Skocz do zawarto艣ci

Offseason w Chicago

antek

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon sie juz skonczy艂. Trzeba by zalozyc nowy topic, ale jaos mi sie nie chce wiec jeszce tu sie wpisze bo mam pare fajnych filmik贸w. Glownym bohaterem jest Andres Nocioni i jego paczki :)

http://rapidshare.de/files/1780748/Andr ... t.avi.html

http://rapidshare.de/files/1780798/Andr ... .mpeg.html

http://www.adjweb.com.ar/videos_juegos/videos/X_b.zip

http://www.adjweb.com.ar/videos_juegos/videos/X_a.zip

Dwa ostatnie to z kokursu wsad贸w. Naprawde godne obejrzenia dla kazdego fana Bulls Jak艣c s艂aba, ale warto popatrzyc taki paczki :)

A i jeszce mam 2 minutowy filmikk , kiedy to Gordon zdobyl te 35 punkt贸w w meczu przeciwko Bobcast. Wiem ze pewnie kazdy fan widzial ten mecz, ale jednak 艂atwiej dla kogos jest sciagnac 13 mega niz np. 600, wiec i ten link wrzuce, choc to juz stare czasy. Ale warto popatrzec ... mmm

http://yourchicagobulls.com/videos/0330 ... G35pts.avi

No i kraza ploty, ze nie bedzie jakis spektakularnych wolnych agent贸w w Bykach. Razcej bedzie sie staralo utrzymac ten sk艂ad. Czyli trzeba podpisac Tysona, Curryego i Duhona. O kims zapomnia艂em? Jesli tak skorygujcie. A zamiast walki o najlepszych FA Paxson bedzie staral podpisac weteran贸w. Kandydaci to Kukoc, Ruffin i Marschall. Pierwszy zgodzi sie grac za minimum, no moze troche wiecej. Ruffin to dobry obronca, ale straszne drewno w ataku, wiec mysle ze gora2-2.5 banki za sezon. Marschall moze sie troche bardziej cenic, ale tez powinien byc stosunkowo tanio "zalatwiony". My艣l臋 ze to bardzo ciekawy ruch, jesi oczywiscie dojdzie do niego. Przyda sie troche doswiadczenia w Bykach. Ci gracze na pewno nie byliby pierwszoplanowanymi graczmi, ale jednak ich zmiany mogly byc kluczowe, Szczegolnie liczylbbym na Marschalla, ktory jest nietypowym PF. 艢wietny rzut z dystansu, mniej walczy na tabicach. Ale jednak sie przyda, bo od zbi贸rrek beda/sa Davis i Tyson. No i moze jeszce bedziue Ruffin, widze ze moze to naprawde zaprocentowac w nastepnym sezonie. Moze bedzie jeszcze udany niz ten, ktory sie w艂asnie zakonczy艂.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No co do Marshalla to jestem za w艂a艣nie z tych powod贸w co napisa艂e艣,nietypowy PF bardzo dobry rzut z dystansu,du偶a sprawno艣c i koordynacja ruchowa jak na PF,艣wietnie by uzupe艂nia艂 si臋 z Tysonem i Edem,co do pozosta艂ej dw贸jki to Kukoc to by by艂a straszna pomy艂ka :? Nie do艣膰 偶e moim zdaniem wypalony,to jeszcze gra na SF :?: a tam jest Luol i Andreas wi臋c po co on :?: :?: :? :?

Co do Ruffina,to jestem na nie,gracz przeci臋tny i to mocno moim zdaniem,wola艂bym poszuka膰 centra dobrego w ofensywie,bo przecie偶 m贸g艂by wtedy gra膰 z Tysonem w parze,a Ed gra艂by z Donyellem i to by艂aby fajna paka.

Ale najwa偶niejsz膮 spraw膮 jest utrzymanie sk艂adu i na tym trzeba si臋 skupi膰 przy okazji ogl膮daj膮c dok艂adnie graczy kt贸rzy mog膮 si臋 przyda膰 :wink: :wink:

Odno艣nik do komentarza

No co do Marshalla to jestem za w艂a艣nie z tych powod贸w co napisa艂e艣,nietypowy PF bardzo dobry rzut z dystansu,du偶a sprawno艣c i koordynacja ruchowa jak na PF

W艂asnie dlatego ze wi臋cej ma z SFa ni偶 PFa i dodatkowo ma problemy z gr臋 defensywn膮 nie by艂bym szcz臋艣liwy gdyby ponownie zawita艂 do Chicago, zw艂aszcza, 偶e bior膮c pod uwag臋 jego obecn膮 forme mo偶e zarz膮da膰 sporego kontraktu. Oczywiscie je艣li by艂aby sytuacja, 偶e zgodzi艂by si臋 na stosunkowo niski kontrakt (i najlepiej 2-3 letni) mysl臋, 偶e op艂aci艂oby si臋 go podpisa膰. Wielkich problem贸w z tym nie powinno byc, bo ma rodzin臋 w Chicago i przebakiwa艂 w RS o ch臋ci powrotu do Illinois. Jednym z g艂贸wnych powod贸w jakie przemawiaj膮 za nim jest wielkie do艣wiadczenie i spora jak na tego typu gracza liczba rpg.

S艂ysza艂o sui臋 sporo o Bellu i jego grze w Bulls. To moim zdaniem znacznie ciekawsza opcja, bo ta艅sza a pozatym wysokich w Bulls jest sporo, brakuje za to wysokiego dobrego guarda, kt贸ry odci膮zy艂by niski backcoard Byczk贸w

Kukoc to by by艂a straszna pomy艂ka :? Nie do艣膰 偶e moim zdaniem wypalony,to jeszcze gra na SF :?: a tam jest Luol i Andreas wi臋c po co on :?: :?: :? :?

Sorry ale jak uwa偶asz, 偶e podpisanie Kukoca by艂oby pomy艂k膮 to Twoje obecno艣c na Forum NBA jest pomy艂ka. Jaki wypalony. Widzia艂e艣 mecze bucks w tym roku. Dawa艂 niesamowite do艣wiadczenie i wprowadza艂 spok贸j w艂asnie wtedy kiedy m艂odzi (podobnie jak Bulls0 gracze Koz艂贸w zaczynali si臋 gotowa膰 (Bulls te偶 maj膮 tendencj臋 do tekich zagrzewek). Jego spok贸j, znajomo艣膰 wielu zagra艅 i przedewszystkim wszechstronno艣膰 by艂yby nieocenionym skarbem w tak m艂odej ekipie jak Bulls. Pozatym pytasz po co on na SF, a to dlatego, 偶e Andres i Luol s膮 zieloni i taki kto艣 od kogo mogliby si臋 uczy膰 gry to skarb

Co do Ruffina,to jestem na nie,gracz przeci臋tny i to mocno moim zdaniem,wola艂bym poszuka膰 centra dobrego w ofensywie,bo przecie偶 m贸g艂by wtedy gra膰 z Tysonem w parze,a Ed gra艂by z Donyellem i to by艂aby fajna paka.

Oh damn, mamy analityka :lol: Sk膮d Ci si臋 takie ustawienia bior膮. tyson z punktuj膮cym C Ed z niebroni膮cym dobrze Marshallem. WOW takie g艂upoty pisywano tylko na e-baskecie :?

Pierwsz膮 spraw膮 jest wyjasnienie problem贸w Currego. Dzi艣 ma by膰 poddany dok艂adnym badanuiom kt贸re w pewnym stopniu powinny wyjasni膰 co i jak. To najwa偶niejsza sprawa. mam nadzieje, 偶e wszystko b臋dzie ok, i 偶e Ed (a raczej jego agent) nie za艣piewa wysokiego kontraktu, bo wtedy zdecydowanie by艂bym za oddaniem Eda za jakiego艣 dobrego C/PF. Zdrowy i stosunkowo tani Ed jest pozyteczny, ale przep艂acanych ch艂opak贸w nam nie trza...

Tysona jako艣 si臋 nie boj臋. Wie jakie ma braki, wie o swojej u艂omno艣ci w defensywie i niepewnych plecach. Pozatym sporo czyta艂em, 偶e nie zarzada wysokiej umowy. oczywi艣cie nie mo偶na tego wszystkiego bra膰 tak bardzo serio, bo to mog膮 by膰 tylko gadki, pozatym agenci te偶 sw贸j udzia艂 maj膮 w nak艂anianiu team贸w do wy偶szych kontrakt贸w (wko艅cu maj膮 procent od wysoko艣ci kontraktu :evil: ). Moim zdaniem pax zrobi艂 troch臋 b艂膮d tak zdecydowanie daj膮c do zrozumienia wszystkim, 偶e przedewszystkim chce przed艂uzy膰 swoich graczy, bo to da艂o m艂odym lekk膮 przewag臋 i komfort podczas negocjacji. Mo偶na by艂o udzieli膰 bardziej wymijaj膮cych komentarzy, a swoje my艣le膰 8)

No c贸偶 zobaczymy co z tego wyniknie. Teraz z niecierpliwo艣ci膮 czekam na jakie info ostanie zdrowia Currego, bo to do艣膰 kluczowy w膮tek dla dalszej przysz艂o艣ci w tym offseason zespo艂u Bulls

Odno艣nik do komentarza

Spoko ka偶dy ma swoje zdanie,ale napewno wy偶ej cenie podpisanie Marshalla ni偶 Kukoca,je偶eli m贸wisz 偶e Marshall ma wi臋cej z SF ni偶 PF,to mo偶e tak ale ma te dobre cechy,napewno daj膮ce mu niekonwencjonaln膮 gr臋 jak na PF :roll: :roll: :roll:

Co do Kukoca,hehe wprowadza艂 by spok贸j powiadasz..no zgadzam si臋 tylko 偶eby jeszcze co艣 rzuca艂 do tego,nie b臋d臋 sie opiera艂 na statsach,ale je偶eli on ma by膰 偶eby Luol i Andreas mieli si臋 od kogo "uczy膰" to ja dzi臋kuj臋 za takiego nauczyciela :? :? ,po za tym ile MPG by gra艂 skoro jest dw贸ch dobrych SF i tak naprawd臋 obaj si臋 nadaj膮 do S5 :wink: :wink:

A co do analityki to jest moje skromne zdanie,przecie偶 nie musi si臋 tu z nim nikt zgadza膰...

A co do mojej pomy艂ki jako usera forum,to nie ma co si臋 oszukiwa膰 ka偶dy kto ma jakie艣 inne zdanie ni偶 userzy odrazu tutaj nie pasuje,czy mo偶e tworzycie tu jak膮艣 kast臋 internetowo-nba :wink: :wink:

Wszystko oczywi艣cie no-offence :wink: :wink: :wink:

Odno艣nik do komentarza

Lubie te tematy o Bulls :twisted: :twisted:

Gierap jak zwykle w roli pokrzywdzonego i sugeruje 偶e jest dyskryminowany na tym forum i nie moze przedstawic swoich sugestii i spostrze偶e艅. Na przytoczone argumenty Josepha przytocz swoje i bedzie oki, zacznie si臋 naprawde ciekwawa dyskusja.

Joseph

WOW takie g艂upoty pisywano tylko na e-baskecie Confused

hehe tutaj w temacie o bykach gorsze g艂upoty wypisywano (tzn na tym forum). Np. "Nocioni to drewno" :wink:

wracaj膮c do tematu o Bulls!

Podstawa to podpisac kontrakty z RFA czyli trzema zastrz臋zonym wolnymi agentami. Podobnie jak "J" uwazam ze nie ma sensu przep艂aca膰 Currego, Bulls moga znalesc kogos o mniej wiecej zblizonych umiejetnosciach ofensywnych (chocby Swift)tanszego. tylko 偶e byki niez艂e si臋 wkr臋ci艂 w schemat ofenywny z u偶yciem Eda i teraz zn贸w musia艂o by czasu troch臋 up艂ynac zeby funkcjonowa艂u to podobnie. Zreszta chyba tego r贸wniez zabrak艂o w playoff, wywazonej gry "do srodka i na zewnatrz" bez Currego za duzo by艂o bazowania na dystanise za ma艂o pi艂ek do 艣rodka no ale za bardzo nie by艂o tam do kogo gra膰. Wi臋c tak : za normalne pieniadze (badz kr贸tszy kontrakt a wy偶szy) sk艂anialbym si臋 do podpisania Currego, za priorytet uznac by trzeba zatrzymanie Chandlera. I duhon by zosta艂 z tym 偶e jego agent cos gad膮艂 od rzeczy na temat wysoko艣ci kontraktu lubie Chrisa za jego zaanga偶owanie i umiejetnosci obronne ale Duhon to ma艂o talentu wysokie koszykarskie IQ i pracowitosc. On wyzej niz pewnien pozom nie podskoczy, wi臋c raczej wielkich pieni臋dzy spodziewa膰 si臋 nie powinien.

Raczej po偶egna艂bym si臋 z Harringtonem kt贸rego postawa w playoffs to jeden wielki zart. Oczywi艣cie Piatkowski (ale ten ma chyba jeszcze roczny kontrakt)-out. F. Wiliams pa pa. J.Pargo mimo jego udanej drugiej czesci sezonu nie przekonuje mnie, tzn jego warunki fizyczne jesli zostaje Duhon to na cholere nam kolejnego ma艂ego obroncy kt贸ry do tego jest filigranowy bardziej SG niz rozgrywajek. Oczywi艣ci wszystko zale偶y od tego czy zostanie Duhon oraz czy Pargo bedzie si臋 godzi艂 grac za minimum a jego wysepy na parkiecie bed膮 mia艂y znikomy charakter. W sumie Pargo to kwestia otwarta. i Dalej Reiner pa pa, FunderBurke pa pa, i zostaje griffin, przekona艂 mne do siebie ch艂opak choc by艂em sceptycznie nastawiony do jego umiejetnoci, ale potrafi facet bronic ofensywnie tez by艂o coraz lepiej jak zrzuci pare kilo mo偶e byc dobrym 艂awkowiczem bo nie narzeka na ilo艣c minuta wchodzi i robi swoje taki si臋 przydaje.

Co do potencjalnych wzmocnien. Pada pare nazwisk to si臋 do nich moze odnios臋 .

A swoj膮 droga ma ktos jakiego linka do FA na to gorace lato??

Bell jestem za, wysoki jak si臋 spojrzy na naszych obwodowych (Pajka nie licze juz) :D Wchodiz艂 by z 艂awki, dobry obronca, gra艂 u Sloana czyli dawac go!!

Kukoc- faworyt bo uwielbia艂em jego gre od pocz膮tku kariery w NBA. Fakt 偶e juz troch臋 wiekowy, ale z tego co widzia艂em bucks z nim w sk艂adzie to naprawde dobrze si臋 prezentowa艂. Jest tylko kwestia jego zdrowia czyli czy bedzie to Toni z sezonu 2003/04 78-gier, czy z sezonu 2004-05 51-gier. Pax sparzy艂 si臋 juz na Pippenie wiec czy zaryzykuje z Kukocem??

Sam mam obawy bo zdrowy kukoc to jestem za, ale jak wypadnie na p贸艂 sezonu i na playoffs to nie bardzo bym optowa艂, og贸lnie ryzykowne posuni臋cie.

Ruffin jesli Harringtona wywalamy to Ruffin by si臋 przyd膮艂 walczak do tego przystojny :roll: w ataku na poziomie Tysona (ee przesadzam Chanlder ciekawiej gra)za ma艂 kase jestem za podpisaniem. B.dobrze prezentowa艂 si臋 w pierwszej rundzie to tez przemawia na jego korzy艣膰.

Marshall-nie wiem czy kolejny lubiacy biegac po obwodzie gracz by艂by przydatny, no ale na tablicach radzi sobie bardzo dobrze, tylo 偶e sezon mia艂 udany i trzeba bedzie jednak pewnie dac mu troch臋 kasy a raczej duzych pieniedzy wart nie jest. Czyli raczej na nie jestem.

to chyba tyle.

Ja mam swojego kandydata, tzn niewiem nawet czy on jest FA :oops: ale wydaje si臋 graczme odpoweidnim do sk艂adu Byk贸w.

S.Battier z Grizz wiem 偶e to raczej SF ale na SG w MeM tez grywa艂, i tak: dobry na p贸ldystnsie, swietny obronca no i gra艂 w Duke. Tak jako艣 mam do niego sentyment i jak ogl膮da艂em Memphis to g艂贸wnie z jego powodu (no i Swifta). Jak znajde liste FA to moge 艣ciemniac dalej :wink:

Odno艣nik do komentarza

Podstawa to podpisac kontrakty z RFA czyli trzema zastrz臋zonym wolnymi agentami. Podobnie jak "J" uwazam ze nie ma sensu przep艂aca膰 Currego, Bulls moga znalesc kogos o mniej wiecej zblizonych umiejetnosciach ofensywnych (chocby Swift)tanszego. tylko 偶e byki niez艂e si臋 wkr臋ci艂 w schemat ofenywny z u偶yciem Eda i teraz zn贸w musia艂o by czasu troch臋 up艂ynac zeby funkcjonowa艂u to podobnie.

Stro jest ciekaw膮 opcja, i najwa偶niejsze, 偶e ca艂kiem realn膮. Chce odej艣c z klubu, ale te偶 chce z miejsca do S5 i raczej troche krzyknie.

Battier wchodzi w ostatni rok kontraktu i mo偶na co najwy偶ej si臋 wymienic, bo ju偶 przy okazji opisywania meczu Bulls-Memphis napomkn膮艂em o jego inteluigencji i ch臋ci przywitania w bulls

Kukoc- faworyt bo uwielbia艂em jego gre od pocz膮tku kariery w NBA. Fakt 偶e juz troch臋 wiekowy, ale z tego co widzia艂em bucks z nim w sk艂adzie to naprawde dobrze si臋 prezentowa艂.

No w艂a艣nie Kuko艂cz gra niezwykle inteligentnie, wszechstronnie a co wa偶ne zawodnoicy przy nim naprawd臋 odnajduj膮 si臋 na parkiecie. Ale zapomnia艂em o jego s艂abym zdrowiu. No c贸偶 ja jednak zaryzykowa艂bym, nawet przez wzgl膮d na fakt, 偶e powinien tu zako艅czy膰 karier臋, bo tu zaczyna艂

Pami臋tam pierwsze mecze, wie艣nieck膮 fryz臋 jak Nocioni, du偶膮 szybko艣c (kt贸r膮 straci艂 bo mu kazali nabra膰 masy), wszechstronno艣膰, fajne podanka i mas臋 b艂臋d贸w, bo ch艂opak si臋 tak denerwowa艂, 偶e a偶 by艂o to wida膰 :wink:

Ruffin jesli Harringtona wywalamy to Ruffin by si臋 przyd膮艂 walczak do tego przystojny

Zdecydowanie wola艂bym Ruffina, zw艂aszcza po s艂abiutkich PO Othelli. Jeszcze w RS potrafi艂 tymi swoimi pompkami kogo艣zwie艣膰 i co艣 rzuci膰, ale jego do艣wiadczenie i niez艂a gra na PO wzi臋艂y wolne- nie mo偶na dopu艣ci膰 zeby to si臋 powt贸rzy艂o.

PS: Tylko Reggie Evans z Sonics mo偶e mu urod膮 dor贸wna膰 8)

Linka z FA nie posiadam, za to mam linka z kontraktami graczy z HoopsHype http://www.hoopshype.com/salaries/memphis.htm

Odno艣nik do komentarza

aaa tam pokrzywdzony odrazu :wink: :wink:

Wracaj膮c do Kukoca,to Byku w艂a艣nie napisa艂e艣 argumenty dlaczego jestem na Nie z Tonim,nie umniejszam jego umiej臋tno艣ci z pocz膮tku kariery,ale teraz :?: :?: Latka lec膮,a zdarza艂y mu si臋 ju偶 s艂abiutkie sezony,i nie wiadomo czy napewno nie powt贸rzy tego,argument 偶e tu zaczyna艂 i tu zako艅czy jako艣 do mnie nie przemawia(ala Pippen),偶eby nie wysz艂o 偶e Toni przyjdzie i jak si膮dzie to b臋dzie siedzia艂 :? :? :? z kontuj膮 :?

Pomys艂 z nie podpisywaniem Eda hm...pasuje do taktyki,ale jak ju偶 by艂o pisane,nie za wszelk膮 cen臋. :wink:

Co do Othelli to faktycznie temu panu trzeba podzi臋kowa膰,tak samo jak Wiliamsowi,co do Pargo to warto by by艂o go zostawi膰,ma ten b艂ysk(zw艂asza w drugiej cz臋艣ci sezonu pokazywa艂),ale jakby brakuje mu pewno艣ci siebie,nie jest to typ Kirka kt贸ry potrafi wzi膮膰 na siebie odpowiedzialno艣膰,ale mo偶e si臋 rozwin膮膰 bardzo przyzwoicie,problemem jest 偶e w zespole jest du偶o bardziej przydatny Duhon :wink: Kt贸ry duuu偶o na boisku pracuje i 艣wietnie broni :D

Odno艣nik do komentarza

http://www.chicagosuntimes.com/output/b ... rry22.html

Czyli pozytywy. Bardzo dobrze, szkoda by bylo chlopa, gdyby kontuzja mu przerwala kontuzj臋. Dobra teraz trzeba go podpisa膰. I zeby jakies Hawksy nie wyskakiwaly po niego z olbrzymim kontraktem :roll:

Co do Kukoca, to Gierap, nie masz za bardzo racji. Gdy wchodzil on w Bucks to prezentowal sie bardz dobrze. Wszechstronnnie, tu troche punkt贸w, asyst i zbiorek. My艣le ze bylby dobry na 10-15 minut w waznym momentach.

No i jeszce mowilo sie o Bellu, po tym co slyszalem by sie przyda艂, choc jak gdzies pytalem najpierw podpisac conajmniej dwoch wysokich, bo obecnie to mamy tylko Davisa, bo i Curry i Tyson sa RFA. Wiec albo oni, albo walka o takich Magloire'a czy Stromila. Trzeba to dobrze rozegrac, zeby cos jeszce kasy starczylo chocby na Bella czy Duhona.

Odno艣nik do komentarza

A ostatnio zacz膮艂em si臋 zastanawia膰 nad Jay'em Williamsem :roll:

My艣licie 偶e ten go艣膰 ma jeszcze szanse gra膰 na jakim艣 normalnym poziomie :?: :?:

Wiadomo 偶e m贸g艂 si臋 bardzo dobrze rozwin膮膰,na jednego z czo艂owych PG ligi,jednak ten wypadek skomplikowa艂.

Teraz podobno wr贸ci艂 do zdrowia i m贸wi o powrocie do NBA :roll: Tylko gdzie :?: Czy potrzebny by by艂 w Chicago jeszcze :?: :?: Przy posiadaniu Kirka,i Duhona chyba nie,ale my艣le 偶e zamiast Pargo mo偶na by zaryzykowa膰 z Jay'em i podpisa膰 go,sezon debiutancki mia艂 bardzo dobry,m贸g艂by by膰 艣wietnym rezerwowym,tylko czy zdrowie nadal to samo :?: :?:

Sam si臋 nad tym zastanawiam i ja bym zaryzykowa艂,odpu艣ci艂 Pargo,a gdyby Jay chcia艂 gra膰 za minimum podpisa艂 go :roll: :roll:

Odno艣nik do komentarza

My艣licie 偶e ten go艣膰 ma jeszcze szanse gra膰 na jakim艣 normalnym poziomie

Zale偶y co rozumiesz przez normalny poziom. Przypomn臋, 偶e mia艂 strzaskan膮 miednic臋 i ma艂o co nie straci艂 偶ycia.

sezon debiutancki mia艂 bardzo dobry

rookie season mia艂 bardzo s艂aby. Za艂apa艂 si臋 ledwo do secoon rookie team, choc przyznam, 偶e jak oglada艂臋m mecze Bulls z tamtego RS nie藕le sobie radzi艂, ale w og贸lnym rozrachunku zawi贸d艂 mnie jak i innych kibic贸w (nie tylko Bulls)

Czy warto ryzykowa膰 utrat臋 pargo kosztem jaya. Ja bym si臋 ba艂. Coi prawda niewiadomo jaka forma jest u Williamsa, co on soba reprezentuje, woiem natomiast jedno. bulls maj膮 prawo pierwsze艅stwa i teraz decyzja nalezy do paxa. Je艣li uzna, 偶e watro zaryzykowa膰, bo Jay co艣 soba reprezentuje to pewnie go podpisze (choc w sumnie kolejny niski guard w Bulls), ale na dzie艅 dzisiejszy bez znajomo艣ci formy J-Willa lepszy Pargo (rozkr臋cony pod koniec RS i w PO) niz niepewny Jay

Odno艣nik do komentarza

No w sumie masz racj臋 lepszy pewny Pargo ni偶 Jay w tym przypadku :roll: :roll: Chocia偶 czasem warto zaryzykowa膰,tylko czy to si臋 op艂aci :roll: :roll:

Co do normalnego poziomu to chodzi Mi o pe艂n膮 sprawno艣膰 fizyczn膮 :twisted: :twisted:

Co do jego rookie seson,to mo偶e na papierze za dobrze to nie wygl膮da ale potrafi艂 艂adnie namiesza膰,niestety przeplata艂 to s艂abymi wyst臋pami,co do kolejnego niskiego guarda,to oczywi艣cie jest sens w tym je偶eli Jay mia艂by zast膮pi膰 Pargo,inaczej nie ma to sensu,poczekamy zobaczymy co b臋dzie decydowa艂 Pax,je偶eli tylko jego pomys艂y si臋 sprawdz膮 to i Kukoc mo偶e by膰,bo wydaje Mi sie 偶e Pax ma wizje tego zespo艂u i je偶eli uda mu si臋 wszystko pouk艂ada膰 to mo偶e przysz艂y RS b臋dzie jeszcze lepszy :roll: :roll: :roll:

PS.a wspomnia艂em o Jay bo lubi臋 tego gracza,i szkoda 偶e mia艂 ten wypadek,mo偶liwe 偶e to przekre艣la jego jakiekolwiek mo偶liwo艣ci powrotu do NBA,ale gdyby mia艂 wr贸ci膰 fajnie by by艂o zobaczy膰 go w Chicago :wink: :wink:

Odno艣nik do komentarza

Kiedys chciano zrobic z Jaya gwazde, mowiono kto to nie przychodzi do Bykow. Przyszedl, cos tam pogral i wedlug mnie zadnej rewelacji. Mimo ze ma troche lepsze warunki od Pargo to jednak uwazam ze Janiero zasluzyl sobie zeby w niego inwestowac. Kiedys bylem przeciwnikiem PARGO, jednak od czasu kiedy zaczely sie problemy zdrowotne Kirka, i Janiero dostal wiecej szans do wykazania sie - zrobil to bardzo dobrze. Uwazam ze bledem byloby pozbywac sie tego zawodnika kosztem Jaya.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

No i pono膰 potwierdzone Jay wraca na parkiety NBA,z tego co m贸wi艂 chcia艂by do Chicago,ale sam stwierdzi艂 偶e przy Kirku,Duhonie i Ben,cie偶ko by mu by艂o si臋 przebi膰,w treningu prezentowa艂 si臋 dobrze,tylko czy 2 lata przerwy to nie za du偶o tym bardziej po takiej kontuzji :roll: :roll:

Ja dalej trzymam si臋 偶e Pax m贸g艂by podpisa膰 z Jay kontrakt a pozby膰 si臋 Pargo,ryzyko du偶e ale Williams wydaje si臋 by膰 w formie do gry,a przed wypadkiem by艂 graczem napewno lepszym ni偶 Pargo,i teraz mo偶e by膰 wzmocieniem :wink:

Dezyje oczywi艣cie podejmie Pax,oby s艂uszn膮 :wink: :wink:

PS.Fajnie 偶e Jay pozbiera艂 si臋 i bedzie gra艂,偶ycz臋 mu jak najlepiej,nawet w innym zespole ni偶 Bulls 8) 8)

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Ostatnio czyta艂em kilka nowo艣ci ze 艣wiata o Bykach. Na jakiej艣 grubie dyskusyjnej nawet nie poswieconej Bykom za bardzo czyta艂em po raz kolejny o ch臋ci powrotu do Chicago Kevina Garnetta. W obliczu sporej liczby guard贸w w sk艂adzie i ma艂ego deficytu na pozycji skrzyd艂owych (co by艂o wida膰 w PO). Cho膰 taki ruch to by艂oby cs wielkiego i n8ie bardzo wiem kogo Byki musia艂byby oda膰 za Keva. Mo偶eliwe, 偶e podpisaliby Currego i jego pos艂ali do Minnesoty. Oby tylko nie pozbywali si臋 Hinricha, bo on poprostu musi pozosta膰 w klubie nie wa偶ne kto mia艂by przyj艣c w jego miejsce 8)

Inne plotki dotycz膮 Rahima o kt贸rym pisa艂em jeszcze przez trade dedline. Jaki艣 kole艣 z Chicago pisa艂, 偶e s膮 pog艂oski o mo偶liwosci podpisania w艂asnie jego a puszczenia w choler臋 Currego. By艂a to do艣膰 subiektywna opinia, bo kole艣 widocznie nie pa艂a艂 mi艂o艣ci膮 do Eda, podkre艣laj膮c, 偶e przytdatny jest tylko w ataku i przewa偶nie na poczatku mecz贸w, w p贸藕niejszych fazach odpada. Podobne opinie czyta艂em te偶 chyba na Chicago Tribune swego czasu i te偶 by艂a to opinia jakiego艣 kibica. Mo偶e to ten sam :roll:

Ostatnio Infiniti nic nie pisze, a pewnie maa jakie艣 cynki, mo偶e troch臋 poszerzy nasze wiadomo艣ci :wink:

Odno艣nik do komentarza

josephnba napisa艂:

Mo偶eliwe, 偶e podpisaliby Currego i jego pos艂ali do Minnesoty. Oby tylko nie pozbywali si臋 Hinricha, bo on poprostu musi pozosta膰 w klubie nie wa偶ne kto mia艂by przyj艣c w jego miejsce

No tak widzie膰 KG w Bulls by艂o by pi臋kne,tylko jak napisa艂e艣 nie za bardzo widz臋 kogo Bulls mieli by odda膰,Curry no ok ale kto do niego Kirk??Ben??No napewno nikt by si臋 na to nie zgodzi艂,bo oni stanowi膮(zw艂asza Kirk)trzon zespo艂u,i jego odej艣cie mog艂o by mocno os艂abi膰 dru偶yne,bo wtedy kto na 1??Pargo??czy przej艣cie Bena na 1 ale to bez sensu je偶eli wida膰 偶e 艣wietnie radzi sobie jako SG,pozostaje Duhon ale on to napewno nie poziom Hinricha :roll: Tak wi臋c raczej s膮 to mocno przesadzone plotki,chocia偶 o Chicago cicho ostatnio,mo偶e szykuje si臋 po cichu Pax na jaki艣 mocny ruch,kto go tam wie :wink:

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Ostatnio Infiniti nic nie pisze, a pewnie maa jakie艣 cynki, mo偶e troch臋 poszerzy nasze wiadomo艣ci

W Chicago gor膮co jak cholera... temp przekraczaja 30 st C.

Nowosci nie mam, moze tylko tyle ze byly byk Kendal Gill wygral swoja druga walke boxersk膮 :lol: ale to chyba do was dotarlo. Obecnie najwazniejszy jest temat Eddyego bo od jego zdrowia zalezy czy bedziemy szukac kogos na pozycje centra czy nie. Wiesci sa optymistyczne, ED ma duze szanse na powrot. Pzdr.

