Skocz do zawarto艣ci

MVP Race

RappaR

Kto wygra nagrod臋 MVP?  

139 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto wygra nagrod臋 MVP?

Rekomendowane odpowiedzi

Temat do dyskusji o MVP.

Og贸lnie Dirk, kt贸ry wydawa艂o si臋, 偶e jest lock, wypad艂 z wy艣cigu z powodu kontuzji.

Amare, kt贸ry prowadzi na NBA.com to let's be serious.

Kto dalej zostaje? Z rozgrywaj膮cych CP3, Deron b臋d膮 wymieniani w gronie kandydat贸w, ale raczej go nie zdob臋d膮 z powodu bilans贸w swoich zespo艂贸w. Lakers b臋d膮 wysoko, ale Kobe z tym supportem i tak膮 gr膮 na pewno nie dostanie, w膮tpliwe by by艂 wymieniany nawet w 艣cis艂ym gronie. Spurs prawdopodobnie b臋d膮 1# seedem, ale Manu nie dostanie, raczej nawet w top10 nie b臋dzie. Z zachodu szanse widz臋 jedynie w ukochanym przez wszystkich Durancie, tym bardziej 偶e jego OKC idzie w g贸r臋. Og贸lnie na g艂贸wnego faworyta widz臋 Howarda, kt贸rego Magic wr贸cili do gry o topowe seedy, je艣li wykr臋c膮 60+ obstawiam go. Drugi mocny zawodnik to Rose, Jego CHI niezale藕nie od kontuzji gra dobrze i mo偶e mu wystarczy膰 nawet 55+. Trzeci kandydat z zachodu to Lebron, ale by tak si臋 sta艂o Miami musi utrzyma膰 pace jaki maj膮 w ostatnich meczach. Nie m贸wi臋 rzecz jasna o 21-1, ale tak z 85-90% musieliby mie膰 by dosta艂 i rzecz jasna jego dalsza solidna gra. Staty nawet w Miami ma na MVP - 25/7/7 to i tak lepsze od ka偶dego z pozosta艂ych kandydat贸w.

Og贸lnie wed艂ug mnie o trofeum zawalcz膮 Durant, Howard, James i Rose.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

kurde liczy艂em 偶e Durex poka偶e cojones w tym sezonie, ale robi nam powt贸rk臋 z poprzedniego ( oczywi艣cie 艣wietnego sezonu )

jak dla mnie to na chwil臋 obecn膮

i ci臋偶ko mi to przechodzi przez gardlo

LBJ

Rose

Manu

Amare

Durex

Gay

Odno艣nik do komentarza

Bryant ze swoim supportem nie b臋dzie nawet wymieniany w 艣cis艂ym gronie kandydat贸w, ale Lebron ze swoim ju偶 bez problemu :lol:

Na t膮 chwil臋 jest sporo kandydat贸w, ale 偶adnego wybijaj膮cego si臋 ponad czo艂贸wk臋 i cholera wie jak to si臋 sko艅czy.

Najpowa偶niejszym kandydatem by艂 Dirk i pewnie nim pozostanie je偶eli po jego powrocie Mavs zaczn膮 wygrywa膰 jak przed jego kontuzj膮, zw艂aszcza kiedy jego kontuzja pokaza艂a jakie maj膮 problemy z wygrywaniem bez niego (nawet je偶eli zbieg艂a si臋 z kontuzj膮 Butlera).

Dalej jest ta ca艂a reszta i je偶eli co艣 si臋 nie zmieni i kto艣 si臋 nie zacznie wybija膰 to g艂osy mog膮 si臋 roz艂o偶y膰 bardzo rowno mi臋dzy kilku graczy i ostateczne wyniki mog膮 sie okaza膰 bardzo ciekawe.

Odno艣nik do komentarza

Jeszcze co do supportu, to Kobe ma przecie偶 lepszy:

najlepszy wysoki ligi

najlepszy ofensywnie center

najlepszy obwodowy obro艅ca

najlepszy rezerwowy

najlepsza 艂awka

HOF Fisher

:mrgreen:

A tak na powa偶nie supporty Jamesa i Kobe s膮 por贸wnywalne szczeg贸lnie bez Haslema, jednak ju偶 teraz pisz臋 to co b臋d臋 twierdzi艂 je艣li Lebron w tym roku nie wygra - zawi贸d艂 on. Je艣li uznaj臋 go za najlepszego obwodowego po MJ, tak samo b臋d臋 go rozlicza膰 - inny mistrz w 11 to jego kl臋ska, a nie Wade, Bosha czy Joela.

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie w tej chwili MVP bez zastanowienia dla Rose'a. Wczesniej Dirk.

Rose gral dobre z Noahem, teraz gra dobrze z Boozerem, Bulls maja 艂adny rekord, a sam Derrik gra bez w膮tpienia breakout season, ktory przenosi go powoli z grona allstars do superstars. Nie ma tak mocnego supportu jak Kobe, czy James, a mysle ze 3 miejsce powinni spokojnie utrzymac jak wr贸ci Joakim.

Jesli nie to wypadaloby rozwa偶yc Howarda, ale on dostanie pewnie DPOTY i na tym sie skonczy.

Odno艣nik do komentarza

Bryant ze swoim supportem nie b臋dzie nawet wymieniany w 艣cis艂ym gronie kandydat贸w, ale Lebron ze swoim ju偶 bez problemu :lol:

Tak. Mnie jeszcze zastanawia, dlaczego wymienia si臋 LeBrona, a olewa Wade'a.

Swoj膮 drog膮, Kobe statystycznie wcale du偶o gorzej od tej dw贸jki nie wypada.

W tej chwili nie widz臋 pewniaka. Trzeba jeszcze troch臋 poczeka膰 i zobaczy膰 jak si臋 u艂o偶y sytuacja w czo艂贸wce.

Odno艣nik do komentarza

W tej chwili nie widz臋 pewniaka. Trzeba jeszcze troch臋 poczeka膰 i zobaczy膰 jak si臋 u艂o偶y sytuacja w czo艂贸wce.

Kto olewa ? Po prostu nie ma zbyt wielu fan贸w na forum.

Uwa偶am, 偶e powinni dosta膰 MVP do sp贸艂ki, je偶eli Miami zrobi najlepszy wynik w RS a Rose czy Durant nie odpierdol膮 naprawd臋 zadziwiaj膮cego sezonu.

Odno艣nik do komentarza

wypada

PPG TS% WS/48 PER APM

LJ 25.3 58.4 0.241 26.2 +4.9

DW 24.9 57.9 0.236 25.9 +2.3

KB 24.9 54.6 0.188 23.9 -16.2

efektywno艣膰 zdobywania punkt贸w, boxscorowa produkcja, APM - we wszystkim jest wyra藕nie gorszy.

co do Rose'a, to w sumie skoro kiedy艣 AI dosta艂 MVP, to i Rose mo偶e :?

Odno艣nik do komentarza

zdobywaj膮 punkty na lepszym procencie Lorak dla normalnych ludzi to jest jedyna wi臋ksza statystyczna r贸偶nica mi臋dzy nimi w tej chwili, 1-2 faule gwizdni臋te wi臋cej lub mniej i r贸偶nica by艂aby jeszcze mniejsze.

Wiesz tak sobie przypomnia艂em jak fajnie si臋 Ciebie czyta艂o jeszcze w czasach e-basketu kiedy z Przemem bodaj偶e pisa艂e艣 W艂adc贸w ligi czy jak to si臋 tam nazywa艂o, jako艣 wtedy potrafi艂e艣 sam my艣le膰, analizowa膰, pisa膰 niesamowicie ciekawie, a nie za pomoc膮 formu艂ek matematycznych. Nie tylko Ty zreszt膮 bo takich os贸b by艂o wiele i na e-basket i tutaj, dla Ciebie to post臋p, a dla mnie to samo co pomys艂 Sterna z karaniem technikami za okazywanie emocji - zabijanie przyjemno艣ci jak膮 si臋 czerpie z tego sportu.

Ja nie wiem mo偶e ja ju偶 si臋 zestarza艂em, wi臋c chyba czas da膰 sobie spok贸j z tym forum po tych blisko siedmiu latach, albo przynajmniej ograniczy膰 moj膮 obecno艣膰 do minimum. U偶ytkownik贸w z du偶膮 wiedz膮, potrafi膮cych ciekawie pisa膰 albo nie ma zbyt wielu albo jak Lorak wol膮 si臋 bawi膰 zaawansowanymi cyferkami. Zawsze lubi艂em wdawa膰 si臋 w dyskusje z haterami, ale niestety tych inteligentnych ju偶 te偶 nie wida膰 zbyt wielu za to mamy ca艂膮 mas臋 takich jak za艂o偶yciel tego tematu, dlatego chyba ju偶 czas dla mnie na to by da膰 sobie spok贸j z udzielaniem si臋 przynajmniej tym codziennym i w dyskusjach innych ni偶 okazjonalne z kibicami Lakers.

Odno艣nik do komentarza

co do Rose'a, to w sumie skoro kiedy艣 AI dosta艂 MVP, to i Rose mo偶e :?

A to co cholera mia艂o znaczy膰 ty wog贸le widzia艂e艣 co Ross gra czy tak po prostu z czystej sympatii to zdanie da艂e艣 :?

Po prostu nie ma zbyt wielu fan贸w na forum.

Fan贸w ma, fan boy贸w tyle co James nie ma :wink:

Uwa偶am, 偶e powinni dosta膰 MVP do sp贸艂ki,

to lansowana na nba sternowa opcja, szkoda ze KG/Princessa i Allen te偶 niedostali do sp贸艂ki te pare lat temu w sumie player players co za r贸偶nica :roll:

Jeszcze co do supportu, to Kobe ma przecie偶 lepszy:

