Skocz do zawarto艣ci

NBA All-Star: Saturday Night

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

Weekend Gwiazd w Houston zbli偶a si臋 wielkimi krokami i zanim zobaczymy Mecz Gwiazd, przyjdzie czas na sobotni wiecz贸r. W nim jak rok temu b臋d膮 mia艂y miejsce 4 konkursy: Shooting Stars, Skills Challenge, 3-Point Shootout i Slam-Dunk. Ten pierwszy IMO mo偶emy pomin膮膰, gdy偶 jest na pewno najmniej ekscytuj膮cy i to kto w nim we藕mie udzia艂 nie ma tak du偶ego znaczenia, a poza tym trudno by艂oby tu co艣 wytypowa膰. A zatem kogo chcieliby艣my obejrze膰 w pozosta艂ych trzech konkursach? Postarajcie si臋 tu jednak o w miar臋 realne typy. :P Ja bym to widzia艂 tak:

Skills Challenge:

:arrow: Allen Iverson - wiadomo.

:arrow: Chris Paul - na pewno si臋 nadaje do tego konkursu i ciekawi mnie, jakby sobie poradzi艂 najlepszy debiutant.

:arrow: Steve Francis - cholernie szybki i to wci膮偶 czo艂贸wka w艣r贸d PG.

:arrow: Chauncey Billups - 艣wietna technika i rzut, cho膰 wolniejszy od pozosta艂ej tr贸jki, to mia艂by spore szanse.

3-Point Shootout:

:arrow: Kyle Korver - w dw贸ch ostatnich startowa艂, dwa razy by艂 w finale, a 偶e do trzech razy sztuka... :P Zdecydowanie jeden z najlepszych shooter贸w w lidze.

:arrow: Sarunas Jasikevicius - r贸wnie偶 艣wietny bia艂y strzelec, mia艂by spore szanse.

:arrow: Quentin Richardson - obro艅ca tytu艂u.

:arrow: Ray Allen - powinien chcie膰 si臋 zrewan偶owa膰 za wpadk臋 przed rokiem i udowodni膰, 偶e jest jednym z najlepszych w rzucaniu zza 艂uku.

:arrow: Brent Barry - wg Micha艂owicza wygra艂 ten konkurs, naprawd臋 wygra艂 jednak "tylko" SDC. Rzut ma naprawd臋 艣wietny i mia艂by szanse sta膰 si臋 zwyci臋zc膮 obu presti偶owych konkurs贸w.

:arrow: Damon Jones - kto艣 z Cleveland musi by膰 :P, a poza tym on r贸wnie偶 ma 艣wietny rzut.

Fajnie by by艂o zobaczy膰 Pej臋, ale nie wydaje mi si臋, by wyst膮pi艂.

Slam Dunk:

:arrow: Nate Robinson - nowa wersja Spuda Webba. Widzia艂em, jak na jakiej艣 gierce treningowej b臋d膮c sam na sam z koszem pr贸bowa艂 wykona膰 ridera (wsad z prze艂o偶eniem pi艂ki mi臋dzy nogami, taki jak wykonuje LeBron w moim podpisie), ale przy przek艂adaniu zgubi艂 pi艂k臋. Jednak my艣l臋, 偶e na konkursie da艂by rad臋, a przy tym wzro艣cie to by艂by prawdziwy szok. Amare w 2003 wykona艂 taki wsad ko艣lawo i za trzecim razem, a mimo to dosta艂 49 punkt贸w za t臋 pr贸b臋.

:arrow: Josh Smith - obro艅ca tytu艂u.

:arrow: J.R. Smith - w zesz艂ym roku s臋dziowie go nie藕le pokrzywdzili, jednak wida膰, 偶e sta膰 go na fantastyczne wsady. Pewnie b臋d臋 mu kibicowa艂 jak przed rokiem.

:arrow: Andre Iguodala - pe艂no go w top-tenach. Nie by艂by moim faworytem, ale m贸g艂by pokaza膰 co艣 ciekawego.

Tutaj idea艂em by艂by wyst臋p LeBrona i np. Wade'a, ale to konkurs do promowania i raczej superstar贸w nie zobaczymy. Co do tych zupe艂nie realnych, to mo偶na si臋 zastanawi膮c nad Davidem Lee, kt贸ry w HS-owym SDC pokona艂 Jamesa White'a, a ten fakt co艣 znaczy膰 musi.

EDIT: Zapomnia艂em o Michaelu Reddzie, kt贸rego ch臋tnie bym widzia艂 w konkursie tr贸jek, zmamiast np. Barry'ego.

