Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoc Heat jest zainteresowane uzyciem klauzuli na Millerze, podpisaniem na krotki termin Hilla lub na troche dluzszy Battiera korzystajac z tego nowego exception, oraz oczywiscie Full MLE na Dalemberta. Druga mozliwosc to Haywood, jesli Chandler nie wybyje z Dallas to jest jakas tam raczej mala szansa na to ze Cuban zwolni Brendana, ktory do Heat pasowalby chyba jeszcze bardziej niz Samuel.

Marzeniem byłoby podpisanie np. Crawforda za MLE i s&t Nene za Anthonyego + Chalmersa/Millera. Scenariusz mało prawdopodobny ale kto wie? Jeśli już marzymy to może Detroit zwolnią Gordona, który przyjdzie do nas grać jako fałszywy PG? Baron na pewno wybierze LA, co do tego nie mam wątpliwości. Amnestia może również uwolnić Mo Williamsa. Szykuję się ciekawy offseason mimo, że grube ryby z amnestii zostaną zapewnie uwolnione dopiero w trakcie trwania sezonu.

BTW Nie wiem dlaczego ale Dalambert kojarzy mi się z bezmyślnymi jumperkami z półdystansu....

Marzeniem byłoby podpisanie np. Crawforda za MLE i s&t Nene za Anthonyego + Chalmersa/Millera. Scenariusz mało prawdopodobny ale kto wie? Jeśli już marzymy to może Detroit zwolnią Gordona, który przyjdzie do nas grać jako fałszywy PG? Baron na pewno wybierze LA, co do tego nie mam wątpliwości. Amnestia może również uwolnić Mo Williamsa. Szykuję się ciekawy offseason mimo, że grube ryby z amnestii zostaną zapewnie uwolnione dopiero w trakcie trwania sezonu.

A to nie jest tak, że z amnestii możesz korzystać tylko przed sezonem?

A marzenia to masz lepsze od fanów LAL :D Nawet oni takich mocnych trejdów nie wymyślali :mrgreen: No offence

VeGi

Crawford mi jakoś nie pasuje do Heat.

potrzebni są co juz wiadomo od dawien dawna:

1. pg z dobrą obroną i trójka

2. defensywny swingman z trójka

3. center który potrafi rzucać

Gdybyśmy nie mieli MLE to nawet nad Kwamem sie ostanawiałem - pokutuje głupota Jordana i wybranie go z 1 pickiem w drafcie. Gdyby poszedł kolo 10nr w tamtym drafcie dziś byśmy się z niego nie śmiali i odbierali zupełnie inaczej.

Miller móglby pograć ten sezon i wtedy by sie obaczyło, czy ostawiac go czy zwalniać.

hehe a to ze mnie się śmiali że bajki wymyślam.

1) dalambert za MLE. OK przed lockoutem, w okolicach wiosny dalambert kojarzył mi się tylko z MLE. Ale patrząc na to że trochę drużyn ma kase i że jest bardzo duże zapotrzebowanie na środkowych to dlaczego samuel dalambert który nie jest chyba typem 'must win ring' ma przyjąć kontrakt 5 mln od heat skoro sacramento, czy inna indiana może dać mu 8/9 za sezon? I to będzie przepłacenie, wysokich zawsze będzie się przepłacało szczególnie po tym jak w ostatnich miesiącach gry robili double-double z palcem w oku. Ale to nie zmienia faktu że około 10 drużyn będzie się o niego bić.

2) Crawford. Po co w heat kolejny gracz który żeby być efektywny musi mieć piłke w lapie. Crawford nie umie rzucać i jest jednym z najgorszych obroncow w lidze. Dlaczego crawford ma przyjąć 5 za sezon skoro pól roku temu chciał kontrakt jasona terrego/kevina martina.

3) Po co w Heat gracz typu t-mac czy grant hill czy tj ford skoro to też ludzie którzy raczej nie są shooterami.

4) Dlaczego mario chalmers ma nie dostać 4 baniek za sezon. Skoro gryby postawić mojego cj watsona i maria to większość ludzi wybierze maria bo jest z heat. Więc dlaczego ma zarabiajac nicały 1 mln rocznie dalej zarabiac 1 mln rocznie skoro gdzieś indziej jako backup może targać 4 banki.

5) dlaczeg do heat mimo wszystko dopisuje się nene, gasola czy chandlera skoro i tak nie będą grać za 5mln a snt typu joel anthony+ mike miller to tylko dobra kreskowka. Bo jeśli denver chca robic snt to beda go robic np z GSW za Davida Lee. lub z houston za paczke mlodych, fajnych chłopaków.

I tak poza tematem. Nie wiem czy ktoś z Was jest w kontakcie z kwatkowskim z zp1 ale w ostatnich dniach sledząc jego twittera tak można pośmiać dupy że głowa mala. Pan maciek niemal wszystkich fa wiąże z heat i to ostro po 3-4 zawodnikow. Generalnie gosc slabo kryje sie z kibicowaniem miami bo wydaje mi sie ze chce miec opinie 'obiektywnego'

I też nie wiem czy to super tax zrobili dla smiechu czy zeby rzeczywiscie cos odstraszyc bo mle+wyjatek+vet min to jest juz 10 na sezon co daje juz 75 baniek a to dopiero pierwsze lata kontarktów big 2+1.

Chcecie defensywnego super zbierajacego kolka?

bierzcie Reggiego evansa.

chcecie rzucajacego broniacego?

bierzcie shane battiera.

a nie nene i crawforda.

kiedys to mnie sprowadzano na ziemie dzis sprowadzam ja!

wiecie, ja tam nie wiem kogo podpiszą a kogo nie, ale myślę że kibice heat mogą spać spokojnie, nawet jeśli nikogo zjawiskowego podpisać z FA się nie uda

kurde, panowie, oni byli o jaja lebrona od tytułu, nie czarujmy się, na wschodzie ZMIAŻDŻYLI wszystkich [i absolutnie nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek na wschodzie miał w tym roku najmniejsze szanse im zagrozić] grając dużą część sezonu bez 2 z szóstki swoich najlepszych graczy [którzy to gracze niby grali w finałach ale byli zupełnie bez formy... yyyy moment, haslem coś tam przykozaczył w jednym meczu]

więc luzik, jeden dalambert wiosny nie czyni!

też coś czuję, że mimo najlepszych chęci to dla drużyn ze wschodu dojście do finału konferencji i urwanie 2 meczów Miami to będzie szczyt marzeń

a co do tytułu dla Miami i LBJ to tylko mega PO w wykonaniu KB albo KD mogą temu zapobiec (nie wiem czy dla jednego jest już za późno a dla drugiego za wcześnie)

co do Heat to uwazam ze ten skrocony sezon a raczej ta nie pewnosc brak kontaktu z trenerami itp itd na bank wplynela na minus dla takiej druzyny jak Bulls,

indywidualnie kazdy robi jak moze ale jak mowi prastare przyslowie

mistrzow buduje w lato

to uwazam ze luka a raczej przepasc jaka byla miedzy Bulls a Heat nadal pozostanie

mycuś heatowy insajderze możesz mi jeszcze wytłumaczyć czemu niby heat chcieliby zwolnić mikea millera ? nie rozumiem tego troche, chłopak się wydaje perfekt fitem dla LePudziana i wade'a

a ty możesz mi powiedzieć dlaczego żądasz ode mnie tej odpowiedzi skoro jakoś nigdzie nie napisałem że miami powinno zwolnic milera?

mycuś heatowy insajderze możesz mi jeszcze wytłumaczyć czemu niby heat chcieliby zwolnić mikea millera ? nie rozumiem tego troche, chłopak się wydaje perfekt fitem dla LePudziana i wade'a

a ty możesz mi powiedzieć dlaczego żądasz ode mnie tej odpowiedzi skoro jakoś nigdzie nie napisałem że miami powinno zwolnic milera?

po pierwsze to nie żądam tylko pytam

po drugie to po prostu myślałem że się może orientujesz, ktoś tu wrzucił taki rumor i faktycznie, że na hopsiupie o tym piszą [ co oczywiście nie znaczy, że jest w tym choćby odrobina prawdy :) ], myślałem że może wiesz coś więcej

na moje oko wydaje się to bezsensowny ruch

nie wiem ale

mycuś heatowy insajderze

brzmi trochę hmm 'szyderczo', ale to może moje przewrażliwienie.

miller w poprzednim sezonie miał niesprawne oba kciuki, to przecież nie jest tak że nagle zapomniał jak się rzuca.

faktem jest jednak to że wystawił swój dom w miami na sprzedaż.

Chodziło o payroll Miami, który obecnie mają na poziomie 65mln a nie mają podpisanych jeszcze żadnego point guarda, tak więc Chalmers jest jeszcze do podpisania, Norris Cole (?) z draftu, co przy propozycji CBA sprzed dwóch tygodni nie było możliwe do zrealizowania biorąc jeszcze pod uwagę OGROMNĄ potrzebę Miami do posiadania MLE i wydania go na jakiegoś centra, bo Heat dosłownie nie mają centra w obecnym składzie, prócz Joela który jest undersized. Heat musieli realnie myśleć o zamnestiowaniu Millera, bo niby kogo innego mieli? Miller i tak zeszły sezon był przez 80% czasu połamany a ważniejszy dla tego zespołu jest aktualnie jakiś solidny wysoki niż połamany shooter. Na szczęście przy nowej propozycji CBA pojawiają się te dodatkowe 4 mln $, które pozwalają Miami zatrzymać Millera i podpisać kogoś za full MLE, ale i tak resztę rostera wypełnią graczami za minimum bo niby kogo oni teraz mają pod kontraktem? LeBron+Wade+Bosh to 48mln $ przy salary cap 58mln $. Pod kontraktem oprócz tej trójki mają Haslema, Millera, Anthonyego, Eddiego Housa i Pittmana? Zakładając, że podpiszą Chalmersa i Cole'a to wciąż mają ogromne dziury w składzie. Jedyne co może Heat aktualnie uratować to być może Dalembert za MLE? Wówczas by zyskali jakiegoś centra, ale jak nie dostaną centra w tym offseason to z całym szacunkiem dla Wielkiej Trójcy, ale nie będzie łatwo o mistrzostwo, a broń Boże ktoś się połamie :mrgreen:. Generalnie nie jestem fanem tego w jaki sposób Heat są skonstruowani, gdyby Bosh był kimś pod kosztem z punktu widzenia defensywy to znacznie bardziej lubiłbym ich szanse, a dodatkowo James i Wade jeśli chodzi o talent i skillset są tak podobni do siebie, że ciężko tutaj o wyraźny podział ról biorąc jeszcze pod uwagę Bosha, który jest przede wszystkim scorerem. Nie zdziwiłbym się jakby w niedalekiej przyszłości Heat wytrejdowali kogoś, ale to dużo zależy kogo oni podpiszą z FA w najbliższych tygodniach.

edit: z tymi dodatkowymi 4mln$ na użycie full MLE to się narazie wstrzymam, to nie jest takie pewne, w tej ostatniej propozycji z jaką się zapoznałem nie ma o tym żadnej wzmianki, a dodatkowo w tym artykule Windhorsta jest użyte stwierdzenie "The biggest move was owners allowing teams that are not more than $4 million over the luxury tax line to use the full mid-level exception of $5 million, according to multiple reports." więc to nie jest takie pewne z tym MLE.

edit2: no i jednak miałem rację bazując na tym artykule zespoły płacące luxury tax mogą użyć tylko częściowego 3mln $ MLE, natomiast zespoły nie płacące luxury tax, tak jak heat jeszcze, jeśli użyją full MLE to ich salary w żadnym punkcie sezonu nie może przekroczyć 74mln $... czyli nawet zakładając, że użyje Miami swojego full MLE to nie starczy kasy żeby podpisać graczy za minimum i wypełnić resztę rostera bo użyli tego MLE. No dosłownie "hardcap" pełną gębą na poziomie 74mln$ :mrgreen: Miami nieźle są w dupie załatwieni tym nowym CBA, no i dobrze w sumie, trzech graczy takiego kalibru to zbyt dużo jak na jeden zespół, być może Heat w niedługim czasie będą musieli rozważyć pożegnanie się z Boshem bądź LeBronem, bo Wade'a raczej nie ruszą :).

nie wiem ale

mycuś heatowy insajderze

brzmi trochę hmm 'szyderczo', ale to może moje przewrażliwienie.

nie, walnąłeś po prostu celną moim zdaniem analizę parę postów wyżej, stąd moje pytanie, a tytuł ? ciesz się że nie jesteś 'szatanem hazardu' : ) [taki nick nadany ai3 wieki temu przez kogoś po kolejnym zayebistym zakładzie tegoż ai3]