Skocz do zawartości

Czas zacząć łowy! Free Agents i zmiany kadrowe

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

josepnba ja też nie jestem za oddaniem jednocześnie denga i gordona bo wtedy sie osłabiamy , ale wb Ciebie to niby kim chciałbyś zastapić ew brak gordona ? zerknij na składy innych ekip i poszukaj gościa choć w 50 % mogącego go zastąpić i oczywiście dostępnego bo ja nie mówie tu o wirtualnym trejdzie .... zaś co do denga owszem jest dobry i będzie lepszy ale nie wydaję mi sie aby kiedyś był wielką gwiazdą brakuje mu tego czegoś .... fakt jako 2 opcja na bank , ale nie na gwiazdę , która może pociagnąć team do mistrzostwa i pewnie trochę pod tym kontem Pax wybrał TT , który moim zdaniem może grać na sf jeszcze nie teraz bo ma duuuże braki , ale gość ma 19 lat i ma czas aby się rozwinąć tym bardziej że wszyscy są pod wrażeniem jego etyki pracy , ale troszkę zszedłem z tematu głównego :wink: wracajac do denga na dzień dzisiejszy jest bardziej do zastąpienia niz gordon bo wtedy owszem te 20 p przejmie Gasol ale za to bardzo osłabi nasz obwód bo dobrze rzucających za 3 ostałoby się 2 ( kirk i Noć - no chyba żeby poszedł w trejdzie ) a to troche za mało tym bardziej że wtedy by było wiecej czystych sytuacji dla obwodu gdyby podwajany był hiszpan a poza tym Warrick tez jest w stanie dorzucić te kilkanaście p oraz pare zb no raczej nie jest/bedzie talent na miare denga choc nie mozna przekreślać go , ale wypełniłby lukę po luolu i on tez jest młody bo chyba ma 24 lata wiem że lepiej by było dostać geya , ale wtedy to pewnie i my musielibysmy co nieco dorzucić a poza tym nie wiadomo czy by na to poszli ......

Joseph z nie oddawaniem Denga może mieć rację za duży w nim defensywny i ofensywny potencjał jest już jest bardzo dobry a ma dopiero 21 lat też bym kogoś takiego nie ruszał.Tak czy inaczej Bulls do Gordona coś młodego i interesującego musieliby jeszcze dorzucić może Thomasa :?: Gasol dałby Bulls to czego im trzeba a ponieważ Gasol nie jest jeszcze ani stary, ani problematyczny to Memphis mogą za niego wiele żądać i póki tam West na stołku siedzi byle czego nie wezmą.

Także może Gordon+Thomas+Brown za Gasola i ewentualnie coś mniej istotnego dorzucić z jednej i drugiej strony, Nocioni nie wiem czy interesowałby Grizzlies najmłodszy nie jest kończy mu się kontrakt więc będzie chciał kasę a jak się w Memphis zaczną przebudowywać to mu jej nie dadzą także z ich punktu widzenia młodzi gracze mający jeszcze debiutanckie kontrakty i taki schodzący kontrakt Browna mogą ich intereswać.

The question is, what does Memphis want in return? There is no chance the Bulls would send two core players (Ben Gordon, Luol Deng, Kirk Hinrich and Andres Nocioni) or next year’s unprotected first-round pick to the Grizzlies.

uważam podobnie.

To Gasol chce odejść z Grizz, więc to Mem bedzie coraz bardziej przyparte do muru, nie Bulls. Niech jeszcze Pau odstawi szopkę "ala Iverson" i jego wartość rynkowa poleci na łeb na szyję. Ogladam ostatnio sporo Grizz i Pau ma jeszcze duze braki, nie gra dobrze, słabo zastawia słabo zbiera w ataku wygląda lepiej ale to nie jest ten Gasol jeszcze. Do tego Pau to nie jest jakaś gwiazda pierwszej wielkości na firmamencie NBA. NIech West zapomni o braniu dwóch graczy z wymienionych nazwisk w cytacie. Grizz nie ma PG z głową na swoim miejscu my mamy dwóch. Mamy schodzący kontrakt,jeżeli plan sprzedaży klubu z Memphis nie wypali (a podobno nie ) Lider chce odjesc to trzeba zaczac budowe od poczatku a najlepiej zacząć z czystym Salary i przyzwoitym PG w składzie i wysokimi pickami. I My to mamy 8)

Ale Jerry nie Kosztem Denga i Gordona.

Deng fakt nie jest gracz który ma jakiś uwidaczniające sie cechy lidera, ale jest mozna rzec modelową druga opcją w zespole. Naprawde Modelową. Taki gracz to skarb.

A Ben Gordon to bedzie miał jeszcze sezony jak Gilbert Arenas.

le pozostał by jeszcze Noci oraz Viktor i TT , który póki co może grać na sf

Darro czytam to juz którys raz pisałes o tym na innym forum i nie wiem jak ci wychodzi że Tyrus moze grac na SF i Pax wybrał go by ten grał jako SF? Pamietam że Pax mówił ze to bedzie doskonały atletyczny gracza podkoszowy, ktory zbiera znakomicie blokuje, jak on ma grac jako SF skoro jego ofensywa kończy sie na dwóch metrach od kosza? Skiles wystawiając go czasmi jako SF robił mu tylko krzywde bo konczyło sie to krokami , airballami i słabym wrazeniem i ławką. Jego atuty nadają sie tylko na PF i jak nabierze masy i sie otrzaska i w koncu może zacznie grac tyłem do kosza wtedy poznamy jego prawdziwą wartośc. Na dzien dzisiejszy ma grac jako PF gdzie moze zbierac dobijac blokowac i ładowac dunki, bo tyle potrafi. Więc jaki z niego SF?

ps. Jak gasol zaczanie publicznie domagac sie trejdu po kolejnej porażce 140-100 :wink: wtedy Westowi zmięknie faja i można dzwonić w sprawie trejdu, ale teraz gdy West czuje się jeszcze paniem sytuacji i mu sie nie spieszy Bulls są na straconej pozycji bo wysoki to deficytowy towar.

There is no chance the Bulls would send two core players (Ben Gordon, Luol Deng, Kirk Hinrich and Andres Nocioni

Moim zdaniem to dziwne myślenie. Żeby się nie okazało, że przez kręcenie nosem Bulls na dłużej zostaną drużyną z długim, utalentowanym i fajnym, ale przeładowanym na obwodzie składem. Za Garnetta też się boją dać jakąś konkretną "paczkę", a teraz za Gasola również. Ja bym tylko Gordona "unietykalnił", a Nocioniego uczynił elementem najbardziej tykalnym z tej grupy. On + Deng/Hinrich to bym od razu wysłał do Memphis, gdyby to wystarczyło. Może źle postrzegam koncepcje waszej drużyny, ale Gasol dałby wam mozliwosc zbalansowanej gry. Mozliwosc gry po obwodzie, ale tez do srodku, po prostu nie byłoby już tej wytykanej dziury w całym w postaci braku ofensywy podkoszowej, czy tekstów o tym, że jumpery raz siedzą, a raz nie. A już super dla Bulls by było, gdyby zamiast Hinricha czy Denga mogli oddać powiedzmy Ty Thomasa i jakiegoś pomniejszego formatu gościa.

gdyby zamiast Hinricha czy Denga mogli oddać powiedzmy Ty Thomasa i jakiegoś pomniejszego formatu gościa.

TAKIE RZECZY TO TYLKO W ERZE!!

No bez przesady, całkiem za darmo najlepiej. Bądźmy realistami.

Gordon chyba będzie musiał wziąć udziałw tej ewentualnej wymianie, do tego Nocioni + PJ Brown. W drugą stronę jeszcze ktoś i to według mnie tak powinno wyglądać.

Dla dobra Chicago wolałbym aby Deng pozostałw Buls. Ten gość ma coś w sobie i warto w niego zainwestować. Jeśli natomiast zamiast Gasola mieliby pozyskać KG, to warto nawet jego oddać.

Dawno nie widziałem Byków w meczu, ale jak patrzę w stasty to dziwię sie czemu tak mało gra Sefolosha? Mają stanowczo za dużo tego talentu w tym zespole, a za mało... minut do rozdysponowania na wszystkich.

Dawno nie widziałem Byków w meczu, ale jak patrzę w stasty

to patrz dalej w te statsy :?

No bez przesady, całkiem za darmo najlepiej. Bądźmy realistami.

Vince Carter, Iverson czy oni zostali oddali za jakiś porównywalny potencjał?

Szak, Oddanie dwóch graczy z wymienionej czwórki to według mnie oddanie za dużo. Tak jak pisałem wczesniej to Gasol chce odejśc i to automatycznie powinno obniżać jego wartośc, tak przynajmniej bywa w większości przypadków gdy gracz domaga sie publicznie trejdu.

Mająć do wyboru kolejnośc kogo oddać.

Gordon-jego by zostawił, przyjście Gasola za Bena spowodowało by zbyt duże osłabienie siły punktowej zza obwodu, do tego Ben ma jaja jest clutch i mam chyba najwiekszy potencjał z całej grupy

Deng-uwielbiam faceta, ale jego dało by sie łatwiej zastapic niz Bena

Kirk- Mamy Duhona Kirk ma Kontrakt Grizz nie maja PG, to co obserwujemy u Hinricha to raczej już ostateczny kształt.

Noci-oczywiście jego najprędzej, ale Gasol musiałby straszyc bronia Westa by poszedł na coś takiego.

Do tego oczywiście PJ no i do wyboru do koloru reszta ze składu. Czyli Młodziez Sweet Ruski itd

Cytat:

Dawno nie widziałem Byków w meczu, ale jak patrzę w stasty

to patrz dalej w te statsy Confused

I po co ten komentarz?! Chcesz o tym pogadać?

Wyobraź sobie, ze nie każdy ma czas na oglądanie wszystkich meczy, a przynajmniej jednego każdego dnia. Jak obejrzę dwa w tygodniu to jest dobrze. Napewno Ty oglądasz coś codziennie? Jeśli tak to gratuluje ilości wolnego czasu.

Ostatnio oglądałem Miami, Detroit z Webberem, Knicksów z Netsami(chciałem zobaczyć w akcji tego Moora) i Byki będą musiały poczekać na inny czas.

Jakiś czas temu widziałem nawet Portland. A całkiem niedawno Hornets.

Tak z ciekawości się zapytam. Oglądasz tylko mecze Chicago, czy czasem zdarza Ci sie spojrzeć na inne drużyny? Pewnie tylko wtedy jak grają z drużyną której kibicujesz? Takie Portland lub Seattle widziałeś przynajmniej raz w tym sezonie? A sam zapewne nie spoglądasz wogóle na statsy i nie wyrabiasz sobie nimi zdania o pewnych graczach. Tam nie zobaczysz obrony Hassella, ale zobaczysz, że taki Jaric jest w Wolves cieniem samego z siebie w porównaniu do czasów LAC.

Co do wymiany, to mam rozumieć, że sugerujesz by w ewentualnej wymianie wziął udział Hinrich? Dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź?

Odena chcą tam i za dobrze szło czy co

Oj patrząc na wyczyny Sixers,Celticis oraz Grizzlies wątpie by to kierowalo działaczami Wolves. Przeciez nie przegrają całej kolejnej 41 a wiele ponad 20(Grizzlies musileby wygrac wiecej meczy niz w pierwszej połowie sezonu by wogóle dogonić kolegów Garnetta w bilansie obecnych przegranych) w/w zepsoły nie wyskoczą. Napewno bedą 3 lepiej postawione ekipy do loterii, a zapene bedzie ich troche więcej.

dalsze przymiarki:

P.J.Brown, Gordon i pick za Gasola

Posey do Philly, Corey do Heat a Korver do Clips

sprzedaż picku pierwszorundowego Suns do pTB za 3 mio cash ( pewnie odliczającej salary)

dalej trwa hałas przy Al Jefferson z Bostonu ( ładny mecz z SAS) i M.Ely.

Webber w Pistons pojawił sie na C position :?:

do gry chce wrócić Doug Christie (Toronto lub Denver)

Orlando rozmawiają z Vasqezem ich pickiem no11 z poprzednich lat

Jaric dalej wypychany....za Nazra?

a w Nets mają poprzez kontuzje RJ i NK dupę z handluw lutym

PJ+Ben za Gasola mi jak najbardziej odpowiada. Pomijając już to co pisałem wcześniej, że Deng to przyszłośc itd jest plus w tym, że Bulls nie musieliby oddawać dwóch wielkich talentów. Oczywiscie Gordona by bardzo brakowało, bo co by nie mówić ratował on Bykom tyłki nie raz i nie pięć, ale trzeba liczyć się z tym, że wzmocnienia nie przychodzą za darmo, a pewnie po sezonie i tak Pax musiałby z któregoś z dwójki Deng-Ben zrezygnowac, bo nie byłoby go stać na podpisanie obu. W tym sezonie Gordon poczynił naprawdę imponujace postepy, to cieszy, ale licze się z tym, ze tak małym składem, bez dobrze operującego w polu 3sek gracza Bulls nie beda w stanie siegać po sukcesy.