:arrow: Michael Redd - jego rzut a偶 cieszy oko i kogo艣 takiego bardzo chcia艂bym zobaczy膰 w 3-point shootout.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Co roku All-Star Weekend i co roku 偶a艂uje, 偶e w r贸偶nych konkurencjach nie wyst臋puj膮 najlepsi. No ale przecie偶 nie mog膮 wyst臋powa膰 wsz臋dzie. Co do twoich typ贸w Kily to mam ma艂e zastrze偶enia do ka偶dej konkurencji :wink: .

Najpierw SKILLS CHALLENGE:

Tutaj skre艣li艂bym Francisa a za niego wstawi艂 ......Knighta lub Livingstona. Do pozosta艂ych nie mam wi臋kszych zastrze偶e艅. Najbardziej podoba mi si臋 pomys艂 z Paulem.

3-POINT SHOOTOUT:

Tutaj moim zdaniem powinni znale藕膰 si臋:

Jasikevicius

Nocioni

Korver

Posey

Niech b臋dzi臋 Allen

i nie wiem mo偶e jeszcze jaki艣 rookie

SLAM DUNK:

Pewna jest tr贸jka:

Iguodala

Desmond Mason

Josh Smith

a co do ostatniego to nie wiem. Mo偶liwe 偶e o kims zapomnialem :roll:

PS. A czasem w 3-point shootout nie bierze udzia艂u 8 graczy[/u]

Odno艣nik do komentarza

SLAM DUNK:

Pewna jest tr贸jka:

Iguodala

Desmond Mason

Teoretycznie w tym konkursie bra膰 udzia艂 mog膮 tylko pierwszo-, drugo- i trzecioroczniacy, wi臋c Mason odpada. Jednak gdyby Mason chcia艂 wyst膮pi膰 (w to w膮tpie), to pewnie wyst膮pi艂by, podobnie jak Ricky Davis w SDC 2004.

PS. A czasem w 3-point shootout nie bierze udzia艂u 8 graczy[/u]

W bie偶膮cej formule w tym konkursie bierze udzia艂 sze艣ciu graczy. O艣miu by艂o do roku 2002, do dzisiaj jest natomiast w NBA Live. :D
Odno艣nik do komentarza

Skills:

Chris Paul

Earl Boykins

Steve Nash (wiem 偶e wygra艂, ale ca艂y czas fajnie by si臋 go ogl膮da艂o)

Delonte West

Jason Williams

Tr贸jki:

Korver

Redd

D.Jones

i nie wiem kto jeszcze

Konkurs wk艂adania pi艂ki do kosza z g贸ry (uwielbiam Micha艂owicza i jego kumpli, swoj膮 drog膮 ostatnio dowiedzia艂em si臋 za ich spraw膮 偶e Denver rozegra艂o mecz z pi膮tku na niedziele)

Iguodala

Desmond Mason (ma jeszcze co pokaza膰)

Ricky Davis

Lebron (fajnie by by艂o gdyby wpad艂)

i m贸j faworyt Chris Andersen, na cloun贸w ligi nie sta膰 to niech jego zaprosz膮 b臋dzie kupa 艣miechu.

Odno艣nik do komentarza

Skills Chalenge:

:arrow: Chris Paul - jest bardzo szybki i zwinny, wi臋c m贸g艂by powalczy膰

:arrow: Earl Boykins - ju偶 raz bra艂 w tym udzia艂 (2003?), ale mu nie posz艂o a uwa偶am, 偶e jest niez艂y

:arrow: Luke Ridnour - 艣wietnie podaje i podoba mi sie jego styl gry

:arrow: Carlos Arroyo - zawsze go lubi艂em i ma talent

3-Point Shootout:

:arrow: Kyle Korver - zdecydowanie czo艂贸wka shooter贸w

:arrow: Q.Richardson - obro艅ca tytu艂u :wink:

:arrow: Ray Allen - to samo co u Korvera, a poza tym, jak napisa艂 Kily, rewan偶 za rok ubieg艂y

:arrow: Michael Redd - te偶 jeden z najlepszych shooter贸w

:arrow: Damon Jones - te偶 nie藕le rzuca za 3 :)

:arrow: Vince Carter - w tym sezonie pokazuje, 偶e potrafi rzuca膰 zza 艂uku. Mo偶e nie jest to seryjny strzelec za trzy ale da艂by sobie rad臋 :D

Slum Dunk Contest:

:arrow: Josh Smith - po tym co pokaza艂 rok temu uwa偶am go za 艣cis艂膮 czo艂贸wk臋 dunker贸w

