Skocz do zawarto艣ci

kto w PO na zachodzie ?

pitti_8

Czy Bowen jest:  

10 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Czy Bowen jest:

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Moje typy na zachodzie :

1. Spurs

Wiadomo, mistrzowie NBA zawsze byli w czo艂贸wce

2. Suns

Mimo os艂abie艅, bez JJ graj膮 dobr膮 i skuteczn膮 koszyk贸wk臋

3. Maverics

Dobry pocz膮tek Maverics. Popracowa膰 nad obron膮 ... ( Bryanta ;P )

4. Lakers

Oczywi艣cie, bo jakby inaczej, wierz臋 w moj膮 dru偶yn臋

5. Nuggets

Z Camby'm, Anthony'm maj膮 szanse co艣 zawojowa膰

6. Clippers

Koledzy z podw贸rka Lakers贸w bardzo pozytywnie zaskakuj膮

7. Grizzlies

Zawsze wchodz膮 do PO, maj膮 szanse, dobra gra

8. Rockets

Jak Yao i Tracy bed膮 w dobrej formie to kto wie ...

Jakie s膮 wasze typy ?

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Cytat

. Suns

Mimo os艂abie艅, bez JJ graj膮 dobr膮 i skuteczn膮 koszyk贸wk臋

3. Lakers

Oczywi艣cie, bo jakby inaczej, wierz臋 w moj膮 dru偶yn臋

Nie wiem jakim cudem lakers na pozycji nr3, a Suns na pozycji nr2.:roll: Przeciez to ta sama dywizja :roll: No i Mavs si贸dmi z drugim bilansem w konferncji. NIe s膮dze by nagle tak spadli by przeskoczy艂y ich takie zespo艂y jak LAL ktore s膮 minimalnie powyzej 50%... Nuggets maja 2 mecz przed 50%, a Mavs maja bilasn 21-7. NIe powiem dosc ciekawe i orginalne spojrzenie na to jak bedzie wyglada艂 Zach贸d.

1.San Antonio Spurs- nie bezsprzecznie bo czuja oddech Mavs, ale narazie jest to najr贸wniejszy, najsolidniej wygladaajacy oraz najbardziej doswiadoczony zesp贸l a do tego wszystkiego obroncy tytu艂u. Dlatego 1 dla nich.

2.Phoenix Suns-nadzwyczaj dobrze graja bez Amare i nie maja dosc dobrej konkurencji w dywizij by ktos m贸gl odebrac im to miejsce.

3.Denver Nuggets- zniweluja strate do Wolves i jescze ich przeskocza. Pod reka Karla spisuja sie dobrze, widac ze to poukada艂. Potencja艂 w zespole tez maja.

4.Dallas Mavericks- maja najwiekszego pecha w ca艂ej lidze. Sk艂膮d od dawna dobry, ale zawsze wychodza zmeczeni po pierwszej rundzie PO bo graja z zespo艂em r贸wnie dobrym do nich. Teraz tez SAS nie przeskocza, ale to drugi team na Zachodzie.

5.Los Angeles Clippers- zaczeli bardzo dobrze, jezeli nie trafi im sie kontuzja to utrzymaja pozycje. Zobaczymy jak bedzie po ASG, ale mysle ze jezeli nie bedzie uraz贸w to stac ic na to 5 miejsce.

6.Memhis Grizzlies- dla mnie lekkie zaskoczenie ze mimo os艂abien graja tak dobrze, ale swojej pozycji obecej nie utrzymaja,beda jedno miejsce nizej.

7.Golden State Warriors-Richardson i Davis graja swietnie i prowadza zesp贸l zgodnie z moimi oczekiwaniami. NIe wygraja swojej dwyziji i nie bed膮 3, ale mniej wiecej takiego bilansu od nich oczekiwal臋m.

8.Denver Nuggets-- troche zawodza w tym sezonie ale mia艂y w tym tez udzia艂 kontuzje. Teraz wychodza na prost膮 i wierze zejeszcze nadrobia dystans do LAL- jest duzo czasu.

PS. Jakby to sie sprawdzi艂o to ktory raz w historii nie by艂oby w PO LAL A byliby LAC? :twisted:

Odno艣nik do komentarza

KarSp napisa艂(a):

[...]3.Denver Nuggets- zniweluja strate do Wolves i jescze ich przeskocza. Pod reka Karla spisuja sie dobrze, widac ze to poukada艂. Potencja艂 w zespole tez maja.[...]

8.Denver Nuggets-- troche zawodza w tym sezonie ale mia艂y w tym tez udzia艂 kontuzje. Teraz wychodza na prost膮 i wierze zejeszcze nadrobia dystans do LAL- jest duzo czasu.[...]