Druga dobra wiadomość to fakt, że jeśli doszłoby do tego tradu Bulls MOŻE (choć wątpię, pewnie Duhon by wrócił do S5) przestaliby grać tak niskim składem. Pisałm już o tym nie raz, zresztą nie ja jedyny, ale marzy mi się Deng na 2ce z Nocem na SF. Oni się świetnie rozumieją, a ich style się nie wykluczają na pariecie. Z takim ustawieniem, gdzie każdy gracz piątki jest bardzo dobrym defensorem i jednoczesnie graczem ataku (ok Ben nie jest :P) Bulls naprawdę mogliby zajśc daleko, już nawet w tym sezonie.

Kirk-Loul-Andres-Pau-Ben :shock:

Jak Skitels by tego nie poukładał tak, że Bulls nie wygraliby Wschodu to ja bym co do jego przyszłości w Chicago nie miał wątpliwości...

West bądź dobrym wujkiem i się podpisz papiery :wink:

Gasol za Bena, PJ'a i pick dobra wymiana dla Bulls ale dla Grizz nie za bardzo . Ben i Miller do ta sama pozycja chyba, że Gordon będzie wychodził z ławy ale czy będzie mu to pasowało. Grizz bardziej potrzebują PG więc może lepiej jakby wzieli Duhona zamiast Bena. Wiadomo, że Duchon jest słabszym zawodnikiem od Bena to wtedy Bulls dorzuciliby Khrypa'e bo ten młody ukrainiec ma spory potencjał więc może w Grizz by miał szanse się wykazać. Bo po co Ben skoro jest Mike, chyba że west nadal myśli nad wymianą Millera za Coreya który grałby na SF to wtedy Mogą śmiało brać Gordona, który napewno dostanie miejsce w s5.

Miło by było zobaczyć Douga Christie w NBA, choć pewnie wiele już nie wniesie do jakiejkolwiek drużyny. Ale może być liderem dla młodych zwłaszcza poduczyć ich grę w obronie.

Jesli chodzi o tą wymianę między Clipps, Heat i Sixers to beznadziejna wymiana dla Szóstek, raczej King by na to nie poszedł.

I podobno do wymiana Jarica za Nazra jest bardzo blisko, tylko Wilki rozpatrują sprawę kontraktu Griffina po tym jak złamał program antynarkotykowy. Prawdopodobnie zostanie on zwolniony z Wolves.

a pewnie po sezonie i tak Pax musiałby z któregoś z dwójki Deng-Ben zrezygnowac, bo nie byłoby go stać na podpisanie obu.

Dlaczego?
Bo jakiś czas temu czytałm, że Bulls chcą minimalizowac koszty, inwestować w graqczy, którzy moga im przynieśc sukcesy, a jak wiesz sporo do powiedzenia jak widac ma Skitels w kwestiach tradowania. Jestem też praktycznie przekonany, ze i Deng i Gordon zarządają tłustj kasy. Obaj są jej warci, a nie wydaje mi się, zeby Pax wszedł w kolejne dwa tak duze, jeśli nie bedzie miał gwarancji, że ten skład powalczy w przyszłości o najwyższe cele. Ben i Luol rozwijają się bardzo szybko i bardzo dobrze, ale bólem Bulls jest przesyt na obwodzie w połączeniu z brakami pod koszem, dlatego prędzej czy później kogoś oddać by było trzeba, a Ben co by nie mówic juz kilka razy przewijał się w plotkach, spowodowane to było zapewne jego stosunkami ze Skitelsem. To trochę dziwne, bo Ben ma z tego co się czyta perfekcyjny etos pracy, a i tak Scott ma co jakiś czas do niego jakies ale...

A co by nie mówic Deng i Gordon to aktualnie dwa najsmakowitsze kaski dla zespołów i chcac się wzmocnić trzeba któregoś poświęcić. Jako, że ja jestem wielkim zwolennikiem gry i stylu Denga to wolę, żeby Bulls postawili na niego, choć jak pisałem Gordon zmianił się ostatnio tak bardzo na lepsze (zwłaszcza w D), że bardzo ciężko byłoby go oddawac, koleś ma papiery na dobrę grę, ma jaja i potrafi coiągnąć zespół w końcówkach, ale jest też nieregularny.