:arrow: J.R. Smith - w zesz艂ym roku zosta艂 skrzywdzony, ale pokaza艂 偶e potrafi wsadza膰

:arrow: Nate Robinson - szczerze m贸wi膮c nie widzia艂em go w akcji, ale skoro wszyscy m贸wi膮 偶e ma dynamit w trampkach to niech b臋dzie

:arrow: Vince Carter - wiem 偶e to niemo偶liwe, ale moim zdaniem VC nadal m贸g艂by pokona膰 wszystkich pozosta艂ych :wink:

Odno艣nik do komentarza

Czas na mnie jak ja najchetniej widzia艂bym tegoroczny konkurs w weekendzie gwiazd.

en pierwszy IMO mo偶emy pomin膮膰, gdy偶 jest na pewno najmniej ekscytuj膮cy i to kto w nim we藕mie udzia艂 nie ma tak du偶ego znaczenia, a poza tym trudno by艂oby tu co艣 wytypowa膰

NIe wiem co wy od niego chcecie ale w mojej opinii jest to fajny konkurs, i nie mozna sie przy nim nudzic. Wciaga tym ze nie wystepuja sami obecni gracze NBA no i czasami mozna sie posmiac przy n-tej probie z po艂owy :twisted:

Skills Challenge

1.Chris Paul- ten debiutant to dla mnie materia艂 na gwiazde, bardzo zaskakuje w tym sezonie i chcialbym zobaczyc jak poradiz sobie w tej zreczosciowej konkurencji

2.Allen Iverson- jako fan AI chyba nie musze m贸wic dlaczego 8) Gra od jakiegos czasu na PG, spisuje sie dobrze a do ego jets koszykarzem szybkim

3.Steve Nash- ma rekord, jest obronca tytu艂u, do tego swietnym PG-to wystarcz abym chcia艂 jego

4.Earl Boykins- bral juz w tym udzia艂, najmniejszy gracz, ostatnio naprawde zaskakuje mnie form膮.

3-Point Shootout

1.Kyle Korver- jako fan Sixers chyba nie musze tego t艂uamczyc 8) Poza tym juz dwa razy by艂 w finale i otral sie o zwyceistwo.

2.Ray Allen- dla mnie jeden z lepszych obecniej strzelc贸w w NBA.

3.Q- borni tytuu艂u, jak sie wstrzeli to widzielismy co moze byc wiec niech bedzie :P

4.Damon Jones- moze nie prezetnuje aktualnie wielkiej formy ale strzelec bardzo dobry, mysle ze m贸g艂by sie wykazac.

5. Rashard Lewis- nie od dzis wiadomo ze rzuca swietnie i moze namieszac.

6.Michael Redd- lider Bucks a przy tym naprawde swietny snajper, jak kazdy w tym gronie zreszta :wink:

Slam Dunk Contest

1 J.R. Smith- w tamtym sezonie nie wysz艂o mu kilka paczek tak jak chcia艂 i w pierwszej pr贸bie,a m贸gl stworzyc wielkie widowisko. TEraz licze ze wymysli r贸wnie swietnie dunki tyle 偶e wyjda mu w 1 proboe

2.Josh Smith- broni tytu艂u i do tego ma swietne pomys艂y na dunki.

3.Andre Iguodala- juz w tamtym sezonie go chcia艂em, pokaza艂 ze potrafi robic niesmaowite paczki w meczach, chce zobaczyc jak sprawdzi艂by sie w konkursie

4.Nate Robinson- ma艂y, skoczny. By艂oby napewno efektownie, jestem ciekaw co by wymysli艂, mimo wzrostu daje mu szanse, zreszta na takeigo "malca" tez sedziowie patrzyliby pszychylniej. :wink:

Odno艣nik do komentarza

Ja to bym widzia艂 tak:

Skills Chalenge:

:arrow: Gibert Arenas

:arrow: Earl Boykins

:arrow: Jason Kidd

:arrow: Allen Iverson

3-Point Shootout:

:arrow: Q. Richardson

:arrow: Michael Redd

:arrow: Ray Allen

:arrow: Kyle Korver

:arrow: Kobe Bryant

Slam Dunk Contest:

Tu wyt艂umacz臋 :P

:arrow: Josh Smith - broni tytu艂u

:arrow: Vince Carter - 艢wietny dunker, mam ogromn膮 nadzi臋j臋 na niego

:arrow: J. R. Smith - ju偶 w tym sezonie zachwyca 艂adnymi dunkami

:arrow: Nate Robinson - Killy mnie przekona艂 ;)

Odno艣nik do komentarza

Skill Chalenge:

:arrow: Steve Nash

:arrow: Earl Boykins

:arrow: Baron Davis

:arrow: Brevin Knight

Rasowi rozgrywaj膮cy, bardzo szybcy, 艣wietnie kontroluj膮cy pi艂k臋 (tzn. przekonamy si臋 :wink: ) Chcia艂bym ich zobaczy膰 w akcji.

3-Point Shootout:

:arrow: Q Rich

:arrow: Kyle Korver

:arrow: Brent Barry

:arrow: Kobe Bryant

:arrow: Ray Allen

Obro艅ca tytu艂u, sta艂y uczestnik, by膰 mo偶e czarny ko艅, ostatnio najlepszy strzelec i ten, kt贸ry ma niesamowicie 艂atwe z艂o偶enie si臋 do rzutu :) Ale za trzy tak偶e potrafi rzuca膰.

Slam Dunk Contest:

:arrow: Josh Smith

:arrow: Angre Iguodala

:arrow: Desmond Mason

:arrow: LeBron James

:arrow: Tony Allen

Obro艅ca tytu艂u, 艣wietny dunker, sta艂y uczestnik TOP 10, atomowy dunker (dla mnie najlepszy jak narazie w lidze, niesamowity power), tak偶e niez艂y gracz na "wysokim" poziomie :roll:

Odno艣nik do komentarza

Jak zwykle mam te same rozterki przy ustalaniu czy mam podac sklad marzen czy taki realny .

Skills Challenge :

:arrow: Jason Kidd - bo to najlepszy pg w kilku ostatnich latach

:arrow: Baron Davis - bo jest szybki i jego podania dochodza tam gdzie chce , a wiec to konkurs dla niego

:arrow: Earl Boykins - bo jest szybki i zwinny a rok temu pokazal klase

:arrow: Steve Nash - obronca tytulu

3-point shootout:

:arrow: Andres Nocioni - w zsezlym roku lider w % rzutow za 3 hoiberg nie zostal zaproszony i nie mogl pokazac czy zasluguje na miano najlepszego , niech w tym roku lidera nie zabraknie

:arrow: Ray Allen - bo w tym konkursie 1 przedstawiciel druzyny najczesciej rzucajacej za 3 tez powinien byc (a ze do tego czesto trafia to , w tym konkursie znalezc sie powinien )

:arrow: Damon Jones - bo jest z cavaliers :) a poza tym czesto trafia

:arrow: Kyle Korver bo juz 2 razy byl bliski wygranej i zasluguje na 3 szanse

:arrow: Quentin Richardson - obronca tytulu

:arrow: Tyronn Lue - bo rzuca celnie a do tego jest ze slabego klubu , a takie kluby jak atlanta sie lansuje w tym specjalnym weekendzie(zwlaszcza gdy na to zasluguja )

Slam Dunk Contest :

:arrow: Josh Smith - obronca tytulu

:arrow: Nate Robinson - wszyscy go zachwalaja za skocznosc , a pozatym jego obecnosc jest juz prawie pewna , wiec niech pokaze na co go stac

:arrow: Lebron James - raczej niemozliwe ale to jego 3 sezon w NBA wiec wedlug prawa konkursu tu obowiazujacego moze legalnie startowac :D

:arrow: Andre Igoudala - bo zrobil kilka nisamowitych paczek podczas meczu a wiec potencjal ma , a jak wiadomo w czasie meczu nigdy nie mozna pokazac swych calych mozliwosci

Odno艣nik do komentarza

Nocioni napewno nie wyst膮pi w tr贸jkach z jednego powodu- nie przyjmie zaproszenia, bo jak sm m贸wi, liderem jest przez przypadek i nie jest dobrym strzelcem trzypunktowym. Podobnie jak Bowen oddaje rzuty rzadko, ale skutecznie bo oddeje je z napawd臋 dobrych pozycji. Z Bulls na wyst臋p zas艂uguje ju偶 raczej Gordon, kt贸ry tr贸jki potrafi odpala膰 z r贸znych kosmicznych pozycji, do tego potrafi je odpala膰 seryjnie (szkoda, 偶e nie w tym sezonie :roll:)

Apropos Skills Chalange to powinni wyst膮pi膰 nie藕le wykonuj膮cy rzuty gracze, bo na tym jednym elemenci wi臋kszo艣c traci najwi臋cej czasu. Rok temu Boykins przez to w艂a艣nie przegra艂 z Nashem (kt贸rego ze wzgl臋du na lepsz膮 r臋k臋 od razu typowa艂em do zwyci臋stwa)