:lol: Przejd膮 do historii jako pierwsza dru偶yna kt贸ra zaj臋艂a zar贸wno trzecie, jak i 贸sme miejsce w konferencji w jednym sezonie. :lol:
Odno艣nik do komentarza

:lol: hehe no KarSp to ci si臋 naprawd臋 uda艂o tak bardzo chcia艂e艣 wykopa膰 Lakers z PO, 偶e Nuggets da艂e艣 dwa razy.

Dobra to ju偶 wrzuce moje typy:

1.Spurs- jak nie oni to kto :?:

2.Lakers- jak nie oni to kto :?: a na powa偶nie podtrzymuj臋 to co m贸wi艂em przed sezonem, a widz膮c jakiego pecha do kontuzji maj膮 Nuggets my艣l臋, 偶e wygranie Pacyfiku mo偶e da膰 drugie miejsce na zachodzie

3.Nuggets Melo si臋 rozkr臋ci艂 gdyby nie te kontuzje ta dru偶yna mog艂aby nie藕le namiesza膰

4. Mavs - a偶 ich polubi艂em w tym sezonie, poprawili defensyw臋 mo偶e w meczach przeciwko Lakers i Bryantowi tego nie wida膰, ale tak jest Avery odwala kawa艂 dobrej roboty i kto wie mo偶e Dirk na MVP :roll:

5. Wolves- s膮 lepsi ni偶 my艣la艂em, 偶e mog膮 by膰

6. Grizzlies- (ups wpisa艂o mi si臋 przypadkiem Clippers) a niech im b臋dzie wci膮偶 nie jestem przekonany, ale co tam

7. Warriors- ca艂kiem przyjemnie si臋 ich ogl膮da, gdyby Dunlevy ze swoim kontraktem nie psu艂 tego wra偶enia by艂oby jeszcze przyjemniej.

8. Suns- d艂ugi sezon ten ich sk艂ad wyko艅czy mo偶e b臋d膮 troch臋 wy偶ej, ale niewiele sukces jak dot膮d bez Amare to w du偶ym stopniu kwestia korzystnego jak dot膮d uk艂adu mecz贸w

Odno艣nik do komentarza

KarSp napisa艂(a):

3.Denver Nuggets- zniweluja strate do Wolves i jescze ich przeskocza. Pod reka Karla spisuja sie dobrze, widac ze to poukada艂. Potencja艂 w zespole tez maja.

8.Denver Nuggets-- troche zawodza w tym sezonie ale mia艂y w tym tez udzia艂 kontuzje. Teraz wychodza na prost膮 i wierze zejeszcze nadrobia dystans do LAL- jest duzo czasu.

Ale LOL :lol: Niez艂y jeste艣 :lol:

Cytat

7. Maverics

Jak wy偶ej, mimo do艣膰 s艂abego pocz膮tku

S艂aby pocz膮tek :lol: No rzeczywi艣cie 2 bilans na zachodzie i 3 w NBA to naprawd臋 kiepsko :lol:

1. SAS - zdecydowanie najlepszy i najr贸wniejszy zespol na zachodzie. Mimo, 偶e nie gra Manu prowadz膮 w konferencji to z nim tym bardziej b臋d膮 prowadzi膰.

2. Phoenix - maj膮 bardzo dobrze zbilansowany sk艂ad i jeszcze graj膮 bez Amare. Mog膮 w PO zwojowa膰 jeszcze wi臋cej ni偶 w poprzednim sezonie.

3. Nuggets - pod warunkiem, 偶e przestan膮 ich kontuzje prze艣ladowa膰. Poza tym i tak nie wierze w Wolves.

4. Dallas - byli by drudzy, gdyby nie ta dywizja. Co ciekawe te偶 maj膮 niepe艂ny sk艂ad bo kontuzjowani s膮 Daniels i Stackhouse(ten ju偶 sie wyleczy艂)

5. Memphis - kolejny dobrze zbudowany zesp贸艂. Bez gwiazd, ale bardzo wyr贸wnany. Niestety pewnie znowu sko艅cz膮 na pierwszej rundzie, tak jak Minnesota b臋d膮 musieli dojrze膰 aby przeskoczy膰 ten pr贸g

6. Clippers - prawdziwa sensacja sezonu. S膮 wysoko a jeszcze graj膮 bez Corey'a. Brand wyrasta na all-star. I maj膮 szans臋 osi膮gn膮膰 najlepszy bilans w historii klubu

7. Lakers - z przykro艣cia to m贸wie, ale Lakers awansuje do PO :twisted: Nie maj膮 najlepszego sk艂adu, jednak do awansu wystarczy to 偶e maj膮 Jax'a.

8. Warriors - sta膰 ich na wi臋cej, ale graj膮 w kratk臋, nigdy nie wiadomo na co ich sta膰.

O PO powalcz膮 jeszcze Wolves i SuperSonics. I Rockets je艣li do ko艅ca sezonu b臋d膮 grali McGrady i Ming.

