Skocz do zawartości

O sezonie słow kilka

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

jak bedzie rzut za 3 potrzebny to po cholerę zbiórka? wtedy będzie jako SG za klockowatego Perka a Ibaka zostanie na postawienie zasłony albo wyjdzie Coll

S-Jax 2003 Mistrzostwo a potem zaatakował Atlantę i rynek FA

co do par to są jak zwykle pary niepasujące

Okla ma problem ze Spurs

Spurs z mem

Dallas z LAL

NY z bostonem

Miami z orlando

itd.....

Dokładnie - Fish może wyjść w końcówce na jedną akcję po time oucie. Przed rokiem Harden spadł im za faule i już był problem, bo Westbrick był tragiczny.

Spurs pewnie mistrzostwa nie zdobędą, ale na bardzo wyrównanym Zachodzie - co zapomniałem dopisać - mogą zdziałać sporo. Może jakaś ostatnia mobilizacja? Nie wiadomo, czy Duncan po sezonie zostanie, czy będzie kończył karierę. Wszystko kwestia dyspozycji i kto na kogo trafi.

może użyłem złego sformułowania ale chodziło mi o kibiców sprzed ery Chrisa Paul'a (bo sprzed Griffina to chyba w ogóle nie ma)

Jasne, ale czy taki podział jest potrzebny? Nie wszyscy kibicują klubom a zawodnikom. Zresztą ciężko było znaleźć jakiś powód by być kibicem LAC przed erą Blake'a lub nawet potem jak oddali swój pick, który się okazał Irvingiem..

Spurs z mem

Myślę że z LAL też za dużych szans nie ma. Z Mem chociaż jak Manu był na parkiecie to w serii i w sezonie byli sporo na plusie :)

Dokładnie - Fish może wyjść w końcówce na jedną akcję po time oucie. Przed rokiem Harden spadł im za faule i już był problem, bo Westbrick był tragiczny.

W tym sezonie Westbrick gra świetnie w końcówkach ale łatkę nadal ma nieprzyjemną. Debrick Rose będąc bardzo podobnym graczem, jest uważany za top5 graczy. Szkoda.

Spurs pewnie mistrzostwa nie zdobędą, ale na bardzo wyrównanym Zachodzie - co zapomniałem dopisać - mogą zdziałać sporo. Może jakaś ostatnia mobilizacja? Nie wiadomo, czy Duncan po sezonie zostanie, czy będzie kończył karierę. Wszystko kwestia dyspozycji i kto na kogo trafi.

Oby doszli do finału, bo tam nie zwykli przegrywać :) Niestety Spurs po raz kolejny daje swoim kibicom nadzieję. Timowi 5 tytuł by się należał. Kariery chyba nie zakończy bo chodzą plotki o 9-12mln za sezon dla niego. Ale jako, że może być FA, czysto hipotetycznie Alonzo, widziałbyś go za minimum w Heat na C? :) Wydaje mi się, że by pasował i Heat zdobyliby nie jeden, nie dwa, itp...

może użyłem złego sformułowania ale chodziło mi o kibiców sprzed ery Chrisa Paul'a (bo sprzed Griffina to chyba w ogóle nie ma)

Dużo w tym racji, ja wcześniej Cllipers nie oglądałem wogle, teraz ogladam prawie wszystkie mecze. Nie jestem ich kibicem , po prostu lubie jak ktos fajnie gra. Szkoda , że nie grają już tak skutecznie jak Billups był zdrowy. Ta porażka z NO Chornets to typowy ich mecz ostatnimi czasy. Na początku wygrywają, kontrolują grę , a potem nie wiadomo kiedy wtapiają. Dobrze , że chociaż dużo wsadów było.

W tym sezonie Westbrick gra świetnie w końcówkach ale łatkę nadal ma nieprzyjemną. Debrick Rose będąc bardzo podobnym graczem, jest uważany za top5 graczy. Szkoda.

Oby doszli do finału, bo tam nie zwykli przegrywać :) Niestety Spurs po raz kolejny daje swoim kibicom nadzieję. Timowi 5 tytuł by się należał. Kariery chyba nie zakończy bo chodzą plotki o 9-12mln za sezon dla niego. Ale jako, że może być FA, czysto hipotetycznie Alonzo, widziałbyś go za minimum w Heat na C? :) Wydaje mi się, że by pasował i Heat zdobyliby nie jeden, nie dwa, itp...

