Skocz do zawartości

LAL discussion: rumors, trades (cd.. Ruchy sezonowe 2006/07)

Mich@lik

Czy potrzebujemy już zmian?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy potrzebujemy już zmian?

• Tak
    • Nie
      0
    • I tak nam nic nie pomoże..
      0

Rekomendowane odpowiedzi

No ja też nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi, Kupchack pozyskuje nam niezłego zawodnika, ale zawodnika który zupełnie nie jest nam potrzebny, bo z tego co wiem to Radmanovic to pozycja 4 albo 3, a tutaj mamy Odoma, Georga, Waltona, Turiafa, więc raczej spory zapas, natomiast mamy problem z rozgrywającymi, więc nie wiem co ten Kupchack odpierdala. Mam nadzieję, że to jescze nie koniec, a ten transfer jest tylko początkiem czegoś większego, jakichś dalszych wymian, chociaż jak czytam że agent Radmanovica mówi, że Kobe i Phil dzwonili do Vlade w sprawie tego transferu, to nie wiem czy to ma być coś większego. :evil: Ale co nam zostaje jak nie czekanie :?: :?

a moze bedzie jakis naprawde duzy trade moze George/Cook i Walton polecai Sasha i i MIhm a zostanie ROnny Lamar Vlade no i Cook/George i Kobe Kwame Jordan Profit BYnum no i smush , jak wypisalem mamy 4 -ech potencjalnych outsiderów moze mi ktos powiedziec ile za nich bysmy dostali ;> ?

Tak czy inaczej zostal nam juz do kupienia tylko rozgrywajek i bedziemy mieli dobry mocny sklad :D

Pozdro

Hmm, PM - gracze o których piszesz to raptem jakieś 10 baniek w salary, odpowiednio Mihm 4.2 mln$, Cook - 1.5 mln$, Walton - 1.25 mln$, Vujacić - niecała bańka. Nie wiem jak z jest z Devanem, bo jakoś salary jego nie mogę znaleźć. W każdym razie - nie są to gracze powalający i tylko drużyna potrzebująca walczaka pod koszem (Mihm) albo zadaniowców (Cook, Walton) mogłaby się zastanowić nad ich wzięciem.

Pytanie bowiem brzmi czy oni są na tyle dobrzy, czy to Kobe czynił ich lepszymi?? Wśród GM -ów przeważa raczej ta druga opcja, w związku z czym nikt nie będzie się o nich zabijał. Z drugiej strony na wielkiego PG to raczej nie macie szans, ale już średni byłby w zasięgu. Można byloby ściągnąć Speedy Claxtona z Hornets, Dana Dickau z Bostonu, Ricka Brunsona z Houston czy Reece'a Gainesa z Bucks

Jeżeli dałoby się ściągnąć Speddego do nas to byłbym bardzo zadowolony :D On jest dużo lepszy niż reszta wymieniona przez ciebie, Maxec graczy :D W ostatnim sezonie był zmiennikiem Paula, a i tak miał świetne statsy.

Chciałbym również powiedzieć, że nawet gdybyśmy wystartowali w następnym sezonie z obecnym składem i tak bylibyśmy lepsi niż w zeszłym roku. Choc oczywiście wytransferowanie Mihma i Vujacica byłoby jak najbardziej wskazane

Mam mieszane uczucia.Z jednej strony ciesze się że pozyskalismy Radmanovica.To gość który potrafi seryjnie trafaiać za trzy, czego cholernie nam brakowało, a jednocześni potrafi grać pod koszem i coś zebrać.Oglądałem go w kilku meczach tegorocznego PO i zrobił na mnie pozytywne wrażenie, jako że nie ograniczał sie tylko do ciskania trójek.Zła strona tego transferu to zużyte MLE...pożegnać się możemy z Banksem i chyba jakimkolwiek innym wartościowym PG.Jedyna nadzieja to jakiś trade, bo jeśli dodać do naszego obecnego składu porządnego PG to mamy solidny fundament drużyny.

panowie. troche optymizmu.moze troche niepotrzebnie napalilismy sie na tego banksa. gdyby on przyszedl trzebaby bylo smusha wywalic. zamienilibysmy 2 prawie identycznych zawodnikow z ta roznica ze banksowi zaplacilibysmy 3 razy wiecej.

ale zaczne od poczatku.

po 1.radmanovic to gosc ktorego bardzo potrzebowalismy. za ta kase to cud ze go dostalismy. przypomnijcie sobie ile razy sie wkurzalismy bo kobe nie mial komu odegrac. radman zalatwia nam sprawe.

lamara przesuwamy na 4. majac w obwodzie turiafa, wiec w zaleznosci od przeciwnika na 4 bedzie gral odom,turiaf badz radman.

gramy trojkaty. trojkaty to atak stworzony dla ludzi z dobrym rzutem.. radmanowi mozna pokazac troche kaset z meczow bulls z lat 96-98. pokazac mu zawodnika w koszulce bulls z nr 7 i powiedziec ze ma sie na niego patrzec, bo taka role u nas bedzie pelnil. glui nie jest wiec szybko zalapie o co chodzi.

PG. wzieismy bardzo madrego PG farmara. wzoraj specjalnie obejrzalem final FF 2006 gdzie jordan naprawde niezle sobie radzil. i w sumie w momencie gdy go wybrali juz bylo pewne ze nie beda walczyc o banksa. mimo wszystko mamy klona banksa w postaci parkera. moze i banks lepiej gra w obronie na 1 niz parker. ale badzmy szczerzy. do pokonania suns czu spurs potrzebna nam raczej porzadna obrona zespolowa i zablokowanie wjazdow przez wysokich, poniewaz nie ma teamu w nba ktory ograniczylby wjazdy nashowi i parkerowi. poprostu niemozliwe. jesli sie myle prosze o poprawke.

sprowadzenie banksa spowodowaloby ograniczenie mozliwosci na powiekszenie sily razenia w ataku. a wydaje mi sie ze bardziej nam potrzeba w tym momencie za ta kase kolesia ktory spowoduje zamet w szykach obronnych rywali niz banksa. smush poradzil sobie w tym sezonie na jedynce( nalezy ocenic jego postawe na 4+.w skali do 6,bo niestety wyszly jego braki w 2 czesci serii z suns. ale to raczej spowodowane zadyszka i szokiem ze tak dobrze mu szlo) w przyszlym roku to sie juz nie zdarzy. tzn bedzie gral lepiej ale nie zszokuje go to w playoffs:D

nie bierzemy pod uwage faktu ze smush w po takim postepie i sezonie mimo wszystko jest bardziej rozwojowym zawodnikiem niz banks. a jesli nie bardziej to minimum tak samo. w zasadzie powinno sie go potraktowac jako rookie. bo to byl jego pierwszy pelny sezon.

nie wiem jak teraz reszta transferow sie potoczy. czy w ogole beda. ale te ktore teraz juz wyszly oceniam bardzo pozytywnie. nalezaloby sie pozbyc mihma. bo mozemy za niego cos porzadnego w pakiecie z kims uzyskac. ale jesli nie dokonaja juz zadnych transferow to tez nie bede bardzo plakal.

niby mamy 3 centrow. ale wciaz nie wiadomo czy na bynuma bedzie mozna juz stawiac w nastepnym sezonie. to raz. a 2 wystarczy jakas kontuzja wysokiego i juz mamy dziure. a tak mamy bardzo szeroki sklad z 2-3 zawodnikami na kazda pozycje. doszedl nareszcie wartosciowy zmiennik dla kobego- evans, ktory gdy bedzie trzeba odciazy kb w obronie kryjac shootera druzyny przeciwnej. tak wiec czy beda zmiany czy nie. ja juz jestem zadowolony z tych wakacji. owszem marzylem o boozerze czy banksie ale pewnych rzeczy poprostu nie da sie obejsc. a wole miec juz pewnego radmana czy farmara niz czekac do konca sezonu ogorkowego i obudzic sie z reka w nocniku.

troche mi duzo tego wyszlo. ale mam nadzieje ze w miare klarownie opisalem moje stanowisko.

mimo wszystko mamy klona banksa w postaci parkera. moze i banks lepiej gra w obronie na 1 niz parker. ale badzmy szczerzy. do pokonania suns czu spurs potrzebna nam raczej porzadna obrona zespolowa i zablokowanie wjazdow przez wysokich, poniewaz nie ma teamu w nba ktory ograniczylby wjazdy nashowi i parkerowi. poprostu niemozliwe. jesli sie myle prosze o poprawke.

to nie jest takie proste. Banks się w zdecydowanym stopniu różni od Parkera, ze Smushem jest taki problem, że jak mu nie idzie w ataku wtedy już defensywę olewa kompletnie, poza tym nie zwróciłeś nigdy uwagi jakie on potrafi dziwne akcje odstawiać :?: czasami jak go Jax ściągał siadał sobie na końcu ławki olewając kompletnie co się dzieje, on sprawia jakieś problemy czytałem jakieś plotki na ten temat a jego zachowanie czasami w trakcie meczów czy w przerwach potwierdza, że może to być prawda.

Banks jest w defensywie dużo lepszy od niego, jest jednym z najszybszych graczy w lidze, jest dość silny i po prostu lubi bronić. Teraz zwłaszcza z tymi nowymi przepisami szanse na zatrzymanie szybkich graczy są bardzo małe, ale tym bardziej dlatego trzeba mieć kogoś kto przynajmniej w tych kilku akcjach nie da się objechać, i zatrzyma rozgrywającego rywali zdala od kosza, nie ma szansy żeby nawet najlepszy obrońca robił to cały czas w trakcie meczu, ale czasami wystarczy te 5 akcji w obronie na mecz żeby wygrać. Pamiętasz co robili z nami w PO Nash i Barbosa :?: w tej kwestii póki co Lakers nic nie zrobili żeby było lepiej, a to nie jedyni rozgrywający w konferencji, z którymi Lakers będą mieli problemy. Jeśli patrzymy tylko na to co będzie w trakcie sezonu to pewnie jakoś można dać sobie z tym radę, ale już w PO będzie problem bo rywal skupi się na uwypukleniu tej słabości defensywnej Lakers tak bardzo jak tylko się da a słaba obrona na rozegraniu w połączeniu z brakiem dobrze blokującej strefy podkoszowej to wyrok śmierci dla Lakers w PO.

lamara przesuwamy na 4. majac w obwodzie turiafa, wiec w zaleznosci od przeciwnika na 4 bedzie gral odom,turiaf badz radman.

tylko tutaj znowu podobnie jak wyżej, w trakcie sezonu to jeszcze wszystko jakoś przejdzie, ale w PO już będzie poważny problem. Często kiedy Kwame kryje PF rywali ze względu na to, że stanowi on większe zagrożenie Lamar dostaje centra, który zwykle jest mniej groźny tylko tutaj jest również problem ponieważ w takich sytuacjach w przeliczeniu na 48 minut ci środkowi, których kryje Lamar mają średnio po 19 PPG i 19 RPG z 63% skutecznością, a to przecież zazwyczaj są przeciętniacy bo Shaqa, Minga czy tym podobnych nikt mu bronić nie kazał nigdy. Także przez ta minuty kiedy Lamar kryje przeciętnych centrów rywali nie mają oni absolutnie żadnych problemów ze zdobywaniem puktów czy zbieraniem ze względu na swoją przewagę warunków fizycznych najlepiej radzi sobie w defensywie przeciwko SF rywali to tylko oczywiście statystyki, ale pokazują, że pojawia się problem kiedy rywal ma silnego PF i Lamar musi kryć centra.

gramy trojkaty. trojkaty to atak stworzony dla ludzi z dobrym rzutem.. radmanowi mozna pokazac troche kaset z meczow bulls z lat 96-98. pokazac mu zawodnika w koszulce bulls z nr 7 i powiedziec ze ma sie na niego patrzec, bo taka role u nas bedzie pelnil. glui nie jest wiec szybko zalapie o co chodzi.

chciałbym żeby naoglądał się Kukoca i zobaczył, że wchodząc z ławki można bardzo pomóc drużynie, ale obawiam się, że Radmanovicowi mogli obiecać miejsce w S5 na pozycji SF co jednocześnie oznacza, że w składzie już wiele się nie zmieni chyba, że w jakiś cudowny sposób dojdzie do transfery Odoma za jakiegoś świetnego PF, ale na to nie ma co liczyć.

W sumie dosyć ciekawe jest to, że Speedy czy Bobby Jackson już się dogadali z innymi drużynami a o kontrakcie dla Banksa jakoś nie słychać, może jakaś mała nadzieja jeszcze jest gdyby nikt mu jednak nie zaproponował ile chce może zgodziłby się przyjść za to LLE na dwa lata żeby w takiej drużynie jak Lakers pokazać się i zgarnąc potem większy kontrakt chociaż to zdecydowanie mało prawdopodobne.