Ciekawe, prawie wszystkie dru偶yny na zachodzie maj膮 problem z kontuzjami. Przynajmniej jeden wa偶ny zawodnik jest kontuzjowany w Spurs, Suns, Nuggets, Mavericks, Clippers, Rockets, Kings, Jazz, troche d艂uga ta lista.

Cytat

PS. Jakby to sie sprawdzi艂o to ktory raz w historii nie by艂oby w PO LAL A byliby LAC?

To by by艂o pierwszy raz w historii. Tak w og贸le to Clippersi dopiero czwarty (w tym raz weszli z bilansem 36-46) raz weszli do PO.
Odno艣nik do komentarza

nawciarz napisa艂(a):

Nuggets - pod warunkiem, 偶e przestan膮 ich kontuzje prze艣ladowa膰. Poza tym i tak nie wierze w Wolves

Van napisa艂(a):

Nuggets Melo si臋 rozkr臋ci艂 gdyby nie te kontuzje ta dru偶yna mog艂aby nie藕le namiesza膰

No w艂a艣nie - jako艣 w tym kontek艣cie jako艣 nikt nie wspomnia艂 o Jazz, a oni dok艂adnie maj膮 takie same problemy i zbli偶ony bilans :roll: :wink: W zwi膮zku z tym ich szanse podobnie jak Nuggets s膮 bardzo zbli偶one. Zreszt膮 zawsze to powtarzam - Northwest Division jest najs艂absz膮 a przez to najbardziej wyr贸wnan膮 dywizj膮 na zachodzie :roll:

Odno艣nik do komentarza

Maxec napisa艂(a):

No w艂a艣nie - jako艣 w tym kontek艣cie jako艣 nikt nie wspomnia艂 o Jazz, a oni dok艂adnie maj膮 takie same problemy i zbli偶ony bilans :roll: :wink: W zwi膮zku z tym ich szanse podobnie jak Nuggets s膮 bardzo zbli偶one. Zreszt膮 zawsze to powtarzam - Northwest Division jest najs艂absz膮 a przez to najbardziej wyr贸wnan膮 dywizj膮 na zachodzie :roll:

Wspomnia艂em o nich m贸wi膮c o kontuzjach prze艣laduj膮cych zach贸d. Wymieni艂bym ich jako pretendent贸w do awansu do PO, ale jako艣 nie chce mi si臋 wierzy膰, 偶e sko艅cz膮 si臋 ich problemy z kontuzjami. Gdyby nie to to by艣cie mieli bardzo du偶e szanse, a jaby艣cie nawet nie weszli to by艣cie odpadli po wyr贸wnanej walce.

PS. Sorry za dwa posty z rz臋du, ale zamiast EDIT wcisn膮艂em przez pomy艂k臋 Quote.

MOD:

Post usuni臋ty :).

Odno艣nik do komentarza

1. Spurs - dominacji ci膮g dalszy :cry:

2. Suns - a tak wszycy s臋 o nich bali 偶e bez Amare anie rusz a tu prosze jak sobie dobrze radza a to wszytko dzi臋ki... Raja Bellowi pozyskanemu latem z Jazz :x

3. Nuggets - w tamtym sezonie brakowa艂o tego drugie do pary z Melo w tym sezonie jest, ale do艣膰 艂amliwy mowa o Camby no i jeszcze jest Miller kt贸ry gra w tym roku 艣wietne zawody

4. Clippers ? - czy Brand oka偶e si臋 lepszym wodzem ni偶 Nowitzki

5. Mavs? - czy Nowitzki oka偶e si臋 lepszym wodzem ni偶 Brand

6. Grizzzzlies - podobna sytu艂acja jak z Suns skre艣lani przed sezonem, a oni na tej wymianie z Heat wyszli lepiej ni偶 si臋 wszytkim wydawa艂o

7. Jazz - 3 stycznia powinien wr贸ci膰 Boozer a wtedy to b贸jcie si臋 wszyscy :twisted:

8. Warriors - Nale偶y si臋 ch艂opak膮 chcocia偶by za ta zesz艂oroczna pogo艅

o 7 i 8 miejsce b臋dzie walka w tym sezonie jak nigdy, poniewa偶 Wolves, Nuggets, Jazz, Sonics (czyli Nortwest), Warriors i Rockets graj膮 podobne koszyk贸wke czy to z powodu umiej臋tno艣ci czy tak jak Rox z powodu kontuzji , lub nazwyczajniejszego pecha badz szcz臋艣cia. Wojna ta bedzie mia艂a wiele bitwe, ale wynik poznamy w samej ko艅cz贸wce sezonu, kt贸ry si臋 wyj膮tkowo ciekawie zapowiada.

