Skocz do zawartości

2013/14 wstępny wygląd lig po zakończeniu obecnego sezonu/podsumowanie

matek

Co z użytkownikami porzucającymi zabawę w trakcie sezonu?  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co z użytkownikami porzucającymi zabawę w trakcie sezonu?

• Nie dopuszczenie do gry w sezonie 2013/14
      32
    • Degradacja ligę niżej w stosunku do wywalczonej
      24

Rekomendowane odpowiedzi

fluber napisał(a):

Chodzi o to, żeby w finale był chociaż 1 komisarz, jeśli żaden nie wywalczy awansu

Spokojnie, tylko nie moglem sie powstrzymac przed ta proba zartu ;-)

fluber napisał(a):

Tutaj, żeby dostać się do 1 ligi, trzeba będzie wygrywać przez najbliższe 5 lat

To wredne plotki rozpowszechniane przez konkurencje! ;-) Bo 2 dobre sezony wystarcza.

fluber napisał(a):

cieszę się, że fantasy nba przestaje być tak hermetyczne, jak zdawało mi się być do tej pory

"Mistrzostwa Polski" wywolalo u mnie negatywna reakcje, ale samego pomyslu pogratulowalem od razu.

Bo jakby nie patrzec, w sumie juz mamy 200+ osob w 2 miejscach co wyglada imponujaco...

choc kluczowa sprawa bedzie ile wroci do gry za rok.

A w idealnym scenariuszu pewnie moznaby kiedys jakos polaczyc te rozgrywki...

ale pewnie realia rozstrzygna czy bedzie mozna, jak i w ktora strone.

Nie wiem, czy 200+ bo jest grupa uczestników, która się powtarza. Co do Twojego idealnego scenariusza, gdy dziś zobaczyłem ilu graczy zgłosiło się tutaj, przyszło mi do głowy dokładnie to samo. Wspólna inicjatywa wszystkich stron/forów w przyszłym roku byłaby czymś fantastycznym, ale na przemyślenie mamy jeszcze sporo czasu.

Zadne z powyzszych, ale proba pojechania po ambicji prawie udana :-)

Wielu z obecnych tu managos gra lub niedawno jeszcze gralo fantasy points. I czesto dostajemy lanie. Niestety, z kazdym rokiem obserwujemy, jak fp nam sie przejada. Zbyt duzo wyzwan, zbyt duzo ciekawych lig roto, a jeszcze h2h czeka na swoja kolejna szanse :-) wiekszosc z weteranow ktorzy jeszcze zostali w tej formule, czyni to glownie dlatego, ze jest malo czasochlonna i nie przeszkadza zbytnio w analizowaniu rotiserie.

W kazdym razie - powodzenia!

unifikacja wszystkich rozgrywek na sznurowadle.pl i e-nba, to o jest to, o czym marze! ta defersyfikacja w stylu boksu zawodowego gdzie istnieja dzisiatki organizacji, nie przynosi zadnego pozytku. mysle, ze napoczatek dobrze byloby sie policzyc, stworzyc jakas imienna liste graczy na jednym z forow bo dzisiaj zdarza sie, np. , ze jeden gracz uzywa dwoch nickow przez co powstaje straszny rozgardiasz. byloby cudownie gdyby za rok, dwa doszlo do ujednolicenia. gram i tu i na sznurowadle, choc musze powiedziec, ze entuzjazm z jakim tam podchodza do formuly FP jest zdumiewajacy...

ptb, unifikacji _wszystkich_ rozgrywek to nigdy nie bedzie przez rozne preferencje odnosnie punktacji/formatow, ale przyznam iz chcialbym by ten dzial kiedys zebral prawie wszystkich uczestnikow jednorocznych lig roto.

Co do planow polaczenia i ustalania kto sie powtarza wg mnie trzeba poczekac przynajmniej rok zeby sie przekonac jak sobie poradzily poszczegolne rozgrywki w praktyce i ile osob planuje ponowna gre. A biorac udzial w obu zbierasz informacje by je porownac ;-)

wiLQ napisał(a):

ptb, unifikacji _wszystkich_ rozgrywek to nigdy nie bedzie przez rozne preferencje odnosnie punktacji/formatow, ale przyznam iz chcialbym by ten dzial kiedys zebral prawie wszystkich uczestnikow jednorocznych lig roto.

Co do planow polaczenia i ustalania kto sie powtarza wg mnie trzeba poczekac przynajmniej rok zeby sie przekonac jak sobie poradzily poszczegolne rozgrywki w praktyce i ile osob planuje ponowna gre. A biorac udzial w obu zbierasz informacje by je porownac ;-)

uscislam, oczywiscie , piszac o ujednoliceniu mialem na mysli formule roto. i w drugiej kwestii tez zgoda. ten rok nalezy potraktowac jako naturalna selekcje graczy i z weryfikowanie rzeczywistej mocy poszczegolnych rozgrywek. Silniejsi, lepiej zorganizowani przetrwaja;)

Jeszcze trzy lata temu na zawszepopierwsze bloger Sławek Mróz zaraził mnie pasją do fantasy nba, podczas czytania jego rankingów zawodników, wyników draftów itd, a teraz prawie udało mi się wjechać Mu na ambicję. Odczuwam dumę z tego powodu.

Wracając do tematu, doświadczeni pasjonaci zawsze wybiorą roto, ale moim głównym celem było zarażenie pasją, którą zaraził mnie Sławek Mróz, jak najwięcej osób, a dla początkujących, fantasy points wydaje się być najlepszą formułą.

Jeszcze raz powtórzę, że obie ligi ze sobą nie konkurują. Udział w jednej, nie przeszkadza udziałowi w drugiej ( jestem jednym z organizatorów mistrzostw, a zgłosiłem się tutaj, matek czuwa nad Waszym roto i zgłosił się na sznurówce). W przyszłym roku na pewno spróbujemy zorganizować wspólną ligę.

fluber napisał(a):

Jeszcze trzy lata temu na zawszepopierwsze bloger Sławek Mróz zaraził mnie pasją do fantasy nba, podczas czytania jego rankingów zawodników, wyników draftów itd, a teraz prawie udało mi się wjechać Mu na ambicję. Odczuwam dumę z tego powodu.

Wracając do tematu, doświadczeni pasjonaci zawsze wybiorą roto, ale moim głównym celem było zarażenie pasją, którą zaraził mnie Sławek Mróz, jak najwięcej osób, a dla początkujących, fantasy points wydaje się być najlepszą formułą.

Jeszcze raz powtórzę, że obie ligi ze sobą nie konkurują. Udział w jednej, nie przeszkadza udziałowi w drugiej ( jestem jednym z organizatorów mistrzostw, a zgłosiłem się tutaj, matek czuwa nad Waszym roto i zgłosił się na sznurówce). W przyszłym roku na pewno spróbujemy zorganizować wspólną ligę.

wielki szacunek za to co robisz. mam nadzieje, ze odbierasz padajace tutaj glosy jako konstruktywna , bardziej lub mniej, ale krytyke, a nie jalowe krytykanctwo. wszystkim zalezy w koncu na popularyzacji i wysokim poziomie FB

Większość uwag traktuję jako konstruktywną krytykę, choć część opinii dotyczących punktacji FP zacząłem już wypuszczać drugim uchem (mnóstwo niezadowolonych, a każdy proponuje inny kierunek zmian). Pozostałe uwagi traktuję bardzo poważnie i staram się wytłumaczyć ze wszystkich zarzutów. Głównym adresatem moich wyjaśnień był Wilq, ale w razie pytań będę się starał bronić swoich pomysłów. To, że uznane autorytety w dziedzinie fantasy games w ogóle komentują moje działania jest już dla mnie wielkim zaszczytem.