Mihm z wiadomoch względów jest na wylocie, podobnie jak McKie, pozyskanie Radmanovica oznacza, że również dla Cooka już zrobiło się za ciasno w drużynie, o Harringtonie chyba można zapomnieć po podpisaniu Vlade, Pacers się rzucą na niego, zna drużynę i pewnie będzie chciał tam wrócić, wiele opcji już nie ma, pewnie gdyby Lakers chcieli mogliby za tych graczy jakich mają na sprzedaż sprowadzić Martina czy Milesa, ale wątpię żaby na to poszli, gdyby chociaż Mitch postarał się nie wiem o Watsona z Sonics już byłoby dobrze.

Jasne Lakers już się wzmocnili tylko pytanie czy to wystarczy :? trzeba czekać żeby zobaczyć co z tego będzie, jakiś trade musi jeszcze być i oby Lakers myśleli podobnie bo póki co fakt wzmocnili się, ale w konferencji nie są jedynymi, którzy się wzmocili i zaczęcie sezonu z tym co mają mogłoby być bardzo ryzykowne :roll:

troche optymizmu.moze troche niepotrzebnie napalilismy sie na tego banksa. gdyby on przyszedl trzebaby bylo smusha wywalic. zamienilibysmy 2 prawie identycznych zawodnikow z ta roznica ze banksowi zaplacilibysmy 3 razy wiecej.

Nie, wtedy byloby OK. Napalilismy sie na Banksa, bo on byl dostepny za MLE. Dziure na SF mozna bylo zalatac Mihme (poprzez wymiane). A Banksa tylko i wylacznie poprzez MLE. Banks to szybkosc, obrona i rzut na poziomie Parkera. Zasadnicza roznica miedzy tymi dwoma goscmi to wlasnie obrona. Marcus ja ma, a Smush nie. Niby niewiele, ale przeciwko Suns wystarczylo, zeby przegrac.

radmanovic to gosc ktorego bardzo potrzebowalismy. za ta kase to cud ze go dostalismy. przypomnijcie sobie ile razy sie wkurzalismy bo kobe nie mial komu odegrac. radman zalatwia nam sprawe.

Widzisz, to jest tak. SF na rynku jest pelno - lepsi, gorsi, tani, drodzy - towaru full wypas. A dobrych rozgrywajacych - potrafiacy w dodatku bronic - jak na lekarstwo. Ja tez zdawalem sobie sprawe z potrzeb wzmocnienia naszej sily ofensywnej, ale IMO priorytetem pozostawala dla mnie defensywa na "jedynce". Banks dawal nam spokoj, a Mihm pozwalal realnie myslec o wzmocnieniu sie jakims SF. Kupchak odwrocil rownanie. Niestety w druga strone ono juz nie dziala. Mihma na PG ciezko bedzie wymienic.

PG. wzieismy bardzo madrego PG farmara. wzoraj specjalnie obejrzalem final FF 2006 gdzie jordan naprawde niezle sobie radzil. i w sumie w momencie gdy go wybrali juz bylo pewne ze nie beda walczyc o banksa. mimo wszystko mamy klona banksa w postaci parkera. moze i banks lepiej gra w obronie na 1 niz parker. ale badzmy szczerzy. do pokonania suns czu spurs potrzebna nam raczej porzadna obrona zespolowa i zablokowanie wjazdow przez wysokich, poniewaz nie ma teamu w nba ktory ograniczylby wjazdy nashowi i parkerowi.

Tak, Farmar jest madry itp, itd, ale to rookie. Nie oszukujmy sie - nie bedzie dla nas zbawieniem, ani nawet specjalnym wzmocnieniem. Gdy go wybrali jasne stalo sie, ze moga uatrakcyjnic pakiet Mihma o PG. Moze gdyby wybrali tego drugiego (Marcusa Williamsa?) to jeszcze zgodzilbym sie, ale Jordan? Tegoroczny draft (w przeciwienstwie do zeszlorocznego) byl strasznie ubogi w dobrych rozgrywajacych. I wcale sie nie dziwie. Nawet w NCAA tak szybko nie uzupelniac sie uplywu krwi. Do pokonania w tym roku Suns Banks zamiast Smusha moglby wystarczyc. Kilka waznych punktow rzucil wlasnie Nash. Obrona zespolowa - fajny slogan, ale ... skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak zle? Niby mamy kilku kolesi z niezla obrona zespolowa, ale tej obrony nie widac - zwlaszcza tam, gdzie nasi "zespolowi obroncy" sa najslabsi.

sprowadzenie banksa spowodowaloby ograniczenie mozliwosci na powiekszenie sily razenia w ataku. a wydaje mi sie ze bardziej nam potrzeba w tym momencie za ta kase kolesia ktory spowoduje zamet w szykach obronnych rywali niz banksa. smush poradzil sobie w tym sezonie na jedynce

Jak juz wspomnialem Mihm wystarczylby na pozyskanie kogos jako sily razenia. Za to na PG juz nie.

Smush sobie poradzil jak na kogos wzietego niemal z ulicy. Ale nie byl to dobry PG. Postep w stosunku do Atkinsa az tak miazdzacy nie byl. Wciaz brak bylo dobrej obrony na "jedynce".

nalezaloby sie pozbyc mihma. bo mozemy za niego cos porzadnego w pakiecie z kims uzyskac. ale jesli nie dokonaja juz zadnych transferow to tez nie bede bardzo plakal.

Jak dla mnie to bylaby tragedia. O ile moglem przezyc zmarnowanie Vladka, czy Slave, bo oni nie bylo nic warci poza schodzacymi kontraktami, to strata ot tak Mihma bylaby zalosna, bo gosc jest dobry i cos wartosciowego dla nas moznaby zan uzyskac.

niby mamy 3 centrow. ale wciaz nie wiadomo czy na bynuma bedzie mozna juz stawiac w nastepnym sezonie. to raz. a 2 wystarczy jakas kontuzja wysokiego i juz mamy dziure

Ej, no bez przesady. Tak patrzac, to jak Kobe zlapie kontuzje to co? Przeciez nie mamy nikogo kto rzucilby 30pkt. Skoro chcemy tego Bynuma zatrzymac to czas na niego postawic - zaryzykujmy. Inaczej nigdy nie bedzie wiadomo o co chodzi. A jak chcesz zmiennika nr 3, to za minimum jakiegos kolka znajdziesz (Olowokandi).

tylko tutaj znowu podobnie jak wyżej, w trakcie sezonu to jeszcze wszystko jakoś przejdzie, ale w PO już będzie poważny problem. Często kiedy Kwame kryje PF rywali ze względu na to, że stanowi on większe zagrożenie Lamar dostaje centra, który zwykle jest mniej groźny tylko tutaj jest również problem ponieważ w takich sytuacjach w przeliczeniu na 48 minut ci środkowi, których kryje Lamar mają średnio po 19 PPG i 19 RPG z 63% skutecznością, a to przecież zazwyczaj są przeciętniacy

Tutaj troche dramatyzujesz Van. Nie jestsmy wstanie zabezpieczyc sie z kazdej strony. Mihm w opakowaniu jakie mamy nigdy nie dalby nam zadnego gracza, ktorym daloby sie dobrze pokryc kazdego PF i C w tej lidze. Twoj faworyt - Al Harrington - takze nie dalby rade tym przecietnym centrom, a facet dodatkowo slabo zbiera jak na silnego skrzydlowego (tyle co on to kolkowaty Mihm zbiera). Wole skutecznego slabego centra, niz dobrze grajacego znakomitego PF rywali.

IMO Odom jak na nasze obecne potrzeby jest wystarczajacy, a Radman uwalnia nas od problemu SF.

chciałbym żeby naoglądał się Kukoca i zobaczył, że wchodząc z ławki można bardzo pomóc drużynie, ale obawiam się, że Radmanovicowi mogli obiecać miejsce w S5 na pozycji SF co jednocześnie oznacza, że w składzie już wiele się nie zmieni chyba, że w jakiś cudowny sposób dojdzie do transfery Odoma za jakiegoś świetnego PF, ale na to nie ma co liczyć.

Ale czy przy braku dobrego klasycznego PG jest sens wymiany Odoma na porzadnego PF? Bo to by oznaczalo albo koniecznosc wpuszczenia Waltona do S5 (bo on jako jedyny w tej chwili jest wstanie inicjowac akcje Lakers nie grajac PG), albo klasyczna koszykowka i porzucenie trojkatow. Nie pamietam w zesplach Jaxa normalnych PG, ktorych zadaniem byloby rozgrywanie. Harper w Bulls i w Lakers, Shaw w Lakers, nawet Parker rok temu, czy Fisher - zaden z nich nie byl klasycznym PG w taktyce Phila. Oni bardziej rzucali niz podawali. Ewentualnie bronili. Tak, potrafili rozegrac, ale te akcje nie byly w takich ilosciach jak w przypadku zawodnikow inicjatorow (Pippen w Bulls i Kobe w Lakers).

Mysle, ze Radmanovic bedzie w S5 i zle to nie powinno byc. Majac zaledwie MLE i Mihma na wymiane nie mozna oczekiwac zalatania wszystkich dziur bez naruszania kregoslupa zespolu (Kwame, Odom, KB). Jak dla mnie Lakers powinni pokombinowac najpierw z pozyskaniem PG w wymianie - chocby trojstronnej - a w dalszej kolejnosc kogos silowego (moze Battie na zmiane lub do S5, czy Cato na lawke za MLE, albo Ely).

W sumie dosyć ciekawe jest to, że Speedy czy Bobby Jackson już się dogadali z innymi drużynami a o kontrakcie dla Banksa jakoś nie słychać, może jakaś mała nadzieja jeszcze jest gdyby nikt mu jednak nie zaproponował ile chce może zgodziłby się przyjść za to LLE na dwa lata żeby w takiej drużynie jak Lakers pokazać się i zgarnąc potem większy kontrakt chociaż to zdecydowanie mało prawdopodobne.

Ja tam bym szukal kogos kto ma kase, a potrzebuje centra. Podpisuja Banksa i robimy machniom za Mihma.

również dla Cooka już zrobiło się za ciasno w drużynie

Cook jest czescia pakietu Mihma, ale jak zostanie to tez nie bedzie zle.

Jak juz wspomnialem Mihm wystarczylby na pozyskanie kogos jako sily razenia. Za to na PG juz nie.

Smush sobie poradzil jak na kogos wzietego niemal z ulicy. Ale nie byl to dobry PG. Postep w stosunku do Atkinsa az tak miazdzacy nie byl. Wciaz brak bylo dobrej obrony na "jedynce".

tylko Smush sobie naprawdę bardzo dobrze radził w defensywie na początku sezonu, świetnie wywierał presję na graczu z piłką, zaliczał sporo przechwytów tak jak na początku sezonu przeciwko Suns gdzie świetnie krył Nasha, zabierał mu piłke kilka razy, tylko później coś się stało, albo mu się przestało chcieć jak miał zagwarantowany kontrakt i jedyne Sashę jako konkurencję, albo po prostu nie był przyzwyczajony do tak długiego grania co by nie było przyczyną to pojawienie się drugiego rozgrywającego mogłoby pomóc także jemu albo mobilizując albo dając mu więcej czasu na odpoczynek i grę z większym zaangażowaniem.

Jak dla mnie to bylaby tragedia. O ile moglem przezyc zmarnowanie Vladka, czy Slave, bo oni nie bylo nic warci poza schodzacymi kontraktami, to strata ot tak Mihma bylaby zalosna, bo gosc jest dobry i cos wartosciowego dla nas moznaby zan uzyskac.

jakaś wymiana musi jeszcze być Lakers mają wciąż dziury a na innych pozycjach mają za dużo, niedługo liga letnia się zacznie tam pewnie ocenią czy Bynum nadaje się już do bycia pierwszym zmiennikiem dla Kwame czy nie.

Tutaj troche dramatyzujesz Van. Nie jestsmy wstanie zabezpieczyc sie z kazdej strony. Mihm w opakowaniu jakie mamy nigdy nie dalby nam zadnego gracza, ktorym daloby sie dobrze pokryc kazdego PF i C w tej lidze. Twoj faworyt - Al Harrington - takze nie dalby rade tym przecietnym centrom, a facet dodatkowo slabo zbiera jak na silnego skrzydlowego (tyle co on to kolkowaty Mihm zbiera). Wole skutecznego slabego centra, niz dobrze grajacego znakomitego PF rywali.