Nie no jasne Lebron nigdy nie b臋dzie mia艂 tak dobrego suportu jak Kobas to jest fizycznie nie mo偶liwe, zreszt膮 o czym my tu gadamy suport kolesia kt贸ry jest suportem Wadea, ju偶 nie rozmieniajmy dyskusji na drobne :)
Odno艣nik do komentarza

to lansowana na nba sternowa opcja, szkoda ze KG/Princessa i Allen te偶 niedostali do sp贸艂ki te pare lat temu w sumie player players co za r贸偶nica :roll:
No w艂a艣nie - je艣li Celtics b臋d膮 mieli najlepszy bilans to mo偶e przyzna膰 MVP ca艂ej dru偶ynie? Albo przynajmniej s5.
Odno艣nik do komentarza

No w艂a艣nie - je艣li Celtics b臋d膮 mieli najlepszy bilans to mo偶e przyzna膰 MVP ca艂ej dru偶ynie? Albo przynajmniej s5.
Wtedy Shaq zostanie najstarszym MVP w historii.
Odno艣nik do komentarza

wypada

Nie b臋d臋 si臋 ju偶 z tob膮 wdawa艂 w kolejn膮 dyskusj臋 Kobe vs x, bo twoja niech臋膰 do Bryanta, manifestowana na ka偶dym kroku sta艂a si臋 po prostu irytuj膮ca, poza tym po paru tekstach kompletnie straci艂e艣 dla mnie wiarygodno艣膰 w tym temacie, niemniej ja tej wyra藕nej r贸偶nicy nie widz臋, zw艂aszcza per36.

Wiesz tak sobie przypomnia艂em jak fajnie si臋 Ciebie czyta艂o jeszcze w czasach e-basketu kiedy z Przemem bodaj偶e pisa艂e艣 W艂adc贸w ligi czy jak to si臋 tam nazywa艂o, jako艣 wtedy potrafi艂e艣 sam my艣le膰, analizowa膰, pisa膰 niesamowicie ciekawie, a nie za pomoc膮 formu艂ek matematycznych. Nie tylko Ty zreszt膮 bo takich os贸b by艂o wiele i na e-basket i tutaj, dla Ciebie to post臋p, a dla mnie to samo co pomys艂 Sterna z karaniem technikami za okazywanie emocji - zabijanie przyjemno艣ci jak膮 si臋 czerpie z tego sportu.

+1

Przez prawie 8 lat na forum nie by艂em 艣wiadkiem tak niekorzystnej metamorfozy. Naprawd臋 szkoda. Ale my 偶yjemy przecie偶 w koszykarskim 艣redniowieczu, mo偶e kiedy艣 przejrzymy na oczy.

Odno艣nik do komentarza

my艣l臋, 偶e niekt贸rzy dali si臋 zwariowa膰, to jest przyczyna.

o tyle, co dane dotycz膮ce clutchyzmu, obrony 1on1 czy nawet ten ca艂y TS% to statystyki kt贸rych kiedy艣 nie by艂o, a dzi臋ki rozwojowi techniki s膮, to na prawd臋 przydaj膮 si臋 i pomagaj膮 dostrze膰 wiele kwestii. Jak wszystko, zdarzaj膮 si臋 niez艂e kwiatki, ale przecie偶 oko kibica te偶 nie jest w stanie wy艂apa膰 wszystkiego.

pisz臋 o tym od dawna, koszyk贸wka jak ka偶dy sport to przede wszystkim emocje. jednym podoba si臋 makaron drugim smakuje ry偶, nie ma jednej uniwersalnej metody oceny wszystkiego i wszystkich, jak niekiedy pr贸bujecie udowodni膰. Nied艂ugo dojdziemy do takich absurd贸w, 偶e relacje play-by-play b臋d膮 podawane na zasadzie danych per36, zaawansowanych % i adjWSdrtgoffPER/48. Wsp贸艂czuje wam ogl膮danie spotka艅 w oczekiwaniu na statystyki, kt贸re pojawi膮 sie po jego zako艅czeniu, kt贸re jaki艣 zakompleksiony okularnik be偶 偶ony, przyjaci贸艂 wykona w swoim zacisznym domu niedaleko pustynii w Arizonie. Jednego nie uda wam si臋 oceni膰, odebra膰 i zniszczy膰(?), mianowicie wizualna cz臋艣膰 gry zawsze pozostaje tylko dla oka (mimo 偶e 艣wiat oparty jest na cyfrach blabla), to 偶adne numerki nie oddadz膮 mi gracji z jak膮 porusza si臋 Kobe, a kt贸rej to nie ma LeBron. Nic nie udowodni mi, 偶e Wade ju偶 nie jest tak naturalny przy pi艂ce jak by艂 kiedy艣. 呕adne dane nie poka偶膮 kocich ruch贸w Pennego, dream shak贸w Olajuwona, bounce pass贸w Webbera, poda艅 JWIlla i mo偶ecie uwa偶a膰 Iversona za cieniasa, nieudacznika, cancera, ale jego cross贸w i 'WOOOW' moment贸w mi nie odbierzecie.

fajnie 偶e koszyk贸wka nadal jest transmitowana prosto z hali i 偶e nie zast膮pi艂 jej zero-jedynkowy kod prosto z monitora jakiego艣 ameryka艅skiego naukowca.

wracaj膮c do koszyk贸wki to MVPcaliber sezon ma Dirk, ale wysoko powinni byc Manu i Howard.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.