Artlan Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Sorry, przez ten weekend zaniedbałem sprawę niczym Shaq okresy przygotowawcze. ;] Jutro, najpóźniej pojutrze wpłacę. Mam nadzieję, że chociaż jedna z pozostałych 2 osób wpłaci to wtedy będzie okrągłe 300 zł do wygrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Ja odpadam, sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Może twintowers jeszcze wpłaci, byłoby idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Coś mi wysyłanie prywatnych wiadomości szwankuje więc tutaj napisze, że kasa w poniedziałek powinna być na twoim koncie. Czyli łącznie ze mną o kasę gra 14 osób co daje dla zwycięzcy 186, 67 PLN a za drugie miejsce 93,33. ;] Trochę mało ale cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Może jeszcze twintowers się odezwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Luki, dostałeś mój PM (tego odnośnie zrobienia tajnego typowania)? Bo wysłałem ale nie zapisał mi się w "wysłanych" (starsze wiadomości tam zawsze lądowały a teraz nie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Tak, wszystko dochodzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 WIADOMOŚĆ DO WSZYSTKICH BIORĄCYCH UDZIAŁ W ZABAWIE: Przed drugą rundą typowanie będzie tajne(jak i w kolejnych rundach) aby unikać sugestii innych osób etc... W tej chwili jestem w trakcie poszukiwania odpowiedzialnej i aktywnej na forum osoby, która się tym zajmie. Będzie wyglądać to tak: Przed pierwszym meczem drugiej rundy kazdy wyśle do tej osoby maila ze swoim typowaniem. Następnie osoba ta wklei wszystkie typy do odpowiedniego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 do mnie można, a sam wyśle swoje do ciebie żeby nie było aha i moze niech tajne bedzie tylko tych ktorzy graja za kase? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 To będzie ostateczne rozwiązanie ;] Bo w takim razie żebyś Ty się nie sugerował musiałbyś mi wysłać przed wszystkimi typowaniami, a wtedy to ja bym się mógł sugerować Twoim Ogólnie akurat ja się bawię dla funu i Ty pewnie też, ale wolałbym żeby wszystko było elegancko, żeby potem nikt nie zgłaszał reklamacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 To musi być ktoś spoza gry, żeby rywalizacja była w 100% uczciwa, mieszkamy przecież w Polsce. Słyszeliście o gościu, który okrążał świat na rowerze i jak dotarł do Polski to mu rower zajebali? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obywatelPP Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 a po kiego ta tajność ?? każdy wie, co i jak chce obstawić. moim zdaniem, niepotrzebna komplikacje, wole transparentność i przejrzystość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Wyobraźmy sobie, że X np. przed finałami ma punkt przewagi nad Y i chce ją utrzymać. Na 99% poczeka więc jak wytypuje Y i powieli jego typy. Tajność typowania ma zapobiec tego typu kombinacjom. Choć jak dla mnie to drugą rundę można jeszcze typować jawnie a tajne zacząć od trzeciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendriu Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Mi się wydaje, że to nie jest wielki problem by któraś z osób grająca dla funu spełniła funkcje przyjmującego zakłady. Taka osoba poświęci maksymalnie 3 minuty na skopiowanie i wklejenie około 15 wiadomości od użytkowników. Dlatego uważam, że tajne typowanie powinno być już od II rundy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 jak chcecie, ale ja jestem za jawnym do finałów konferencji lub nawet finałów. to jest zabawa, nie gramy o majątek żeby robić z tego takie halo i komplikować niepotrzebnie druga runda powinna być jawna a na omówienie reszty będzie jeszcze czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 No dobra, skoro tak mówicie niech tak będzie, mi to w sumie obojętne. Więc po I rundzie typujemy normalnie i standardowe zasady: wszstkie typy naraz, w jednym poście, zakaz edycji po starcie pierwszego meczu II rundy. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendriu Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 W sumie i dobrze. Matek przypomniał mi, że gra toczy się o małe sumy i faktycznie jest to bardziej rozrywką niż biznesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 To oczywiste, że to jest przede wszystkim zabawa ale jednak głupio by było jakby ktoś stracił 1 czy 2 miejsce bo przeciwnik za bardzo kombinował. Z drugiej strony nie ma za bardzo sensu już teraz utajniać typy, dlatego najlepiej zrobić to dopiero od finałów konferencji. Bo to wtedy wyklaruje się nam czołówka i będzie pewnie z 4 czy 5 uczestników walczących o wygraną. I tak jak napisał pendriu - roboty z tym za dużo nie będzie, bo wystarczy by jeden user skopiował wszystkie typy od uczestników (które mu się wyśle na PM) i wkleił na forum a to jest robota na kilka minut. Dlatego najlepiej II rundę zróbmy jawną a potem już tajne. Tak w ogóle to potem można zrobić podobne typowania na EURO i Igrzyska (tutaj mam na myśli przede wszystkim basket). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 W niedzielę rusza druga runda, ale jeszcze nie wiadomo o której godzinie(albo o 19 albo o 21:30). W takim razie do godziny startu pierwszego meczu II rundy trzeba wytypować wyniki w odpowiednim temacie. Gdy jakaś seria będzie jeszcze nierozstrzygnięta do tego czasu to po prostu piszcie dwa warianty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 O kurcze, jednak w sobotę już będą mecze/mecz drugiej rundy. Więc autmatycznie trzeba wytypować odpowiednio wcześniej. I pamiętajcie, że po starcie pierwszego meczu nie ma editów pod groźbą dyskwalifikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi