Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Roto - na nie. Z tego powodu, który wymienił Wilqu.

Nikt mi nie wmówi, że bierny GM jest równie dobrym GMem co GM aktywny (abstrahując od przykrych przypadków, kiedy aktywnym jest Ronnie Artestics czy inny forumowicz tej klasy) dlatego jestem przeciwny obecności Mazika i Popka w tej lidze. Jak może być tak, że przez cały sezon nie piszą na forum, nie wysyłają ofert , nie robią slotów i CAŁA ich gra polega na odbieraniu propozycji trejdów ? Naprawdę nie lepszy ktoś z entuzjamem ? Bo ja jak szukam trejdó to już instynktownie omijam Mavs i Nuggets, jakby wiedząc że nie mam tam czego szukać. Jendras, Buła i Marzec to "sure thing". Mam wrażenie, że kiedy FBX#1 kadrowo zbliży sie do tego Waszego fucka wyjdzie wszystkim na dobre, bo będzie lepsza atmosfera na forum i doświadczeni,aktywni gracze.

A jaka czesc spraw nie zostala poruszona przeze mnie?

Ogolem circa 33%. Np kto zajmuje sie pensjami po odejsciu Marcinka i czy nie przydalyby sie konkretniejsze zasady nt przyjmowania nowych GMow? Moze wrecz dorzucic "jedna liga w FBX"? Bardzo aktualne tematy ;-)

Dodatkowo na temat zaokraglania pensji odwolales sie do Marcinka, nie wiedziales odkad jest miesiac bana i co sie dzieje z niewydraftowanymi rookasami przed sezonem oraz w wielu sprawach podales "tylko" Twoje zdanie [nasz draft, a lokaut, kto trafia do tego draftu rookich, pozycje graczy, trejdowanie przyszlych pickow], a chcialbym stworzyc regulamin, z ktorym zgadza sie chociaz wiekszosc, a nie by pasowal tylko dwom osobom, ktore sie wypowiedzialy ;-)

Generalnie jak nie bedzie ustalonej wersji i ludzie nie beda mogli sie opowiadac za jakas kwestia jednoznacznie np: "TAK, podoba mi sie, chce to w regulaminie/NIE, nie podoba mi sie to, odrzucamy to", to nie liczylbym na podjecie dyskusji.

Huh? Pytania przeciez byly jednoznaczne i mozna bylo sie do nich odniesc.

Dlugo wytrzymales w tym postanowieniu, prawie cala dobe ;-)

Ale to tak zartem bo na serio to dzieki za oficjalne przejscie w nastepny sezon.

Nie sądziłem, że skrypt który posiadam ma jeszcze przypisane funkcje pozwalające na obliczenia kolejności draftu w ten sposób. Z tego co pamiętałem, z różnych powodów, skrypt trochę rozwaliłem w porównaniu do pierwotnej wersji, którą dostałem od GeDDo i myślałem, że te funkcje poszły się...

Na szczęście nie, więc i z obliczeniami większych problemów nie było.

Co do mojej ekipy, to:

Charlotte Bobcats - Roger ( 3675193 | PM )

Dołączona grafika

Nr Imie Nazwisko Wiek Cena

1 Pau Gasol 31 59,95

2 Rajon Rondo 25 54,55

3 Luis Scola 31 46,50

4 Kevin Martin 28 42,80

5 Stephen Jackson 33 39,70

6 Ray Allen 36 38,95

7 Danilo Gallinari 23 36,65

8 Hedo Turkoglu 32 36,25

9 Jason Terry 34 35,60

10 Glen Davis 25 30,65

11 Gerald Henderson 24 24,20

12 Linas Kleiza 26 23,75

13 Austin Daye 23 22,45

Salary Cap: 492,00

Do zejścia z salary trochę jest. Na pierwszy ogień idą Terry, Davis i Kleiza, potem Allen i Hedo, kolejno Jax i Gallo.

Na przyszły sezon zostają Gasol, Rondo, Scola, Martin, Henderson i Daye.

Jak ktoś chce kupić Gallinariego, to musi się liczyć z tym, że weźmie na siebie Terryego/Allena.

wiLQ, poiwiem tak, jak sie nie przedstawi gotowych rozwiazan/konkretncyh propozycji to nie licz, ze sie wywiaze dysusja.

Alez prosze bardzo... czy moge przyjac ponizsze za oficjalne?

Pensjami zajmuje sie bulek ["bo zglosil sie na ochotnika przygotowujac te ostatnie" ;-)].

Tu glownie pytanie do niego czy sie na to zgadza ;-)

Konkretniejsze zasady nt przyjmowania nowych GMow brzmia:

- nie mozna dokladac lig w FBX powyzej jednej,

- minimum 2 letnie doswiadczenie w FB,

- minimum jedna 10+ osobowa liga, w ktorej byl na podium.

- minimum 2 GMow aktualnie w lidze, ktorzy moga zareczyc za kandydata.

W przypadku braku kandydatow spelniajacych takie warunki mozna przymknac oko na dwa z w/w.

[Cos pominalem?]

I w druga strone... Od strony sportowej GM kwalifikuje sie do wywalenia gdy spelnia minimum 3 warunki sposrod:

- nie odpowiada na oferte trejdowa przez PMa/emaila/system Yahoo przez wiecej niz 2 tygodnie [musi byc potwierdzone przez innego GMa i z ostrzezeniem/prosba na forum],

- miesiac lub wiecej bez zagladania do ligi [mierzone przez "Last League Activity" na Yahoo],

- mniej niz 10 ruchow w ostatnim sezonie,

- mniej niz 2 trejdy w ostatnim sezonie,

- mniej niz 10 wypowiedzi na forum ligi.

[Cos pominalem?]

Miesiac bana jest od zauwazenia bledu przez komisza.

Niewydraftowane rookasy przed sezonem staja sie FAsami.

W przypadku lokautu nasz draft jest przesuniety na wybrana date w ostatnim tygodniu offseason.

Do naszego draftu rookich trafia 60 graczy wydraftowanych w ostatnim naborze NBA.

Pozycje graczy sa przyjmowane z pelnym dobrodziejstwem od Yahoo.

Nie mozna trejdowac pickow, ktorych realizacja moglaby nastapic nie wczesniej niz za 18 miesiecy.

Niewydraftowane rookasy przed sezonem staja sie FAsami.

Waiverami jak pozostali gracze, którzy obecnie są na fa. Tak było zawsze i jest to logiczne rozwiążanie, chyba, że o tym myślisz tylko źle ci się napisało.

Co do deklaracji, to mamy w zasadzie komplet. Szkoda, że zreyzgnowali Marcinek i Rob, no ale cóż, trza wziąć kogoś nowego.

Sacramento Kings

Houston Rockets

Denver Nuggets

Dallas Mavericks

Te zespoły szukają nowych właścicieli.

Sacramento Kings

Houston Rockets

Denver Nuggets

Dallas Mavericks

Te zespoły szukają nowych właścicieli.

Będzie w końcu draft zawodników z tych drużyn, czy przychodzi ktoś z zewnątrz i bierze to co mu pasuje w ramach kto pierwszy, ten lepszy?

Nie wiem, moim zdaniem draft jest kiepskim rozwiązaniem, ale nie mówię nie. Chętnie bym poznał zdanie innych na ten temat.

Pozwolę sie wypowiedzieć.

Mimo tego, iż sam w zeszłym roku wymyśliłem taki draft dla FBX#2, i nadal uważam, iż był to jedyny rozsądny pomysł - to wcale nie uważam, żeby tutaj było to konieczne. Tam była inna sytuacja - zbyt duże dysproporcje miedzy klasami drużyn, a team Wańca nie nadawał się dosłownie do niczego - średnia wieku ok. 33 lat, żadnego zawodnika < 30 lat. Może przez to zrobił sie podział na 5 średnich drużyn, ale zlikwidowalismy team, którzy przez lata by się wlókł w ogonie stawki. Tutaj jest inaczej, żadna z ekip nie jest na tyle stara czy na tyle słaba, żeby to zastosować.

Ale zgoda z Marem, wówczas nowi userzy by mieli większy wpływ na budowę zespołu.