IMO Odom jak na nasze obecne potrzeby jest wystarczajacy, a Radman uwalnia nas od problemu SF.

możliwe zwłaszcza, że faktycznie niewiele jest zespołów z PF silniejszymi fizycznie od Odoma, nie wiadomo czy Spurs Duncana na C nie przesuną przynajmniej takie ploty czytałem, Pacers z JO chyba podobnie kombinują więc zobaczymy bardzo możliwe, że masz rację i jakoś z tym elementem będzie. Jeszcze odnośnie tego Harringtona Calagan wciąż nie mamy kogoś kto potrafi regularnie dostarczać punkty z pomalowanego, mamy Radmana do rozciągania defensywy na dystansie, ale wciąż nie ma kogoś kto potrafiłby zagrać pod koszem z rywalem na plecach, no niby jest Kwame, ale tu do końca nie wiadomo jak z nim będzie chociaż gdyby grał tak jak w drugiej części sezonu albo lepiej to git, jest Lamar, ale on także za bardzo lubi uganiać się po dystansie, i jego siłą jest gra z piłką jeden na jeden i mijanie rywala w ten sposób, Al potrafi nieźle radzić sobie w pomalowanym i stąd dawałby Lakers sporo punktów, mógłby wymuszać faule bo Radmanovic stojąc najczęściej na dystansie fauli nie wymusi za dużo, ale zdaje sobie sprawę, że zwłaszcza po pozyskaniu Radmanovica szanse, że Lakers wezmą kolejnego SF/PF są minimalne.

Ale czy przy braku dobrego klasycznego PG jest sens wymiany Odoma na porzadnego PF? Bo to by oznaczalo albo koniecznosc wpuszczenia Waltona do S5 (bo on jako jedyny w tej chwili jest wstanie inicjowac akcje Lakers nie grajac PG), albo klasyczna koszykowka i porzucenie trojkatow. Nie pamietam w zesplach Jaxa normalnych PG, ktorych zadaniem byloby rozgrywanie. Harper w Bulls i w Lakers, Shaw w Lakers, nawet Parker rok temu, czy Fisher - zaden z nich nie byl klasycznym PG w taktyce Phila

Gdyby opcji ofensywynych było wystarczająco dużo to co stałoby na przeszkodzie żeby to Kobe częściej wracał do roli inicjatora :?: podobnie było w serii z Suns gdzie to on ustawiał większość akcji a nie jak w trakcie sezonu Lamar, ale to możemy porzucić bo do takiej wymiany nie dojdzie.

Ja tam bym szukal kogos kto ma kase, a potrzebuje centra. Podpisuja Banksa i robimy machniom za Mihma.

zobaczymy teraz zniknęli już z rynku środkowi Wallace, Przybilla, Mohammed więc teraz może pojawić się zainteresowanie Mihmem. Myślę ciągle o tych Sonics i Watsonie, tylko oni mają mase 7-footerów tylko z drugiej strony niezbyt gotowych do gry. Potrzebny jest zespół, który szuka oszczędności wydaje się, że ten trade z Blazers Miles+Blake to mogłoby być teraz idealne rozwiązanie mielibyśmy broniącego, potrafiącego myśleć i rzucać PG no i Milesa, chociaż ja i tak wolałbym kombinować z Harringtonem i np. Lue 8)

Szczerze mówiąc jestem człowiekiem upartym i jesli ode mnie by to zalezało to starałbym sie nadal pozyskac Banksa .

Chociaz trade z Milesem i Blak'iem równiez mnie interesuje jednak my nie musimy miec Milesa wystarczy nam PG dobrze broniący PG jak to mowiłes Van Banks lubi bronic i takich własnie potrzebujemy bo jesli Kwame , Bryant, Odom i cała reszta swietnie broni to nasz PG ( niewazne czy Smush czy Vujacic ) zawodzą .

Lakers juz bardzo długo mają problem z rozgrywajkiem a pozyskując Banksa powstałyby same korzysci dla LA .

Jestem ciekaw co Kupchak kombinuje jednak chyba nic nadzwyczajnego albo poprostu nic by pozyskac Banksa.

chlopaki(van i calagan).

nie odniose sie do waszych calych postow bo gdy chcialem to zrobic to byla 15 a wtedy odszedlem od kompa i dopiero teraz do nie go doszedlem i stracilem kilk pobocznych watkow o ktorych chcialem skrobnac w "miedzyczasie". moze w trakcie pisania mi sie przypomni.

wiec tak. parker. nie jest takim obronca jak banks zgadzam sie!! choc bede szczery bnksa widzialem tylko raz w grze. reszte opini zawdzieczam wam. ale meczow lakersow widzialem juz o duzo wiecej niz wolves wiec moge tu sie wypowiedziec:)

aleparker nie jest zlym obronca. owszem nash po g4 go zmiazdzyl. ale wszyscy zapomnieli ze gdy bylo 3-1 jednym z bohaterow la byl.... parker. bo dobrze broni nasha, bo jedzie w ataku z nim jak z gufnem. czy mi sie wydaje czy w g3 byl naszym najlepszym strzelcem???

wciaz uwazam ze z niego beda ludzie. nie trafilem narazie na zaden artykul ktory by swiadczyl o tym iz parkerowi sie nie chce grac. zasuwal caly sezon ale badzmy szczezy gdy nagle stajesz sie starterem i rozgrywasz pelen sezon plus po a dotychczas rozegrales polowe tego co w ciagu tego sezonu to masz prawo do tego ze nadejdzie moment i poprostu wyjdzie brak doswiadczenia, moze kondycji? a moze poprostu zdal sobie sprawe z tego czego ddokonal?

tak czy siak koles wykonal kupe dobrej roboty. mial kupe przechwytow, dobrze czuje sie w grze obronnej- zespolowej. i co najwazniejsze, w ataku potrafi wykorzystyac luki obrony. czesto wbiega bez pilki i laduje. to jest mzoe malo wazne ale ktos taki by robic czarna robote jest nam potrzebny i to jest smush.

z tego co wiem. kobe po zakonczeniu sezonu powiedzial. biore smusha pod swoje skrzydla teraz i bedziemy wspolnie trenowac w wakacje. te treningi z kb moga mu dac bardzo duzo. naprawde dajmy mu szanse beda z niego ludzie.

z banksem moze jeszcez nie wszystko stracone. calkiem dobrze ze lakers czekaja z trade'm mihma bo w tym momencie jego cena wzrasta i w koncu ktos sie po niego zglosi. spurs sa bez centra. a w tym momencie mihm moze uwazac sie za gruba rybe. bynuma tak jak napisaliscie wyprobujemy w summer league.

swoja droga moze ktos napisac kiedy sie zaczyna liga z udzialem lakersow?

a i nba nba.com zrobcie compare players. banks-parker wiem ze to statsy ale sa piekielnie podobne.

