipy Currego, a przy okazji wyjść na bilans 13-13, byłoby to na pewno niesamowitym podniesieniem morale zespołu.

Lakers w B2B nie muszą być łatwym przeciwnikiem, ale Thunder ze swoim atletyzmem mimo wszystko nie powinni mieć z nimi problemów.

Kolejne 3 mecze, to spotkania z Pelikanami, Blazers i Spurs. Będzie niesamowicie ciekawie.

Na koniec chciałem zwrócić uwagę na Pana Russella Westbrooka, który aktualnie jest liderem, jeśli chodzi o PER (33,15). Próbka oczywiście nie jest duża, bo RW rozegrał w tym sezonie 10 meczów, ale już teraz gołym okiem widać, że ten gość chce się rozwijać i zmienia sposób swojej gry (najmniej 3PA od sezonu 10/11 i najlepsza skuteczność za 3 w karierze - 36%). Gra póki co średnio poniżej 30 minut, a i tak robi niesamowite rzeczy.

Jeszcze jedna ciekawostka: w ostatnich dwóch meczach Thunder dwa razy zdobywali w pierwszej połowie 70 punktów, co jest ich rekordem sezonu.

Edytowane przez barcalover

Durant ma juz niby zdjety kaganiec, mam nadzieje ze to pozytywnie na niego wplynie. Poki co effort taki sobie i chyba tez spadl mu confidence, bo ciska dosc malo trojek i praktycznie zadnych w grilla obroncy jak to mial w zwyczaju.

Szkoda troche mlodych okc bo im minuty spadna, no ale priorytety sa niestety inne. 

Jak okc ma dociagnac do konca miesiaca na dobrym bilansie to kd musi wejsc na wyzszy poziom. Ibaka zreszta tez. Milo byloby zeby russ z obecnego nie zszedl, ale ciezko na to liczyc. 

• 2 tygodnie później...

Współczuje Oklahomie bo to co dziś Russell Westbrook odwalił w obronie w ostatniej akcji 4 kwarty to nawet Harden broni lepiej . RW to chyba jeden z najgorszych obrońców bez piłki w TOP 20 tej ligi. Niech mi ktoś wytłumaczy jak można na 5 sekund do końca nie stać przy Lillardzie jak można w ogóle na niego nie patrzeć i jak można nawet nie ruszyć się bo zobaczył zasłonę. Dziś Thunder przegrali wygrany mecz głównie dzięki Westbrookowi. Fajny jest jego atletyzm ale jego obrona i większość decyzji które podejmuje w końcówkach są często wątpliwego formatu

To są rzeczy, które w ostatnich dwóch tygodniach napisano o Westbrooku:

Westbrook nie potrafi bronić

Westbrook w ogóle nie ma rzutu

Westbrook to ball hog i nie podaje

Westbrook nie potrafi grać pick and rolla (!)

Westbrook ma tylko atletyzm

Czekam na więcej. Macie czas do kwietnia.

To są rzeczy, które w ostatnich dwóch tygodniach napisano o Westbrooku:

Westbrook nie potrafi bronić

Westbrook w ogóle nie ma rzutu

Westbrook to ball hog i nie podaje

Westbrook nie potrafi grać pick and rolla (!)

Westbrook ma tylko atletyzm

Czekam na więcej. Macie czas do kwietnia.

To element kampanii ATFowej?

Czarny PR w mordę jeża.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka