Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2011/12

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Lu- napisał(a):

Damn, postanowiłem coś ruszyć z dealami po kilku miesiącach przerwy, popatrzyłem sobie z kim mógłbym podealować i wyszło mi, że połowa ludzi jest w fazie rebuildingu, kilku jest nad kreską i swój szrot mógłbym wymienić ze szrotem tylko jednej osoby.

Ano nie jest zbyt ciekawa sytuacja trejdowa... a lockaut nijak nie pomaga bo jest wiecej niewiadomych niz zwykle.

Lu- napisał(a):

Roger, skoro odwołano 2 tygodnie pierwszych meczów, to jaki jest sens schodzić z SC do 30 października?

Moze po prostu zrobmy tak, ze "trzeba zejsc z SC do 1 rozegranego meczu w sezonie 2011/12"?

Od momentu jak sie dogadaja musi minac ze 3-4 tygodnie, wiec to chyba wystarczajace okno.

W sumie nie spodziewałem się odwołania spotkań stąd też termin 31.10. no ale teraz sytuacja się troszkę zmieniła, więc propozycja by zejść z salary do dzień przed pierwszym meczem (o ile ten dzień w ogóle nastąpi) wydaje się sensowne.

Więc czas na zejście z sc się wydłuża do momentu rozegrania pierwszego meczu w sezonie 2011/2012.

Po ostatnim wyborze w drafcie wklepię składy i coś powalczymy na waiverze, to akurat się nie zmienia.

nie wiem k**** ale troche wam odjebalo

zejsc z salary w dniu pierwszego meczu to jak zdecydowac sie na dziecko w dniu narodzin

lekka przesada

ogolnie moze zrobmy no cap season

nie mowie ze 30 pazdziernik ma sens czy go nie ma

ale dzien w ktorym rozpczyna sie sezon to jest najgorszy sezon jaki slyszlaem

na bank sie na to nie godze bysmy juz wystawiali rostery a ktos gral zawodnikami

nie widze by ktokowliek przez swoje niechciejstwo, lenistwo i brak finezji mial miec przewage nad reszta ligi bo tym to bedzie

proponuje cos innego

jak ustala kiedy jest pierwszy mecz sezonu to ruszaja obozy i FA period - czyli to bedzie dokladnie jakis miesiac

niech kazdy ma 2 tygodnie od momentu dogadania sie przez NBA z NBPA

ale na nic za nic i nigdy nie zgodze sie na to bysmy rozegrali choc jeden mecz a ktokolwiek mial team overSC

NIGDY

podajcie mi choc jeden powod dla ktorego ktokowliek z slaary powyzej 460 ma miec przywileje ktorych nie maja inni

jestem w stanie pojsc na to

jestes over460 nie masz prawa do waivera nie masz prawa wystawiac zawodnikow na aktywny slot

mowie od razu ze nie bawie sie w takie cos ze ktos wystawi zawodnikow na aktywny slot majac salary powyzej 460

zawsze tak gralismy i taki jest glowny cel SC

ai3 napisał(a):

zejsc z salary w dniu pierwszego meczu to jak zdecydowac sie na dziecko w dniu narodzin

Nie tego dnia tylko max do tego dnia.

Znaczy sie w dniu 1 meczu juz moznaby wyciagac konsekwencje wobec GMow powyzej limitu.

ai3 napisał(a):

jestes over460 nie masz prawa do waivera nie masz prawa wystawiac zawodnikow na aktywny slot

mowie od razu ze nie bawie sie w takie cos ze ktos wystawi zawodnikow na aktywny slot majac salary powyzej 460

zawsze tak gralismy i taki jest glowny cel SC

Nie bardzo rozumiem Twoja panike i reakcje - przeciez mamy w regulaminie zapiski odnosnie takich spraw.

W komisza przestales wierzyc czy jak? Zwlaszcza, ze ban ruchow od 1 dnia sezomu bedzie raczej bolesny.

BTW, nie ma to jak 3 minuty na przemyslenie sprawy, co? ;-)

Dzień przed pierwszym meczem, to dzień przed pierwszym meczem, kto do tego czasu nie zejdzie z salary, to mu "pomogę" i nikt w pierwszym dniu grania nie wystawi składu będąc over the cap.