Wg najnowszej "Chicago Tribune" nie ma szansy aby Byki oddali za Gasola dwoch sposrod tej czworki: Nocioni, Gordon, Deng, Hinrich. Wg mnie ten ostatni w ogole nie jest brany pod uwage, no ale pismaki musza o czyms pisac. Sam Nocioni nawet z PJ Brownem to wg mnie za malo zeby zachecic Westa do tego trejdu, szczegolnie ze Gasol szaleje i podbija swoja wartosc ostatnimi wystepami. Albo Gordon albo Deng plus pewnie wygasajacy kontrakt Brown, chyba nie ma innego wyjscia (Sweetney?).

Zgodnie z ostatnia plotka:

"According to a league source, the Bulls offered a package that includes guard Ben Gordon, forward P.J. Brown and a first round draft pick in return for Gasol, who has requested a trade. The source also said Brown would be included in any trade made before the deadline."

Mo Taylor poszalal w Knicks, poszalal w Kings i jest na bruku, zostal wczoraj obciety.

Z tego co pamietam Reinsdorf mówił bedą sukcesy bedzie kasa na kontrakty, więc dlatego pytałem dlaczego Pax ma poskapic kasy. Jeżeli "Plan Gasol" nie wypali (oby nie) to Pax ma całe lato by spokojnie pogadac z agentami o przyszlych umowach , podobnie jak to sie miało z Kirkiem. Oczywiście wszytko zalezy do wyników w tym sezonie. Wiesz, Jo zdziwiłem się słowami bo nie byłoby go stać na podpisanie obu. Bo przeciez jezeli Gasol przejdzie do Bulls to przejdzie też jego kontrakt a mały to on z pewnoscią nie jest, więc jesli optują na jego kontrakt to dlaczego Pax miałby odpuscic podpisanie Gordona i Denga? Sądzę że jednak twardo walczyłby o nich dwóch bo to jego wybory i obaj rozwijają się prawidłowo (wręcz modelowo 8) )

Odnosnie propozycji Mem z Benem, qrcze w sumie podobnie jak ty mam słabosć do Denga, ale bedzie brakowac jego punktów z dystansu i zimnej krwi w końcówkach, bo nikt inny w tym zespole nie pociągnie w ataku tak jak on, do tego on ciagle sie bedzie rozwijał i ma najwiekszy potencjał z całej grupy, z drugiej strony Deng sprawia momentami świetne wrażenie ma wspaniałe warunki jest graczem coraz bardziej kompletnym.

Mam dylemat, bo na dzien obecny gdyby doszło do trejdu bardziej bedzie brakowac Bena niz Denga, ale ....

Cholernie szkoda Luola i naprawde chetniej bym oddał Bena.

W sumie Mem brakuje pg i Kirk by im sie nadał wręcz idealnie, tylko Pax i Skiles w życiu nie oddadzą Kirka. Zostałby Duhon który jest kreatywniejszy w prowadzeniu gry ale z rzutem to jest całkiem na bakier.

W sumie kogo by Pax nie oddał z czwórki Deng Kirk Ben Noci bedę zadowolony bardzo z tego ruchu, bo Pau to gracz idealnie pasujący do Bulls, gdy wróci do pełnej dyzpozycji wróci bedzie niesamowitym wzmocnieniem.

Jedyną bolaczką to bedzie Skilesa i dopasowanie go do gry w ataku. żeby nie skończyło się typową akcją: Kirk dostaje zasłone na wysokosci rzutów z trzy od Gasola próba pentracji oddanie na połdystans i jumper Hiszpana 8)

Jak widze kolejne taki akcje z udzialem PJ Browna który rzuca z gry gorzej niż źle a mimo to ciągle to graja to idzie się załamć :?

Gasol chce odejść, ale Grizzlies są w o tyle dobrej dla nich sytuacji, że oni jego jęczenia i narzekania mogą sobie olewać ile chcą. Jasne już jest, że im w tym sezonie na wygrywaniu już nie zależy ( w sumie dla niektórych to było jasne zaraz we wrześniu po kontuzji Gasola 8) ) Gasol może sobie biadolić, ale ponieważ Westowi na wygrywaniu w tym sezonie nie zależy to i spieszyć się nie będzie w razie czego jak będą chcieli zrobią mu przymusowe wakacje jak Sixers AI czy Pacers Artestowi i mogą sobie nawet czekać do wakacji nabijając porażek.

