Skocz do zawartości

O sezonie słow kilka

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

k**** jako fan Clippers jestem zażenowany.Ta drużyna wogóle nie ma stylu.Del Negro wogóle nie potrafi tego ustawić.Nie wiem na co oni czekają z Del Negro na ławce może być problem z wejściem do play offów.k**** takich Pistons czy Suns to u siebie powinni blow outować po 15+.I nie rozumiem czemu nie pchneli Mo Williamsa.Bledsoe 100 razy lepiej kreuje wysokich.

Clippers wiecej by ugrali z parą Eric Gordon,Chris Paul niż Paul+Griffin

Im prędzej Del Negro zostanie zwolniony tym lepiej dla tego zespołu.Myślę że Jerry Sloan dał by radę to poukładać.

Clippers oprócz Roberta Packa mają samych scrubów na ławce trenerskiej.DeL Negro,Ivaroni itd...

Gm Oshley zrobił dobrą robotę w rosterze czekam teraz aż zrobi porządek na ławce.

k**** jako fan Clippers jestem zażenowany.Ta drużyna wogóle nie ma stylu.Del Negro wogóle nie potrafi tego ustawić.Nie wiem na co oni czekają z Del Negro na ławce może być problem z wejściem do play offów.k**** takich Pistons czy Suns to u siebie powinni blow outować po 15+.I nie rozumiem czemu nie pchneli Mo Williamsa.Bledsoe 100 razy lepiej kreuje wysokich.

Clippers wiecej by ugrali z parą Eric Gordon,Chris Paul niż Paul+Griffin

Im prędzej Del Negro zostanie zwolniony tym lepiej dla tego zespołu.Myślę że Jerry Sloan dał by radę to poukładać.

Clippers oprócz Roberta Packa mają samych scrubów na ławce trenerskiej.DeL Negro,Ivaroni itd...

Gm Oshley zrobił dobrą robotę w rosterze czekam teraz aż zrobi porządek na ławce.

No niestety ,patrząc na ich grę to jest tragedia to nie to samo co na początku sezonu.Baty od Minesoty ,baty od Suns takie wpadki nie mogą sie zdarzać drużynie z takimi aspiracjami.Ost dwa mecze prawie na "zawał zszedłem" :D mega nerwówka w końcówce i to w cale nie z mocnymi drużynami bo Rockets i Pistons do koksów ligi wcale sie nie zaliczają ,wiec tak nie może być ,coś trzeba zmienić.Niech nasz trenejro coś wymodzi ,a jak nie to niech odejdzie bo NYK czy Blazers to pomogło i od razu te ekipy lepiej grają wiec może i nam by pomogło odejście trenejra? Haha ale wątpliwe żeby tak sie stało ,gość raczej nie ma jaj żeby odejść ,pewnie dociągnie do końca sezonu co się pewnie skończy błamażem w 1 rundzie PO i go wywalą.

PS:Nie ogarniam co chcesz od Griffa? Gordon+CP3 czy Griff+CP3 jeden uj choć w tym pierwszym przypadku mogło by być jeszcze gorzej.Idealnie dla mnie to CP3+Griff+Gordon.

No ja też jestem za zwolnieniem Del Negro. To co ostatnio grają to jest padaka. Porażka na własne życzenie z Suns (bez Nasha i Hilla, oczy przecierałem ze zdziwienia). Wymęczone zwycięstwa z cienkimi Houston i Pistons u siebie . Spodziewane baty od Indiany oraz Oklahomy. Brak tak bardzo mi Billupsa, on by to trochę uspokoił w końcówkach. No ale trzeba grać kim jest, a Clippersi mają przecież całkiem dobrych graczy. Sam nie wiem , z kim by mieli szanse w 1 rundzie PO. Tak mi na oko wygląda , ze musieliby być na 1 miejscu , żeby dostać drużynę , którą będą mogli pokonać. Tak się jak wiadomo nie stanie. Jak żyć panie premierze ?

Nie wiem czy wywalą Negra przed końcem sezonu. Jednak z Mikiem NYK trzeskali się długo zanim podjęli decyzję a zmiana kołcza tuż przed playoffami nie wróżyłaby za dobrze. Do tego do końca Marca mają prawie wszystko u siebie więc zrobią minimum 4-2. Za to kwiecień może być dla nich brutalny.

Jeszcze nas czeka podpisanie gdzieś Diawa, czy Hollinsa, ale można już chyba robić pierwsze przymiarki do playoffs. Z grubsza zresztą już widać kto o co walczy.

East

Tu w walce o pierwsze miejsce w lidze liczą się dwa teamy - Bulls i Heat.

Jedynka przed rokiem i przewaga własnego parkietu wcale nie pomogła MVP regulara i COTY. Teraz jedni i drudzy się wzmocnili, choć Bulls trapieni sa kontuzjami swoich liderów. Naturalnie nadal uważam, że katowanie podstawowych graczy Thibo taką ilością minut to nie jest dobry pomysł, szczególnie w skróconym i tak intensywnym sezonie, ale to problem Bulls i ich kibiców. Inna sprawa, że graja ambitnie, gryzą parkiet i miło sie to ogląda.

Heat dodali do składu Turiafa i wydaje sie to być najlepszym możliwym pomysłem. Oczywiście w przypadku problemów Chalmersa, Heat mają problem - ale nie zakładamy problemów z Super Mario:friendly_wink: Brak Joela z Suns był widoczny - nie ma kim za bardzo wtedy grać na centrze. Obaczymy na co stać Turiafa - potrzebny jest solidny kwadrans energii i jego obrony i zbiórki. Ciekawe, czy LBJ zdobędzie w tym sezonie jednocześnie MVP i DPOTY?

Pytanie, jaka będzie kolejność na pozostałych 6 pozycjach.

Magic nadal maja Howarda - to chyba najważniejszy trade (a właściwie jego brak) w tym sezonie. Raz - że nie pojawił się nowy contender; dwa - Orlando nie mające nic do stracenia, a dużo do zyskania, może być dla kogoś bardzo niewygodnym przeciwnikiem. Możliwe, że beda na trzecim miejscu.

Pozycje 4-9 to w tym momencie loteria.

Ciekawe którzy będą Celtics - mogą być szczególnie trudni w pierwszej rundzie, jak będa na 7-8 miejscu dla Bulls, czy Heat. Dopóki nie odpadną, ja ich lekceważyć nie zamierzam. Ten Hollins, czy może cudownie ozdrowiały Okur właśnie zwolniony przez Blazers to takie wsparcie, jakie by im się baaaardzo przydało. Osobiście widziałbym ich na 4-5 miejscu.

Ciekawie może się też oglądać Knicks w playoffs. Odżyli po odejściu miszcza ofensywy. Sukcesów im nie wróżę, ale ktoś tą niespodziankę w playoffs zawsze robi, więc czemu nie oni, tym bardziej, że maja kim grać.

76ers, Pacers, Bucks i Hawks (kolejność przypadkowa) - ktoś będzie mial pecha wylądować na 9 miejscu, do niedawna pewniakiem byli Bucks, ale może z Ellisem coś tam zdziałają i mimo, że nadal ich obstawiam na tym 9 miejscu, to już taki pewny tego nie jestem.

Teoretycznie w walce są nadal Cavs, którym zrobiła sie fajna młoda drużyna z Irvingiem i Tristianem (jednym z ciekawszych rookie). Kwestian przejęcia kontraktu Waltona tez wyglada inaczej jak spojrzy sie na to z finansowego punktu widzenia (nie będą musieli dokładac do kasy ligi), a do tego Walton to nie głupi gośc, więc pomoże w przystosowaniu się do gry w Ohio mlodych, żeby takich szopek jak w Wizards nie było.

West

Oklahoma zrobila kapitalny ruch dodając do skladu Fisha. Tak samo jak w Heat aż prosiło się o ściągnięcie kogoś pod kosz, tak samo Thunder potrzebowali doświadczonego gościa z autorytetem wśród mlodych gracz - Fish to dla mnie strzał w dziesiątkę. Tak jak skopali końcówkę ostatniego swojego meczu w playoffs, to aż ręce opadały. Teraz mając Fishera, moga mieć dodatkową opcję na rozegranie jakiejś akcji, jak na zegarze sie ostaje 0,4sek. Na chwile obecną powinni obronić to pierwsze miejsce w konferencji.

