Skocz do zawartości

2011 FANTASY DRAFT - ZASADY I DYSKUSJA

matek

Rekomendowane odpowiedzi

panowie, tu na forum jest dział dla fantasy tego typu :)

viewforum.php?f=34

ligi z wieloletnimi tradycjami, tylko że niestety w systemie FP. ale jeśli chcecie grać w roto (słusznie zresztą) to i tak bym polecał wam się tam przenieść, ogłosić, może znajdziecie więcej chętnych na roto i też stworzycie kilka lig (po 10 drużyn w każdej) z systemem spadków i awansów.

Jestem za, choć nie wiem kto z nas to wszystko ogarnie. lorak, może ty nam pomożesz na starcie?

bardzo chętnie, chociaż myślę, że niewiele więcej mogę zrobić niż wy sami ;)

po prostu proponowałbym założyć temat w tamtym dziale, coś w stylu "e-nba liga roto 2011-12" i skoro już macie komplet chętnych na jedną ligę, to ogłosić, że jeśli ktoś jeszcze chce grać w roto to niech się zgłasza i w razie czego utworzy się kolejną ligę lub ligi, a wszystko razem będzie połączone system spadków i awansów jak w przypadku tych lig opartych na fantasy points.

Dla mnie to żaden problem ale widzę że croolick się już wczuł, więc chyba mamy komisarza :)

Co do systemu - oczywiście ROTO. Draft live to najlepsze narzędzie jakie można było wymyślić. Tak więc proponuję właśnie wybieranie live. Trzeba tylko umówić się na konkretny dzień i godzinę. Tak żeby wszystkim pasowało. Wybór - 13 graczy, dokładnie tak samo grałem na Yahoo.

Dla mnie to żaden problem ale widzę że croolick się już wczuł, więc chyba mamy komisarza :)

Co do systemu - oczywiście ROTO. Draft live to najlepsze narzędzie jakie można było wymyślić. Tak więc proponuję właśnie wybieranie live. Trzeba tylko umówić się na konkretny dzień i godzinę. Tak żeby wszystkim pasowało. Wybór - 13 graczy, dokładnie tak samo grałem na Yahoo.

Wczułem się w kreowanie zasad - o samym systemie ESPN nie mam pojęcia choć jest dość intuicyjne. Jeśli ktoś nie wie o co chodzi w ROTO- proopnuje zacząć od tego: http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,488 ... index.html

A z tym komisarzowaniem to powiem tak: właśnie postanowiliśmy zrobić sobie z żoną spontata i chyba wyskoczę 16.12 na tydzień do Egiptu - więc jeśli w tym terminie będzie draft to chyba w ogóle nie wezmę udziału w tej grze. sezon rusza 25.12 a w wigilię nikt normalny nie będzie draftował. Jeżeli draft ma być w weekend (a to byłoby najwygodniejsze) to jedyny dla mnie realny termin to 9-11.12. Nie wiem czy WAm taki będzie odpowiadał...?

Ja też mogę wybrobić się spokojnie do przysłego weekendu,

Ale w takim wypadku tworzenie systemu ligi ze spadkami,

automatycznie odpada (osobiście nie patrycypowałem nigdy

przy tworzeniu customowej ligi roto, ale myślę że porządny nabór do

takiej zabawy powienien przynajmniej leżeć na forum z 2 tyg, plus z tydzień

na ogarnięcie dokładnych zasad, terminu losowań numerków....sranie sranie sranie)

Więc przysłowiowo (może) zdążylibyśmy do świąt...

Może wypowiadam się dość subiektywnie (bo ogarnięte już mam 1xroto i 2xH2H na ten sezon)

ale myślę że w obliczu krótkiego sezonu fajnym poysłem byłoby zorganizowanie przyjemnej

i kameralnej ligi na zwieńczenie naszych Fantasy Draftów. Trochę już się tu poznaliśmy

i osobiście chętnie bym pociągnął dyskusje i zabawę do końca sezonu regularnego ;)

Optuję też za obraniczoną liczbą osób aby roto nabrało też formę prostszej rywalizacji

dla osób mniej biegłych w temacie- powiedzmy 10, może 12 osób.

nie ma jeszcze picku

szkoda bo dałbym picka jak nie będzie jeszcze przez pół godziny max 1h to potem wyjeżdżam i mega ciężko będzie dać dzisiaj picka

Wrzucisz zaraz?

minąłem się z nim ale już poszło ;)

nie wierzę, że mam aż dwóch Mavsów....

Ja też mogę wybrobić się spokojnie do przysłego weekendu,

Ale w takim wypadku tworzenie systemu ligi ze spadkami,

automatycznie odpada (osobiście nie patrycypowałem nigdy

przy tworzeniu customowej ligi roto, ale myślę że porządny nabór do

takiej zabawy powienien przynajmniej leżeć na forum z 2 tyg, plus z tydzień

na ogarnięcie dokładnych zasad, terminu losowań numerków....sranie sranie sranie)

Więc przysłowiowo (może) zdążylibyśmy do świąt...

Może wypowiadam się dość subiektywnie (bo ogarnięte już mam 1xroto i 2xH2H na ten sezon)

ale myślę że w obliczu krótkiego sezonu fajnym poysłem byłoby zorganizowanie przyjemnej

i kameralnej ligi na zwieńczenie naszych Fantasy Draftów. Trochę już się tu poznaliśmy

i osobiście chętnie bym pociągnął dyskusje i zabawę do końca sezonu regularnego ;)

Optuję też za obraniczoną liczbą osób aby roto nabrało też formę prostszej rywalizacji

dla osób mniej biegłych w temacie- powiedzmy 10, może 12 osób.

stwórzcie może sobie oddzielny wątek

bo tutaj czasami ciężko się jest przebić przez te posty "nie na temat"

Tak więc z 8 pickiem w 3 rundzie Fantasy Draftu do mojej drużyny .....from California Uniwersity goes JASON KIDD

Phi... to mnie zgasiłeś devil... a ja sobie myślałem, że mi się ostanie do czwartej rundy :roll:

kurde- kobe, kidd.... miało byś tak pięknie ;D

EDIT; zaraz się ogarnie nowy wątek.

Mi jak najbardziej. Wszystko po 8 grudnia mi pasuje.

w moim przypadku odpada weekend 9-11 grudnia bo wyjezdzam i moge miec utrudniony dostep zeby dluzej posiedziec przy kompie, a tego bedzie wymagal draft na espn. Pozniej jestem dostepny prawie caly czas, trzeba tylko ustalic termin.

musimy zaczac przed swietami?

poszedł pick? poszedł panowie nie napinajcie bo wam żyłka pierdnie

i po co jakies zlosliwosci? ten draft to nie sprawa zycia i smierci i - moim zdaniem - jak jest sie na forum to mozna wrzucic kolejne nazwisko bez opisy nawet zamiast pisac w dyskusji usprawiedliwienia ze teraz nie moge i wrzuce kiedys. lepiej ten czas wykorzystac na wrzucenie zawodnika

Mi jak najbardziej. Wszystko po 8 grudnia mi pasuje.

w moim przypadku odpada weekend 9-11 grudnia bo wyjezdzam i moge miec utrudniony dostep zeby dluzej posiedziec przy kompie, a tego bedzie wymagal draft na espn. Pozniej jestem dostepny prawie caly czas, trzeba tylko ustalic termin.

musimy zaczac przed swietami?

poszedł pick? poszedł panowie nie napinajcie bo wam żyłka pierdnie

i po co jakies zlosliwosci? ten draft to nie sprawa zycia i smierci i - moim zdaniem - jak jest sie na forum to mozna wrzucic kolejne nazwisko bez opisy nawet zamiast pisac w dyskusji usprawiedliwienia ze teraz nie moge i wrzuce kiedys. lepiej ten czas wykorzystac na wrzucenie zawodnika

no po świętach będzie już początek sezonu a właśnie chodzi o to by zdążyć do christmas games

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.