Skocz do zawartości

Liga Roto Dynasty

SiXers

Rekomendowane odpowiedzi

Bobcats nikt jeszcze nie wzial, ale miejsc wolnych juz nie ma, wiec Kucio jest 1. rezerwowym

Tak btw, widze, ze przydaloby sie jakies podsumowanie ostatnich kwestii, wiec na dniach wrzuce posta z summary i mysle, ze powoli mozna zakladac temat z regulaminem rozgrywek, ktory oczywiscie, bedzie z czasem ewoluowac, ale fundatementy juz sa.

• 2 tygodnie później...

Uff, po ostatnich 2 miesiącach nie miałem czasu nic tu napisać, mimo to śledziłem prawie kazdy post ;)

Jestem nowicjuszem w tejże formie gry, wiec nie bardzo wiem jak mogę sie tutaj wypowiadać.

Prosze o wyrozumiałość, jesli po prostu poddam sie ustaleniem "rady nadzorczej" która jest o wiele bardziej doświadczona ode mnie :)

Pozdrawiam :)

• 4 tygodnie później...

Hmmmm, napisales to ponad miesiac temu... ;-)

Wiem.

Ale, wchodzę codziennie na forum i widzę, że sezon wakacyjny w pełni, więc łącząc to z wiedzą, że sezon na Yahoo rozpocznie się na przełomie sierpnia/września, pomyślałem, że pośpiech nic tu raczej nie pomoże.

Ale, że jest już pierwszy post odnośnie tego co pisałem, więc czas się zabrać do roboty :)

Ale, wchodzę codziennie na forum i widzę, że sezon wakacyjny w pełni

Nic sie nie dzieje bo nie ma Twojego podsumowania ;-)

A powazniej, oczywiscie nie ma pospiechu, ale jak chcemy zaczac wczesniej niz inne ligi i miec draft gdzies we wrzesniu to organizacyjnie trzeba wszystko zalatwic do tego czasu, a wydaje mi sie, ze wciaz mamy troche spraw wymagajacych omowienia/glosowania/zamkniecia.

A powazniej, oczywiscie nie ma pospiechu, ale jak chcemy zaczac wczesniej niz inne ligi i miec draft gdzies we wrzesniu to organizacyjnie trzeba wszystko zalatwic do tego czasu, a wydaje mi sie, ze wciaz mamy troche spraw wymagajacych omowienia/glosowania/zamkniecia.

Zgadzam się.

Czyli ludzie czuwali na forum i tylko czekali na ciag dalszy... ;-)

Zmieniasz na Cleveland?

Hehe, nie wybralem Miami dla LeBrona tylko na zasadzie "druzyna we wschodniej konferencji z krotka nazwa" ;-)

A to sie raczej nie zmieni. Poza tym Ledley ma Cavs.

Swoja droga, jestem zaskoczony, ze nikt nie chcial druzyny z NY...

Ba! Patrzac na te wybrane nazwy wychodzi, ze nie sa lubiane duze rynki na wschodzie...

Edytowane przez wiLQ

• 3 tygodnie później...

Czas na nowe głosowanie, bo inaczej nie uzgodnimy kwestii dot. obniżki pensji kontuzjowanym zawodnikom. Z tego co widziałem, wyklarowały się dwie propozycje, znajdziecie je poniżej. Pomiędzy nimi są dwie znaczące różnice - poziom pensji wg. której zastosowana jest dana metoda obniżki (15$ vs. 10$) oraz ilość meczów, od której ta obniżka startuje (41 meczów vs. 31 meczów)

Czas głosowania: do 23:59 3 września 2014

Opcja #1: (karlMarthinuseMeSLedley, QAS)

Ilość rozegranych meczów – współczynnik mnożenia pensji (dla zawodników >= 15$):

82 – 41 – współczynnik: 1

40 – 21 – współczynnik: 0.9

20 – 11 – współczynnik: 0.8

10 – 0 – współczynnik: 0,7

Ilość rozegranych meczów/obniżka salary (dla zawodników < 15$):

82 – 41 – bez obniżki

40 – 21 – obniżka o 1$ (lub pensja minimalna)

20 – 11 – obniżka o 2$ (lub pensja minimalna)

10 – 0 – obniżka o 3$ (lub pensja minimalna)

Opcja #2: (wiLQ, evitacre, bulek, kolek23, Zodd, Arctus, january, Benon, Tizz, blackmagic)

Ilość rozegranych meczów – współczynnik mnożenia pensji (dla zawodników >= 10$):

82 – 31 – współczynnik: 1

30 – 21 – współczynnik: 0.9

20 – 11 – współczynnik: 0.8

10 – 0 – współczynnik: 0,7

Ilość rozegranych meczów/obniżka salary (dla zawodników < 10$):

82 – 31 – bez obniżki

30 – 21 – obniżka o 1$ (lub pensja minimalna)

20 – 11 – obniżka o 2$ (lub pensja minimalna)

10 – 0 – obniżka o 3$ (lub pensja minimalna)

Polecam również spojrzeć jeszcze na regulamin i zastanowić się czy czegoś brakuje (oprócz kwestii wiadomych) albo o czym, co bardzo prawdopodobne, zapomnimy, a także co warto jeszcze poruszyć.

Edytowane przez karl

Glosuje zdecydowanie za #2.

Odnosnie brakujacych kwestii to dodalbym, ze w offseason limit druzynowy nie obowiazuje, ale co roku trzeba sie w nim zmiescic najpozniej do zakonczenia draftu rookich bo jak nie to wywalamy zawodnika z najmniejsza pensja, ktora pozwala na zejscie ponizej tego limitu.

Temat draftu rookich jak rozumiem czeka bo przyda sie dopiero za rok, ale kwestie wyliczania pickow musimy miec zalatwiona przed sezonem.

Wreszcie zastanowilbym sie nad dodaniem mechanizmu usuwania GMow gdy spelnil jakis warunek olania gry [lub niech to bedzie ocena komisza].

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.