Westbrick i Debrick - podoba mi się ;-)

Duncan chyba raczej nigdy nie odejdzie już ze Spurs jako zawodnik. Gdzieby nie poszedł, byłby sporym wzmocnieniem i na boisku i w szatni. W Heat w przyszłym sezonie na centrze widziałbym 63-letniego Cambyego, ale podoba mi się też opcja podpisania Ray Raya.

nadal twierdzę że intensywność obecnego sezonu jest za wysoka dla zawodników i kolejne nazwiska dochodzą do listy tych poważnych kontuzji ( np. Amare, Howard a w nocy Gasol?) a tu Stern na konferencji wyskakuje z tekstem że jest mile zaskoczony jakością sezonu...

moim zdaniem już od dłuższego czasu zaczynają się szachy w składach i przymusowe rotowania na ławce zawodnikami zmęczonymi ale zdrowymi

zdrowie średnio jest tu szanowane ( bardziej w kontekście dalszej wieloletniej kariery)

z drugiej strony medalu mamy bardzo wyrównany sezon, gdzie na dzień dzisiejszy tylko mamy 2 zespoły z dłuższą seria zwycięstw ( spurs 5 okla 4) i 3 z serią 4 przegranych

ja sądziłem że urazów będzie więcej, Amare czy Howard co roku mają problemy niezależnie od tego, czy grają 8 czy 80 spotkań...

Gasol ponoć zwykłe day2day.

sezon jest całkiem ciekawy, na wschodzie 2 świetne ekipy + kilka defensywnych drużyn mogących postawić ciężkie warunki w PO (no i ci śmieszni niksi...), na zachodzie zderzenie młodości (OKC, MEM, UTA, CLIP) z rutyniarzami (LAL, SAS, DAL).

tylko zawodnicy grają jakby słabiej, widać braki przygotowania, widać przemęczenie, niewielu robi +20pkt, niewiele drużyn przekracza 100pkt.

niemniej ja tam nie narzekam, bo oglądam wschód, a jako miłośnik defensywy, mam się czym zachwycać...

Ten cały Kevin Love to chyba jednak jest lepszy niż w porywach druga dziesiątka PFów w lidze. Tak sobie ostatnio myślę.

40-19

30-21

51-14

To za ostatni tydzień.

30-14 średnio po ASG.

jeżeli dla kogoś obecnie Love nie jest przynajmniej TOP5 to jest głupi. Tak naprawdę to TOP3 z Nowikiem i Aldridgem, ale zostawmy mały margines na jakieś fanowskie odchyły.

Gościu w underowym meczu, gdzie ego drużyna zdobywa 88 pkt, sam napierdala 40.. Masakra.

Aha, w ogóle to jeszcze jeden taki mecz i pierdolnie w rankingu strzelców samego Jamesa, wskakując za niego na "pudło" ;)

Edytowane przez theo001

Tłumaczyłem to w innym wątku - Haslem, czy Beasley dla mnie są. UD to zadaniowiec - więc na boisku ma konkretne zadania do wykonania. Jak chcesz przeliczyć zdobyte przez gracza X punkty w meczu, który jest kolejnym meczem sezonu regularnego, a obronę gracza Y na liderze (czy innym ważnym graczu drużyny) w serii playoffs?

Co z tego, że Love se pierdzielnie 50 punktów, jak skopie ostatnia akcje czy całą dogrywkę? To tylko liczba. Efekt jest taki, że drużyna przegrała.

Theo

Cały czas katujemy temat Lovea. :-)

Jak Love jest faktycznie tak dobry jak piszecie, to wejdzie do playoffs w przyszłym sezonie (w tym już tego nie widzę). Ma świetnego trenera, miejmy nadzieję, że Rubik już będzie zdrowy i w formie, Wilki maja paru ciekawych młodych graczy i wtedy może startować w mierzeniu sie z osiągnięciami Garnetta w Minnesocie.

Edytowane przez Alonzo