Odno艣nik do komentarza

Jednak gdyby Mason chcia艂 wyst膮pi膰 (w to w膮tpie), to pewnie wyst膮pi艂by, podobnie jak Ricky Davis w SDC 2004.

w 2004 wyst膮pi艂 mason, j-rich, amare i ten czwarty... chyba jefferson - g艂owy sobie uci膮膰 nie dam, ale na pewno nie by艂 to ricky davis :)

zaraz poszukam to zedytuj臋 posta je艣li si臋 oka偶e, 偶e si臋 pomyli艂em :)

EDIT:

The competitors:

Ricky Davis (Boston Celtics)

Chris Anderson (Denver Nuggets)

Fred Jones (Indiana Pacers)

Jason Richardson (Golden State Warriors).

fak, to by艂o w 2003 roku.. jejku, w艂a艣nie sobie u艣wiadomi艂em jak ja dawno temu zdawa艂em matur臋... :)

no nic, m贸j b艂膮d :)

Odno艣nik do komentarza

A gdzi w Slum Dankach jest Le Bron czy ten koszykarz nie umie ry膰 sie w kosz??

Slum Dunk:

Le Bron

J.Smith

J.R. Smith

3-Point Shootout:

Kyle Korver

Q.Richardson

Marbury- nie doceniany ale wiem 偶e go na to sta膰

Brent Barry

Ray Allen

Skills Challenge:

Allen Iverson

Koby Bryant - w meczu z Toronto rzuci艂 81 pkt.!!!!!!

Chris Paul - to co ch艂op ostatnio wyrabia to nieporozumienie

Steve Francis

Odno艣nik do komentarza

SKILL :

:arrow: Iverson

:arrow: Wielki ma艂y cz艂oweik Boykins

:arrow: Davis(Baron)

:arrow: Kidd

Iverson - wiadomo

Boykins - ostatnio jest u szczytu formy

Davis - Jest dobry my艣l臋 ,偶e sobie poradzi

Kidd - Mo偶e jest jednym ze starszych graczy NBA ale jeden z najlepszych rozgrywajk贸w.

3 POINT:

:arrow: Korver- Chyba najlepszy z tych wymienonyc (wg mnie)

:arrow: Redd

:arrow: Allen

:arrow: Q

:arrow: Nocioni

:arrow: no i chyba ?? Niewiem mo偶臋 Lue

SLAM:

:arrow: Andre Igodala -M贸j favoryt tegorocznego konkursu

:arrow: J.R Smith

:arrow: LeBron

:arrow: Vince Carter (niestety nie mo偶liwe ale gdyby tam by艂 to on by by艂 moim favorytem

Odno艣nik do komentarza

Iverson - wiadomo

...

Answer rozumiem twoj膮 mi艂osc do 76-ers (tzn.tak serio to nie rozumiem 8) ) 8) Ale troch臋 przesadzi艂e艣. O co chodzi z tym Iversonem - piszesz, ze wiadomo - jak dla mnie jednak nie wiadomo o co chodzi? M贸g艂by艣 wyja艣ni膰.. Dziwi mnie jednak ta偶e to, 偶e wymieniasz Boykinsa a nie wymieniasz Nasha.. je偶eli ma by膰 czo艂贸wka rozgrywajacych NBA to ja wola艂bym ogl膮da膰 naprawd臋 dobrego rozgrywaj膮cego a nie chimerycznego Earla.

Drug膮 rzecz膮 kt贸ra mnie fascynuje jest stwierdzenie Chyba najlepszy z tych wymienonyc (wg mnie) - OK chyba wg.Ciebie i fan贸w sixers... Bo jak dla mnie Korver jest shooterem w艂asnie takich konkurs贸w (w lidze udawania, 偶e jest odwrotenie) ale nigdy nie zdo艂a ich wygra膰 no i jak jest najlepszy? Je偶eli jest najlepszy to dlaczego nie wygra艂 przed rokiem? Mo偶e mia艂 pecha? :lol: Chcia艂bym, 偶eby wyst膮pi艂 Nocioni albo Hamilton i pokaza艂 Kylovi miejsce w szeregu :twisted:

Igodala faworytem SDC? To ju偶 predzej ten Anderesen (nie, nie Jan Christian) z NOH wygra ni偶 Igodola. Andre robi monster dunki, ale tylko monster... Podobny jest w swych dunkach do Jamesa, a je偶eli LBJ wystartuje to Igodala nie wygra, chodzby by艂 lepszy to przegra przez nazwisko. Jak dla mnie SDC wygra znowu jaki艣 m艂odzian, kt贸ry poka偶e (bo chce si臋 pokaza膰), ze nie trzeba miec kilkuletniego sta偶u w NBA by potrafi膰 tak pawkowa膰 8)

Ps.Chce V.Wafera mo偶e on zdo艂a pokona膰 Andersena (czy Andersona sam ju偶 wko艅cu nie wiem):wink:

Odno艣nik do komentarza

:arrow: Earl Boykins - ju偶 raz bra艂 w tym udzia艂 (2003?)

Boykins bra艂 udzia艂 w ubieg艂ym roku i dwa lata temu, czyli w 2005 i 2004. Nie bra艂 udzia艂u w 2003.

Iverson - wiadomo

...

Answer rozumiem twoj膮 mi艂osc do 76-ers (tzn.tak serio to nie rozumiem 8) ) 8) Ale troch臋 przesadzi艂e艣. O co chodzi z tym Iversonem - piszesz, ze wiadomo - jak dla mnie jednak nie wiadomo o co chodzi? M贸g艂by艣 wyja艣ni膰.. Dziwi mnie jednak ta偶e to, 偶e wymieniasz Boykinsa a nie wymieniasz Nasha.. je偶eli ma by膰 czo艂贸wka rozgrywajacych NBA to ja wola艂bym ogl膮da膰 naprawd臋 dobrego rozgrywaj膮cego a nie chimerycznego Earla.

Drug膮 rzecz膮 kt贸ra mnie fascynuje jest stwierdzenie Chyba najlepszy z tych wymienonyc (wg mnie) - OK chyba wg.Ciebie i fan贸w sixers... Bo jak dla mnie Korver jest shooterem w艂asnie takich konkurs贸w (w lidze udawania, 偶e jest odwrotenie) ale nigdy nie zdo艂a ich wygra膰 no i jak jest najlepszy? Je偶eli jest najlepszy to dlaczego nie wygra艂 przed rokiem? Mo偶e mia艂 pecha? :lol: Chcia艂bym, 偶eby wyst膮pi艂 Nocioni albo Hamilton i pokaza艂 Kylovi miejsce w szeregu :twisted: [/quote:13y3ib63]

To chyba Ty przesadzi艂e艣. Sorry stary, ale Nocioni i Hamilton to jednak inna p贸艂ka w艣r贸d shooter贸w ni偶 Kyle. Nie m贸wi臋, 偶e jest bezapelacyjnie najlepszy w rzucaniu z dystansu, ale jest bez dw贸ch zda艅 jednym z najlepszych. W dw贸ch ostatnich konkursach by艂 bardzo blisko zwyci臋stwa i pokaza艂, 偶e sta膰 go na wygrywanie konkurs贸w tr贸jek. A je偶eli odda艂 ponad 200 tr贸jek w tym sezonie i ma skuteczno艣膰 45% to chyba jednak w lidze nie udawania, 偶e jest odwrotnie. ;) Nie jestem fanem Sixers ani Iggy鈥檈go, ale wobec takich stwierdze艅 nie mog臋 przej艣膰 oboj臋tnie.

Igodala faworytem SDC? To ju偶 predzej ten Anderesen (nie, nie Jan Christian) z NOH wygra ni偶 Igodola. Andre robi monster dunki, ale tylko monster... Podobny jest w swych dunkach do Jamesa, a je偶eli LBJ wystartuje to Igodala nie wygra, chodzby by艂 lepszy to przegra przez nazwisko. Jak dla mnie SDC wygra znowu jaki艣 m艂odzian, kt贸ry poka偶e (bo chce si臋 pokaza膰), ze nie trzeba miec kilkuletniego sta偶u w NBA by potrafi膰 tak pawkowa膰 8)

Ps.Chce V.Wafera mo偶e on zdo艂a pokona膰 Andersena (czy Andersona sam ju偶 wko艅cu nie wiem):wink:

Ech, to nawet 艣mieszne nie by艂o. Ogl膮dam naj艂adniejsze akcje NBA i zapewniam Ci臋, 偶e AI2 zaprezentowa艂 podczas mecz贸w r贸偶ne wsady. Co do LBJ-a, to szkoda klawiatury, bo on pokaza艂 podczas mecz贸w niemal wszystko, co w trakcie meczu dunker mo偶e pokaza膰. Stwierdzenia, 偶e Andersen wygra艂by z Iggym r贸wnie偶 nie komentuj臋 z oczywistych przyczyn.

Odno艣nik do komentarza

Iverson - wiadomo

...

Drug膮 rzecz膮 kt贸ra mnie fascynuje jest stwierdzenie Chyba najlepszy z tych wymienonyc (wg mnie) - OK chyba wg.Ciebie i fan贸w sixers... Bo jak dla mnie Korver jest shooterem w艂asnie takich konkurs贸w (w lidze udawania, 偶e jest odwrotenie) ale nigdy nie zdo艂a ich wygra膰 no i jak jest najlepszy? Je偶eli jest najlepszy to dlaczego nie wygra艂 przed rokiem? Mo偶e mia艂 pecha? :lol: Chcia艂bym, 偶eby wyst膮pi艂 Nocioni albo Hamilton i pokaza艂 Kylovi miejsce w szeregu :twisted:

Ps.Chce V.Wafera mo偶e on zdo艂a pokona膰 Andersena (czy Andersona sam ju偶 wko艅cu nie wiem):wink:[/quote:1jsy6ysr]

LoL

Czepiasz si臋 jak nie wiem czego. Co stego ,偶e nie ma Nasha, przecie偶 wymieniamy swoje typy !!!! Iggy faworyt, widze ,偶e nie przeczyta艂e艣 co napisa艂em wcze艣niej: Napisa艂em -M脫J czyli chodzi o to ,偶e bed臋 za niego trzyma艂 kciuki !! :lol: A o Kaylu te偶 napisa艂em o sobie to (co ja uwa偶am) TO CO SI臉 CZEPIASZ !! :?:

Odno艣nik do komentarza

Czepiasz si臋 jak nie wiem czego. Co stego ,偶e nie ma Nasha, przecie偶 wymieniamy swoje typy !!!! Iggy faworyt, widze ,偶e nie przeczyta艂e艣 co napisa艂em wcze艣niej: Napisa艂em -M脫J czyli chodzi o to ,偶e bed臋 za niego trzyma艂 kciuki !! :lol: A o Kaylu te偶 napisa艂em o sobie to (co ja uwa偶am) TO CO SI臉 CZEPIASZ !! :?:

Ok je偶eli Iggy to tw贸j faworyt to podaj jakie艣 za 偶eby by艂 i moim. Dlaczego jest lepszy od innych? Ja moge powiedzie膰, ze moim faworytem jest Bryant, wygra艂 by pewnie ale nie mo偶e ju偶 wyst膮pi膰 i co ? Tak samo jak poda艂e艣 Cartera. Rozumiem, ze ka偶dy ma jakiego艣 faworyta.. ale czasem trzeba spojrze膰 na to wszystko realnie. Ja jako obserwator z boku widzia艂em parenascie dunk贸w Andre, nie zaprzecze robi niez艂e wsady ale jest naprawd臋 wielu lepszych zawodnik贸w od niego.. Chcia艂bym, 偶eby艣my si臋 przekonali o tym podczas ASW... Czekam na jego wyst臋p.. i wtedy b臋dziemy m膮drzejsi..

To chyba Ty przesadzi艂e艣. Sorry stary, ale Nocioni i Hamilton to jednak inna p贸艂ka w艣r贸d shooter贸w ni偶 Kyle. Nie m贸wi臋, 偶e jest bezapelacyjnie najlepszy w rzucaniu z dystansu, ale jest bez dw贸ch zda艅 jednym z najlepszych. W dw贸ch ostatnich konkursach by艂 bardzo blisko zwyci臋stwa i pokaza艂, 偶e sta膰 go na wygrywanie konkurs贸w tr贸jek. A je偶eli odda艂 ponad 200 tr贸jek w tym sezonie i ma skuteczno艣膰 45% to chyba jednak w lidze nie udawania, 偶e jest odwrotnie.

Nocioni i Hamilton to inna p贸艂ka? Jaka - mo偶e gorsza? Ja zawsze wychodzi艂em z za艂o偶enie, 偶e podczas ASW wszyscy najlepsi w danej kategori powinni startowa膰.. Nikomu nic nie mo偶na narzuci膰 a co za tym idzie dla mnie ogromna szkoda. Kyle Korver mo偶e troch臋 przezemnie nie doceniony jest shooterem ale nie powiesz mi, ze lepszym od Halimtona? Dla mnie zawsze mu czegos zabraknie podczas ASW albo on b臋dzie mia艂 s艂aby dzie艅 albo kto艣 inny dobry.. Takie moje skromne zdanie..