Sam w to nie wierzę, ale Spurs znów wygladają mocno a mozliwe, że dokoptuja jeszcze Diawa do skladu. Jax w przeciwnieństwie do Jeffersona ma cojones i z tego co kojarzę to mistrzostwo juz ze Spurs było mu dane zdobyć.

Lakers z pewnością sie nie oslabili ściągając przyzwoitego rozgrywającego. Z Jordana Hilla tez jeszcze może byc przyzwoity podkoszowy, to cały czas młody gracz. Jak Artestowi będzie się chcialo i zagra na zbliżonym poziomie do tego, jaki prezentował w meczu przeciwko Heat, to kwestia Finału jak najbardziej jest otwarta.

Kibicuję Memphis w tym sezonie i mam nadzieję, że będą w pierwszej trójce na Zachodzie przed playoffs. Wrócił Zachary, więc przynajmniej teoretycznie powinno być jeszcze lepiej.

Mam problem z Mavs - jak chce cos pozytywnego o nich napisać, to w kolejny meczu cos spierdzielą, a jak juz wydaje mi się, że nic z nich nie będzie w tym sezonie, to graja świetnie i wygrywają. Dwighta raczej nie będzie w wakace, ale nadal możliwy i nawet dość prawdopodobny Deron. Mimo wszystko z Nowikiem, który wydaje się być niczym wino, to jeden z głównych faworytów na Zachodzie.

Wokół Klipperz sporo szumu, ale w tym sezonie chyba jednak szału w playoffs nie zrobią., a jezeli tak, to Paulowi za rok konczy sie kontrakt, a to trochę nerwówke im zapowiada, zanim na dobre się rozkręcili, no ale nie ma co za daleko wybiegać w przyszlość. Spodziewałem się po nich więcej, ale może to tylko lekki kryzys. Coacha raczej teraz bym nie zmieniał, to byłby strzal w kolano.

Nuggets wydaje się, że będą w playoffs.

O ósme miejsce mamy ciekawy wyścig - chciałbym Suns, jak prawie każdy tu na forum (no może z wyjatkiem kibiców Jazz), ale w grze sa jeszcze oczywiście Rockets.

Blazers się przebudowują, a Minni po stracie swojego najwartościowszego gracza z Katalonii ma problema. No ale jako, że bylem tu na forum gnojony za to, że śmiem Lovea nie zaliczac do ścisłej elity ligi, bedziemy sie teraz mogli przekonać ile warte są te jego niesamowite statsy w Wilkach. Trenera maja świetnego, więc kto wie.. :smilet-digitalpoint

Ciekawie może się też oglądać Knicks w playoffs. Odżyli po odejściu miszcza ofensywy. Sukcesów im nie wróżę, ale ktoś tą niespodziankę w playoffs zawsze robi, więc czemu nie oni, tym bardziej, że maja kim grać.

wydaje mi się, że jeśli wejdą do PO to będą bardzo nie wygodnym przeciwnikiem dla każdego nawet dla Heat i Bulls

Oklahoma zrobila kapitalny ruch dodając do skladu Fisha. Tak samo jak w Heat aż prosiło się o ściągnięcie kogoś pod kosz, tak samo Thunder potrzebowali doświadczonego gościa z autorytetem wśród mlodych gracz - Fish to dla mnie strzał w dziesiątkę. Tak jak skopali końcówkę ostatniego swojego meczu w playoffs, to aż ręce opadały. Teraz mając Fishera, moga mieć dodatkową opcję na rozegranie jakiejś akcji, jak na zegarze sie ostaje 0,4sek. Na chwile obecną powinni obronić to pierwsze miejsce w konferencji.

no ale właśnie, do końca jest czas na ostatnią akcję i myślisz, żę na parkiecie będzie Fishser? w sensie ok może być tylko za kogo z niskich? za Westbrook'a- nie wydaje mi się, Harden - tak samo, Durant -w ogóle odpada. No chyba że będą grać KD na 4 i z jednym wysokim pod koszem ale wtedy mogą zapomnieć o zbiórce

Sam w to nie wierzę, ale Spurs znów wygladają mocno a mozliwe, że dokoptuja jeszcze Diawa do skladu. Jax w przeciwnieństwie do Jeffersona ma cojones i z tego co kojarzę to mistrzostwo juz ze Spurs było mu dane zdobyć.

to mnie rozwaliło :D