Skocz do zawartości

Loga, parkiety i inne rzeczy związane z NBA.

Pepis21

Rekomendowane odpowiedzi

Gadałem z kumplem grafikiem o tym. Brzydkie jest, ale broni się prostotą i możliwością łatwego adaptowania na różne nośniki. Marketingowo będzie łatwiej im to dać na czapeczki itd.

Tylko pytanie czy ludzie w czapce z tak crapowym logo będą chieli chodzić :) W latach 90 na naszych bazarach taka czapa by furory nie zrobiła. Czepki z logo Hornets czy Georgetown Hoyas nosiło się nawet nie sympatyzując z dyscypliną.

Gadałem z kumplem grafikiem o tym. Brzydkie jest, ale broni się prostotą i możliwością łatwego adaptowania na różne nośniki. Marketingowo będzie łatwiej im to dać na czapeczki itd.

W takim razie równie dobrze mogli narysować kółko i wpisać do niego "Clippers". Byłoby jeszcze łatwiej dać na czapeczki albo wytatuować na dupie.

Atlanta jakoś mogła pójść stronę prostoty, a przy tym nie zrobić takiego szitu.

Prostota, prostotą ale nie zdecydowanie na nie. Dla mnie w tej chwili najgorsza identyfikacja w całej lidze na równi z Thunder. No cóż a mogło być tak pięknie, wystarczy wejść na forum ccsl i zobaczyć kilka pierwszych z brzegu konceptów aby się przekonać iż Clippers mogli wyglądać naprawdę stylowo i przy niektórych nawet prosto.

Na deser zostają nam stroje Sixers, które zostaną zaprezentowane w nocy i szykuję się sukces.

PS: Bardzo celna uwaga od EA Sports:

CHwvqOUUkAAwOBF.jpg

Edytowane przez Pepis21

ło Clippers ze stateczkiem to jest skrajna zajebistość. Nawet przeboleję rudego białego mudzina.

gdyby tym tokiem rozumowania iść to Suns by jako nowe logo dostali rodzinę mexyków przemykającą po pustyni w świetle księżyca. I hasło "nawet dla nielegalnego mexyka czasem zaświeci słońce"

Ale właśnie o to chodzi. Jak oglądam mecze, to mi z monitora taką stęchlizną wali co w połączeniu z alkoholem i obskurnym widokiem skutecznie ogłusza i przytępia moje zmysły. Dlatego ich mecze są tak przyjemne do oglądania. 

A na poważnie to logo jest zajebiste i klimat w MSG jest nie do podrobienia. Metroseksualne poprawki to na Brooklyn czy inne tam plebejskie miasta ;)  

Logo Clippers jest koszmarne. Oni chyba na siłę chcą się umartwiać. Niektóre z projektów, które można zobaczyć w necie są za to rewelacyjne. Motyw żagli dla przykładu. Czysta zajebistość. Prosty do adaptowania na różne nośniki, niesamowicie charakterystyczny i pasujący do nazwy. No ale nie. W końcu to Clippers, czyli musi być ciulowo.

Nie wiem co chcecie od logo Nix. To główne jest przecież fajne i dobrze wygląda np. na czapkach. Trochę jak odznaka policyjna. Przynajmniej tak rispekt wzbudzają  :onthego:  Dużo gorsze jest to klasyczne, które często widać na merchu. http://theknickswall.com/wp-content/uploads/2012/09/uqtgw9qh14n3fjdhvycpgbz79.gif No ja się pytam, co to jest? Krzywy zachód słońca nad piłką-Ziemią widoczny z Manhattanu narysowany przez jakiegoś dekadenckiego bogacza pod wpływem metylanu?

A tak przy okazji adaptowania na różne nośniki logotypów NBA to najgorzej IMHO wyglądają Lakers. Nie wiem czy powinni zmieniać, bo to jednak klasyka. Ale ukryć się nie da, że na koszulki czy czapki nie za bardzo się nadaje. Zazwyczaj pod nim jest biała plama co nawet na M&N wygląda jak zrobione w lokalnej drukarni z własnego projektu.

Jeszcze filmik Clippers wrzucili:

https://www.youtube.com/watch?v=LgCW4TV_kuM

Edytowane przez andy13

Swoją drogą dzięki temu rebrandowi Clippers dowiedziałem się, że ich nazwa nie pochodzi od spinacza biurowego tylko od statku. :D Zawsze ich miałem za przegrywów między innymi przez tą domniemaną nazwę. :D

Motywy z żaglami zajebiste. Szkoda, że takie gówno zrobili, bo potencjał z tą kolorystyką i nazwą jest ogromny.

NY_Knicks_logo1.jpg

Poza tym reszta rzeczy z Knicks mi się nie podoba : ) Tutaj te kolory też mogłby być bardziej żywe.

To dla mnie słabe jest. Litery kojarzą mi się z podskakującymi ludzikami. Coś jak logo jakiejś fundacji promującej max tolerancję.

C = opoka miasta LA? WAT? Statek by dali, żagle, albo coś i każdy by się jarał, a tak przekombinował z ideą i wyszła kupa. Zresztą zabieg łączenia liter w trademark, każdy potrafi, ale trzeba być geniuszem

Może grafikowi chodziło o Crips ;) kolor się zgadza.