Odno艣nik do komentarza

Maxec napisa艂(a):
  nawciarz napisa艂(a):

Nuggets - pod warunkiem, 偶e przestan膮 ich kontuzje prze艣ladowa膰. Poza tym i tak nie wierze w Wolves

Van napisa艂(a):

Nuggets Melo si臋 rozkr臋ci艂 gdyby nie te kontuzje ta dru偶yna mog艂aby nie藕le namiesza膰

Spoko ja nawet przecie偶 w typowaniach przed sezonem typowa艂em na PO, ale u nich kontuzje prze艣laduj膮 najlepszego gracza dlatego ja osobi艣cie tym razem ich nie wymieni艂em. Oczywi艣cie jak Boozer wr贸ci i b臋dzie mu si臋 chcia艂o pech Kirilenk臋 przestanie prze艣ladowa膰 to ich awansu nie wykluczam ani nawet wygranej w dywizji bo poza Spurs sytuacja jest dla ca艂ej reszty otwarta i dru偶yn臋 z miejsca 2 czy 3 nie musi wcale wiele dzieli膰 od tej z 8 czy nawet 9.
Odno艣nik do komentarza

Van napisa艂(a):

2.Lakers- jak nie oni to kto :?: a na powa偶nie podtrzymuj臋 to co m贸wi艂em przed sezonem

Wiele dru偶yn, a na pierwszym miejscu LAClipps. Ja te偶 podtrzymuj臋 to co pisa艂em na pocz膮tku RS. Clipps dojrzeli, 偶eby by膰 czo艂owym zespo艂em konferencji, o ile (i to jest niestety ich kl膮twa) omin膮 ich urazy to zdrowi Lakers nie dorastaj膮 im narazie do pi臋t. W LAC jest bilans, wielu dobrze czuj膮cych si臋 w ataku graczy, niestety maj膮 problemy z gr膮 w obronie, ale jak pokazuj膮 to ostatnie sezony bez tego mo偶na odnosi膰 jako takie sukcesy. Na chwile obecn膮 stawiam Clipps zdecydowanie wy偶ej od Lakers i nawet tak udany dla was grudzie艅 nie jest w stanie zmieni膰 mojego zdania. Lakers maj膮 zdecydowanie za ma艂o atut贸w na boisku na bycie liderem dywizji i b臋d臋 si臋 tego trzyma艂.

Cytat

A nie m贸wi艂em :cool:

Typowa艂 nie b臋d臋, bo jest zdecydowanie za wczenie i z prognozami wstrzymam sie do ASW, ale chc臋 Van 偶eby艣 wiedzia艂, 偶e czuwam :wink:

Odno艣nik do komentarza

karSp napisa艂 :

Cytat

Nie wiem jakim cudem lakers na pozycji nr3, a Suns na pozycji nr2.

ka偶dy ma prawo do w艂asnego wyboru ... takie jest moje zdanie ;)

karSp napisa艂 :

Cytat

No i Mavs si贸dmi z drugim bilansem w konferncji. NIe s膮dze by nagle tak spadli by przeskoczy艂y ich takie zespo艂y jak LAL ktore s膮 minimalnie powyzej 50%... Nuggets maja 2 mecz przed 50%, a Mavs maja bilasn 21-7. NIe powiem dosc ciekawe i orginalne spojrzenie na to jak bedzie wyglada艂 Zach贸d

Fakt, troszke sie pogubi艂em zaraz zmieni臋 posta. Szczerze m贸wi膮c to my艣la艂em, ze Nuggets maj膮 lepszy bilans od Mavs.

Dzieki za sprostowanie ...

Odno艣nik do komentarza

pitti_8 napisa艂(a):

karSp napisa艂 :

Cytat

Nie wiem jakim cudem lakers na pozycji nr3, a Suns na pozycji nr2.

ka偶dy ma prawo do w艂asnego wyboru ... takie jest moje zdanie ;)

Nie chodzi o to 偶e nie masz prawa do w艂asnego wyboru. Tylko o to, 偶e trzy pierwsze miejsc膮 s膮 dla zwyci臋zc贸w dywizji, a jak wiadomo Suns i Lakers s膮 w tej samej. Wi臋c to co m贸wisz jest mo偶liwe pod wzgl臋dem bilansu, a nie miejsc rozstawiaj膮cych do PO. :wink:

Odno艣nik do komentarza

josephnba napisa艂(a):

Lakers maj膮 zdecydowanie za ma艂o atut贸w na boisku na bycie liderem dywizji i b臋d臋 si臋 tego trzyma艂.

Hehe wiesz ja by艂em w szoku ca艂y zesz艂y sezon jak widzia艂em co wyczyniaja Sonics, kt贸rzy przed sezonem mieli na oko strasznie ma艂o atut贸w a sko艅czyli na trzecim miejscu w konferencji, ale oczywi艣cie jak tutaj b臋dzie zobaczymy, Clippers s膮 przkl臋ci kontuzje ju偶 ich dopad艂y :wink:

josephnba napisa艂(a):
  Cytat

A nie m贸wi艂em :cool:

No mia艂e艣 racj臋, mnie chyba marzenia o KG w Lakers wp艂yn臋艂a za bardzo na obiektywn膮 ocen臋 ich szans, do tego stopnia mnie to za艣lepi艂o, 偶e na pocz膮tku sezonu cieszy艂em si臋 z ich wygranych bo liczy艂em, 偶e to zwi臋kszy szanse na to, 偶e Garnett za偶膮da tradu, a to po Lakers w zasadzie by艂a jedna z dru偶yn, kt贸re zawsze lubi艂em.

josephnba napisa艂(a):

Typowa艂 nie b臋d臋, bo jest zdecydowanie za wczenie i z prognozami wstrzymam sie do ASW, ale chc臋 Van 偶eby艣 wiedzia艂, 偶e czuwam :wink:

ee tam za wcze艣nie. Zespo艂y rozegra艂y po blisko 30 meczy, wida膰 kto jak膮 form臋 prezentuje, w okolicach ASW ju偶 za 艂atwo b臋dzie wytypowa膰 kto jakie miejsce zajmie a tak to jeszcze nie takie proste 8)

Odno艣nik do komentarza

Te偶 si臋 pokusz臋:

1. Spurs - w tej chwili s膮 liderami konferencji, a w ich przypadku niestety mo偶e by膰 tylko lepiej.

2. Suns - Steve udowodni艂, 偶e nale偶a艂o mu si臋 MVP i ju偶 teraz S艂o艅ca maj膮 drug膮 lokat臋. Jak wr贸ci Amare b臋dzie jeszcze lepiej i nikt im drugiego miejsca nie zabierze.

3. Nuggets - maj膮 bardzo s艂ab膮 dywizj臋 i ich sk艂ad na tle reszty z Northwest wygl膮da znakomicie. Mimo, 偶e teraz maj膮 du偶e problemy z obron膮 i z kontuzjami wysokich, w ko艅cu powinni zacz膮膰 co艣 gra膰. A nie wiele potrzeba, by wygra膰 t臋 dywizj臋.

4. Mavericks - chyba nie trzeba t艂umaczy膰. Gdyby nie to, 偶e maj膮 w dywizji Spurs贸w, byliby wy偶ej.

5.Clippers - fajna zbilansowana dru偶yna mog膮ca naprawd臋 wiele. Gdyby nie braki w obronie, byliby wy偶ej. Tacy Bucks zachodu (wiem, tak samo pisa艂em o Bucks przy okazji typowa艅 na wschodzie :P).

6.Warriors - moja ulubiona dru偶yna w tej konferencji. Maj膮 jeden z najlepszych, je艣li nie najlepszy duet obwodowy w lidze, kt贸ry powinien zaprowadzi膰 ich do PO. Zdobywaj膮 mn贸stwo punkt贸w, ale i mn贸stwo trac膮 i w艂a艣nie obron臋 powinni poprawi膰.

7.Grizzlies - r贸wnie偶 nie spodziewa艂em si臋 po nich tak dobrej gry. My艣l臋, 偶e sprowadzeni weterani w postaci EJ-a i Damona zaprowadz膮 ich do PO.

8.Lakers - pod wodz膮 Jacksona to zupe艂nie inna dru偶yna ni偶 przed rokiem. Mimo wszystko IMO nie b臋d膮 mieli 艂atwo o PO, aczkolwiek widz臋 ich w fazie posezonowej.

Z rado艣ci膮 nie wymieni艂em tutaj dru偶yny Rockets. Typowani przez wiele, wiele os贸b przed sezonem jako druga si艂a zachodu bez kt贸rego艣 z dw贸jki T-Mac - Yao nie potrafi膮 nic wygra膰. Typowa艂em ich do艣膰 nisko przed sezonim, ale w 偶yciu bym nie przypuszcza艂, 偶e mog膮 by膰 a偶 tak s艂abi. Jeszcze na pewno poprawi膮 bilans, ale w PO dla nich miejsca nie widz臋. ;)

Odno艣nik do komentarza

To ja sie zapytam. Z czego ta rado艣c ? :twisted: Jak sie raz cz艂owiek pomyli to od razu wszyscy maja radosc a jak wchodzi na wyzyny intelektu i pisze m膮drze to zaden k**a nic nie powie :?

