Skocz do zawartości

Nowy sezon w NCAA. Kentucky vs Kansas?

ignazz

KTO MISTRZEM NCAA  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. KTO MISTRZEM NCAA

• Kansas z Wigginsem
      20
    • Kentucky z Randle'em
      9
    • Inna ekipa
      14

Rekomendowane odpowiedzi

W drafcie bierze się najlepszego dostępnego w takiej sytuacji, a nie patrzy, że "mamy Sandersa/Noela/Ziutka". Za duży napierdalacz, żeby go puszczać, "bo mamy dziurę na innej pozycji". Nie nastawiałbym się na takie układy, oj nie.Nie przy takim talencie. Bo odpuszczenie jakiegoś Drummonda (pozdro Cavs) można jakoś wytłumaczyć, kolesia z potencjałem Embiida średnio się da. Ratować może tylko to, że pozostali są naprawdę tak przejebani, jak się o nich mówi, i że może być ciężko zjebać wybór w top 5.

Lakers powinni od najbliższego spotkania zacząć jakiś kolejny miły dla oka losing streak. 

Oczywiście, że chodzi mi o przypakowanie tego draftu. '13 Embiid poszedłby z 1ką choćby ktoś miał 3 zajebistych wysokich. Tylko tu są Wiggins czy Parker, których niektóre ekipy mogą wziąć nad Embiidem.

W tej chwili nikt Wigginsa nie weźmie z nr1 no chyba że Raptors jakimś cudem. Nr 1 to albo Embiid albo Parker z czego Embiid jest na 80% brany z nr 1

Po raz kolejny czuje się jak Don Kichot skąd Wam sie do jasnej cholery biorą te porównania Melo- PArker

Melo to świetna szybka winda i stąd ogromne zamiłowanie do iso. Jabari to świetny rzut ale i niewiarygodne panowanie nad piłką - świetne kozłowanie, świetne wjazdy pod kosz gdzie moja rywali jak tyczki. Prędzej bym powiedział że to może być połączenie Melo z Barkleyem. Na razie niestety jego obrona jest czasem taka sobie ale też coach Duke ustawia jako PFa i musi często grać z większymi od siebie a Duke ogólnie ma za mało cm pod koszem.

Melo z całym szacunkiem ale nie jest tam kompletnym graczem jak Jabari PArker a Jabari w NBA na pewno nabierze jeszcze trochę masy. Wiggins to jest niewiarygodny potencjał ale w tej chwili hype na niego jako nowego Le Brona budzi śmiech na sali.

Wątpię, aby ktokolwiek z tej trójki wypadł poza top3. Nie ma zespołu, który weźmie Smarta czy Exuma przed nimi. Lepiej brać to co najlepsze a potem dogadywać się odnośnie wymian i zyskać coś tam jeszcze. Jak dla mnie Embiid będzie pierwszym wyborem każdej ekipy poza Utah. Sandersowi odwala więc Bucks wcale nie zrezygnują z niego, Embiid>Vucevic, Embiid>Noel - cholera wie jak będzie wyglądał po kontuzji Noel. Chyba tylko Cavs w takim drafcie mogliby wyczarować coś niemożliwego z pierwszym pickiem.

Największym problemem Wigginsa jest to, że często znika, gdy ma gorszy dzień, i jakkolwiek w odpowiednich proporcjach jest to nawet atut, że nie dominuje piłki, to nakazuje się zastanowić, czy na poziomie NBA jego top to nie jest defensywny sidekick w mistrzowskim teamie, co jak na tak wybitny draft byłoby trochę rozczarowujące. Bo jak jesteś takimi Bucks, masz wybór w top 3 najlepszeo draftu od jedenastu lat, to chcesz kogoś na here and now, pan i władca, który wprowadzi bandę scrubów w sophomore season do playoffów na żenujacym wschodzie. Z drugiej strony widząc jak robi 20 zbiórek w jednym meczu można się zastanowić gdzie jest kres jego atletyzmu. Na pewno część komentarzy na jego temat jest spowodowana tym ,że jest overhyped pod względem skilla.

Bucks mogą brać Wigginsa/Parkera przed Embiidem, Magic tak samo. Jazz Parkera. Embiid nie jest wcale pewniakiem do 1ki. Ale też nie widzę na chwilę obecną możliwości by którykolwiek z nich wypadł poza TOP3 jeśli zgłoszą się wszyscy do draftu.

A niby kogo mają Bucks na centrze ??  Praktycznie od 2 miesięcy wszyscy piszą że Embiid może być drugim Hakeemem więc jestem pewien że każdy weźmie Embida z nr 1 nawet Jazz i będą nim handlować ( choć para Favors -Embiid w obronie to mogłaby w w lata pozamiatać tą ligą)

Uwierz mi nawet w Jazz wcale pewniakiem nie byłby Jabari a jeśli już to pewnie by poszła wymiana z tym klubem który wziąłbym Parkera. Nie ma opcji aby ktoś nie brał Embiida z nr 1 i Jazz brałoby Parkera tylko dlatego że oni chcą mieć kogoś gotowego do grania na już i teraz

Panowie trochę bez echa przeszedł dzisiejszy mecz Smart-a, 10 reb, 9 ast, 4 stl, 16 pts - szkoda tylko że na tak słabej skuteczności zagrał 3/14 (0-6 za 3), mega wszechstronne statsy.

Uważam że Smart jeżeli coś ugra w tym sezonie i w dalszym ciągu będzie utrzymywał ten poziom, może wskoczyć do top3 draftu.  

Po raz kolejny czuje się jak Don Kichot skąd Wam sie do jasnej cholery biorą te porównania Melo- PArker

Melo to świetna szybka winda i stąd ogromne zamiłowanie do iso. Jabari to świetny rzut ale i niewiarygodne panowanie nad piłką - świetne kozłowanie, świetne wjazdy pod kosz gdzie moja rywali jak tyczki. Prędzej bym powiedział że to może być połączenie Melo z Barkleyem. Na razie niestety jego obrona jest czasem taka sobie ale też coach Duke ustawia jako PFa i musi często grać z większymi od siebie a Duke ogólnie ma za mało cm pod koszem.

Melo z całym szacunkiem ale nie jest tam kompletnym graczem jak Jabari PArker a Jabari w NBA na pewno nabierze jeszcze trochę masy. Wiggins to jest niewiarygodny potencjał ale w tej chwili hype na niego jako nowego Le Brona budzi śmiech na sali.

"czasem taka sobie" to bardzo delikatnie powiedziane ;] Parker będzie miał ogromne problemy na wyższym szczeblu, zwłaszcza w man defense. przynajmniej, w przeciwieństwie do Melo, się stara i ma czasem pojedyncze udane zagrania, blok z pomocy czy przechwyt.

Imo Parkera czeka przyszłość na czwórce i biorąc pod uwagę ustawienie, z jakiego zaczęli korzystać z Utah, coraz bardziej go tam widzę.

Jak bym miał szukać na siłę jakiegoś porównania, to bym powiedział większy Paul Pierce.

Wiggins mógłby być Paulem Georgem, ale najpierw musiałby tego chcieć. Pasywność, przechodzenie obok meczów, czy fakt, że w porównaniu z HS w niektórych elementach wręcz się pogorszył (ballhandling), to bardzo poważny redflag.

Smart to prawdziwy lider, potrafi wspomóc drużynę na wiele sposobów, jego zaangażowanie nie zależy od tego, czy siedzi mu rzut. Ale na wyższym szczeblu może mieć poważne problemy w ataku, skoro nawet w NCAA potrzebuje serii zasłon, żeby wbić się pod kosz. Do tego dochodzi ciągle słaby rzut. No i czy na NBA to jest prawdziwy pg?

Embiid na ten moment wygląda najlepiej, ale wcale nie jest powiedziane, że pójdzie z jedynką. Wiele drużyn od dłuższego czasu szykowało się na Wigginsa czy Parkera i mogą tak łatwo nie chcieć porzucać swoich marzeń. Poza tym, dla nich to może być jedyna szansa na pozyskanie gwiazdy na obwód. Vucevic/Noel + Parker/Wiggins mogą być dla nich więcej warci niż Embiid + szukanie dobrej wymiany za dublującego centra.

Ja aż tak zaskoczony wystepami Wigginsa nie jestem. Tzn, myślałem, że kolo z takim hypem bardziej przyskillowałby od czasu kiedy ostatnio widziałem kompilacje z jego udzialem. Bo na tych kompilacjach to poza atletyzmem sie zupelnie niczym nie wyroznial. Ball handling czy jumper nie wygladaly za dobrze, a w kompilacjach, wiadomo, sa tylko udane zagrania. Ot kolejny prospect ktory pokazuje, ze sam atletyzm/length na poziomie NBA All-star nie wystarcza zeby zdominować NCAA.

No i ta jego pasywność. Jak skilla brakuje to powinien chociazby hustlowac, czesciej uzywac God-given talents w obronie i do ofensywnej zbiorki.

Wystarczy spojrzec na takiego Marcusa Smarta vs Kansas. Rzutowo nie szlo mu zupelnie a i tak znalazl sposob by pomoc druzynie. 

Brakuje w Wigginsie takiego zaciecia, checi rywalizacji. Nie musi byc liderem, ale niech nie przechodzi obok spotkań. 

Nie przekonuje mnie coś ten Embiid,kolejny wyskakany murzyn,troche lepsza wersja Ibaki.Ja wiem,że gościu gra kilka lat w kosza,jest to fajna historia itp. ale co on zrobi w ataku przeciwko takiemu Hibbertowi?

Normalnie jakbym swego czasu czytał o Anthonym Davisie.