Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Za każdym razem jak widzę teksty "OKC z Rondo byliby..." ogarnia mnie śmiech połączony z politowaniem.

Takie same "świetne" pomysły jak przesuwanie RW na SG.

Póki w OKC jest Brooks i 2 set playsy na krzyż, potrzeba tam ludzi, którzy są w stanie zrobić przewagę w ataku, wymusić pomoc, ściągnąć DT. Rondo się tam nadaje jak ostrowska na kierownika.

A i zagrywki też się łatwiej broni, gdy wiesz, że możesz odpuścić PG.

Edytowane przez Maciek9020

Wiem :grin: Tak tylko się nabijam z Rondla.

ale czy na prawdę taką gorszą? MCW umie coś rzucić czasem

Kto???

Raczej nie sądze

Rondo skuteczność jumperów

32%

MCW 26 i jest pod tym względem jednym z najgorszych w lidze

Mid range na 18

Ba nawet layupy RR wykonuje lepiej. MCW jest w tej chwili na pograniczu słaby strzelec a beznadziejny choć ja skłaniam się ku beznadziejny

Przecież Sixers ma MCW który jest gorszą wersją Rondo więc akurat RR tam to byłby duży upgrade

MCW stawia obecnie czoła takiej presji ze strony przeciwnych obron, o jakiej Rondo nigdy się nie śniło, a w dodatku jest zmuszany do bycia GTG - obie te rzeczy ze względu na stan składu Sixers. Gdyby jego zadaniem było kozłowanie piłki w miejscu przez 20 sekund by ją oddać komuś na rzut równo z końcem zegara, a przy każdym oddawanym jumperze najbliższy obrońca stałby 3 metry od niego, jego procenty wyglądałyby zapewne dużo lepiej.

Poza tym jego staty w tej chwili są jeszcze zauważalnie zaniżone przez pierwsze kilka meczów po operacji ramienia, kiedy grał na żałosnych procentach. Ostatnimi czasy wygląda znacznie lepiej (może mieć to też coś wspólnego z kontuzją Wrotena). Także sorry, ale MCW gorszą wersją Rondo to był może co najwyżej w Syracuse i na pewno nie jest obecnie. A jeśli chcesz się za wszelką cenę nabijać z drużyny, którą prowadzi, to i tak wygrał z nią więcej meczów niż Rondo od czasu wymiany Garnetta i Pierce'a, mimo że wszyscy krzyczą że są najgorsi w historii NBA i hańbią ligę.

@Sixer

Jak chcesz wierzyć w rzut MCW to sobie wierz ale rok temu też miał gorszą skuteczność jumperów. Layupów zresztą też. Jak na razie rok w rok Rondo ma lepszą skutecznosć rzutów niż MCW a przecież Rondo urósł tu na tym forum wręcz jako wzorzec z Sevre fatalnego strzelca którego nikt nie broni. A MCW jest jeszcze gorszy - oglądam czasem mecze 76 ers i powiedz mi gdzie Ty widzisz aby jakaś wybitna obrona była na MCW - facet zazwyczaj ma dużo swobody przy rzutach a i tak nie trafia

Nigdzie nie napisałem, że MCW ma dobry rzut. Po prostu nie jest tak paskudny, jak jego procenty w tej chwili - na przykład z półdystansu ma 18% gdy rok temu miał 37%. Niedługo powinny wrócić do poziomu z zeszłego sezonu.

Co do obrony na MCW - miał obrońcę w odległości 3 stóp lub mniej przy 98/174 rzutów w tym sezonie (56.3%). Rondo - 43/134 rzutów (32.1%). Jeżeli więc Carter-Williams ma zazwyczaj dużo swobody, to nie wiem jak chcesz opisać słynne "Rondo treatment", które na pewno pomaga w polepszeniu procentów.

• 2 tygodnie później...

Nieeeeeeeeee

Nugs nie mają nic pewnego na sf, Gallo narazie jest nikim, nie widzę na to szans na ten moment, mogą od nas brać Javale lub Hicksona nawet za Perka + pick

Chyba, że sezon już poszedł na straty, wtedy wszystko może się niestety stać... w takiej sytuacji chciałbym Jacksona.

Btw. Wilson z ławki to dla okc mega fit.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

bijem się w pierś, męską.

Oklahoma już teraz wygląda strasznie mocno i rzeczywiście te kontuzje mogą jej pomóc w perspektywie po.

Małe pytanie trochę obok, przy okazji meczu z Min. Dieng w prostych statach wygląda jak bestia, na boisku, na dłuższej przestrzeni czasu, też tak jest? Minny nie mam czasu łoglądać.