Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

w szachach czasami trzeba poświęcić figurę albo i dwie, żeby wygrać partię. heat powinni trejdnąć Jamesa za Howarda, nawet dokładając coś do tego dilu. wtedy będą mogli sobie dokupić Nasha i zrobić tytuł z palcem w dupie. a figurą w tym układzie są konfitury jakie mają ze sprzedaży gadżetów związanych z Lebronem. muszą sobie zadać proste pytanie : chcemy mieć tytuł, czy chcą mieć potrzebę szycia większej kiermany w portkach ? albo chcą lecieć pod niebo albo chcą pelzać po ziemi. z Jamesem zawsze ktoś ich dupnie, jak nie Bulls, to Mavs, jak nie Mavs, to OKC, jak nie o OKC, to odkurzeni Lakersi, jak nie Lakersi., to Grupa Mocarta... a c***, po drugiej porażce i tak się rozpadną, bez względu na jej styl :]

Ja też jestem pewny że ma opcje w kontrakcie która nie pozwoliłaby dojść takiej transakcji do skutku, beż żartów on tam ma z parudziesięciu agentów którzy żyją z niego bankowo dopilnowali czegoś takiego, chociaż trzeba przyznać że ciekawe byłoby zobaczyć trio howard/wade/bosh. W Nasha w takiej konfiguracji nie wierze Steve to nie żaden ring chaser żeby robić za backup pg obok Wadea czy kogokolwiek.

ps. Ten edek curry niby śmieszna sprawa ale żeby się nie okazało że to brakujące ogniwo do pierścienia i cyklu ewolucji lebrona to właśnie on :) serio mówię niech się śmieje kto chce jeśli ktoś gościa przygotuje do gry i typ z miejsca nie dostanie zawału, to Heat będą mieli kogoś kto naprawdę potrafi grać pod obręczą, przynajmniej ja tak go pamiętam.

miami sa w komfortowej sytuacji, gdzie mając sc na poziomie 65 mln będą mieli na 100% MLE. (druzyny ponad luxury tak maja go nie miec, tak samo nie beda mogli robis snt, powodzenia LAL w biegu po howarda). Już od poczatku lockoutu przewijały się w perspektywie gry w heat takie nazwiska jak shane battier, caron, dalambert, baron davis, steve nash, jamal crawford, tracy mc grady, vince carter, dooling,barea. Ja wiem że to będzie tylko 5 mln na sezon ale miami wzmocni się na 99,999%.

W domysle Battier miał wziac bi-annual exception a Dalembert MLE. Co do Curryego, to nawet on w prime bylby wielce niemile widziany w Heat, a to ze wzgledu na wysoce niekompatybilny styl gry. To co robil najlepiej, to przepychanie sie pod koszem i zdobywanie punktow, co przy 3 volume scorerach nie jest wskazane. To co by sie Miami przydalo czyli rebounding (srednio) i defensywa (slaaabo) byly na zdecydowanie nizszym poziomie. Jesli w peaku nie bylo kolorowo to jak jest teraz? Jesli chca sobie nazdobywac punktow na low poscie, to niech w koncu ta pizda Bosh wezmie sie do roboty i zrobi troche masy, bo na razie to gra jak niepelnosprawna wersja Amare (duza przesada), ewentualnie moga zapolowac na Diawa, bo Bobcats wyciagneli Biyombo, Francuz zapewne stanie sie w Karolinie persona non grata, a na 2 maja w Charlotte posuche jak w egipskich spichlerzach i Miller moglby dzielic minuty z Hendersonem. Aaa i jeszcze Davidek West :D . Choc nie wiem co wtedy staloby sie z Haslemem.

Miami ma naprawde mnogo w opcjach jezeli chodzi o MLE, no i kilka trade assetów, zobaczymy co Pats z tego wytrzaśnie.

A od Dwighta sie odczepcie :)

Wade, LeBron, Bosh, Haslem, Miller to jest rdzeń tej drużyny i te trzy pozycje, które Ci zawodnicy okupują nie mogą być wzmacniane za więcej niż minimum. Mając Joela wciąż potrzeba kogoś wysokiego do zbiórki(Sammy byłby idealny, ale nie wierzę, że zgodzi się grać za MLE) i ewentualnie rozgrywajka(chudy Baron na 24 minuty to byłoby to :mrgreen: )

Choć szczerze mówiąc nic więcej prócz zgrania i pewności siebie ta drużyna nie potrzebuje :roll:

Battier w wywiadzie powiedział że podpisze albo z bulls albo z heat. U nas jest Lu który grał i będzie grać po ~40/mecz. Jest jeszcze młody i jakieś minuty dla korvera/brewera na 3. W Miami też nie pasuje bo mają swieta obronę, a shane zapewnia tylko obrone.

Mam takie wrażenie że do heat przypisuje się fajnych graczy którzy tam nie pojda bo na to heat nie stać. Mówiono otwarcie o nene, kto wyobraza sobie nene grajacego za 5 mln na sezon. West to samo, crawford, nash, butler prędzej. Co do dalamberta to to jest chyba głowny kandydat do kontraktu w wysokosci MLE ale dalamberta chce pół ligi.

Zgranie +pewność siebie?

chyba bardziej podział ról, jasne określenie lidera na końcówki. James nigdy nie będzie pewny siebie przegrywając w serii, nie wiem czy wade jest w stanie wygrywać końcówki. Bosh jest zajebiscie ograniczany, bosh grajac w toronto byl graczem ktorego wizytowka byl low post, teraz jest spor up shooterem za 20 baniek. Nie mowie zeby dawac pilke boshowi w koncowkach, w decydujacych momentach ale miami ma bardzo niszczycielska bron i chyba o tym nie wie.

Nie przesadzaj ze jest spot up shooterem, bo wtedy gdy polegal glownie na jumperze jego procenty spadaly, natomiast czesciej atakujac kosz, z odpowiednia wieksza frekwencja konczyl z kontaktem i faulem i im dalej w sezon (moze poza seria z Celtics, z Mavs nie gral zle, lecz rzucal nienajlepiej, za to z Chicago rozgrywal fantastyczne zawody, inna sprawa to dyspozycja Boozera), tym lepiej mu szlo. Gdyby do tego przybral na masie i zaczal grac wiecej tylem do kosza, wtedy Miami byloby druzyna kompletna.

Co do tych mle, bi annuali, vet minow, to moim zdaniem Dalembert wyladuje gdzies poza South Beach, a apanaże w lokalnych dyskotekach dyskontować bedzie Dooling, badz inny podobnej klasy pg, wraz z weteranem na 4/5 (Powe, Miller, Foster, Wilcox) byc moze i Kenyonem (to dopiero na playoffs).

Bosh, Haslem, Dalembert, Anthony i jacys weterani i do tego jeszcze k-mart? moim zdaniem nierealne, podobnie jak Battier (chyba ze chca grac nim na 2 z Wadem na pg)

perfect fit dla heat to Dalembert. reszta to dodatki. Chalmers na treningach niech rzuca trojki i pracuje nad obrona i tylko tyle im potrzeba na pg przy Wade i lbj

Z Chalmersem jest taki problem, ze gdy gra spot-up to brakuje mu pewnosci, chwieje sie na nogach, nie potrafi wyprowadzic pilki poza polowe, a gdy dostaje wiecej obowiazkow w ofensywie to robi po 15-20 punktow w finalach ;p

Co do Dalemberta, to rzeczywiscie pasowalby jak ulal, ale biorac pod uwage posuche jaka panuje na 5 w nba, moze oczekiwac wiekszego kontraktu niz ten zaproponowany mu przez Miami.

Mam wrażenie, że każdy kto tylko może będzie wykorzystywał straszenie, że podpisze z Heat, do tego, żeby ktoś inny sypnął mu więcej kasy. Battier, Dalembert, Nene czy nawet Butler... Dla mnie to goście, z których Heat raczej koniec końców nie będą wybierać, bo ktoś inny kupi ich blef. Choć co do Carona, to mogę się mylić. Dawno go nie widziałem, a coś mi się obiło, że jakoś podupadł. Ale tak czy owak...

sezon zostanie odwołany ok to smutna wiadomość ale pamiętajmy zawsze można znaleźć tego jakieś dobre strony to jest kolejny rok bez pierścionka dla lebrona :) nie wiem czy zaraz po porażce ostatnich rozmów nie warto by wznowić dyskusji jaki to james jest soft i dlaczego kolejny sezon nie zdobył mistrzostwa :D :wink:

• 3 tygodnie później...

No to zaczynamy Lato 2011 :wink:

Dalambert za MLE

I podpisanie nowej umowy z Chalmersem

i teraz tak - wg nowych przepisów Heat po podpisaniu gracza z MLE, mogą swoich zastrzeżonych podpisać tylko jakoś do kwoty przekraczającej o 4mln$ luxury tax, czyli będzie to pewnie jakieś 74mln$ lub 74,5mln$. Ale jest haczyk - do salaries liczą się tez chyba z tego co mi wiadomo umowy graczy, których juz w Heat nie ma, czyli 1.65mln JJa (z poprzedniego kontraktu jak szykowali kase na lato 2010), 1,4mln Litwina, 0,8mln Beverleya i po 0,3 Hasbroucka i Butlera. Dlaczego to takie ważne? Bo tym sposobem zostaje mniej kasy na Chalmersa, a to komplikuje sprawę. Oczywiście sa sposoby by to obejść - każdy klub może wykreślić jeden dowolny kontrakt zwalniając zawodnika lub tez wykreślić juz zwolnionego zawodnika. Millera szkoda teraz zwalniać, a z drugiej strony 1,4 Ilgauskasa to malo by juz teraz z tej opcji korzystać. 1,7 JJa teraz i za rok tez nie ratuje sytuacji, bo akurat Jones pasuje mi do Heat jako idealny zadaniowiec i mam nadzieję, że podpiszą z nim nowy kontrakt na początku grudnia. Trza jeszcze o Cole'u za 1mln$ pamiętać i na Chalmersa ostaje nam sie tyle ile wynosi qualyfing offer, czyli 1,1mln$.

Zatem szykuje sie dylemat - ktoś za MLE lub Chalmers..

Luki jak znajdziesz cos ciekawego na ten temat to napisz