Ech, to nawet 艣mieszne nie by艂o. Ogl膮dam naj艂adniejsze akcje NBA i zapewniam Ci臋, 偶e AI2 zaprezentowa艂 podczas mecz贸w r贸偶ne wsady. Co do LBJ-a, to szkoda klawiatury, bo on pokaza艂 podczas mecz贸w niemal wszystko, co w trakcie meczu dunker mo偶e pokaza膰. Stwierdzenia, 偶e Andersen wygra艂by z Iggym r贸wnie偶 nie komentuj臋 z oczywistych przyczyn.

Szkoda a mia艂o by膰.. Albo ja jestem taki s艂aby w dowcipach albo ty jeste艣 taki sm臋tny 8)

Ps.Nie cytujcie ca艂ych post贸w bo naprawd臋 to nie potrzebne..

Ps2. Answer co z tym wiadomo przy Iversonie? Bo dalej nie wiem..

Odno艣nik do komentarza

Nocioni i Hamilton to inna p贸艂ka? Jaka - mo偶e gorsza? Ja zawsze wychodzi艂em z za艂o偶enie, 偶e podczas ASW wszyscy najlepsi w danej kategori powinni startowa膰.. Nikomu nic nie mo偶na narzuci膰 a co za tym idzie dla mnie ogromna szkoda. Kyle Korver mo偶e troch臋 przezemnie nie doceniony jest shooterem ale nie powiesz mi, ze lepszym od Halimtona? Dla mnie zawsze mu czegos zabraknie podczas ASW albo on b臋dzie mia艂 s艂aby dzie艅 albo kto艣 inny dobry.. Takie moje skromne zdanie.

Czyli Ty jednak na serio z t膮 dw贸jk膮 wyskoczy艂e艣. Tak, IMO to na pewno gorsza p贸艂ka w rzutach za 3 od Korvera. Wida膰, 偶e swoj膮 opini臋 na ten temat opierasz na statystykach, a te na og贸艂 mylnie przedstawiaj膮 umiej臋tno艣ci graczy. Wyja艣nij mi w takim razie dlaczego Hamilton mimo tak 艣wietnego sezonu w tym elemencie 艣redni膮 w karierze ma 31,5%, a to jak na shootera jest bardzo s艂abo. No i dlaczego on te tr贸jki tak rzadko oddaje (blisko 4 razy rzadziej ni偶 Korver), skoro wg Ciebie jest w nich taki dobry? W poprzednim sezonie Joe Johnson mia艂 48% za trzy, a Ray Allen 37%, jednak w konkursie wida膰 by艂o zdecydowan膮 wy偶szo艣膰 na korzy艣膰 tego drugiego. Co do Nocioniego, to on sam przyzna艂, 偶e strzelcem dystansowym nie jest. To, 偶e ma on taki wysoki procent wynika z ma艂ej ilo艣ci rzut贸w, dobrych pozycji i szcz臋艣cia.

Albo ja jestem taki s艂aby w dowcipach albo ty jeste艣 taki sm臋tny 8)

Uznajmy, 偶e mamy inne poczuciue humoru. :)
Odno艣nik do komentarza

Skills Challenge:

- Steve Nash (nie trzeba nic mowic. Zwyciesca poprzedniego konkursu, MVP i czolowka PG)

- Chauncey Billups (swietne panowanie nad pilka, doskonaly rzut)

- Chris Paul

- Earl Boykins (ma predyspozycje do takich konkursow + fajnie sie go oglada ;]

3-Point Shootout:

- Kyle Korver

- Ben Gordon

- Ray Allen

- James Posey

- Vince Carter (tak wiem, zaraz uslysze slowa oburzenia ale pozwolice ze cos powien. Carter naprawde ma dobry rzut za trzy i czesto sypie nawet 1-2 m zza lini. W zeszlym sezonie w Netsach trafil ponad 100 trojek na 43% skutecznosci)

Slam Dunk Contest:

- Nate Robinson (jak juz wszyscy pisali - swietna dynamika i wyskok polaczone z niewielkim wzrostem, tworza mieszanke wybuchowa)

- J.R. Smith (po zeszlym roku pozostaje pewien niedosyt. Mial naprawde realne szanse wygrac)

- Andre Iguodala (faworytem moim zdaniem napewno by nie byl, ale potrafi efektownie wlozyc pilke)

- Trevor Ariza (musze przyznac, ze zrobil na mnie pozytywne wrazenie, gdy ogladalem jego akcje w TOP10

Vince napewno nie wystapi w SDC. Nie ma takiej mozliwosci, wiec nie wiem czemu niektorzy jeszcze maja zludzenia ;) Ja przestalem w to wierzyc ze 2 lata temu.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.