Odno艣nik do komentarza

Tak sobie czytam wasze posty i nie wiem dlaczego nie chcecie Ruffina (poza J'em i Bykiem)

Wczoraj w艂asnie przygl膮da艂em si臋 unrestricted free agentom i poza Kwame i Andersenem to w艂asnie Ruffina najchetniej widzia艂bym w Sixers..... Zbiera broni i to wystarczy na rezerwowego PF..... Jest doswiadczony wi臋c przyda艂by si臋 tak偶e w m艂odych Bulls.... Wizards w zes艂ym sezonie mieli problemy z podkoszowymi (kontuzje Thomasa i Browna) w zwi膮zku z czym Michael grywa艂 nawet w S5 i radzi艂 sobie bardzo dobrze.....

W tegorocznych PO w 16mpg zdobywa艂 srednio 4pkt, 4zb i 0.6blk - jak dla mnie idealny role player pod kosz - szczeg贸lnie przy Webberze, czy Curry'm....

Nie b臋dzie napewno specjalnie drogi, bo nie ma w lidsze wyrobionej marki i jest cieniusie艅ki w ataku, ale to nie od rzucania zawodnik贸w potrzebuj膮 Bulls, czy Sixers....

Dla mnie to nawet fajnie, gdyby Bulls go nie podpisali, bo wtedy wi臋ksze szanse mia艂a by Philly :roll: swoj膮 drog膮 nie wiem, czy King si臋 nim wog贸le interesi :?

Odno艣nik do komentarza

Byki ytegoroczne przygotowania do nowego sezonu rozpoczn膮 od Reebok Vegas Summer League. W艂asnie przegl膮dam roster (niepotwierdzony jeszcze) na ten turniej i w sk艂adzie jest tylko jeden zawodnik, kt贸ry w minionych rozgrywkach reprezentowa艂 barwy Bulls. Jest nim Reiner, ale nie o nim chc臋 m贸wi膰. W sk艂adzie jest Dawid Przybyszewski- olbrzym (7-2) pochodz膮cy z Torunia. Narazie niewiele o nim znalaz艂em, ale to ju偶 kolejny po Trybiku Polak, kt贸ry ma okazj臋 gra膰 dla Bulls :twisted:

Do艂膮czona grafika

No i powoli wyja艣nie si臋 sprawa Currego. Po i艣cie Brazylijskim serialu zwi膮zanym z jego problemami sercowymi :twisted: dzi艣 lekarz z LA poda艂 diagnoz臋, kt贸ra powinna zadowoli膰 wszystkich w艂膮cznie z Edem. Curry jest zdolny do gry, ale jak wiadomo Pax ju偶 nie jest tak zdecydowany podpisa膰 z nim umow臋. Curry napewno nie mo偶e liczy膰 na taki kontrakt jaki planowa艂 wcze艣niej, ale nadal (a teraz po opinii lekarza tym bardziej) jest smakowitym k膮skiem. Narazie pierwsi w klejce zdaj膮 si臋 by膰 Cavsi na czele z LBJem. Ciekaw jestem czy w najbli偶szych dniach o swoje upomni si臋 Atlanta maj膮ca ostatnio powa偶ne zamiary co do EdaC. Pax powiedzia艂 wprawdzie, 偶e Curry niekoniecznie musi opu艣ci膰 Bulls, ale nie b臋dzie go zatrzymywa艂 na si艂臋 je艣li jaki艣 inny zesp贸艂 zechce zap艂aci膰 Curremu du偶o pieni臋dzy. Napewno w gr臋 nie wchodzi puszczenie gracza za darmo. Pax wspomina艂 co艣 o wymianie czyli podobnej sytuacji jak przed rokiem z JamalemC, kiedy to Crawford zarz膮da艂 sze艣dziesi臋ciu kilku baniek (nie pami臋tam i niechce mi si臋 sprawdza膰- to teraz problem NYK). Pax nie poszed艂 na tak膮 kwot臋 i w pami臋tnej wymianie trai艂 do Bulls sam Cezary Trybi艅ski :twisted: . Ciekaw jestem kogo zaoferowaliby Cavs w przypuszczalnym tradzie. Mo偶liwe, 偶e podpisaliby na podobnych zasadach Illgauskasa i oddali go do Byk贸w, ale z nich dw贸ch zdecydowanie bardziej pasowa艂by mi jednak Curry, kt贸ry przewy偶sza BigZ swoim wiekiem i przypuszczalnym potencja艂em

Odno艣nik do komentarza

Szkoda bylo by Edka , bo to nowe pokolenie Bykow i razem z Tysonem symbol nowej generacji Bulls. Jesli Eddy jest zdrowy to nierozumiem postawy Paxa, oczywiscie chce zaoszczedzic ale stawiajac cele Bykow na przyszly sezon nie mozemy grac bez jakiegos dobrego centra. A Eddy w minionym sezonie udowodnil ze po zrzuceniu nadwagi potrafi zagrac na wysokim poziomie.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.