Skocz do zawarto艣ci

Lakers w grudniu

Van

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy miesi膮c sezonu 2005/2006 za nami, nie wygl膮da艂 on niestety tak jak si臋 spodziewali艣my oby tym razem by艂o lepiej, ale jak patrz臋 na grudniowy schedule to jako艣 trudno o optymizm.

Thu 1 @ Utah W

Fri 2 Minnesota L

Sun 4 Charlotte W

Tue 6 @ Milwaukee W

Wed 7 @ Toronto W

Fri 9 @ Chicago W

Sat 10 @ Minnesota L

Mon 12 @ Dallas W

Wed 14 @ Memphis W

Dec 16 Washington W

Sun 18 Houston L

Tue 20 Dallas W

Fri 23 @ Orlando

Sun 25 @ Miami

Mon 26 @ Washington

Wed 28 Memphis

Cholernie ci臋偶ki miesi膮c si臋 nam szykuje, a przyst臋pujemy do niego z bilansem 5-8 :? Czeka nas seria wyjazdowa 6 mecz贸w w 8 dni, naprawd臋 r贸偶owo to nie wygl膮da. Dlatego tak wa偶ne by艂y te przegrane mecze z zesz艂ego miesi膮ca, kt贸re byli艣my w stanie wygra膰. Czeka nas jeden z najwa偶niejszych a przynajmniej najbardziej oczekiwanych mecz贸w sezonu przeciwko Heat w Miami 8) a zaraz potem powr贸t Kwame do stolicy.

Spadli艣my trzy mecze poni偶ej granicy 50%, mamy trzy mecze zanim pojedziemy na t膮 d艂ug膮 seri臋 wyjazdow膮, by艂oby mi艂o przyst膮pi膰 do niej z tak膮 sam膮 ilo艣ci膮 W i L.

W zesz艂ym miesi膮cu strzeli艂em 8-5 i by艂o dok艂adnie odwrotnie wi臋c teraz nie strzelam, ale nie mia艂bym nic przeciwko gdyby i tym razem by艂o odwrotnie w stosunku do tego czego si臋 spodziewam :roll:

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Nie by艂o 艂atwo, ale uda艂o si臋 :D Wyrwana po dogrywce wygrana z Jazz 105-101. Nie wiem czy w wypadku tego meczu mo偶na powiedzie膰, 偶e zas艂u偶yli艣my na wygran膮, zacz臋li艣my 艣wietnie prowadz膮c jako艣 21-9 czyli zupe艂nie inny pocz膮tek ni偶 w ostatnich meczach, ale Jazz odrobili straty.

Z relacji radiowej wynika艂o, 偶e znowu s臋dziowanie by艂o do bani, ale tym razem w ostatniej akcji meczu to w kontrowersyjnej sytuacji przeciwko Jazz by艂 gwizdek, dzi臋ki kt贸remu Kobe osobistymi doprowadzi艂 do dogrywki. Jeszcze tego nie widzia艂em, ale wszystko wskazuje na to, 偶e faulo by膰 nie powinno c贸偶 trudno, gdyby s臋dziowie wcze艣niej gwizdali przewinienia, kt贸re powinni nie by艂oby pewnie sytuacji, w kt贸rej Kobe rzuca w ostatniej sekundzie :wink:

W艂a艣nie Kobe :? nie wiem co si臋 z tym go艣ciem dzieje, bardzo dobre preseason jak i pierwsze mecze sezonu potem nagle jego skuteczno艣膰 polecia艂a strasznie w d贸艂 i tak si臋 to utrzymuje, co艣 z tym musi zrobi膰.

Odom pod wzgl臋dem zdobyczy punktowych 艣rednio, ale 13 zbi贸rek i 9 asyst to w sumie nie藕le kiedy dzie艅 ma kto inny jak dzisiaj Parker, kt贸ry po raz chyba czwarty w sezonie przekracza 20 punkt贸w w meczu, no i c贸偶 niespdziewany bohater dogrywki, w kt贸rej Kobe wylecia艂 za faule czyli.... Sasha Vujacic :shock: najpierw dwa osobiste i potem tr贸jka, kt贸ra przes膮dzi艂a o zwyci臋stwie.

Sasha znowu zagra艂 dobry mecz, jak zacznie trafia膰 regularnie te tr贸jki to b臋dzie wa偶nym rezerwowym, a jego defensywa to w sumie wczoraj obejrza艂em mecz z Nets i by艂em lekko zszokowany widz膮c jak dobrze sobie radzi, jak膮 presj臋 wywiera na gracza z pi艂k膮 :)

W Jazz sporo napunktowa艂 Deron Williams, niez艂y moment mia艂 te偶 niejaki Owens, Okur ma艂o widoczny, Kirilenko pewnie jeszcze dochodzi do siebie po kontuzji i przynajmniej ofensywnie wiele nie wni贸s艂 do gry zespo艂u.

Nie by艂o to z pewno艣ci膮 pi臋kne zwyci臋stwo, ale w ko艅cu to Lakers wygrali mecz na styku, z dziwnymi decyzjami s臋dzi贸w, zobaczymy mo偶e to, 偶e uda艂o im si臋 wygra膰 w tej dogrywce bez KB na parkiecie podniesie ich pewno艣膰 siebie, a Kobe musi co艣 zrobi膰 z t膮 skuteczno艣ci膮 potrzebujemy jego lepszej i m膮drzejszej gry 偶eby wygrywa膰 mecze z lepszymi rywalami, a d艂uga seria wyjazdowa ju偶 w przysz艂ym tygodniu wi臋c lepiej 偶eby odzyska艂 rzut do tego czasu.

Odno艣nik do komentarza

Jest, jest, jest.. mo偶na by by艂o powiedzie膰. Wre艣cie jaka艣 dobra wiadomo艣膰 na pocz膮tku dnia. D艂ugo oczekiwane zwyci臋stwo i w艂asnie przysz艂o. Oby tak dalej. Poruszy艂e艣 VAN dwie bardzo wa偶ne rzeczy. Pierwasz to s艂aba skuteczno艣膰 Bryanta druga to znakomita postawa naszych PG, kt贸rych przed sezonem chcieli艣my wszyscy wywali膰. To co robi Parker jest osobn膮 ksi膮偶k膮 pisan膮 przez nas ju偶 tu na tym forum wi臋c o nim nie bedziemy teraz gada膰, nale偶膮 mu si臋 ogromne brawa. Jednocze艣nie jestem bardzo "zszokowany" (pozytywnie oczywi艣膰ie) postaw膮 Vujacica. My艣la艂em, 偶e mia艂 jeden wyskok, potem "dobra" obrona i nie ust臋powanie AI w meczy z 76ers i my艣la艂em, 偶e limit na ten sezon zosta艂 wyczerpany. Jednak on gra ci膮gle tak samo, jak nie lepiej. Teraz to juz drugi czy trzeci mecz z jego dobr膮 gr膮. Pami臋tam jak chcialem go wywali膰 z Teamu, teraz ju偶 bardziej przychylnie na niego patrz臋. PJ chyba potrafi naprawd臋 wyci膮ga膰 du偶o z takich zawodnik贸w. Niby nic nie potrafi, ci膮gle dawa艂 dupy a tu taka przemiana. Nie m贸wie, 偶e gra 艣wietnie itd. jednak gra dobrze, nei ust臋puje w obronie, zaczo艂 rzuca膰 pkt no i dzi臋ki niemu mamy zwyci臋stwo z Jazz.

Co do skuteczno艣ci Bryanta, to si臋 zgodz臋, 偶e jest s艂aba. Zauwa偶 jednak, 偶e gdy nikt si臋 nie kwapi艂 do rzucania Kobe musia艂 sam rzuca膰 po 30/ 40 rzut贸w na mecz. Zagraj tak 9/ 10 meczy, rzu膰 400 razy - szczeg贸lnie gdy tego nie chcesz. To mo偶e chwilowo spowodowa膰 "zablokowanie" skuteczno艣ci zawodnika. Wydaje mi si臋, 偶e wkr贸tce wszystko powr贸ci do normy. Jest jeszcze jedna inna sprawa. Po tych nieudanych rzutach Bryanta bardzo czesto Mihm, Odom zbiera pilki i zdobywa pkt, jak nie zbiera to dobija i to te偶 daje jakie艣 6-8 pkt dru偶ynie wi臋cej.

Hmm to narazie tyle, wydaje mi si臋, 偶e o czym艣 zapomnia艂em... Je偶eli tak to dopisze to po藕niej.. A ju偶 dzi艣 czas dokopa膰 Minnesota i pokaza膰 KG gdzie powinien gra膰.. :wink:

Odno艣nik do komentarza

Co do skuteczno艣ci Bryanta, to si臋 zgodz臋, 偶e jest s艂aba. Zauwa偶 jednak, 偶e gdy nikt si臋 nie kwapi艂 do rzucania Kobe musia艂 sam rzuca膰 po 30/ 40 rzut贸w na mecz. Zagraj tak 9/ 10 meczy, rzu膰 400 razy - szczeg贸lnie gdy tego nie chcesz. To mo偶e chwilowo spowodowa膰 "zablokowanie" skuteczno艣ci zawodnika. Wydaje mi si臋, 偶e wkr贸tce wszystko powr贸ci do normy. Jest jeszcze jedna inna sprawa. Po tych nieudanych rzutach Bryanta bardzo czesto Mihm, Odom zbiera pilki i zdobywa pkt, jak nie zbiera to dobija i to te偶 daje jakie艣 6-8 pkt dru偶ynie wi臋cej.

Tylko to zablokowanie formy to ju偶 tak ok 10 mecz贸w :? oby to min臋艂o jak najszybciej. My艣l臋, 偶e spory wp艂yw na to, 偶e Kobe oddaje tyle rzut贸w ma tak偶e to, 偶e niewielu naszych graczy wie o co chodzi w tr贸jk膮tach. George jak gra艂 radzi艂 sobie dobrze, podobnie teraz po powrocie z kontuzji Walton oni po prostu wiedz膮 gdzie i kiedy maj膮 by膰, z jakiej pozycji rzuca膰 a z jakiej poda膰, rzuca si臋 w oczy to, 偶e cz臋sto Kobe stoi z pi艂k膮 i czeka a偶, kt贸ry艣 z partner贸w znajdzie sie tam gdzie powinien w grze Waltona wida膰 to najlepiej, 偶e on po prostu wie gdzie powinien by膰 reszta si臋 strasznie gubi.

Niestety Kobe sam odpala co jaki艣 czas krety艅skie rzuty a to ju偶 tylko jego wina.

Odno艣nik do komentarza

To nie jest 偶adne zablokowanie, tylko normalna kolej rzeczy. Im wiecej rzucasz, tym wieksze prawdopodobie艅stwo, ze skuteczno艣膰 b臋dzie s艂absza. Poza tym defense przeciwnik贸w jest teraz przede wszystkim nastawiony na niego (znowu kwestia Shaqa hehe). Musicie si臋 przyzwyczai膰 do takiej skuteczno艣ci, tyle i a偶 tyle. Raz bedzie tak膮 skuteczno艣ci膮 wygrywa艂 wam mecze a raz przegrywa艂.

Poza tym widze, ze macie zastrze偶enia do shot selection. Ojej, a to pono膰 by艂a domena AI :lol:

Je偶eli dalej wierzycie w KB z bardzo dobrym FG%, to nie wiem czy wam pogratulowa膰 dobrego humoru czy wsp贸艂czu膰, bo wida膰 偶e niedopuszczacie do siebie my艣li, ze Kobe b臋dzie rzuca艂 du偶o, w tym du偶o niecelnie. Zablokowanie formy hehe, dobre :)

Odno艣nik do komentarza

Poza tym defense przeciwnik贸w jest teraz przede wszystkim nastawiony na niego (znowu kwestia Shaqa hehe).

A mo偶e po prostu braku jakiegokolwiek zawodnika potrafi膮cego co mecz dorzuci膰 regularnie te 20 punkt贸w :?: a nie raz jeden rzuci, potem nikt, potem znowu jeszcze kto inny itd.

Poza tym widze, ze macie zastrze偶enia do shot selection. Ojej, a to pono膰 by艂a domena AI :lol:

dlaczego u偶ywasz czasu przesz艂ego :?:

Je偶eli dalej wierzycie w KB z bardzo dobrym FG%, to nie wiem czy wam pogratulowa膰 dobrego humoru czy wsp贸艂czu膰, bo wida膰 偶e niedopuszczacie do siebie my艣li, ze Kobe b臋dzie rzuca艂 du偶o, w tym du偶o niecelnie. Zablokowanie formy hehe, dobre :)

Pr臋dzej Kobe poprawi FG% ni偶 Iverson utrzyma. Mo偶e zak艂adzik kto na koniec sezonu b臋dzie mia艂 lepsz膮 skuteczno艣膰, przegrany nosi avka wybranego przez zwyci臋zc臋 do rozpocz臋cia nast臋pnego sezonu co Ty na to :?: :twisted:
Odno艣nik do komentarza

z fanami suxers jest jeden problem, gadaja zawsze duzo kiedy moga gadac, byle wydarzenie, byle mecz, lub w skrajniejszych przypadkach cud (AI +50% FG) i oni od razu skacza komus do gardla (czyt. fanom LakerS).

To ciekawe, bo znosza tyle upokorzen a gdy tylko cos sie stanie co i tak nie ma potweirdzenia w regularnosci zjawiska tegoz, to robia z tego wielkie halo. I tak teraz staraja sie za wszelka cene udowodnic ulomnosc rzutowa kobego bo iversonowi udalo sie raptem kilka meczy na dobrej (jak na niego oczywiscie) skutecznosci zagrac.

ale dobrze, niech sie ceisza, oni w koncu nigdy nie poznaja jak to jest kibicowac Mistrzom NBA :twisted: :wink:

Odno艣nik do komentarza

Z ty czasem przesz艂ym pewna nie艣cis艂o艣膰. Napisa艂em tak, bo raczej teraz mniej si臋 o tym wspomina ni偶 kiedy艣, oczywi艣cie dalej Iverson odpala momentami g艂upie rzuty i to nie ulega w膮tpliwo艣ci.

Poza tym macie kompleks Iversona. Naprawde. Przecie偶 s艂owem nie wspomnia艂em o FG% Iversona i nie por贸wnywa艂em ich na tym tle. Natychmiast wierni kibice Lakers (chocia偶 od pewnego czasu zg艂upia艂em, raz kore by艂 za Bulls, teraz za Lakers, za rok bedzie Houston z McGradym na czele) krzycz膮, jaki to Iverson nie ejst. Stop panowie, ja por贸wnuje KB z Shaqiem i Kobe bez niego. Naturaln膮 sprawa膮 jest i cozywiste by艂o od samego pocz膮tku, ze KB spadnie skuteczno艣膰, o co swojego czasu k艂oci艂em sie z Keyem (zaraz po odej艣ciu Shaqa przed poprzednim sezonem). Wam sie to w g艂owie nie mie艣ci, ale to wasz problem. Ihmo nawet nie mam specjalnie o to pretensji do KB, tylko zwracam uwage na fakt, jak ci臋zko jest samemu ci膮gnac dru偶yn臋. Jeszcze wracaj膮c do tego co pisa艂em. Nawet je偶eli by艂by w LAL zawodnik mog膮cy rzucac po 20 pkt na mecz (a paradoksalnie jest! Lamar mu na imi臋), to i tak KB bedzie cie偶ej, bo jest pierwsz膮 opcj膮. Niedostrzegacie tego, co dziwne, tylko wybieracie linie obrony, kt贸ra kiedy艣 sami wysmiewali艣cie. Pogratulowa膰.

I tu wychodzi ca艂a masa waszych niekonsekwencji. Jak sie pisa艂o o AI ze ciagnie dru偶yn臋 sam (dalej to robi swoj膮 drog膮, nie piszcie o Webbie, KB ma Odoma i co?), ze musi tyle rzuca膰 bo w teamie nie ma kto itd itp, to wszyscy Lakers-lovers 艣miali si臋 z tego i nie przyjmowali tego jako argumet. Teraz natomiast wypominaj膮 to na ka偶dym kroku, come on, albo trzymacie si臋 jednej wersji albo nie piszecie o tym wcale.

Zak艂ada膰 si臋 nie b臋de, bo jak wspomnia艂em wczesniej nie pisa艂em w kontek艣cie por贸wnania z AI.

Z tymi mistrzami NBA to nie bardzo zrozumia艂em. Czy偶bym cos przegapi艂? Lakers w tamtym roku nawet nie weszli do PO, a zostali mistrzami? Dzik膮 kart臋 na post season dostali? Wyt艂umacz mi to kore. Albo nie, wiem co masz na mysli. Wspominasz wspania艂e czasy KB-SON? By艂o mine艂o, ba, nawet bardzo dawno to by艂o. Natomiast ostatnimi czasy na szcz臋scie nie mamy mo偶liwo艣ci kibicowa膰 dru偶ynie spoza PO. Jakie to uczucie?

Odno艣nik do komentarza

Stop panowie, ja por贸wnuje KB z Shaqiem i Kobe bez niego. Naturaln膮 sprawa膮 jest i cozywiste by艂o od samego pocz膮tku, ze KB spadnie skuteczno艣膰,

Tej skuteczno艣ci nie popuszcz臋 :) to nie jest kwestia braku Shaqa, ale zgranego mechanizmu jakim byli Lakers kiedy trenowa艂 ich Jackson i Shaq z Kobem byli liderami. Jeszcze problem drugiej opcji rzucaj膮cej po te 20 punkt贸w co mecz, nie by艂by tak istotny gdyby Lakers byli 艣wietnie broni膮c膮 dru偶yn膮, ale nie s膮 broni膮 przyzwoicie, nie藕le, ale to jeszcze nie jest to. Inna sprawa to co wspomina艂em, jak si臋 ogl膮da gr臋 Lakers to od razu wida膰 kto ma jakie poj臋cie gdzie powinien by膰 i co robi膰 w danej chwili, przez brak do艣wiadczenia w tej ofensywie wielu graczy za cz臋sto zdarzaj膮 si臋 sytuacje kiedy czas mija a nikt nie wie co robi膰 Kobe dostaje pi艂k臋 w ostatnich sekundach akcji i musi co艣 wykombinowa膰.

W meczach z Nets czy Sonics Kobe w pierwszej po艂owie pozwala艂 innym gra膰, ustawiali atak, ale jak nikt nie trafia艂 to w drugich po艂owach musia艂 si臋 sam bra膰 za odrabianie strat to wszystko jest kwestia zgrania i poznawania ofensywy jestem pewny, 偶e w drugiej po艂owie sezonu mecz贸w, w kt贸rych Kobe b臋dzie oddawa艂 po 30 rzutow na miernej skuteczno艣ci b臋dzie mniej.

W czasach kiedy Lakers odnosili sukcesy atak dzia艂a艂 jak powinien, zobacz nawet sezon kiedy w Lakers byli Payton i Malone Kobe mia艂 skuteczno艣膰 ok 43% i Shaq by艂 wtedy w dru偶ynie, ale wtedy po takich zmianach w sk艂adzie te偶 nie wszystko dzia艂a艂o od razu jak powinno.

Nawet je偶eli by艂by w LAL zawodnik mog膮cy rzucac po 20 pkt na mecz (a paradoksalnie jest! Lamar mu na imi臋), to i tak KB bedzie cie偶ej, bo jest pierwsz膮 opcj膮. Niedostrzegacie tego, co dziwne, tylko wybieracie linie obrony, kt贸ra kiedy艣 sami wysmiewali艣cie. Pogratulowa膰.

master z Odomem to jest takie z艂udne wra偶enie, ka偶dy z kibic贸w Lakers ciagle liczy, 偶e on faktycznie zacznie gra膰 na poziomie 20 punkt贸w, ale prawda jest taka, 偶e Odom po prostu nie lubi rzuca膰, on jest nie egoistyczny do tego stopnia, 偶e to nie jest zaleta, ale wr臋cz wada.

I tu wychodzi ca艂a masa waszych niekonsekwencji. Jak sie pisa艂o o AI ze ciagnie dru偶yn臋 sam (dalej to robi swoj膮 drog膮, nie piszcie o Webbie, KB ma Odoma i co?), ze musi tyle rzuca膰 bo w teamie nie ma kto itd itp, to wszyscy Lakers-lovers 艣miali si臋 z tego i nie przyjmowali tego jako argumet. Teraz natomiast wypominaj膮 to na ka偶dym kroku, come on, albo trzymacie si臋 jednej wersji albo nie piszecie o tym wcale.

Naprawd臋 wierz mi, 偶e chcia艂bym 偶eby Odom z tymi umiej臋tno艣ciami jakie ma posiada艂 chocia偶 cz臋艣膰 ch臋ci do rzucania jak膮 ma Webber :) by艂by bez w膮tpienia graczem formatu all-star.

Co do tego, 偶e musi to w wypadku Bryanta jak pisa艂em wy偶ej jest to sprawa przej艣ciowa, w ataku Lakers na razie wszystko si臋 dociera i poszczeg贸lni gracze ucz膮 si臋 co maj膮 robi膰, a w kwestii czepiania si臋 o to Iversona to jest r贸偶nica je偶eli m贸wimy o wielu latach z kariery jednego gracza a kilku tygodniach drugiego :)

Wydaje mi si臋, 偶e Kobe z czasem podniesie skuteczno艣膰 do ok 45 mo偶e 46%, jest graczem, kt贸ry oddaje zbyt du偶o rzut贸w z p贸艂 dystansu i dystansu 偶eby mie膰 wy偶sz膮 skuteczno艣膰, faule nie gwizdane, kt贸re niekt贸rzy uwa偶aj膮 za jak膮艣 wym贸wk臋 te偶 odgrywaj膮 du偶膮 rol臋, ogl膮dacie cz臋sto mecze Sixers widzicie ile przewinie艅 jest na Iversonie gwizdanych, zwr贸膰 uwag臋 kiedy艣 jak b臋dziesz mia艂 okazj臋 zobaczy膰 mecz Lakers i postaraj si臋 obiektywnie spojrze膰 na to jak cz臋sto w podobnych sytuacjach na KB obro艅com gwizdane s膮 faule, to tak偶e ma spory wp艂yw i na skuteczno艣膰 i ilo艣膰 oddawanych rzut贸w, w ko艅cu niecelny rzut kiedy gracz by艂 faulowany nie liczy si臋 8)

Odno艣nik do komentarza

Po cichu liczy艂em, 偶a na dzisiejszy mecz z Wolves wr贸c膮 Kwame i George, jezeli chodzi o George'a to jeszcze jest szansa, ale w przypadku Kwame:

Notebook: Kwame has wrist problem

SALT LAKE CITY - While working with Kwame Brown on his

shooting recently, Brown's shooting coach realized that the

6-foot-11 power forward couldn't bend his wrist back far

enough when shooting the basketball.

Brown said his right shooting hand had been injured in the

past and was painful, so the Lakers had him get an X-ray and

an MRI exam Thursday. They revealed soft tissue

inflammation, a Lakers spokesman said.

Brown already is on the inactive list with a sprained right

hamstring injury.

He had hoped to be ready to play in two weeks. That time has

passed, but Lakers coach Phil Jackson said Brown will need

more time to heal.

Brown is not expected to play tonight when the Lakers host

the Minnesota Timberwolves.

Jackson said Brown probably won't go with the team Monday on

a six-game road trip.

That's a setback the Lakers were not prepared for.

Czyli pech z zesz艂ego sezonu nas dalej nie opuszcza :?

Odno艣nik do komentarza

w kwestii czepiania si臋 o to Iversona to jest r贸偶nica je偶eli m贸wimy o wielu latach z kariery jednego gracza a kilku tygodniach drugiego :)

Heh, ja rozumiem, 偶e chceli艣cie jak najszybciej zapomnie膰 o ubieg艂ym sezonie, ale 偶eby tak szybko? Van jakie kilka tygodni? Rok czasu to kilka tygodni?

EDIT: Reszta jutro, dzisiaj za bardzo nie ma czasu.

Odno艣nik do komentarza

Ok panowie moze i ja wypowiem sie jak Lakers zagrali z Jazz bo mialem okazje obejrzec ten meczyk na TNT.

Pierwsze czesc I kwarty koncert, bodajze 23-9 czy jakos tak, potem Jazz dogonili prawie i wynik po I cwiartce brzmial 26-21 z czego backcourt LA czy Kobe i Smush mieli 20pkt!!! Wow mysle sobie a gdzie jest reszta, Mihm z Odomem chocby? Krociutko o kazdym:

Smush-za malo asyst i za malo rozgrywania, postrzelal sobie

Kobe-za duzo pudel, im wiecej musi rzucac tym gozej

Odom-slaba skutecznosc ale ogolnie ten wszechstronny graczyk zaprezentowal sie ciekawie, on powinien byc 3 opcja w ataku Lakers, musicie znalezc opcje nr 2 i bedzie super (wiem wiem 2007 rok)

Cook-z braku laku wyszedl w piatce, bardzo mi sie nie podobala jego gra, gra "drewniano", taki kloc co sie wpycha i rozpycha, chyba Szaka sie za duzo naogladal, co najwyzej 8-9 gracz z lawki

Walton-bardzo jasna postac, komentatorzy podniecali sie jego praca cale lato na jumperkiem i wychodzi mu to naprawde ladnie, dobrze ulozona reka, ciekawy gracz

Bynum-szkoda ze zagral tylko 8 minut, i ta statystyka ze nie oddal rzutu jest mylaca. Byla taka sytuacje, pieknie wszedl pod kosz (mysle sobie a to co artysta), zostal sfaulowany, oddal rzut, pilka tanczy wyraznie ma wpasc do kosza, a tu madra glowa Kobe wyskakuje do gory i dobija pilke ktora juz wpadala do sieci, nie musze tlumaczyc i opisywac jaka mine mial Bynum i jakie gesty wykonal, na jego szczescie Kobe byl akurat obrocony tylem trzymajac sie za glowe, nie mogac uwierzyc ze zrobil cos tak glupiego, a potem Bynum spudlowal 2 FT w tej akcji, ale beda z niego ludzie, to juz widac po jego zachowaniu, potrzebuje mentora i pracy coacha z nim

Vujacic-bardzo przyzwoity chlopak, nadaje sie na 2 rezerowego, tak zeby dac odsapnac Parkerowi czy Kobe'mu, tak akurat na 20 minut

McKie-ja nie wiem czy mu cos zostalo w "silniku", moim zdaniem nie, niech zostanie asystentem HC

Green i Profit za krotko grali zeby cokolwiek powiedziec o nich, Greena nawet nie pamietam z parkietu, patrze wlasnie w staty ze zagral 5 minut, Profil mial dwa wolne wiec jego pamietam

To chyba tyle pozdrawiam

danp

Odno艣nik do komentarza

:shock: :evil: to co Lakers zrobili w drugiej po艂owie meczu z Wolves, to po prostu brak mi s艂贸w :? jak mo偶na by艂o rozpi*****i膰 tak膮 przewag臋 :x jeszcze ofensywnie ca艂a dru偶yna zagra艂a 艣wietny mecz, ale w defensywie w drugiej po艂owie pozwolili艣my Szczerbiakowi w tym czasie rzuci膰 28 punkt贸w :!: 呕adna przegrana po s艂abej grze Bryanta czy s艂abej grze reszty graczy tak mnie nie wkurwi艂a jak ta dzisiejsza, przegrali mecz, kt贸rego po prostu po pierwszej wr臋cz doskona艂ej po obu ko艅cach parkietu po艂owie nie mieli prawa przegra膰, :evil:

Odno艣nik do komentarza

Ogladalem dzisiaj meczyki nba na Espn i w studiu przedmeczowym Tim Legler, Greg Anthony tak jechali z Kobe ze sam bylem w szoku. Najlepsze hasla to m.in. ze w ksiazce byla prawda ze Kobe jest "uncoachable", ze jest most selfish player in the nba, ze nie potrafi sprawic zeby druzyna grala lepiej, bierze za duzo rzutow na siebie, zupelnie nie ma shot selection, ze nie potrafi zrobic graczy w zespole lepszymi graczami. Po prostu go zmiadzyli krytyka, Scottie Pippen tam cos probowal dyplomatycznie powiedziec, ale zostal zagluszony. Ale z drugiej strony tak sobie mysle ze i Anthony i Legler byli takimi gwiazdami nba ze naprawde moga sobie pozwolic na taka krytyke-smialem sie z ich glupoty, jak oni komentowali mecz Knicks z Pistons i Cavs-z Seattle (tzn w przerwach) to czesto wydawalo mi sie ze ogladamy 2 rozne spotkania, oni takie pierdoly wymyslaja czasami, ze nie wiem czy ESPN jest tak bogaty zeby placic takim idiotom, czy oni po prostu plota co im slina jezyk przyniesie. A potem sa takie hasla ze sportowcy to bezmozgi i nic nie kumaja, inteligencji za grosz, tylko akske liczyc potrafiac. Tylko ze oni juz nie sa sportowacami, sa komentatorami i dziennikarzami i pewien poziom obowiazuje.

Odno艣nik do komentarza

Ogladalem dzisiaj meczyki nba na Espn i w studiu przedmeczowym Tim Legler, Greg Anthony tak jechali z Kobe ze sam bylem w szoku. Najlepsze hasla to m.in. ze w ksiazce byla prawda ze Kobe jest "uncoachable", ze jest most selfish player in the nba, ze nie potrafi sprawic zeby druzyna grala lepiej, bierze za duzo rzutow na siebie, zupelnie nie ma shot selection, ze nie potrafi zrobic graczy w zespole lepszymi graczami. Po prostu go zmiadzyli krytyka, Scottie Pippen tam cos probowal dyplomatycznie powiedziec, ale zostal zagluszony. Ale z drugiej strony tak sobie mysle ze i Anthony i Legler byli takimi gwiazdami nba ze naprawde moga sobie pozwolic na taka krytyke-smialem sie z ich glupoty, jak oni komentowali mecz Knicks z Pistons i Cavs-z Seattle (tzn w przerwach) to czesto wydawalo mi sie ze ogladamy 2 rozne spotkania, oni takie pierdoly wymyslaja czasami, ze nie wiem czy ESPN jest tak bogaty zeby placic takim idiotom, czy oni po prostu plota co im slina jezyk przyniesie. A potem sa takie hasla ze sportowcy to bezmozgi i nic nie kumaja, inteligencji za grosz, tylko akske liczyc potrafiac. Tylko ze oni juz nie sa sportowacami, sa komentatorami i dziennikarzami i pewien poziom obowiazuje.

Hehe tych dw贸ch a zw艂aszcza Legler to prawdziwi haterzy Lakers. Na pocz膮tku sezonu Anthony kiedy widzia艂, 偶e i Lakers i Kobe grali dobrze zaczyna艂 zmienia膰 front, ale w przypadku Leglera to jest autentyczna nienawi艣膰 do Lakers. To nawet nie chodzi tylko o sam膮 osob臋 Bryanta, po zdobyciu przez Spurs tego ostatniego tytu艂u wyk艂贸ca艂 si臋 ze wszystkimi innymi, kt贸rzy siedzieli w studio, 偶e te tytu艂y maj膮 wieksz膮 warto艣膰 ni偶 3-peat Lakers :lol: Jestem ciekaw jak wyt艂umaczyliby jeden z drugim dzisiejsz膮 pora偶k臋 Lakers z Wolves, Kobe znowu nie sprawia艂, 偶e inni grali lepiej, gra艂 egoistycznie no i skubaniec powinien by艂 sam pilnowa膰 tr贸jk臋 Garnett-Hudson-Szczerbiak :)

Odno艣nik do komentarza

hmmm... ja tylko jedno powiem od siebie a pro po jeszcze tej dyskusji z masterem. Nie iwem czlowieku skad wymsylasz takie teorie jako bym mial niby kibicowac co rok komu innemu. Nie wiem, to jest jakas zbrodnia byc kibicem 2 druzyn naraz ?? Jestem fanem Bulls od zawsze, czyli od roq '93 ;-) a Lakers od roku 98 bodaj... koniec kropka, wymyslasz cos...

I przytocze 2 cytaty mojego ulubionego oratora a.k.a Vana ;-)

widzicie ile przewinie艅 jest na Iversonie gwizdanych, zwr贸膰 uwag臋 kiedy艣 jak b臋dziesz mia艂 okazj臋 zobaczy膰 mecz Lakers i postaraj si臋 obiektywnie spojrze膰 na to jak cz臋sto w podobnych sytuacjach na KB obro艅com gwizdane s膮 faule

to jest r贸偶nica je偶eli m贸wimy o wielu latach z kariery jednego gracza a kilku tygodniach drugiego

wydaje mi sie ze gdy Van mowil o nowym mechanizmie, zmianach w skladzie, zmianie stylu gry itd to to tlumaczy dlaczxego mowi w tym momencie o 'ostatnixch tygodniach'. Poza tym NAWERT GDYBY< powtarzam, nawet gdyby bylo po twojej teorii to i tak to tylko rok czasu by byl przy 10 latach iversona... (czy ile on tam czasu sie juz m臋czy :P). Ale mowie - czytaj uwaznie co Van pisze bo to sie sklada w jedna calosc ;-)

nie mamy mo偶liwo艣ci kibicowa膰 dru偶ynie spoza PO. Jakie to uczucie?

nas pytasz ?? wiesz to jest nowa sytuacja gdy nasz klub przegrywa, przyzwyczailismy sie do zwyciestw, wiec jeden rok nieudany nie zmieni tak latwo nawykow i nastawienia. Raczej my powinnismy sparafrazowac to pytanie kierujac je w Twoja strone: jakie to uczucie kibicowac druzynie ktora psim swedem (Atlantic Division :twisted: rzadzi ) wchodzi do PO tylko po to zeby za chwile odpasc? ;-)

i chyba ostatni cytat:

Poza tym macie kompleks Iversona

tak, mamy wielki kompleks iversona, przyznam Ci racje jak podasz mi jeden powod dllaczego tak by mialo byc. Poczekaj, pomyslmy...hmm... sorry, nie ma takiej rzeczy ktorej ktokolwiek moglby mu zazdroscic ;-)

PS. Patrz na ava Gumbiego zobaczysz kto powienien miec czyj kompleks :D

Odno艣nik do komentarza

w kwestii czepiania si臋 o to Iversona to jest r贸偶nica je偶eli m贸wimy o wielu latach z kariery jednego gracza a kilku tygodniach drugiego :)

Heh, ja rozumiem, 偶e chceli艣cie jak najszybciej zapomnie膰 o ubieg艂ym sezonie, ale 偶eby tak szybko? Van jakie kilka tygodni? Rok czasu to kilka tygodni?
Mia艂em na my艣li to rzucanie bo musi. W zesz艂ym sezonie Bryant nie oddawa艂 wielkich ilo艣ci rzut贸w, wszyscy si臋 spodziewali, 偶e b臋dzie rzuca艂 ile wlezie, ale tak nie by艂o bo nie musia艂.