PS. :lol: :lol: :lol: :wink:

Cytat

Laughing Przejd膮 do historii jako pierwsza dru偶yna kt贸ra zaj臋艂a zar贸wno trzecie, jak i 贸sme miejsce w konferencji w jednym sezonie. Laughing

NIe nabijaj :lol: juz mogles swojej typy przy okazji dodac :wink:

Cytat

Laughing hehe no KarSp to ci si臋 naprawd臋 uda艂o tak bardzo chcia艂e艣 wykopa膰 Lakers z PO, 偶e Nuggets da艂e艣 dwa razy.

Nie ciesz sie Van nie ciesz sie :) O to ostatnie 8 miejsce walczyc bed膮 w艂膮snie LAL, Jazz i Wolves ktorzy moim zdaniem bez lidera potem spadna nizej niz s膮. Tak wog贸le to ty Van tez chyba nie chcia艂臋s umiescic w swoim zestawieniu, rywali zza miedzy, co ? :wink:

Tak juz ca艂kiem na powaznie to piszac ten ostatni zesp贸l mocon sie spieszy艂em, mysla臋艂m ze nie dalem jeszcze Nuggs i tak odruchowo wrzuci艂em ich na to 8 miejsce. Mysle ze nic wielkeigo sie nie sta艂o, oprocz tego ze kilku z Was rozweseli艂em i byc moze komus poprawi艂em humor :wink:

Cytat

ka偶dy ma prawo do w艂asnego wyboru ... takie jest moje zdanie Wink

Z powodow wymienionych przez Nawciarza Mavs jako 3 zesp贸l w poprawce tez nie przejda :wink:
Odno艣nik do komentarza

Okazuje si臋, 偶e Damon Stoudamire zerwa艂 艣ci臋gna rzepki i nie zagra do ko艅ca sezonu. :? Jest to dla nich niezwykle istotny player, kt贸rego nie bardzo maj膮 kim zast膮pi膰. Wobec tego my艣l臋, 偶e o PO b臋dzie im ci臋偶ko, a na ich miejsce w 贸semce zachodu typuj臋 Kings, kt贸rzy maj膮 bardzo du偶y potencja艂 i mog膮 w ko艅cu z艂apa膰 wiatr w 偶agle. ;)

Odno艣nik do komentarza

lubie takie temaciki. ponizej przedstawie moje typowanie wraz z uzasadnieniami (umieszczone na innym forum :oops: z konca lipca miinionego juz roku:)

widac wyraznie, ze czesc na pewno sie juz nie spelni, jednak fajnie jest zweryfikowac swoje przypuszczenia i typy po pewnym czasie. pomimo tego podtrzymuje je, bo chyba inaczej juz nie wypada :D

"1. SAN ANTONIO - wiadomo mistrzowie w pelnej formie...

2. SUNS - mysle, ze przed nimi kolejny wspanialy sezon. tutaj jednak wiele bedzie zalezalo od tego czy zatrzymaja JJ'a. Nie bede ukrywal, ze mysle to przyszly AllStar. Jesli go straca to wypadnie im niezwykle wazny element ukladanki.

3. SEATTLE - serce fana Wink Poza tym mysle, ze naprawde maja szanse na powtorzenie ubieglorocznego sukcesu. Tylko mi prosze nie mowcie, ze sie strasznie oslabili. Z wartosciowych graczy stracili tylko Danielsa, bo JJ to duzy patyk. McMillana zastapil Weiss, o ktorym czytalem same superlatywy i powinno byc ok. Maja podobno na celowniku kilku FA i spora kaske, mysle wiec ze prasa w koncu przestanie sie roztkliwiac nad rozpadem Sonicsow. Zreszta nie moze byc inaczej - tam GMem jest Sund.

4. HOUSTON - sa bardzo aktywni na rynku. Pozyskali Swifta a nie wyglada to na koniec wzmocnien. Z JVG na lawce, z trio Yao-TMac-Stro i niezla lawka beda mieszac, oj beda.

5. DENVER - beda miec bardzo dobry sezon lecz nie rewelacyjny. Koncowka ubieglego sezonu bedzie trudna do powtorzenia. Przyszedl Karl i odmienil ich mentalnie, grali na fali entuzjazmu. Teraz bedzie troszke inaczej. Karl swietnie ich przygotuje ale teamy powyzej sa po prostu lepsze.

6. CLIPPERS - moze troche na wyrost ale niech maja Wink Po tylu nieudanych sezonach. Poza wzmocnieniami, ktore poczynili widac, ze chyba ciut zmienia sie klimat wokol tej organizacji. Na mnie zrobila wrazenie oferta jaka zlozyli RayRayowi - 89 mln. Takich pieniedzy nie wydaje druzyna, ktora chce grac ogony.

7. DALLAS - Avery to nie Nelson i mysle, ze ten sezon to pokaze. Poza tym nie przepadam za nimi Rolling Eyes

8. nie wiem Zachod jest tak mocny, ze walka o 8 miejsce pewnie bedzie wygladac jak ta w tym sezonie miedzy Cavs i Nets (tylko przy lepszym bilansie). Jesli mam kogos wskazywac to troche z przekory, a troche z sympatii dla Nate'a - PORTLAND. Paczke maja swietna, dobrego coacha i choc wiem, ze to okres przejsciowy i chyba nikt przed coachem takich zadan nawet nie stawia to moze im sie udac.

Pozostale zespoly tak jak zauwazyliscie wczesniej moga rownie dobrze znalezc sie w PO. W Minnesocie jest nowy trener, UTAH maja Derona i Sloana, Lakersi Kwame'a i Jax'a, Warriors Barona. Sporo jest zmian i dlatego ktos moze zaskoczyc tak jak w minionym sezonie Seattle. Pewnie decydowac (oby jednak nie nie!!!!) beda kontuzje."

pzdr

Odno艣nik do komentarza

Wg mnie troszk臋 nies艂usznie typujecie (nie wszyscy oczywi艣cie) GSW. Pocz膮tek sezonu w ich wykonaniu by艂 dobry, fakt ale jest to imho skutek ich kalendarza... http://www.nba.com/warriors/schedule/index.html

Ze s艂abszymi wygrywali a z mocniejszymi przegrywali. Obecnie maj膮 tendencj臋 spadkow膮 i prognozuj臋 偶e b臋dzie ona trwa膰, a na koniec sezonu wyjd膮 mniej wi臋cej ze stosunkiem wygranych i przegranych 1:1... Co jak wiadomo szans na PO na zachodzie nie daje :P

Trudno mi si臋 wypowiedzie膰 na temat LAC - nie ogl膮da艂em jeszcze ich w akcji. Mam jednak przeczucie 偶e troch臋 zwolni膮, przec co walka o PO b臋dzie jeszcze bardziej za偶arta i ciekawsza...

1. Spurs

2. Suns

3. Timberwolves

4. Mavericks

5. Grizzlies

+ ewentualna rotacja 1 z 4 :)

Bed膮 si臋 jeszcze liczy膰 Jazz Clippers Nuggets i Lakers... Dok艂adnie w takiej kolejno艣ci

Odno艣nik do komentarza

Moje typy to:

1. San Antonio

2. Phoenix

3. Utah Jazz

4. Dallas

5. Los Angeles Cllipers

6. Memphis Grizzlies

7. Golden State Warriors

8. Minnesota Timbervolwes

Mo偶ecie si臋 dziwi膰, dlaczego na jest Utah tak wysoko?

A to dlatego, 偶e graj膮 coraz lepiej po powrocie AK, a jak jeszce wr贸ci Boozer to mo偶e by膰 naprawde ciekawie. :wink:

Wierzcie mi!!!!

Odno艣nik do komentarza

no c贸偶, ja te偶 mog臋 potypowa膰, cho膰 to na razie jest jak wr贸偶enie z fus贸w, bo wyniki zespo艂贸w zale偶膮 w bardzo du偶ej mierze od stanu zdrowia kluczowych zawodnik贸w dru偶yn i nigdy nie wiadomo, kiedy jak grom z jasnego nieba spadnie na jakiego艣 gwiazdora uraz i nie zmieni totalnie pozycji jego zespo艂u w tabeli i w og贸le ca艂ego jej uk艂adu...

ale mo偶e to i ca艂y urok obecnego typwoania, 偶e naprawd臋 trudno przewidzie膰 co si臋 stanie....

je艣li wi臋c, kto艣 z "kluczowych" na zachodzie si臋 nie po艂amie, to ja to widz臋 tak:

1. San Antonio - to si臋 rozumie samo przez si臋, w pe艂nym sk艂adzie wygrywaj膮 lekko 艂atwo i przyjemnie ze wszystkimi..ich egzekucja jest dobijaj膮ca dla przeciwnik贸w a Duncan to maszyna :?

2. Phoenix - wida膰, 偶e jest to dobra dru偶yna nawet bez Amare...Nash wci膮偶 艣wietnie ci膮gnie ich atak i kreuje Mariona, Thomasa, Bella i, przede wszystkim, Diaw-Riffioda, na kt贸rych spoczywa ci臋偶ar zdobywania punkt贸w....szczeg贸lnie trafili w "10" kupuj膮c Diawa, bo on w sumie spe艂nia rol臋 Stuodemire'a i Suns niewiele stracili po urazie Amare...inna sprawa, 偶e Amare ma wr贸ci膰 jako艣 po ASG, tak偶e dr偶yjcie rywale Suns - mog膮 by膰 w tym sezonie (playoff) jeszcze gro藕niejsi ni偶 przed rokiem

