bulek Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Tyle tylko, ze w trakcie sezonu jak ktos odejdzie i oleje zabawe, to nikt inny nie zajmie ich miejsca. By musiał udostępnic konto, a to nie każdy z miła checia zrobi. Także jesli mam wybierać 2 olewaczy z 16 a 2 olewaczy z 18, to wolę tą drugą opcję - więcej grających userów. A usunąc graczy od takiego olewacza można komisarycznie - ale pchanie ich na waivera wypaczyłoby sezon. Spuszczony by został taki dwight i bralaby go zaraz osoba z najwyzszym bidem, ustawiłaby maxa i śmiała sie wszystkim w twarz... I już pal szesc, gdyby to była osoba okupująca dolne rejony tabeli, ale gdyby osobie walczącej o przyszloroczna ekstraklasę przydarzył sie taki prezent, byłby to dość niezasłuzony handicap i wypaczający rywalizację. Edytowane 13 Września 2012 przez bulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Panowie, jak ktoś zrezygnuje w trakcie to szukamy zastępstwa (być może na innego maila jakoś da się to zorganizować). Jeśli się nie da, to drużyna zostaje zamrożona, nie będzie żadnego wysypu FA czy coś w tym stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 W trakcie sezonu nikt inny nie może dołączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 bulek, zerknij, ja pierwszy raz jestem komiszem, ale: COMMISH TOOLS > TEAM MANAGEMENT > TRANSFER TEAMS (All season) - Change the owner of an existing team. czy to nie daje możliwości zmiany adresu mailowego właściciela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 na espn mozna zmienic wlasciciela druzyny w trakcie gry, rok temu tak bylo w dwoch czy trzech przypadkach. moze tutaj tez jest taka opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dig Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Jestem za 18 druzynami, draft bedzie arcyciekawy i podzielam zdanie bulka ze lepiej miec 2 olewaczy z 18 niz 2 olewaczy z 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) W tym momencie sam odpychasz się od zabawy Ja sie jednak nie sugeruję FBX. Grałem w 18-osobowej aukcji i sie grało całkiem fajnie. Nie odpycham sie tylko [podobno] polowa ligi gra po raz pierwszy, wiec wydaje mi sie, ze warto wyjasnic na czym polega roznica. Dla Ciebie jest oczywista skoro grales juz w takich ligach. Dopisek: a tak wlasciwie jak zapadnie decyzja odnosnie rozszerzenia? Bedzie jakies glosowanie i wiekszosc? Decyzja komisza? Cos innego? Edytowane 14 Września 2012 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Panowie, Robimy tak: na razie nie rozszerzamy ligi - bo nie wiemy czy nawet 16 osób się zgłosi (w East jest teraz 11, w West 14). Czekamy na rozwój wydarzeń- ale jeśli będzie potrzeba ligę rozszerzymy do 18 zespołów. Także rezerwowi mogą się już teraz logować do systemu. Ustaliliśmy też z QAS, że termin ostateczny logowania się na systemie Yahoo - jest to 20.09 do godziny 20.00. Jeśli w tym terminie będziemy mieli po 16 zespołów- zamykamy ligi, spóźnialscy nie będą już dopisywani. Raz na tydzień wypada się tu pojawić... Jeśli nie- przedłużamy rejestrację o kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisza Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Mam pytanie ilu jest rezerwowych, bo jak coś mam 2 gości, którzy na pewno by grali. Więc jak ktoś się wykruszy i będzie trzeba GM'a to dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 w WEST jest jedno wolne miejsce, ale czekamy na zeszłorocznego mistrza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 gogalq na pewno zagra, na 99%... I póki co nikogo nie szukamy! Wolałbym po 16 teamów - dopiero jeśli braknie miejsc dla tych którzy są teraz będziemy rozszerzać. Także Cisza- daj na wstrzymanie póki co... U nas np. jest 12 teamów dopiero - spokojnie obecni rezerwowi się zmieszczą. BTW- WIlq, czekamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Dolaczylem... z jasna nazwa druzyny ;-) BTW, ten termin draftu juz oficjalny i wszystkim pasuje? Bo wazne by wszyscy wklepali swoje szacunki, a nie opierali sie na tych z Yahoo. Croolick, IMHO zarowno "Bid Time" jak i "Nomination Time" powinien byc 20 sekund. Na poczatku to bedzie nawet za duzo, a w pozniejszej czesci draftu bedzie mozna sie zastanawiac przy wczesniejszych wyborach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 wiLQ nominationtime minimalny jest 30. bidtime 10 20 30 i myślę że przy defaultowych 20 zostaniemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 hmm, jak uwazacie, ja myslałem o BID nawet 10s... Wilq, dawaj gg, taka zasada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 w sumie 10 mi też nie wadzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 wiLQ, cO do terminu draftu- zachęcam do uczestniczenia w dyskusji naszej konferencji... Dopiero szukamy terminu który wszystkim pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 To szkoda, ze nominationtime minimalny jest 30. A Bid Time trwajacy 10 sekund? Hmmmm, w pierwszej polowie bez problemu bo mozna podbijac pare razy, ale przy ziutkach za kilka dolarow moze byc problem, nie? Bo to chyba za malo by wyszukac jego nazwisko na swojej liscie i podjac decyzje co z nim robic. Zwlaszcza gdy budzet i miejsce w skladzie ograniczone. IMHO jednak lepiej zostawic na 20 sekundach i oszczedzac czas na nominacjach gdzie mozna sie zastanawiac w czasie poprzednich licytacji przed wywolaniem albo brac pierwszego z gory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 wilq, z tym bidowaniem masz pewnie rację. Natomiast nominacji nie można ustawić na krótsze- 30sek. to minimum ferowane przez yahoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarJa Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Witam, Czy jeszcze mogę dołączyć do jakiejś ligi? Przez 6 ostatnich sezonów grałem na innym forum, ale tam cisza w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 (edytowane) Tworzy się kolejna liga na tych samych zasadach, mozesz sie zgłosić: http://www.e-nba.pl/showthread.php?7936-nowa-liga-aukcja-roto Crool, dajemy chłopaków do dywizji "north" i za sezon 3 ligi? Ciśnienie, by zajac jak najwyzsze miejsce jeszcze wieksze Wprawdzie 16/3 to sie zbytnio nie dzieli, ale moze wchodzic po 5 i szosty z najlepszym "bilansem". Przy ligach o rownej liczebności jest to obiektywne. Zreszta pomysł o "dogadaniu się" wyszedł od QAS-a. Edytowane 3 Października 2012 przez bulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi