Skocz do zawartości

Rap, hip-hop

Quickly

Płyty masz:  

115 użytkowników zagłosowało

1. 1. Płyty masz:

Rekomendowane odpowiedzi

METH (ogolnie WU tez), Masta Ace, Black STAR, gangstar,mop. busta, red, snoop, i jeszcze duzo...

no nie jest tak źle, oczekiwałem czegoś innego :) ale zawsze mogło być lepiej :)

a niech nam mistrz poda czego słucha, tak głównie prosiłbym o polske jeżeli można wogole z taka prosba

METH (ogolnie WU tez), Masta Ace, Black STAR, gangstar,mop. busta, red, snoop, i jeszcze duzo...
no nie jest tak źle, oczekiwałem czegoś innego :) ale zawsze mogło być lepiej :)

a niech nam mistrz poda czego słucha, tak głównie prosiłbym o polske jeżeli można wogole z taka prosba

z polski to tak jednego styla lubie

Mezo 18L 52 dębiec, owal, liber, doniu, ascety, pokahontah, pan małe p, no i chyba to wszystko :shock:

antttek nie kazdy slucha 50 i calego Gowno-Unit....
i właśnie mnie to ucieszyło, bo przeważnie jest tak

- albo ktoś słucha tylko polskiego i jest bardzo ograniczony

- albo ktoś słucha polskiego i eminemów

- albo najlepsza opcja ktoś słucha dobrych amerykańców i szczątkowo polskiego

czyzby pierwsza rzecz w ktorej sie zgadzamy??? :twisted:

swoja droga to coraz wiecej jest fanow "gangsta rapu" typu 50 g-u, zafascynowanych, jakimi to oni nie sa gangsterami. zreszta teraz coraz glosniej robi sie o dissach ze strony jada i fat joe. cala prawda o 50 jest zawarta wlasnie w tamtych kawalkach

czyzby pierwsza rzecz w ktorej sie zgadzamy??? :twisted:

swoja droga to coraz wiecej jest fanow "gangsta rapu" typu 50 g-u, zafascynowanych, jakimi to oni nie sa gangsterami. zreszta teraz coraz glosniej robi sie o dissach ze strony jada i fat joe. cala prawda o 50 jest zawarta wlasnie w tamtych kawalkach

jak ktoś wie co to dobry rap to zawsze znajdzie jakąś zgode :)

te dissy wyszły od 50 który pojechał (tylko dla rozgłosu) ich i jeszcze nasa

lepsze dissy są na niego te:

- Sticky Fingaz - Jackin For Beats

- Wu Tang - Buck 50

i skit na płycie Onyx - Triggernometry - który mówi jaki to Pense jest gangstach :)

(...) zreszta teraz coraz glosniej robi sie o dissach ze strony jada i fat joe. cala prawda o 50 jest zawarta wlasnie w tamtych kawalkach

(...)

te dissy wyszły od 50 który pojechał (tylko dla rozgłosu) ich i jeszcze nasa

lepsze dissy są na niego te:

- Sticky Fingaz - Jackin For Beats

- Wu Tang - Buck 50

i skit na płycie Onyx - Triggernometry - który mówi jaki to Pense jest gangstach :)

a mi się podoba Jadakiss - Animal 50 (piosenka znana też pod tytułem 'checkmate') fajnie jedzie centa.. niestety na legalu nie może, bo wiadomo, że interscope mu nie pozwoli.

czekam na płytę Nasa w te wakacje, jego columbia nie trzyma silną ręką, więc może sobie pozwolić :) (a wiadomo, jak taki kawałek napędza sprzedaż płyty, tylko żeby to wszystko nie wygasło do wakacji :) )

no ja na NSIKA tez czekam.

moze powiecie kogo wolicie sluchac JAY Z'ego czy NASA??

jesli o mnie chodzi to NAS

hmmm dawniej kiedy byłem taki zajarany nasem, to przekreślałem wszystkich, z którymi miał jakiśtam konflikt, ale potem jakoś mi przeszło, Jay-Z wydał 'Black Album', który mi się spodobał i już nie pałam do niego taką wielką niechęcią :)

Jakiś czas temu ściągnąłem sobie albumy Cormegi i mimo, że na 'The Realness' i 'The Meaning' co drugi kawałek to jakiś żal do Nasa, to też mi się podobają (tyle, że Mega ma to do siebie, że za długo nie da się go słuchać ciągle.. ten jego głos i flow.. :) ).

Odpowiadając na pytanie: wolę Nasa :)

Jay-z Nas? głupie pytanie :)

a najnowsza płyta Nasira tylko pokazała kto jest King of NY, jeśli chodzi o ten diss centa to najlepiej jak by nie odpowiadał, zaczepka była bzdurna a nas i cent to dwa inne światy i ten drugi nie ma wejścia do tego pierwszego

jeśli chodzi o Cormege to jest to dobry znajomy Nasa na ostatnim albumie Testament jest jak gdyby One Love part 2, ale ja bardzo lubie go to jednak prawdziwy reprezentant Queens :)

ja średnio przepadam za dawnymi Loxami dlatego Jada mi średnio podchodzi za dużo featów z Ja i Fat Joem chyba :)

jeśli chodzi o Cormege to jest to dobry znajomy Nasa na ostatnim albumie Testament jest jak gdyby One Love part 2, ale ja bardzo lubie go to jednak prawdziwy reprezentant Queens :)

to nie jest do końca tak.. 'Testament' to zbiór kawałków, które Cormega nagrał kiedyśtam (nie wiem co prawda czy wszystkie, ale ten o którym mowa na pewno), ale nigdy nie zostały wydane na oficjalnych albumach, stąd właśnie 'One Love' (odpowiedź na list Nasa do Megi), który został nagrany przed konfliktem z Nasirem. ciekawe jednak, że nie ma tam kawałka 'Fuck Nas (& Nature)' :)

jaka jest sytuacja między Megą a Nasem teraz? nie jestem pewien, ale konflikt chyba jest zażegnany - nie słyszałem całej Legal Hustle, ani nie kupiłem jeszcze Street Disciple, ale wątpie żeby coś jeszcze na siebie nagrywali, poza tym AZ nagrał kawałek z Megą :)

• 3 tygodnie później...

i wyszla plyta pokahontaz - jest do zassania z torrenta:)

i pomimo ze kazda plyta zaczyna mi sie podobac po jakis 20 przesluchaniach, to ta z pewnoscia podoba mi sie i to bardzo - bardzo voltowskie klimaty, ale to co najwazniejsze - po raz kolejny popisali sie rah i fo - naprawde warto posluchac plytki/....

Nie wiem czy już było o tym mówione... bo nie śledzę topicu... ale polecam albumik OlsenFu - Kameleon... 8)

Dawno nie słyszałem tak zajebistej... a przede wszystkim urozmaiconej płytki... są tutaj refleksyjne utwory (vide "Między jawą a snem" i "Pamiętam Mama")... utwory trochę szybsze... nawiązujące do jakiś klimatów clubbingowych ("Rap Bizne$$" czy raggowe "Perspektywy")...

ja nie slucham z bytnio ostatnie polskiego rapu ale z ciekawosci siegnelem po pokahontaz i musze powiedziec ze sie zawiodlem. plyta jak dla mnie zrobiona na jedno kopyto pod wzgledem muzycznym. textowo nie sluchalem dokladnie ale chyba nie jest zle. chlopaki prezentuja dobry poziom. ale ogolnie spodziewalem sie czegos lepszego. niema to jak dobry amerycki RAP.

Ja też potwierdzam. Spodziewalem się "Czegoś" więcej od POKACHONTAZ. Wiem , to złe wszyscy teraz oczekują od nich takich płyt jak kinematografia PFK. Ale to już nie możliwe. Ogólnie rymy fokusa itd.są ok, ale jego "image" mi jakos nie odpowiada (w teledyskach i wogóle) :wink: Ogólnie POKACHONTAZ gdzieś na jakąś 4.. może nawet i z minusem..