3. Utah - wszystko si臋 zmieni艂o....mo偶e Jazz nie zanotuj膮 bilansu 50-32, ale z pewno艣ci膮 b臋d膮 po powrocie Boozera wygrywa膰 cz臋艣ciej ni偶 przegrywa膰 skoro ju偶 teraz, gdy wszyscy inni s膮 zdrowi, zacz臋li wreszcie coraz wi臋cej wygrywa膰....w pe艂nym sk艂adzie maj膮 baaardzo mocn膮 ekip臋 i my艣l臋, 偶e nieznacznie, o 2-3 wygrane zdystansuj膮 drugie w dywizji Denver

4. Dallas - maj膮 ju偶 tak膮 przewag臋 nad innymi dru偶ynami z drugich miejsc w dywizjach, 偶e praktycznie niemo偶liwe jest by dali si臋 wyprzedzi膰...Avery trzyma ich "za mord臋" i wszystko wygrywaj膮 niczym Spurs - kto wie, czy gdy dalej problemy zdrowotne bed膮 mieli Spurs, to czy to w艂a艣nie Mavs ich nie wyprzedz膮 i wygraj膮 zach贸d

5. Memphis - 艣wietnie pouk艂adana i wyr贸wnana dru偶yna...nie ma k艂otni o przyw贸dztwo i nawet kontuzja Stoudamire'a nie wp艂yn臋艂a w og贸le na form臋 zespo艂u..dodatkowo Gasol rozgrywa sezon 偶ycia

6. Denver - cho膰 to jest wielka niewiadoma, bo jak dalej b臋d膮 tak si臋 艂ama膰 Camby i Martin to nic nie zdzia艂aj膮 i mog膮 nawet nie wej艣c do playoff...ja jednak zak艂adam, 偶e wreszcie obaj bed膮 zdrowi i z tak 艣wietnie graj膮cym Anthonym powinni w ko艅cu zacz膮膰 gra膰 tak jak pod koniec zesz艂ego sezonu....

7. Clippers - wejd膮 w ko艅cu po nie wiem jak d艂ugim czasie do playoff....po zaskakuj膮cym poczatku spuszcz膮 jednak nieco z tonu - nie s膮 a偶 tak dobrzy, Brand, Sassell ju偶 przestali gra膰 tak rewelacyjne mecze.....jak dla mnie b臋d膮 od tej pory wygrywali mniej wi臋cej 1 mecz na 1 pora偶k臋..co wi臋cej, prawie pewne jest, 偶e wcze艣niej czy p贸藕niej odezw膮 si臋 problemy zdrowotne Sama, a wtedy b臋dzie im naprawd臋 ci臋偶ko...

8. Lakers - jednak Lakers...nie lubi艂em ich od czasu odejscia Shaqa za spraw膮 Bryanta ale podoba mi si臋 to jak Jax pouk艂ada艂 ich gr臋...widzia艂em ich kilka mecz贸w i podoba mi si臋 to, jak inteligentnie graj膮...my艣l臋, 偶e dzi臋ki temu maj膮c por贸wnywalny sk艂ad z zespo艂ami takimi jak Warriors, Minnesota czy Seattle to w艂a艣nie oni wejd膮 do PO z ostatniego miejsca

inna sprawa, 偶e tak jak w poprzednim sezonie dobra gra, tak w obecnym fatalna gra Sonics strasznie mnie zaskakuje..doprawdy nie mam pojecia co spowodowa艂o, 偶e grali tak dobrze rok temu, a co powoduje, 偶e teraz graj膮 tak beznadziejnie w prawie niezmienionym sk艂adzie...hmhmhm...tak 偶e z nimi nic nie wiadomo i nie mo偶na wykluczy膰, 偶e zn贸w zaczn膮 seryjnie wygrywa膰 i namieszaj膮 w tabeli...podobnie ma si臋 sprawa z Sacramento, z kt贸rymi chyba nikt nie wie co si臋 dzieje....

Warriors maj膮 wed艂ug mnie dobry sk艂ad ale jednak za s艂aby 偶eby wej艣膰 do playoff.....inni maj膮 niestety dla nich lepiej pouk艂adan膮 gr臋 i Warriors ma do tego za ma艂o opcji ofensywnych - owszem Davis i Richardson graj膮 艣wietnie..ale co bedzie jak przyjd膮 kontuzje czy spadek formy? Warriors s膮 zbyt uzale偶nieni od formy tych zawodnik贸w...poza nimi solidnym strzelcem jest tylko Murphy i d艂ugo nic...

Minnesot臋 po tym co widzialem w meczu z Heat skre艣lam...wiem, 偶e po jednym meczu nie powinienem tego robi膰..ale Garnett jaki艣 st艂amszony, poza nim w ataku istnieje tylko Szczerbiak..nie widz臋 m贸wi膮c szczerze kto inny mia艂by ten zesp贸艂 poprowadzi膰 do playoff....

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.