A ja nie widzę połączenia ligi e-nba ze sznurowadłem. Dlaczego? Przede wszystkim inne formaty. Sam biorę udział z ciekawości, bo nie grałem nigdy w tej formule.

Na sznurówce jest co prawda roto, ale też nie widzę sensu łączenia, bo chyba większość się powtarza i tak. Dodatkowo tam draft odbywa się wężem, co niektórym zdecydowanie bardziej pasuje i jest w jakimś stopniu zróżnicowaniem i fajnie zagrać w jednej lidze z draftem aukcyjnym, a w innej z klasycznym.

matek napisał(a):

A ja nie widzę połączenia ligi e-nba ze sznurowadłem. Dlaczego? Przede wszystkim inne formaty. Sam biorę udział z ciekawości, bo nie grałem nigdy w tej formule.

Na sznurówce jest co prawda roto, ale też nie widzę sensu łączenia, bo chyba większość się powtarza i tak. Dodatkowo tam draft odbywa się wężem, co niektórym zdecydowanie bardziej pasuje i jest w jakimś stopniu zróżnicowaniem i fajnie zagrać w jednej lidze z draftem aukcyjnym, a w innej z klasycznym.

chodzi oto zeby wszystko odbywalo sie na jednej platformie, w jednym miejscu, gdzie mozna by utworzyc dwie ligi roto jedna w wersji z wezem, druga aukcyjna. teraz miotamy sie miedzy sznurowadlem a enb.pl...

Gdyby to zalezalo ode mnie to bym zostawil zapisy otwarte nawet do polowy pazdziernika [skoro III ruszy oddzielnie!] z jasnym zastrzezeniem, ze to bedzie do IV i musi sie zebrac minimum 12 osob by powstala chociaz jedna liga na tym poziomie. Jak sie nie zbierze to beda rezerwowymi uzupelniajacymi przyszle ligi IV.

W przyszlym sezonie beda 4 ligi III po 15 takze odpowiedzi na pozostale pytania zaleza ile powstanie lig IV juz w tym sezonie. Ale wiadomo, ze bedzie to cos w stylu miejsca 1 do 3 awansuja do II, miejsca 4 do 9/10 zostaja w III, a reszta spada do IV.

wiLQ napisał(a):

Gdyby to zalezalo ode mnie to bym zostawil zapisy otwarte nawet do polowy pazdziernika [skoro III ruszy oddzielnie!] z jasnym zastrzezeniem, ze to bedzie do IV i musi sie zebrac minimum 12 osob by powstala chociaz jedna liga na tym poziomie. Jak sie nie zbierze to beda rezerwowymi uzupelniajacymi przyszle ligi IV.

W przyszlym sezonie beda 4 ligi III po 15 takze odpowiedzi na pozostale pytania zaleza ile powstanie lig IV juz w tym sezonie. Ale wiadomo, ze bedzie to cos w stylu miejsca 1 do 3 awansuja do II, miejsca 4 do 9/10 zostaja w III, a reszta spada do IV.

pelna zgoda. nie widze powodu zeby zamykac chetnym szanse gry, zwlaszcza ze do rozpoczecia sezonu jeszcze ponad miesiac. przyjmowac kogo sie da!;) to jest ten rodzaj bogactwa, ktory nalezy szanowac, a nie autorytatywnie, w imie jakis dziwnych pryncypiow ograniczac mozliwosci rozwojowe ligi. za duzo sie tu niektorzy napracowali nad popularyzacja FB, szkoda ich roboty:)

ale czekaj skoro teraz jest 7 po 15 i awansuje 21 to zostaje 84 graczy

jak chcesz ich rozlokować na 4 III ligi to w każdej będzie 21 osób a nie 15, więc parę osób musi spaść niżej żeby to wypaliło

no chyba że liczysz na to że sporo osób oleje grę w trakcie sezonu ( pewnie i słusznie ) i problem sam się rozwiąże

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.