Obejrza艂em tego mixa z meczu z Wolves i mimo z艂o艣ci z powodu pora偶ki, to w jaki spos贸b grali Lakers w ataku to zdecydowanie pozytyw, a ten blok Bryanta na Jaricu :shock:

http://files.filefront.com/CaCHooKa_Man ... einfo.html

Odno艣nik do komentarza

Ci Lakers, graj膮 艣wietnie w meczu z Wolves i przegrywaj膮 potem graj膮 lip臋 z Bobcats i udaje si臋 wygra膰 :? Bryant, Odom i Parker pod wzgl臋dem skuteczno艣ci zawalili, ale uda艂o si臋 jako艣 wygra膰 Kobe trafi艂 dwa osobiste na wag臋 zwyci臋stwa, Odom gdyby zdoby艂 wi臋cej punkt贸w mia艂by triple double czyli kolejny jego bardzo wszechstronny mecz, no i drugim strzelcem potrzebnym do zwyci臋stwa by艂 dzisiaj Chris Mihm. . Nie wiem czy si臋 cieszy膰 czy nie, bo kiedy Sasha Vujacic jest najlepszym rezerwowym w dru偶ynie to nie jestem do ko艅ca pewny czy to dobrze, ale fajnie, 偶e zaczyna co艣 gra膰.

George wr贸ci艂, ale tylko 7 minut czyli z jego kostk膮 chyba nie jest dobrze.

Zaczynamy seri臋 wyjazdow膮 meczem z Bucks, zobaczymy czy Kobe zagra w defensywie przeciwko Reddowi jak w zesz艂ym roku no i by艂oby mi艂o gdyby kto艣 przypomnia艂 mu komentarze Boguta na jego temat przed meczem dodatkowa mobilizacja nie zaszkodzi :roll:

Phil na temat oddania JJ do Bobcats:

Jackson, on the October trade that sent former Laker forward Jumaine Jones to the Bobcats for a second-round draft pick in 2007: "That's what you call a trade? I thought you get bodies back when you get trades. It was a transaction."

Wida膰 jak bardzo jest zadowolony z roboty Kupchacka :lol:
Odno艣nik do komentarza

:shock: Wow kapitalny mecz Lakers, zdecydowanie najlepszy w sezonie, podobnie jak z Wolves mieli艣my 艣wietn膮 pierwsz膮 po艂ow臋, ale tym razem w drugiej nie odpu艣cili艣my :D Kobe jak na pocz膮tku sezonu a nawet lepiej bo bardziej wszechstronnie 33/5/6 i co wa偶ne 14/24 FG :D , Odom znowu wszechstronnie i blisko triple double 24/9/8 i oczywi艣cie Smush Parker 20/4/4 i rekord kariery 7 przechwyt贸w :!:

Tak si臋 wygrywa z Bucks dla tych dru偶yn, kt贸re nie wiedz膮 jak si臋 to robi :twisted: :wink:

Zagrajmy podobnie z Raptors i nie ma bata 偶eby艣my to przegrali 8)

Odno艣nik do komentarza

Nie powiem, tak chcia艂bym zaczyna膰 ka偶dy dzie艅 gdy w nocy graj膮 LAL - odrazu wszystko wychodzi :wink: .Gdy zobaczylem ze Vujaci膰 jest w S5 pomy艣la艂em sobie, 偶e chyba ich pop... a tu prosze, Sasha dobrze, Odom bardzo dobrze a Parker z Bryantem cudownie :wink: Nie popadajmy w samo zachwytj, jednak jestem ciekawe czy dzi艣 jaki艣 fan suxers tu cokolwiek napisze :lol: Mo偶e przytocze malutki cytacik o tym "艣miesznym Parkerze":

Smush was absolutely great. The steals aside (but not too far aside as putting up those kind of defensive numbers will do nothing but gratify the coaches and encourage himself and teammates) he did something tonight that I was wondering if he had the gumption to do at all. When he was beaten on defense both in transition and in the half court set, Smush recovered. If he didn鈥檛 make a full recovery, he was at least within 5 feet of his man preventing easy passing lanes. Mix in the burst of points he threw down in the first quarter and this was one sweet game from Smush.

Kobe wre艣cie tak jak powinien, tak jak oczekujemy i tak jak chcemy go widzie膰 w ka偶dym meczu. Nie wiem, czy to taki jednorazowy wystep calej druzyny (chyba jednak nie, wczesniej mecz z Wolves, a nastepny troche zgaszony..) czy to juz cos stalego - mam nadzieje, 偶e to ostatnie. Mimo to wida膰, 偶e zaczynamy gra膰 coraz lepiej, Jax chyba zaczol si臋 bra膰 do roboty, uklada te klocki i mimo, ze nie gra Brown my gramy, ok. Z tego co czytalem, troche slyszalem w radiu, bardzo dobry wystep Vujacica dzi艣, mimo i偶 punkty nie robi膮 takiego wra偶enia, to genialnie powstrzymywal Forda... 7 przechwyt贸w Parketa nie wymaga komentarza.. Teraz moge powiedzie膰 kr贸tko, 偶e 偶aden Andrew Bogut i Reed nam nie straszny :wink: No i oby z rozpedu "zjecha膰" teraz Raptors.. bo pora偶ka z nimi by bola艂a. Tak jak z ka偶dym meczem, boli coraz bardziej pora偶ka z Wolves.. :?

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.