Skocz do zawartości

Typowanie PO (z nagrodami pieniężnymi)

Artlan

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli rozumiem, że do jutra do rozpoczęcia meczu typujemy wszystkie znane pary II rundy, a potem w kolejnym poście (bez edytowania) typujemy to co się rozstrzygnie z serii Lal-Den i Lac-Mem?

Edit: sorry, nie zobaczyłem wcześniejszego posta, czyli typujemy w 2-óch wariantach zależnie kto przejdzie, ok.

Panowie jeśli chcecie wytypować tuż przed rozpoczęciem pierwszego meczu to najpierw napiszcie posta o dowolnej treści jak najszybciej w temacie a potem go sobie edytujecie. Przynajmniej będę wiedział, że nikt nie zaspał i głupio nie odpadł z zabawy. ;)

9 osób grających o kasę jeszcze nie wytypowało.

Nie przesadzaj. II runda zaczyna się dopiero jutro wieczorem, do tego czasu każdy (a przynajmniej większość) zdąży wysłać typy. Ja np. muszę się trochę namyśleć. ;)

Może lepiej od razu ustalmy czy od finałów konferencji typujemy tajnie czy jawnie. Ja jestem za tajnością i wcześniej już wspomniałem dlaczego więc niech więcej osób się jeszcze wypowie.

No i jeszcze można pomyśleć czy jak ktoś jednak nie zdąży wysłać typów przed pierwszym meczem jakiejkolwiek serii to dyskwalifikujemy go z zabawy czy po prostu nie uwzględniamy mu tej serii? Ja bym był za tą drugą opcją, ale upierał się szczególnie nie będę. I też wypadałoby to szybko ustalić, żeby potem nie było zarzutów o tworzenie zasad w czasie gry.

No to mam nadzieję, że wszyscy są przczajeni jak samurajowie i nie przegapią momentu typowania. A z namysłem rozumiem Cię, sam być moze tuż przed startem meczu zmienię jeszcze typy. Chciałbym tylko żeby te posty już tam były, nawet gdyby miały zawierać treść [smoleńsk]/[Kutas]/[Wstaw tu dowolny wyraz, literę lub znak interpunkcyjny] a edytowac sobie można później.

A co do niewytypowania. Niby umawialiśmy sie na dyskwalifikację, ale mi jest zupełnie obojętne czy to będzie konsekwencją spóźnienia czy też po prostu będzie nią nieliczenie punktów za tę serię. Na ten temat niech tez wypowiedzą się inni.

Choć faktem jest, że ustalaliśmy, że trzeba podać wszystkie typy przed startem pierwszego meczu danej rundy. Zawsze jakaś informacja może wypłynąć w czasie tego meczu na temat innej rundy co będzie handicapem dla tej osoby.

Edytowane przez Luki

qrwa, widzę, że mnie ominęła zabawa dobra:( No trudno, next time:) A jak chcecie jeszcze kogoś do przyjmowania tajnych typów to zgłaszam się na ochotnika- obiecuję, że nikomu nie zdradzę Waszych tajnych typów. OK, może Matkowi zdradzę przez wzgląd na drafty ;)

Ej o co chodzi ? Przecież nie było jeszcze meczu drugiej rundy.

A faktycznie był mecz Celtów. Dobra, nie można po prostu wykluczyć tej jednej serii, która się zaczęła ? To trochę bez sensu, bo jaki to ma wpływ na przewidywania innych serii.

Edytowane przez Pendriu

http://www.nba.com/playoffs/2012/eastseries5/?v=/video/channels/playoffs/2012/05/12/0041100211_phi_bos_recap.nba&ls=iref:nbahpt1

Chyba jednak był ;)

A faktycznie był mecz Celtów. Dobra, nie można po prostu wykluczyć tej jednej serii, która się zaczęła ? To trochę bez sensu, bo jaki to ma wpływ na przewidywania innych serii.

Mi jest to obojętne. Po prostu były takie zasady ustalone na początku. Jeśli ludzie biorący udział w zabawie się wypowiedzą, że wasze typy powinny się liczyć to je uznam.

A wpływ może mieć. Weźmy np. pod uwagę hipotetyczną sytuację - typujesz dziś, więc nie liczymy Ci serii Bostonu. Około godziny 16 czasu polskiego przylatuje do nas ze Stanów breaking news, że Lebron złamał sobie miednicę podczas kąpieli i nie zagra w serii z Indianą. Dodatkowo Durant kroił marchewkę i przyadkowo obciął sobie trzy palce ręki rzucającej a Parker złamał sobie rękę skacząc do basenu. Wtedy Ty masz przewagę nad każdym kto typował zgodnie z zasadami. ;)

Edytowane przez Luki

Dla mnie mogą typować tą rundę (poza serią Celtów z 76ers oczywiście).

Co do podliczenia to ja już to zrobiłem, tylko jutro rano dopiszę punkty za serię Clipps - Grizzlies i wrzucę na forum, nie ma wiec sensu żeby Luki się fatygował z liczeniem. No chyba, że mu się nudzi to może policzyć tych, którzy nie grali o kasę. ;]