Mimo wszystko jak tak się zastanowiłem oddałbym Denga Grizzlies i zostawił Gordona, Bulls na trójkę mają Nocioniego, a Gordona byłoby im trudniej zastąpić, mieliby po takiej wymianie naprawdę fajnie zbilansowany skład gościa na obwodzie, któremu dawaliby piłę w ważnych momentach, pod koszem Gasola i to otoczone trójką bardzo dobrych defensorów na PG, SF i C. Deng jest na pewno lepszy od Gordona, ale jeśli musieliby i Grizzlies by się uparli moim zdaniem Bulls nie mają wyjścia pozyskanie Gasola stawiałoby ich automatycznie w samym czubie drużyn i dawałoby szanse walki o tytuł tak teraz jak i w najbliższych sezonach. Deng z tych graczy, których Bulls mają może i jest najlepszy i najbardziej perspektywiczny, ale równocześnie oddanie jego nie stwarza w drużynie dużej dziury dzieki bardzo solidnemu Nocioniemu nie jest tak młody i perspektywiczny, ale swoje zrobi także po zastanowieniu jak byłoby trzeba oddałbym Denga, Grizzlies nalegaliby na pakiet Godon+Deng i jak mają, z któregoś zrezygnować to raczej nie z lepszego Luola.

Byku chodziło mi o to, ze w szerszj perspektywie Pax może dojśc do wniosku, ze nuie powinien brac obu za grubą kase, bo pierwsza linia kuleje w ataku i musowo trzeba znaleźć kogos, kto tam by mógł punktowac. Jeśli całe salary wpieprzy się w niskich to nie będzie miejsca na wysokich

Jak tylko zobaczylem tytul na hoopsie, od razu sie usmiechnalem; super ruch Paxa! Barxzo dobre posuniecie, barsdzo dobra zagrywka.

Nie zgadzam sie z Vanem ze tak duzo bysmy stracili :) PRzede wsztystkim, gdyby ten lysy nie byl takim idiotą, to by dawno juz sprobowal grania Dengiem na dwojce; Luol jest szybki jak wiekszosc SG w lidze, a do tego wyzszy od nich i od wielu rowniez zwinniejszy, milo by bylo patrzec jak te przewagi wykorzysztuje.

Inna kwestia, ze po wytrejdowaniu Gordona i rzuceniu Sefoloshy do S5 (o tak!), i tak mialby kto punktowac. Jest Kirk, jest Deng, jest Noc, no i w koncu przyszly lider strzelcow Bulls Gasol :!: Dodatkowo na Sg w koncu bysmy mieli dostatecznie duzo centymetrow zeby nie trzeba bylo w sztuczny sposob przykrywac niedoskonalosci, no i w obronie nastapilaby jeszcze poprawa 8)

Kiedys myslalem ze oddanie Gordona byloby dla Bulls zgubne, ale jak patrze na pakiet ktory zaproponowal niedzwiadkom Paxson to sobie mysle ze ten facet jest geniuszem; pozyskuje niesamowicie utalentowanego i ulozonego grajka w zamian praktycznie nic nie tracąc jesli chodzi o zespol :!: Fantastyczny ruch. OwsZem, patrzac na faktyczny rozwoj Gordona i jego juz teraz wielkie umiejetnosci mozna miec wrazenie ze to pewnego rodzaju strata, ale po blizszym przyjrzeniu i szerokim wachlarzu kadrowym, jest to strzał w "10".

Joseph wspomniał o tym ze gordon ratował nam tyłki dziesiatki razy; a i owszem i nikt mu tego nie zapomni, ale tak troche pol zartem pol serio i na chlopski rozum (bop w koncu Gasol Memphis tez ratowal tyłki) - łatwiej jest trafic clutch shota typu "hook shoot", "layup shoot" czy "5-feet shot" niż "21-feet jumper" ;-)

Reasumując - oj bede sie cieszyl jak dojdzie do skutku ten transfer, jeden z najlepszych ruchow ostatnich lat (pomijajac jednostronne trade'y Cartera czy Iversona).

Do dzieła John ! :)

PS. Oby tak jeszcze ten Paxson zdjal klapki z oczu i w koncu zdzielil w ten pusty łeb, tą łysą pałe strącając go z tego krzesełka :/ Stan VG wciaz pewnie czeka ;-)