Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Whiplash - jeden z lepszych filmów jakie widziałem ostatnio. Trzyma w napięciu, przyciąga i zostaje w pamięci. Bardzo dobra rola Tellera i rewelacyjna JK Simmonsa. Jak nie dostanie za to oskara to będzie skandal.

Boyhood - doceniam ogrom pracy włożony w film i ciekawy pomysł na realizację, ale jednak wg mnie jako całość jest przereklamowany. Nie poczułem nic nadzwyczajnego.

Fffyou!!! :-)

Może i są beznadziejni ale jakoś trafiają do dobrych filmów.

Ja tam ich lubie i żaden głupi i głupszy tego nie zmieni komentarzami ba forum.

Nie wiem czy chcę się dalej czepiać bo jednak większość Twoich typów trafia również i w mój gust... nie rozumiem jak można równocześnie doceniać tak różne rodzaju humoru - ten śmieszny i ten zupełnie nieśmieszny !

Powyższa dyskusja spowodowała, że zacząłem nadrabiać braki i obejrzałem chociażby Dorwać Smarta, do połowy. Najgorszy film Carella ? Najśmieszniejsza scena to ta gdzie The Rock przyszywa chłopu kartkę do czoła, bo nieźle zagrana. Humor podły ale mogłem się tego spodziewać po Hollywoodzkiej obsadzie, że to film dla wąsatych ojców z dziećmi.

Odświeżyłem Dinner for Shmucks i znowu płakałem przez pół filmu. Niemożliwy jest.

Hej, hej Stiller jest zajebisty. A ostatnio jeszcze jak był Walterem Mittym to już w ogóle mu notowaniu u mnie skoczyły. ;)

a nie przeszkadza w tej zajebistości fakt, ze w każdym filmie jest tym samym gościem ?

Edytowane przez Findek

Whiplash - rozpierdol, więcej pisać nie trzeba.

Nightcrawler - zajebiście mi się podobał, genialna rola Gyllenhaala psychola idącego po trupach do celu. Przy okazji dobrze pokazane jak media potrafią manipulować ludzmi.

Gone girl - tu trochę gorzej, ale nie jest źle. Przez większość czasu trzyma w napięciu. Nie polecam, nie odradzam.

White bird in a blizzard - jedyny plus to muzyka i Shailene Woodley, przyjemnie było na nią popatrzeć ;)

Edytowane przez kiwi

Nie wiem czy chcę się dalej czepiać bo jednak większość Twoich typów trafia również i w mój gust... nie rozumiem jak można równocześnie doceniać tak różne rodzaju humoru - ten śmieszny i ten zupełnie nieśmieszny !

Problem polega na tym, że to co dla jednego smieszne dla drugiego niesmiesznym jest i venividi.

Mnie śmieszy dużo rzeczy.

Śmiałem się oglądając hanie montanie i tytanica. Zwłaszcza gdy tonal. Choc nie wiem czy taki byl cel twórców.

Taka choroba może?

Albo chorym??? Wzrusza mnie też nie to co trzeba.

Ale staram się rozumieć tych co mają inaczej.

Możesz uciekać od realności i uciekasz od problemów bo tak jest Ci łatwiej.

---

Chinatown  - dopiero teraz obejrzałem, no chyba że dawno dawno temu miałem tę przyjemność. 

Film bardzo dobrze zrobiony i potrafi zaciekawić. To co ma Polański to właśnie coś innego niż kino Amerykańskie. ma więcej realizmu i mniej sztuczności. Niezmiernie mnie zadowoliło obejrzenie ów dzieła.

Ponadto obejrzałem Oliwera Twista - też gitara

No i Nieustraszonych Poszukiwaczy Wampirów  czy jakos tak - wzglednie dobra groteska. Jak ktoś ma trawkowy humor to polecam.

Przepraszam za omylunek w tytule, ale jakby został tytuł oryginalny "Bal Wampirów' to bym zapamietał. 

Obejrzałem sobi "prisoners" -> ciekawe bo poraz pierwszy od dawna nie wiedziałem o co będzie chodziło w filmie to to mi sie podobało. Film zrobiony okay. Za mało rozbudowany w postaci ich charakterystykę, ale do przełknięcia jak ktos lubi ten rodzaj filmów.