Zresztą z tego co pamiętam (nie chce mi się tego teraz sprawdzać) komisz ma funkcję zablokowania zespołu pod kątem wystawiania składu na yahoo i na pewno z tego skorzystam gdyby komuś się nie chciało zejść z salami :)

No trochę się pomyliłem w poprzednim poście, którego już zresztą skasowałem. Składy wklepałem dzisiaj, w sumie nie ma żadnych problemów, bo brakuje tylko trzech ludków i to wszystkich w składzie Dallas Mavericks Popka tj.

Nenad Krstić - zrezygnował z NBA na korzyść CSKA na cały sezon,

Yao Ming - zrezygnował z NBA na korzyść emerytury,

Mike Bibby - nie mam pojęcia dlaczego go nie ma, ale to chyba nie problem.

Jutro do południa wklepię kolejność waiverów i ruszamy z fa.

Roger napisał(a):

Jutro do południa wklepię kolejność waiverów i ruszamy z fa.

nie bardzo rozumiem jak mamy ruszac z fa, skoro sa niektore ekipy ponad salary cap? w poprzednich sezonach do tego czasu wszyscy musieli byc ponizej 460 fp, a teraz nie musza? moim skromnym zdaniem jesli mamy ruszac z fa, to powinnismy najpierw ustalic termin do ktorego wszyscy musza znalezc sie ponizej 460 fp. no i doperio po tym terminie wystartowac fa.

W sumie troszkę się rozpędziłem :)

Nie ma problemu, zrobimy tak - porozumienie (o ile zostanie osiagnięte) sprawi, że pierwszy mecz sezonu będzie rozegrany 30 dni po tym fakcie, przynajmniej tak to rozumiem. Więc czasu na zejście z salary od tego momentu będzie 25 dni, potem 3 dni fa i potem sezon.

• 3 tygodnie później...

dobra ludziska bo w gre wchodzi decertyfikacja a to oznacza stracony sezon

wiec chcialbym abysmy ustalili sobie metode w ktorej bedziemy draftowac w przypadku utraconego sezonu

1) NHL system - znajde pozniej to wrzuce

2) kazdy robi power ranking -> podsumowujemy i dolna 5 robi losowanie

3) taka sama kolejnosc jak byla

4) wasze sugestie

Jesli losowanie to przy wykorzystaniu wag prawdopodobienstwa wylosowania wysokich numerow w zaleznosci od sily druzyny. Moze poza druzyna Peweego nikt sie chyba znacznie nie wzmocnil w ostatnim drafcie, ani na rynku transferowym wiec mozna w pewnym stopniu wykorzystac rozstawienie zeszloroczne. Wprowadzenie losowania przy zachowaniu wspomnianych wag moze sprawic, ze sam draft bedzie ciekawszy.

ai3 napisał(a):

dobra ludziska bo w gre wchodzi decertyfikacja a to oznacza stracony sezon

wiec chcialbym abysmy ustalili sobie metode w ktorej bedziemy draftowac w przypadku utraconego sezonu

A powinnismy o tym dyskutowac w listopadzie, a nie w polowie 2012 poniewaz...?

IMHO dopoki istnieje szansa, ze sezon sie odbedzie jest to po prostu zbedne.

Zwlaszcza, ze timing tej sciemy, tzn grozby, z decertyfikacja ladnie sie zbiegl z nastepnymi negocjacjami.

BTW, gdyby to jednak nie byl blef ze strony graczy to raczej bysmy sie musieli zastanawiac nie nad draftem 2012 tylko nad sensem istnienia ligi w obliczu wieloletniej batali sadowej.

• 2 tygodnie później...

To co się nie śniło szwajcarskim naukowcom CERNu wydarzyło się w FBX. Oto właśnie w jeden sezon zawodnicy postarzeli się o 2 lata. O ile cieszę się, że opierdoliłem Raya Allena Rogerowi, to do czasu inauguracji zabawy Nash zapewne odejdzie mi do lepszego świata w wyniku marskości wątroby, raka płuc, obcierek fallusa, czy innych schorzeń powstałych w czasie, gdy ma się za dużo czasu...

No nic, do zobaczenia za rok...

Aha, trzeba by przemyśleć, co robimy z draftem rookies. Podwójne opakowanie najgorszych składów najlepszymi graczami niezbyt mi się podoba. Losowanie to także nie najlepszy pomysł. Myślałem o tym żeby anulować draft tegoroczny i wrzucić graczy z tego i przyszłego sezonu do jednego wora i z nich wybierać (i zrobić np. 2 rundy). Wiem, że rozwiązanie nie jest doskonałe, no ale coś trzeba zrobić - poddaję pod dyskusję...

Lu- napisał(a):

Aha, trzeba by przemyśleć, co robimy z draftem rookies.

Wciaz uwazam, ze dopoki sezon nie jest oficjalnie odwolany nie ma co sie martwic na zapas, ale...

Lu- napisał(a):

Podwójne opakowanie najgorszych składów najlepszymi graczami niezbyt mi się podoba. Losowanie to także nie najlepszy pomysł. Myślałem o tym żeby anulować draft tegoroczny i wrzucić graczy z tego i przyszłego sezonu do jednego wora i z nich wybierać (i zrobić np. 2 rundy).

... to wg mnie najgorsza z dotychczasowych propozycji ;-) Tzn laczylbys wady wielu rozwiazan na raz - dodatkowe wynagrodzenie skladow zarowno przez powtorzenie kolejnosci dwa razy jak i przez to, ze #1 2012 > #1 2011, namieszalbys w trejdach juz przeprowadzonych i w dodatku co Ci zawinil draft 2011?

BTW, skoro temat sie powtarza to wg mnie jest jedno proste wyjscie z sytuacji: zrobmy to samo co NBA.

Tzn jak juz odwolaja sezon to sami beda musieli wykombinowac sposob na przeprowadzenie draftu i po prostu przeniesmy ten sposob na nasza lige [pewnie to bedzie cos ze srednimi z ostatnich 3-5 sezonow, ale cholera ich wie].

wiLQ napisał(a):

... to wg mnie najgorsza z dotychczasowych propozycji ;-) Tzn laczylbys wady wielu rozwiazan na raz - dodatkowe wynagrodzenie skladow zarowno przez powtorzenie kolejnosci dwa razy jak i przez to, ze #1 2012 > #1 2011, namieszalbys w trejdach juz przeprowadzonych i w dodatku co Ci zawinil draft 2011?

No ja pierdolę, jak ja kocham takich piździszonów jak Ty...

Napisałem "propozycja do dyskusji" i pojawia się tu taki ancymon, który w kilku słowach pisze, że jest c***owa i na tym kończy swą jakże zajebiście merytoryczną wypowiedź spierdalając do swojej lisiej norki by walić konia do 17:30...

Cytat

zrobmy to samo co NBA.

i to jest k**** merytoryczna propozycja jakiej oczekiwałem. Brawo :wink:

niestety chyba tylko podmiot liryczny wie, co autor miał na myśli. W kazdym razie jeśli ma być jak w NBA, to ja chętnie poczekam na groupies, powitam w naszym FBX Davida Sterna, pogram w Miami, obejrzę mecz w MSG, pochodzę z giwerą przy szafce Chytruza...

C'mon, o co Ci chodzi człowieku?

Lu- napisał(a):

Napisałem "propozycja do dyskusji" i pojawia się tu taki ancymon, który w kilku słowach pisze, że jest c***owa i na tym kończy swą jakże zajebiście merytoryczną wypowiedź

Podalem trzy powody co jest z nia nie tak. Czy skladajac "propozycje do dyskusji" nie oczekiwales, ze ktos bedzie smial napisac o niej cos zlego? Bo jak dla mnie wytkniecie jej glownych wad jest wlasnie ta dyskusja.

Lu- napisał(a):

niestety chyba tylko podmiot liryczny wie, co autor miał na myśli.

Huh? Co w tym wyjasnieniu bylo takiego skomplikowanego?

NBA ma draft do przeprowadzenia w 2012 i bez sezonu tez musza jakos nietypowo ustalic kolejnosc. Oczywiscie na dzisiaj tego nie wiadomo, bo jak juz wielokrotnie wspominalem, jest za wczesnie by sie zajmowac tym tematem ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.