Tego nikt nie podwaza, ale pytales o nasze zdanie, wiec sie wypowiadamy :P

Fucktycznie zaprzeczyłem sam sobie ;)

No to najpierw draft, czy nie, osoby się mogą zgłaszać w międzyczasie, choć dobrze by było jakbyście też pomogli w poszukiwaniach kogoś konkretnego. Ja napisałem do Jendrasa na dobry początek.

Będzie w końcu draft zawodników z tych drużyn, czy przychodzi ktoś z zewnątrz i bierze to co mu pasuje w ramach kto pierwszy, ten lepszy?

Nie wiem, moim zdaniem draft jest kiepskim rozwiązaniem, ale nie mówię nie. Chętnie bym poznał zdanie innych na ten temat.
IMHO to jest pytanie o cele ligowe. Wazniejsza jest ciaglosc druzyn czy rozklad/rownosc poziomu?

Wg mnie zdecydowanie to drugie dlatego bylbym za mini-draftem.

Bo wsrod tych 4 opuszczonych druzyn jest jedna swietna, jedna ok i dwie slabe co oznacza, ze byle debil moglby przejac ta Marcinka i bedzie mial dobre sezony gdy byle geniusz moglby przejac pozostale i zacznie slabo.

To bardzo dziwny uklad, wiec ja bym wykorzystal sytuacje by sklecic 4 druzyny przecietne i niech od nowego GMa zalezy czy pojda one w gore czy w dol, a nie na tacy maja podany swietny/nedzny start.

Co wiecej, skoro w temacie... czy ja moglbym zrezygnowac ze swojej i przejac ta Marcinka?

Bo wydaje mi sie, ze jest na tyle dobra, iz 3/4 GMow wciaz aktywnych w naszej lidze chetnie by zrobilo taki trejd dlatego wydaje mi sie bardzo dziwne wreczac taki prezent komus nowemu.

IMHO to jest pytanie o cele ligowe. Wazniejsza jest ciaglosc druzyn czy rozklad/rownosc poziomu?

Wg mnie zdecydowanie to drugie dlatego bylbym za mini-draftem.

IMHO ważniejsza jest ciągłość drużyn.

Poza tym jeśli powstaną 4 przeciętne ekipy to z miejsca są one w dużo gorszej sytuacji jeśli mają walczyć z 16 składami budowanymi od 6 lat (lepiej lub gorzej, ale budowanymi) i nawet najlepszy gm tu nie pomoże.

Druga ważna rzecz która mnie osobiście denerwuje i też dotyczy celów ligowych. Odszedłem, znalazłem na swoje miejsce osobę która chce grać, co więcej osobę która prezentuje wysoki poziom, zaangażowanie i nie odstaje poziomem od reszty gm w czołówce. I pojawia się gm manifesto który mówi że nie da się grać dobrze mając dwie ekipy i nie chce takiego w lidze. Sprawdzam - kilka ekip mają DF, Mar, Roger, bulek, Geddo, antek, toudi, ms9. W jednej tylko lidze grają radzio, popeye, mazik, robinson, ja, Lu. Jak patrze na te listy to zupełnie nie widzę sytuacji by komuś dwie drużyny przeszkadzały w grze - raczej widac że kilka ekip prowadzą najbardziej zaangażowani. Z kolei po przykładach radzia, popka, mazika widać że jedna ekipa nie powoduje wzrostu chęci do gry. Więc argumenty o jakimś utożsamianiu sie są jak dla mnie z dupy. To że Findek nie daje rady prowadzić dwóch ekip średnio by mnie obchodziło - na jego przyklad jest przykład kilku innych osób które świetnie sobie radzą z kilkoma drużynami. Także zgoda z Marem - szukanie problemu gdzie go nie ma.

No ale nie chcieliście piotrka bo grałby w 2 ligach i kto jest proponowany na jego miejsce - może Jendras o którym nie wiadomo jak gra w FBX i czy wogóle chce grać w FBX, buła lub marzec którzy już mają drużynę w FBX - WTF ?!

Wśród kandydatów którzy się zgłaszają jest QAS - w najgorszej możliwej lidze FB grając z leszczami zajął 4 miejsce, w FBX#3 był 18 a jego największą zaletą jest to że wspaniałomyślnie zgadza się oddac ekipę w FBX#3 przed która nie ma wielkich perspektyw. Jak taka osoba jest bardziej pożądana w FBX#1 od gm który wygrał FBX#3 w swoim pierwszym sezonie, przeprowadza mnóstwo wymian i właśnie awansował do FB#1 to WTF 2 !?.

Także musicie sobie odpowiedzieć na jedno ważne pytanie - czy liga zmierza w kierunku ustawy parytetowej, gdzie najważniejsze jest to aby nie prowadzić więcej niż jednej ekipy, czy najważniejszy jest poziom prezentowany przez osoby z którymi gracie. IMHO odpowiedź powinna byc oczywista, szczególnie w przypadku FBX#1.

Moje 2 gr, już się więcej nie odzywam.

jestem za mini draftem. sorry, ale jeśli ktoś chce ciągłości, to nie powinien odchodzić z ligi ;P

poza tym taki choć trochę równiejszy start nowych GMs pozwoli lepiej ocenić ich umiejętności.

jeśli zaś chodzi o tych nowych GMs, to powinniśmy zrobić coś takiego, że ogłaszamy nabór, chętni się zgłaszają i potem my (czyli aktywni GMs) głosujemy (układając ich w kolejności od najbardziej pożądanego) na 4 (czy ile tam będzie wolnych drużyn) spośród tych zgłoszonych. ci którzy otrzymają najwięcej punktów wchodzą do ligi. bo głupotą jest skreślać kogoś takiego jak Piotrek, tylko dlatego że ma kilka innych lig na głowie, albo Jendrasa dlatego, że nigdy nie grał w FBX (szczególnie że w FUCKu rządzi póki co ;])

IMHO ważniejsza jest ciągłość drużyn.

Poza tym jeśli powstaną 4 przeciętne ekipy to z miejsca są one w dużo gorszej sytuacji jeśli mają walczyć z 16 składami budowanymi od 6 lat (lepiej lub gorzej, ale budowanymi) i nawet najlepszy gm tu nie pomoże.

Huh?! Z definicji majac druzyne przecietna jestes w lepszej sytuacji niz circa polowa GMow!

Druga ważna rzecz która mnie osobiście denerwuje i też dotyczy celów ligowych. Odszedłem, znalazłem na swoje miejsce osobę która chce grać, co więcej osobę która prezentuje wysoki poziom, zaangażowanie i nie odstaje poziomem od reszty gm w czołówce. I pojawia się gm manifesto który mówi że nie da się grać dobrze mając dwie ekipy i nie chce takiego w lidze. Sprawdzam - kilka ekip mają DF, Mar, Roger, bulek, Geddo, antek, toudi, ms9. W jednej tylko lidze grają radzio, popeye, mazik, robinson, ja, Lu. Jak patrze na te listy to zupełnie nie widzę sytuacji by komuś dwie drużyny przeszkadzały w grze - raczej widac że kilka ekip prowadzą najbardziej zaangażowani. Z kolei po przykładach radzia, popka, mazika widać że jedna ekipa nie powoduje wzrostu chęci do gry. Więc argumenty o jakimś utożsamianiu sie są jak dla mnie z dupy. [...]

No ale nie chcieliście piotrka bo grałby w 2 ligach i kto jest proponowany na jego miejsce - może Jendras o którym nie wiadomo jak gra w FBX i czy wogóle chce grać w FBX, buła lub marzec którzy już mają drużynę w FBX - WTF ?!

Wśród kandydatów którzy się zgłaszają jest QAS - w najgorszej możliwej lidze FB grając z leszczami zajął 4 miejsce, w FBX#3 był 18 a jego największą zaletą jest to że wspaniałomyślnie zgadza się oddac ekipę w FBX#3 przed która nie ma wielkich perspektyw. Jak taka osoba jest bardziej pożądana w FBX#1 od gm który wygrał FBX#3 w swoim pierwszym sezonie, przeprowadza mnóstwo wymian i właśnie awansował do FB#1 to WTF 2 !?.

Wow, to sluszna uwaga... choc tez nie bardzo zrozumialem reakcje piotrka gdy byly glosy poparcia dla jego sprawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.