Baptizia Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Na pierwszy rzut oka myślę sobie - coś nie halo, ASG w Seattle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nerlens podczas draftu zaprezentował nowe koszulki Philly - ma być to mix lat 60, 70 i 80 ma być coś takiego, z jakimis gwiazdkami na boku: Generalnie wygląda na lekki lift, obecne są po prostu nudne... Mi marzy się jakiś lift tego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 To może być użyte jako Throwback. Jakby dali po boku paski z gwiazdkami jak w latach 70'tych (Conrad z CCSL zrobił świetny koncept) to byłoby ekstra. Więcej lóg z ASG 16: No i oczywiście wersja dla Drake'a: Atlanta Hawks natomiast zarejestrowała coś takiego jako alternatywne logo (pierwszym będzie Pac-Hawk): I tu ciekawostka, bo teraz regulamin mówi, że jeżeli jakiś zespół robi totalny rebranding to nowy identyfikacja musi zawierać logo z piłką. A tutaj mockup Raptors autrostwa Chris Creamera, założyciela CCSL, który widział te stroje jak wyglądają i postanowił podzielić się wyglądem koszulek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 [...] Więcej lóg z ASG 16: Czepiam się, ale to już takie zboczenie zawodowe. Słowo logo w języku polskim występuje wyłącznie w podstawowej formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepos Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Czepiam się, ale to już takie zboczenie zawodowe. Słowo logo w języku polskim występuje wyłącznie w podstawowej formie co za zboczenie zawodowe;>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Jestem projektantem graficznym i w tym srodowisku bardzo zwraca sie uwage na slowa typu wlasnie logo, czy chociazby uzywanie sformulowania czcionka (ktore w j. polskim ma inne znaczenie), zamiast font. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zapomniałem o tym, ale kurka wodna jakoś mnie średnio pasuje logo jako liczba mnoga szczególnie, że to słowo się tak jakoś ładniej odmienia aniżeli np. kakao. Font za to jeśli się nie mylę to oznacza typografię tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Font za to jeśli się nie mylę to oznacza typografię tak? Tę różnicę łatwiej zrozumieć, spoglądając na zdjęcie czcionki: Wyraz ten zaczął być źle rozumiany i używany po tym, jak Windows nie potrafił znaleźć lepszego tłumaczenia dla angielskiego "font". Zapomniałem o tym, ale kurka wodna jakoś mnie średnio pasuje logo jako liczba mnoga szczególnie, że to słowo się tak jakoś ładniej odmienia aniżeli np. kakao. Pewnie już wkrótce nie trzeba będzie o tym pamiętać Musimy przede wszystkim zapytać, czy logo jest odmienne. Według najnowszego Uniwersalnego słownika języka polskiego PWN, który się właśnie ukazał, jest to słowo nieodmienne. Zgodnie z tym wypada mówić np. jedno logo i dwa różne logo. Można się jednak założyć, że słowniki za jakiś czas będą informować o fakulatywnej odmianie (dwa logo lub dwa loga), a potem – kto wie – może nawet będą kazały odmieniać to słowo. Nie byłoby to bez precedensu. Radio, studio, molo też były kiedyś nieodmienne, a dziś pierwsze dwa są prawie zawsze odmieniane, a trzecie przeważnie też. W języku potocznym już słyszy się formy odmienione: logo – loga – logu – logiem. Ich akceptacja społeczna (i leksykograficzna) jest tylko kwestią czasu. Mirosław Bańko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Tak w ogóle to jedno z tych alternatywnych logo(lóg?) ASG w Toronto wygląda jak znaczek Taco Bell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Tę różnicę łatwiej zrozumieć, spoglądając na zdjęcie czcionki: Wyraz ten zaczął być źle rozumiany i używany po tym, jak Windows nie potrafił znaleźć lepszego tłumaczenia dla angielskiego "font". Pewnie już wkrótce nie trzeba będzie o tym pamiętać Musimy przede wszystkim zapytać, czy logo jest odmienne. Według najnowszego Uniwersalnego słownika języka polskiego PWN, który się właśnie ukazał, jest to słowo nieodmienne. Zgodnie z tym wypada mówić np. jedno logo i dwa różne logo. Można się jednak założyć, że słowniki za jakiś czas będą informować o fakulatywnej odmianie (dwa logo lub dwa loga), a potem – kto wie – może nawet będą kazały odmieniać to słowo. Nie byłoby to bez precedensu. Radio, studio, molo też były kiedyś nieodmienne, a dziś pierwsze dwa są prawie zawsze odmieniane, a trzecie przeważnie też. W języku potocznym już słyszy się formy odmienione: logo – loga – logu – logiem. Ich akceptacja społeczna (i leksykograficzna) jest tylko kwestią czasu. Mirosław Bańko Język non stop sie zmienia i za jakies 100 lat bedą sie z nas śmiać jak żeśmy gadali. Chociaż ja za bardzo nie lubię takich zmian jak np. wymienianie logo na lóg. Lóg po prostu mi nie pasuje. Do polskiego sporo angielskich naleciałości wchodzi i trochę zakrywa mnie to smutkiem, że w większości kaleczy to nasza mowę zamiast uatrakcyjniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 A wg mnie w branży akurat projektowania właśnie jest sporo wyrażeń, która fajnie brzmią i działają dość dobrze jako naleciałości z angielskiego. Logo, dizajn, layout, font, mockup, render... dla mnie to jest lepsza opcja, niż na siłę dodawanie istniejącym już w j. polskim wyrazom innych znaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Uwielbiam słowo design , ale jak widzę dizajn to krew mnie zalewa A i jasne - przeca terminologia koszykarska w dużej mierze opiera sie na angielskich zwrotach i światowo oraz globalnie będzie tego coraz więcej i raczej sie to nie zmieni nigdy. No ew wojna jakaś taka mocna w pytę. Ale np. to co robi nasz ulubieniec Michałowicz to niszczy ten język i niszczy własnie flow tymi swoimi dziwolongami. A to własnie te alley oopy czy slashe powinny nadawać ton akcji a nie niszczyć i zwalniać jak mówienie akcja zewnętrzna i akcja wewnętrzna w zagraniu rewersowym. I nadużywanie kiss the glass. Że sie kurna teraz o tym dowiedział a nie w 1998 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Czyli jestem prekursorem odmiany słowa logo, jak PWN zalegalizuje już to, to powinni zrobić przypis o mnie jako autorze (pieniądze już odpuszczę, poświęce się dla dobra narodu). xD Żeby nie zaśmiecać, AirForceNine, to prawda można je wziąć za dzwonek, ale to logo odnosi się do czapek zimowych z pomponami, które są bardzo popularne w Kanadzie (nazywają je Toque). Chicago Bulls zaczyna się reklamować używając gwiazdek z flagi Chicago pod Bykiem: Najprawdopodobniej jest to zapowiedź uniformu typu "Pride", który ma zostać wprowadzony w nowym sezonie. Miami Heat za to mają mieć militarny strój. Słaba fotka, ale pierwszy pogląd na budowę nowego logo Hawks: Edytowane 30 Maja 2015 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Bulls gwiazdki mają na głównej stronie i innych oficjalnych stronach w mediach społecznościowych już parę lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Zmiana Atlanty IMHO zdecydowanie na gorsze. W sumie już się przyzwyczaiłem do tego "kółka", ale jak dla mnie nadaje się tylko na alternatywne, bo przecież jest jedno z najlepszych w NBA: Edytowane 31 Maja 2015 przez andy13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Zmiana Atlanty IMHO zdecydowanie na gorsze. W sumie już się przyzwyczaiłem do tego "kółka", ale jak dla mnie nadaje się tylko na alternatywne, bo przecież jest jedno z najlepszych w NBA: Zgadzam się, ale woleli wrócić do słynnego Pac mana. Liczę chociaż, że koszulki będą o wiele lepsze niż te obecne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Lepszy rzut oka na nowe logo Hawks: Pierwotnie miałobyć w tej formie: Clippers na czapeczce draftowej, niestety to logo jest prawdziwe: Czapka Suns, którą sklep Lids nazywa "Pride", chociaż będzie to ich drugi alternatywny: Wygląda, więc na to, że szykuje się powrót PHX na koszulki oraz powrót koloru czarnego (to akurat zrozumiałe). Swoją drogą ich obecny alternatywny (ten pomarańczowy) prawdopodobnie straci od nowego sezonu rękawy (w katalogu ich nie ma). Edytowane 31 Maja 2015 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Atlanta Hawks oficjalnie zaprezentowała swoje pierwsze i drugie logo, wstawiać ich nie będą, gdyż już to zrobiłem wcześniej, ale przy okazji tego pojawiła się informacja, że stroje zostaną zaprezentowane przed draftem i ma to być najbardziej nowoczesny design w całej NBA, próbkę jego można zobaczyć na świątecznym stroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Mnie się podoba to logo Hawks – na pewno lepsze od wersji z tego sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Sorry, ale nowe logo Hawks urywa dupę. Jest PRZE-KO-ZA-CKIE generalnie te koszulki są jednymi z lepszych eva. Tymbardziej nie rozumiem jak można w dzisiejszych czasach tak spi*****ić sprawę jak zrobili to Clipperz - żenua, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi