Skocz do zawartości

Let's 3-Peat!!! czyli sezon 2010/11 w Jezioranach

badboys2

Zrobią 3-Peat?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zrobią 3-Peat?

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie wiem dlaczego tu w ogóle dyskusja zeszła w kierunku kontuzji i tego gdzie je łatwiej łapać w ataku czy w obronie, kiedy oczywiste jest, że w ofensywie o urazy łatwiej, w obronie w zasadzie tylko jakieś pechowe lądowanie po zbiórce czy próbie bloku na czyjejś stopie może się źle skończyć.

Maciek walnął kolejnego kartofla w temacie o Lakers, jak zwykle nieudolnie dopieprzając się do tego co jeden z kibiców LA napisał w tym przypadku o tym jak to oszczędzanie się przez graczy ma miejsce w ofensywie a nie w defensywie. W tym konkretnym meczu widać było czarno na białym coś co można nazywać albo świadomym oszczędzaniem się w obronie albo co bardziej prawdopodobne zwykłym lenistwem graczy Lakers.

Jeszcze argumentacja o oszczędzaniu się w ataku z powodu obawy o kontuzje już w ogóle jest powalająca nawet jeżeli ktoś w większym stopniu bazuje na rzucie z daleka to na pewno nie z powodu obawy o odniesienie jakiegoś urazu (no chyba, że akurat jest świeżo po powrocie do gry po jakimś odniesionym urazie) może być jakaś niechęć do kontaktu w pomalowanym, lenistwo, wiara w swój rzut, nie wiem starość, chęć oszczędzania sił na wieczór z panienką czy cokolwiek innego, ale jak ktoś gra bardziej powiedzmy ekonomicznie w ataku czy zresztą w obronie to twierdzenie, że robi tak z powodu strachu przed odniesieniem kontuzji to gada głupoty.

maciek a czy to lenistwo nie prowadzi w konsekwencji do odpoczywania na playoffs?

3 tripy do finalow. zaczeli swietnie sezon grajac sama ofensywa. trafili na mega dzien suns, ktorzy potrafili zagrac lepszy atak i sie nacieli. zaloze sie jednak, ze w playoffs ten emcz wygladalby inaczej.

nie mowie, ze lakers nie chcieli tego wygrac. ale nie zdziwi mnie jezeli nie za kazdym razem odpowiedza tym czym powinni odpowiedziec, co bedzie mialo miejsce w playoffs.

Jeszcze argumentacja o oszczędzaniu się w ataku z powodu obawy o kontuzje już w ogóle jest powalająca nawet jeżeli ktoś w większym stopniu bazuje na rzucie z daleka to na pewno nie z powodu obawy o odniesienie jakiegoś urazu (no chyba, że akurat jest świeżo po powrocie do gry po jakimś odniesionym urazie) może być jakaś niechęć do kontaktu w pomalowanym, lenistwo, wiara w swój rzut, nie wiem starość, chęć oszczędzania sił na wieczór z panienką czy cokolwiek innego, ale jak ktoś gra bardziej powiedzmy ekonomicznie w ataku czy zresztą w obronie to twierdzenie, że robi tak z powodu strachu przed odniesieniem kontuzji to gada głupoty.

Jak dla mnie oszczędzanie się na PO równa się po części z tym, żeby nie odnieść kontuzji, o którą w ataku łatwiej.

no i wrocili.

to tylko 1 z 3 zwyciestw jakie powinni odniesc w tym tripie zeby zmazac 2 porazki z rzedu niemniej robi wrazenie.

gdy kobe i fish siedzieli na lawce sprawy w swoej rece wzieli renegaci.

blake, brown i barnes zrobili run 20-10 na przelomie 3 i 4 q

pozniej brown zdobyl 16 z 28 punktow w 4q i to on nie pozwolil kozlom sie zblizyc w tym meczu. trudno wyrgywa sie na tym terenie dlatego nalezy sie cieszyc. na to wlasnie liczylem przed sezonem, ze nowi blake i barnes nie raz, nie dwa pociagna zespol do wygranej. to jest jedno z tych zwyciestw, ktore idzie na ich konto. brown po raz kolejny pokazal jaki postep zrobil w grze, blake i barnes robia to co robili do tej pory.

9-5 od barnesa to takie male wielkie liczby. chlop robi bardzo wiele na parkiecie i jezeli przypomnimy sobie, ze rok temu te dziure musieli wypelniac sasha albo luke to musi byc postep, nie ma bata.

brown poki co gra na +50% z gry i +50% z trojek i +90 ft. to tylko 11 gier ale jezeli utrzyma takie statsy do konca rozgrywek powalczy ostro o nagrode za najwiekszy postep.

dzisiaj detroit. tez powinno byc ciekawie.

bynum zdrowieje, po powrocie druzyny z tripu powinien rozpocza treningi z zespolem. i za jakies 10 dni powinien wybiec na parkiet. szukamy tez wsparcia pod kosz. mowi sie o joshu voskuhlu i dampierze. w gre wchodza tez sean may i steven hunter. szczerze mowiac nawet kosztem porazek, wolalbym dac ten czas caracterowi.

gdyby Caracter był środkowym byłbym absolutnie za, ale nie jest i Lakers potrzebują pod koszem jednak tych centymetrów. Przydałby się w ogóle pod kosz jakiś większy klocek, taki typowy role player, bez potencjału na bycie kimś więcej, ale stosunkowo młody, który mógłby być jakimś rozwiązaniem na dłuższy okres czasu niż Ratliff, Dampier czy ktoś tam jeszcze stojący nad koszykarskim grobem.

aha jeszcze jedno akacja z technicznym Odoma jakoś na minutę przed końcem to doskonały przykład na to jak wybiórczo sędziowie mogą stosować nowe popieprzone przepisy, ewidentnie faulowany Lamar zdobywa kosz i zamiast iść na linię zostaje ukarany technicznym za to, że sędzia się pomylił i jemu się to nie spodobało.

Dawno nie zaglądałem mało czasu mam, sama prawda Van, technik z dzisiaj Kobego to też potwierdza.

Fajny meczyk Lakers, ale mieliśmy dużo szczęścia i gwizdków dobrych w naszą stronę w końcówce + Shannon i udało się wygrać. 1 mecz Lakers w tym sezonie na żywo, trzeba się ogarnąć.

szukamy tez wsparcia pod kosz. mowi sie o joshu voskuhlu i dampierze. w gre wchodza tez sean may i steven hunter

to pewna informacja ze szukamy kogos jeszcze na c?

jesli to prawda to oby zaproponowali umowe dampowi... najlepszy jest z tego towarzystwa i mysle ze jak dostalby taka okazje to bez zastanowienia ja przyjmie. moim zdaniem nie podpisal jeszcze z nikim bo czeka na oferte od jakiegos realnego faworyta...

mitch bierz go :evil: caracter nie daje nam jednego - centymetrow - a w tej chwili to jest najwazniejsze a nie ogrywanie go kosztem moze nawet mistrzostwa. niech sie uczy pomalu, podpatruje, gra w blowoutach. jego czas jeszcze nadejdzie jesli serio bedzie dobry

co do mip shannona to raczej malo realne... b-easy zaskakuje i mysle ze on zwinie ta nagrode jak tak dalej pojdzie (mamy przeciez dopiero poczatek sezonu). ale patrzac na postep browna jestem za trzymaniem sashy do konca sezonu zeby byla kasa na shannona

co do mip shannona to raczej malo realne... b-easy zaskakuje i mysle ze on zwinie ta nagrode jak tak dalej pojdzie (mamy przeciez dopiero poczatek sezonu). ale patrzac na postep browna jestem za trzymaniem sashy do konca sezonu zeby byla kasa na shannona

Z drugiej strony wątpię ,że Shannon będzie chciał nadal grać "za Kobe'm". Nie wiem jaki poziom utrzyma, czy się polepszy ,ale przypuszczam ,że MOŻE będzie chciał nieco więcej minut dostawać, widać ,że z dunkera zrobił się kimś więcej. No ,ale też on the other hand - RINGS w LA ma na nie szanse ( podkreślam jako ,że nic nigdy nie jest pewne :] ) ,a więcej minut to on u contendera innego to w żaden sposób nie zgarnie, tylko jakieś słabsze kluby byłyby nim zainteresowane jako kimś więcej niż backup czy coś. :>

Zresztą tak w sumie to po co dupczyć o tym czy Brown podpisze czy nie skoro dopiero co się sezon zaczął ,no ,ale takie moje luźne przemyślenia.

postęp cyferkowy Millsapa niesamowity w porównaniu do poprzedniego sezonu, ale właśnie jak mówi Maciek po prostu to kwestia większej ilości minut i większej roli w ofensywie. Na podobnych cyferkach grał jak wyleciał na dłużej Boozer kiedyś i wszyscy się nim zachwycali jak dziś, więc ten poziom prezentuje już od dłuższego okresu, tylko nie miał okazji zaprezentować go w pełnym wymiarze.

Brown może wybierać między 30 min w jakiejś Minny, a 15-20 w contenderze. Co wybierze zależy już tylko od jego ambicji.

podpisuje sie pod mackiem

hibbert idealnei mi tu pasuje na mip, robi cos takiego jak bynum w 07/08 zanim zlapal kontuzje kolana. zaczyna byc xfactorem swojego zespolu.

shannon juz w tym momencie ma 1/3 trojek z zeszlego sezonu i tyle co w playoffs 09&10 razem wzieych.

za malo widzialem reszte, zeby podac inne nazwiska ale hibbert i shannon to imo w tym momencie 2 kandydaci na spokojnie.

z tym, ze o ile w przypadku hibberta taki rozwoj nie dziwi, o tyle w przypadku shannona juz tak. roy byl uznawany za wielki talent jeszcze za czasow uczelni a brown. no coz, tulal sie po lidze az trafil do phila.

ja jednak bede sie trzymal tego co robi matt barnes. god damn it. pamietam go z czasow warriors jak byl takich energizerem z lawki, pamietam jak pozniej robil mase pozytecznych rzeczy dla phx i magic za psie pieniadze a teraz za 1,7 banki robi to dla lakers. dunki, sciecia tam gdzie powinien, zbiorki, hustling. ariza who?:)

wlasnie kogos takiego brakowalo zawsze na lawce lakers.

edit:

a kojarzysz jak to wyglada w zestawieniu z okresem przed 2 laty kiedy padl boozer? juz wtedy millsap robil wielkie rzeczy.

edit:

a kojarzysz jak to wyglada w zestawieniu z okresem przed 2 laty kiedy padl boozer? juz wtedy millsap robil wielkie rzeczy.

nie tak wielkie jak teraz. per 36 minut:

PPG TS% RPG APG SPG BPG TPG

08 16.7 58.4 10.8 2.5 1.3 1.0 2.1

11 21.0 64.6 8.7 2.7 1.1 0.6 1.4

co do Shannona to w zeszłym sezonie jako starter też nieźle sobie radził.

z Hibbertem się zgadzam - dobry kandydat, chyba tak samo dobry jak Millsap.