mihm.dg, cook wkurza mnie to bo musimy czekac. a plotek niestety zadnych.....

a fish w utah. po jakiego wala on uciekl z lakers..... on jakostak glupio wyglada w stroju nie lakersow.....

ok tyle. moze jak rano wstane bedziemy juz mieli Pf'a jakiegos i moze pg za mihma i bonusy to wtedy popiszemy

panowie.

chris wilcox nie moze dojsc do poruzmienia z sonics.

jest szansa zeby go dorwac? sonics beda probowali skolowac s'n't.

problem polega na tym ze my mamy glownie wysokich do oddania. a seattle na brak wysokich nie narzeka. wiec moze jakies multi team deal??????????

qrcze gdybysmy dorwali wilcoxa nie oddajac odoma mielibysmy team ktory moglby zamieszac i spokojnie o final konferencji powalczyc. nawet rozwazylbym oddanie bynuma.........

choc wolalbym do trio mihm,dg,cook dodac jakis draft i hajs.

faq

tylko Smush sobie naprawdę bardzo dobrze radził w defensywie na początku sezonu

Rzecz w tym, ze sezon tak naprawde zaczyna sie po all-star. To co przed jest srednio istotne.

niedługo liga letnia się zacznie tam pewnie ocenią czy Bynum nadaje się już do bycia pierwszym zmiennikiem dla Kwame czy nie.

Powiem szczerze, ze nie bardzo wiem jak mozna ocenic, czy gracz pokazujacy sie na tle slabych wysokich jest przygotowany do bycia zmiennikiem w NBA. On rok temu, bedac surowym rookie pokazywal sie w SPL.

Jeszcze odnośnie tego Harringtona

A tak BTW - zauwazyles, ze wiekszosc serwisow klasyfkuje go jako SF, a w najlepszym wypadku jako slabego PF?

wciąż nie ma kogoś kto potrafiłby zagrać pod koszem z rywalem na plecach

To fakt, ale powiedzmy sobie szczerze - nasze mozliwosci finansowe jak i tradowe sa jakie sa i tego nie przeskoczymy. Mielismy MLE i mozna je bylo wydac na Banksa, albo na jakiegos PF albo na SF. Zdecydowali na SF - co zdziwilo wszystkich, bo tutaj, to akurat za sporo mniejsze pieniadze mozna bylo czegos szukac. Teraz pozostalo im szukanie PG i PF poprzez wymiane. Tyle, ze jeden Mihm 2 dziur raczej nie obskoczy. Jak jedna z nich dzieki niemu zalepimy to bedzie juz OK.

no niby jest Kwame, ale tu do końca nie wiadomo jak z nim będzie

Niepewnosc dotyczy kazdego gracza w NBA - poczawszy od LaBrona, a na Kwame i Kobach konczac. Ja tam licze Browna jako gracza podkoszowego, bo jak zaczne gdyba coby, gdyby, to zaraz sie okaze, ze nie mamy nic - bo Odom slabszy od czesci PF, a Radman nie broni, a Kobe moze wpasc w rytm rzutowy, a Jaxowi znow moze wszystko zwisac.

Gdyby opcji ofensywynych było wystarczająco dużo to co stałoby na przeszkodzie żeby to Kobe częściej wracał do roli inicjatora

A widziales, zeby Jordan przy Pippie na dluzszy czas stawal sie inicjatorem? A jak wytradujemy Odoma i staniemy sie klasycznym zespolem z PF, C i PG, to Kobe inicjator nam na psa potrzebny? IMO w serii Suns to byla proba wykorzystania przewagi podkoszowej. Odom mial za zadanie grac pod koszem bardziej, a zdjecie z niego roli inicjatora ulatwialo to zadanie. Ale na dluzsza mete? Lakers AD 2004/05 mi sie jakos nie marzy.

Myślę ciągle o tych Sonics i Watsonie, tylko oni mają mase 7-footerów tylko z drugiej strony niezbyt gotowych do gry.

Ale oni z Watsona raczej sa zadowoleni, a skoro maja kilku wysokich, to nie beda brac kolejnego - nawet jesli tamci sa niegotowi.

Potrzebny jest zespół, który szuka oszczędności

Lub taki, ktory potrzebuje centra. Mi sie marzy trade z Hawks. Oni maja tylko Sheldena i Pachulie z wysokich. Mihm bylby jak znalazl. A maja kase, zeby podpisac Banksa, a potem nam go sprzedac. Dostaja Mihma w obudowie Cookowej i nie jest zle.

Teraz pojawila sie jeszcze plotka z Bobcats - Brevin Knight. Tez ciekawie. Zwlaszcza jakby sie udalo namowic ich do wrzucenia do paczki Ely. Plotka glosila Mihm z Cookiem za Knighta i Carrola (czy jak to sie pisze). Dac im jeszcze McKie i moze Smusha, a wyciagnac tego Ely. Ta, wiem, rozmarzylem sie.

Ciekawostka jest info, ze Lakers staraj sie wzmocnic poprzez upchniecie gdzies George`a. Bylby to bardzo fajny ruch. Szkoda tylko, ze tak oficjalnie (niemalze) dano do zrozumienia, ze jest tu niepotrzebny.

calkiem dobrze ze lakers czekaja z trade'm mihma bo w tym momencie jego cena wzrasta i w koncu ktos sie po niego zglosi.

I tak i nie. Nie, bo zespoly potrzebujace srodkowych lapia roznych Nazrow i Przybillow. Tak, bo FA centrow jest malo, a potrzebalskich wiecej, wiec mozliwe, ze kogos jednak uda sie nan naciagnac. Inna sprawa, ze trzeba tego chciec i szukac takiej okazji. I to bez wzgledu na to co pokaze Bynum. Jak bedzie slaby, to mozna za minimum Olowokandiego wziac - ale nie trzymac Mihma.

swoja droga moze ktos napisac kiedy sie zaczyna liga z udzialem lakersow?

Jakos tak w ten weekend? Tu masz terminarz:

http://www.summerproleague.com/2006GAMESCHEDULE.htm

po jakiego wala on uciekl z lakers

Po kase.

jest szansa zeby go dorwac? sonics beda probowali skolowac s'n't.

Wszystko zalezy od tego ile chce dostac Wilcox. Z tego co czytalem 30mln go nie zadawala. Czy koles wart jest 40mln? No nie wiem. Zwlaszcza, ze oznaczaloby to przesuniecie Radmana na lawke i znaczny spadek jego efektywnosci. Oczywiscie szlag trafia tez jakiegokolwiek PG. Chyba, ze ... bierzemy Hawks i ... Hawks podpisuje Banksa i wysyla go do Lakers, Seattle wysyla Wilcoxa do Lakers. My wysyalmy Mihma ze Smushem do Hawks, Cooka i George`a do Seattle. Atlanta z Seattle czyms tam sie wymieniaja. Mozemy dorzucic im nasz przyszloroczny pick. Ta, znow sie rozmarzylem.

Hawks podpisuje Banksa i wysyla go do Lakers, Seattle wysyla Wilcoxa do Lakers. My wysyalmy Mihma ze Smushem do Hawks, Cooka i George`a do Seattle. Atlanta z Seattle czyms tam sie wymieniaja. Mozemy dorzucic im nasz przyszloroczny pick. Ta, znow sie rozmarzylem.

To by było coś. Z takim składem moglibyśmy zaszaleć :D . Ale wiemy wszyscy że to średnio prawdopodobne. Lecz tak jak pisałem (i wy pisaliście) jest kilka innych wariantów i one już nie są takie niedorzeczne.

Np. (nie patrze tutaj na kontrakty, kasy i inne to zostawiam wam :lol: )

- z Seattle: Wilcox i Watson do nas (to też raczej marzenie)

- z PTB: Miles i Blake do nas

- z Hawks: Lue i Harrington

Jest jeszcze kilka wariantów mniej lub bardziej prawdopodobnych i przy dobrej woli naszego GM'a napewno któryś z nich jest do spełninia. A roster po takiej zmianie naprawde nie ma słabych punktów. Druga piątka tez jest mocna, może przyda sie troche asekuracji pod koszem, ale to za LLE spkojnie można załatwić. Można też opchnąć Waltona bo przyjściu Radmanovica i ewentualnym tradze skrzydłowego może zrobić sie dla niego ciasno

Powiem szczerze, ze nie bardzo wiem jak mozna ocenic, czy gracz pokazujacy sie na tle slabych wysokich jest przygotowany do bycia zmiennikiem w NBA. On rok temu, bedac surowym rookie pokazywal sie w SPL.

rok temu niczym specjalnie w lidze letniej nie zaimponował, tutaj wszystko będzie miało znaczenie, walka o pozycję, punkty, zbiórki, bloki i jak sobie będzie z tym radził jeśli kiepsko przy takiej konkurencji to te 15-20 minut, których chce w przyszłym sozonie może być ciężko dostać, jak sobie dobrze poradzi cóż to oczywiście nie musi niczego oznaczać, ale jakiś lepszy obraz tego jak wygląda kiedy się normalnie na parkiecie rywalizuje Lakers będą mieli, zobaczą ile dał rok trenigu siłowego i wytrzymałościowego, doświadczenie itd

A tak BTW - zauwazyles, ze wiekszosc serwisow klasyfkuje go jako SF, a w najlepszym wypadku jako slabego PF?

według ich miar Harrington to 6-9 250 czyli ok 206cm i 113kg, nawet na PF pod względem rozmiarów to nieźle. http://www.82games.com/0506/05ATL11C.HTM według tego zdecydowaną większość czasu spędza jako PF czasami center. Aha co ciekawe odnośnie nie tylko jego, ale w ogóle jakichkolwiek transferów z Hawks to po zamiaszaniu z właścicielami teraz sędzia jakiś orzekł, że nie moga brać kontraktów dłuższych niż rok także to stawiałoby ich w skomplikowanej sytuacji a gdyby tylko Lakers byli nim zainteresowani akurat oni mogliby wysłać wygasające kontrakty w przeciwieństwie do Warriors czy Pacers, którzy byli podobno głównymi chętnymi na niego :)

A widziales, zeby Jordan przy Pippie na dluzszy czas stawal sie inicjatorem?

nie, ale widziałem jak Kobe przy Shaqu to robił i wciąż nie miał problemów z punktowaniem :wink: w 2004/2005 był jeden wielki burdel dlatego to wyglądało jak wyglądało.

Teraz pojawila sie jeszcze plotka z Bobcats - Brevin Knight. Tez ciekawie. Zwlaszcza jakby sie udalo namowic ich do wrzucenia do paczki Ely. Plotka glosila Mihm z Cookiem za Knighta i Carrola (czy jak to sie pisze). Dac im jeszcze McKie i moze Smusha, a wyciagnac tego Ely. Ta, wiem, rozmarzylem sie.

gdyby w tym pakiecie miał być Ely to byłby to całkiem fajny trade, bez niego Lakers wysyłają dwóch wysokich i dostają jedynie dwóch obrońcow i wtedy robi się nam na obwodzie straszny tłok a pod koszem wciąż potrzebne byłoby wzmocnienie, Ely by pasował może grać na PF/C, Carroll to chyba niezły shooter, Knight załatwiałby sprawę inteligentnego rozgrywającego i częściowo także defensora bo wciąż sobie nieźle radzi.[/url]

- z Seattle: Wilcox i Watson do nas (to też raczej marzenie)

I to scietej glowy, bo Watson jest im potrzebny.

- z PTB: Miles i Blake do nas

Wole nie. Miles jako trzeci SF z dlugim i wysokim kontraktem jest tu zbedny (a przy ciezkim charakterze ciezko go bedzie sprzedac).

- z Hawks: Lue i Harrington

Mnie to nie rajcuje. Lue to zaden nadzwyczajny PG. Troche lepsza defensywa niz Parkera to troche malo, zeby go wziac (ani rzut lepszy, ani rozgrywanie).

rok temu niczym specjalnie w lidze letniej nie zaimponował

Rok temu mial bodaj kontuzje, ale w jakis 2 meczach pokazal sie z dobrej strony. Zreszta wystarczy spojrzec na to jak gra taki Podkozin. Center z niego zaden, ale w SPL gra ladnie - czy to znaczy, ze jest OK?

według ich miar Harrington to 6-9 250 czyli ok 206cm i 113kg, nawet na PF pod względem rozmiarów to nieźle.

Odom jest wiekszy, a na poczatku kariery gral wylacznie jako SF. Nowik ma 7`0, a mimo iz grywal na C (i to dosc sporo), to najblizej mu do SF, bo z jego obrona i rzutami z dystansu najbardziej tam by pasowal.

według tego zdecydowaną większość czasu spędza jako PF czasami center.

Wez jeszcze pod uwage jaki sklad ma Hawks. Odom do Lakers tez nie przychodzil jako PF, ale z poowodu kontuzji Vladka i Granta musial tam grac. Z niezlym efektem zreszta.

w ogóle jakichkolwiek transferów z Hawks to po zamiaszaniu z właścicielami teraz sędzia jakiś orzekł, że nie moga brać kontraktów dłuższych niż rok

Poczekamy, zobaczymy jak dlugo to orzeczenie pozostanie w mocy.

nie, ale widziałem jak Kobe przy Shaqu to robił i wciąż nie miał problemów z punktowaniem

Rzecz w tym, ze wtedy Shaq byl centralna postacia zespolu. Teraz jest nia Kobe.

bez niego Lakers wysyłają dwóch wysokich i dostają jedynie dwóch obrońcow i wtedy robi się nam na obwodzie straszny tłok

Bez przesady. Roznych Pinnokiow i Vafli nie musialbys w tym momencie liczyc, a kogos na lawce tez trzeba miec.

Rok temu mial bodaj kontuzje, ale w jakis 2 meczach pokazal sie z dobrej strony. Zreszta wystarczy spojrzec na to jak gra taki Podkozin. Center z niego zaden, ale w SPL gra ladnie - czy to znaczy, ze jest OK?

a czy każdego zawodnika będziemy oceniać jedną miarą :?: mnie bardziej interesuje wyłącznie to jaki postęp zrobił konkretnie Bynum w stosunku do zeszłego roku, gdzie wielu gości potrafiło go przepychać, gdzie był często zagubiony na parkiecie, kiedy po prostu brakowało mu ogrania itd. Wszystkiego nigdy takie mecze nie powiedzą, ale po coś jednak są rozgrywane i jakoś ocenić poszczególnych graczy można dzięki nim. Rok temu w lidze letnie dobrze radził sobie Smush czy Green i zarobili sobie na miejsce w drużynie, Turiaf miał wtedy też kilka świetnych występów i już wtedy stał się ulubieńcem kibiców Lakers. Nie przykładam wielkiej wagi do tego co kto pokaże w tej lidze, ale z pewnością poziom jaki zaprezentuje tam Bynum pomoże w ocenie roli jaką Lakers przewidują dla niego na następny sezon i pewne ruchy kadrowe będą także związane z tym jak on się pokaże w SPL.

Odom jest wiekszy, a na poczatku kariery gral wylacznie jako SF. Nowik ma 7`0, a mimo iz grywal na C (i to dosc sporo), to najblizej mu do SF, bo z jego obrona i rzutami z dystansu najbardziej tam by pasowal.

Odom jest wyższy, ale słabszy fizycznie moim zdaniem Al zdecydowanie bardziej nadaje się do gry na PF niż Lamar, ale to już kwestia gustu i raczej Lakers w jego kierunku i tak nie pójdą.

Rzecz w tym, ze wtedy Shaq byl centralna postacia zespolu. Teraz jest nia Kobe.

dobra czysto hipotetycznie, KG przychodzi do Lakers za Lamara i drobne wtedy siłą rzeczy inicjatorem zostaje Kobe mimo bycia centralną postacią 8) przy odpowiednich partnerach nie sadzę żeby były jakieś problemy z tym, że to on częściej pełniłby rolę inicjatora i tak nie robiłby tego cały czas bo trochę zajmowaliby się tym ci pseudo rozgrywający Lakers, kiedy w sezonie 2002/2003 Shaq dochodził sobie do formy, Kobe wciąż pełnił rolę playmakera w trójkątach a w międzyczasie robił 30/6/6 i miał tą serię 9 meczów z +40 więc z rolą egzekutora problemów także nie miał myślę, że w odpowiednich warunkach dałoby się to wszystko pogodzić.

Bez przesady. Roznych Pinnokiow i Vafli nie musialbys w tym momencie liczyc, a kogos na lawce tez trzeba miec.

nie liczyłem ani jednego ani drugiego, ale

Knight/Parker/Sasha/Farmar

Kobe/Evans/Carroll/Profit to już trochę sporo i tak daję Profita po tym jak cały czas pojawiają się informacje, że przebywał z drużyną, teraz latem trenuje z nimi, jestem przekonany, że jedyne co może sprawić, że nie znajdzie się w składzie na następny sezon czy to za LLE czy bardziej prawdopodobne za minimum jest ta jego kontuzja.

Z tym LLE podobno dosyć prawdopodobne jest sprowadzenie za tą kasę Shamonda Williamsa, rok temu Smush, teraz on czy Lakers mają coś przeciwko rozgrywającym, którzy nie mają problemów z utrzymaniem się w lidze :? cóż to kuzn KG i poza tym, że Lakers liczą, że może to jeszcze bardziej zachęci Garnetta do zażądania transferu do Lakers sensu w tym nie widać. Dopóki w jego sprawie się wszystko nie wyjaśni podobnie w sumie w kwestii Lebrona i jego przedłużenia kontraktu wciąż bedą pojawiały się plotki i spekulacje a Lakers będą wstrzymywali się z przeznaczeniem większych środków na realne wzmocnienia licząc, że uda im się trafić jednego z tej dwójki :?

Lebron ma podpisac kontrakt z cavs wiec chyba juz plan 2007 upadl :D jak mi przykro z tego powodu :lol:

Moze teraz pomysla zeby za mihma + jakies mieso wytrejdowac za kogos pod kosz

Mogli by sprobowac sie na KG porwac ale to chyba malo realne i musial by odom poleciec pewnie.

The Lakers are close to a deal with Shammond Williams, a 6-1 guard who has played with six NBA teams. The Lakers are trying to complete financial discussions with Williams' pro team in Spain.

Williams, 31, has career averages of 6.1 points and 2.5 assists with Atlanta, Seattle, Boston, Denver, Orlando and New Orleans. He last played in the NBA in the 2003-04 season.

The Lakers, who agreed to terms last week with former Clippers forward Vladimir Radmanovic, could sign Williams with their biannual exception, which allows teams that are over the salary cap to sign a player for about $3.5 million over two years

Pamiętam Williams'a z Sonics...niski, bardzo dobry dystansowy strzelec...no i w zasadzie tyle :?

Dla mnie podpisanie Williamsa to zły ruch. Dostajemy 3 rozgrywającego, który jak ulał pasuje nqa zmiennika zawodnika ze S5. A nam ciągle trzeba właśnie tego do pierwszej piątki :cry:

Może być to jednak przygotowanie gruntu pod jakis wiekszy trade, ale jesli to tak zostawią to nie będe zadowolony :evil:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.