Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za mile slowa, ale top5 to bedzie chyba spore osiagniecie. Za duzo znakow zapytania ma sklad.

Cieszy sciagniecie z waivera Blake'a, bo to idealny typ dla Zena na PG, a szanse na powtorzenie sezonu Fisha oceniam na max 50% i sadze, ze Phil sprobuje w miare szybko wprowadzic Steva w trojkaty. Ogolnie pierwszy waiver mial byc Turiaf, ale to chyba by byl dzien dziecka z 16ka. A ze Bibby sie ostal to mnie lekko zagielo i cieszy wkoncu raz, bycie szybszym od Mara ;]

Nie wiem co masz na mysli z skladem leciwym Lu, jezeli myslisz ze lamliwy to sie zgodze, do tego dochodzi 1 rok kontraktu Boozera ;) Jezeli chodzi o wiek nie narzekam, tylko Kobe jest wiekowy a on raczej poziom w miare bedzie trzymal...

Generalnie chetnie potrejduje, wiec wszyscy sa available.

milego sezonu!

Dziś dostałem najciekawszą propozycję trejdu w mojej kilkuletniej zabawie w FB (no, raz jeszcze niejaki Kobe oferował mi Joe Smitha za Arenasa w wersji 2005 roku :] ). Nie wiem czy mogę upublicznić kto i kogo mi proponował, więc poczekam na ewentualną zgodę od kontrahenta, który dziś mi wysłał propozycję (był jeden, więc będzie wiedział o kogo chodzi).

PS. Uprzedzając ewentualne propozycje - nie po to oddawałem Davida Lee za Ryżego Blake'a żeby go teraz sprzedawać :]

to kto będzie w tym sezonie faworytem? bo jak dla mnie to póki co Geddo z Popeyem mają najmocniejsze składy.

Wg mnie Roger, i to nawet nie jest blisko.

Sam uważam, że powtórzenie wyniku z poprzedniego sezonu (3 miejsce), to absolutne minimum, ale nie napisałbym, że mam pakę przewyższającą innych o kilka półek, no ale...sporo zależy od kilku czynników, jak zawsze w fbx.

W sumie faworyci są co roku Ci sami (shavlik, lu, geddo, coroczny sleeper marcinek), plus nigga konie (bulek, mar), plus mistrz fa (lorak).

Skład popka jest mocny, ale nie pomoże mu Yao, a to znacznie wpłynie na jego wynik, ale myśle że czołówka jak najbardziej realna.

ps. Mega sleeper w tym roku - antek.

Sam uważam, że powtórzenie wyniku z poprzedniego sezonu (3 miejsce), to absolutne minimum, ale nie napisałbym, że mam pakę przewyższającą innych o kilka półek

Bo albo jestes skromny albo probujesz nie zapeszac, a ja po prostu patrze na dane i pisze co mysle ;-)

Oczywiscie bycie faworytem nijak nie gwarantuje mistrzostwa, zwlaszcza gdy mnostwo nieprzewidywalnych kontuzji i FAsow przed nami, ale to nie zmienia faktu zaczynania z metrowa przewaga.

W sumie faworyci są co roku Ci sami

Hmmmm, nie jest to wielka czerwona flaga dla ligi? Tzn albo ustawienia tak faworyzuja mocne druzyny/keeperow, ze nie da sie przejsc z pretendera do contendera albo jedna grupa GMow jest po prostu tak wyraznie lepsza od drugiej, ze to wlasciwie podchodzi pod znecanie sie nad slabszymi.

P.S. W pierwszym poscie tego watku sa picki nalezace do danej druzyny... co oznaczaja te zera i dlaczego rozne druzyny maja rozna ich ilosc?

Nie jest to czerwona flaga, to po prostu dowód na różne możliwości budowania drużyn. Co roku faworytów mamy tych samych, ale krok po kroku doadoptowywane są nowe ekipy, które walczą o majstra co pokazały przykłady mój i loraka np w poprzednim sezonie.

A te zera przy pickach, to funkcje w excelu, nic groźnego i nie oznacza to absolutnie nic. A że niektóre ekipy mają dwa picki oznacza tyle, że pozyskały je w trejdach.

Rozmienie Lamarcusa Aldridge'a na dwoch graczy, w tym jeden musi miec koniecznie znaczek PG. Ewentualnie podobnie moge postapic z Mayo, ale tu warunek jest taki ze dwoch graczy, ktorych pozyskam jeden musi miec PG, a drugi Sg (a najlepiej G).

Troche ofert juz porozsylalem, ale piszac tu oferta stanie sie bardziej globalna. Oczywiscie moge rozszerzyc oferty o np Coreya Maggettego, Jordana Hilla czy innego ziutka, ale ogolnie interesuje mnie to by oddac mniejsza liczbe graczy niz ja sam oddaje (2 za 1, 3 za 2, 3+pick za 2, etc).

W sumie faworyci są co roku Ci sami

Hmmmm, nie jest to wielka czerwona flaga dla ligi?

Nie jest bo nie wiem skąd Roger wziął tą listę - ja przez ostatnie 2 lata szoruje dno ligi a skład miałem już tak żenujący że nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby mnie uważać za sleepera, Geddo może być faworytem co roku, ale jeszcze nigdy nie był nawet na podium, z tej grupy jedynie Lu jest rzeczywiście co roku w czołówce.

A jak to wyglądało w poszczególnych latach możesz sam sprawdzić: http://basketball.fantasysports.yahoo.c ... hstalltime

Uwaga techniczna: porownanie pensji miedzy pierwszym postem tego watku, a tym z oficjalnymi pensjami wyrzuca dwie roznice tzn David Andersen (15 vs 16) i AJ Price (17,9 vs 17,8). Z czego to wynika? I przy okazji chcialem podziekowac Krzemykowi za pobranie Willa Bynuma bo gdyby tego nie zrobil przekroczylbym salary cap ;-)

Wszystkich tych, ktorzy sa zainteresowani goraco przepraszam ze nie odpisałem/nie odpisze do konca tygodnia na PMy, ale niestety dopiero przy weekendzie bede mial wiecej czasu niz 15 min dziennie by siasc na kompa, wiec jesli sie nie obrazicie (:wink:) to dam znac przy weekendzie.

btw, liczba ofert calkiem spora, ale licze na wiecej :)

Sezon nie tak daleko, więc pora na pierwsze prognozy związane z moim składem i oczekiwaniami, które siegają wysoko, mianowicie wygranej.

Odeszli: Johnson, Odom, Frye, Batum, Sefolosha, Douglas-Roberts, Brown, Gray

Przyszli: Prince, Gallinari, Crawford, Hedo, Kleiza, Mason, Anthony, Jones

Rotacja:

PG. Rondo │ Crawford │ Jones

SG. Jackson │ Miller │ Mason

SF. Gallinari │ Turkoglu │ Kleiza

PF. Gay │ Prince

C. Gasol │ Anthony

Moje prediciton to takie, że jest dwóch absolutnych pewniaków w osobach Rondo i Gasola, którzy powinni utrzymać swój poziom, lub nieznacznie pójść do góry (tyczy się to zwłaszcza Rondo). Potem jest trochę talentu u którego liczę na wzrost w średniej (Gay i przede wszystkim el Gallo) i Jax, który powinien odgrywać wiekszą rolę w tegorocznych Bobcats. Potem masę gostków u których liczę na równą formę w okolicach 35-40fp (Hedo, Crawford, Miller, Prince). Nie do końca wiem co zaprezentuje Kleiza, bo może być różnie. Mam nadzieję, że 1 waiver nie pójdzie na marne i Litwin ugra ponad 30fp co będzie wystarczająco-zadowolającym wynikiem. Mason, Anthony i Jones to nic innego jak materiał, którym będe żonglował na FA w razie potrzeby.

Rotacja jest niezła, masa swingmanow i spokój na pozycjach od 1 do 4, gorzej z centrem, bo jak Gasol się połamie, to nie mam go kim zastąpić zbytnio.

Cóż, trudno mi powiedzieć o co będę walczył w tym sezonie. Chyba po prostu o to, by zająć jak najwyższą lokatę ;]

Poprzedni sezon był moim debiutem w grach fantasy, popełniłem kilka błędów, jeden fatalny, ale koniec końców podoba mi się obecny skład i nie mogę się doczekać startu nowej edycji.

Przewiduje dalszy rozwój Westbrooka i Love'a, myślę że 55 od każdego z nich to realna opcja. Chyba że David Kahn jest jeszcze głupszy niż myślę. Oni stanowią core mojego zespołu i ich się będę trzymał.

Camby - jeżeli zrobi ponad 40 to będę zachwycony, a myślę że zrobi. Oden nie jest w formie i w każdej chwili może się znowu posypać.

Jeff Green - powinien trzymać poziom.

Reggie Williams - największa zagadka, ale biorąc pod uwagę miłość Nelsona do jego osoby i skład GSW liczę na 35 mpg które przełoży się na 35-45 fpg. To jest wykonalne.

Derrick Favors - projekt. Jak zrobi tyle ile kosztuje,czyli 35 to będę zachwycony. Mam nadzieję, że szybko wygryzie Troya z s5.

Shaun Livingston - jeżeli będzie zdrów (HUGE ?), to nie widzę innej opcji jak s5 w Bobcats.

Dejaun Blair - potencjał na fp na poziomie Love'a ale nie mam pojęcia jak się rozwinie sytuacja w Spurs w tym roku.

Al Thornton - On czy Josh Howard, Josh Howard czy on ? Chyba jednak Al, ale posłucham ofert. Al jest do wymiany. Po prostu nie darzę go sympatią.

Serge Ibaka - s5 w tym sezonie, jak nic. Po play offach z Lakers nie widzę innej opcji.

Brandon Rush - sam nie wiem, narobił sobie kłopotów, zawieszony na 8 meczów ale trener go uwielbia za to że na boisku robi wszystko. Również rozważę propozycje wymian.

Gordon Hayward - jestem zaskoczony że udało mi się go wydraftować z 16 pickiem, nie widzę w nim future all stara ale na pewno solidnego graja który w ułożonej koszykówce Sloana powinien się odnaleźć.

Magnum Rolle - wyrzuciłem Matthewsa, a to oznacza że Fernandeza wyjebią, Babbitowi nie zaufają a Wesley będzie robił 35fp. Takie moje szczęście, tak było z Websterem, Marcusem THorntonem, i kilkoma innymi w poprzednim sezonie. Ale po tym co Rolle pokazał w lidze letniej i po tym jakie zdanie mają o nim władze Pacers zaryzykowałem (niewiele ostatecznie) i czekam aż Ford wyleci na FA. Dla Magnuma muszą zrobić miejsce w rosterze, ale jak napisali na rotoworld - nie robili by wymiany by pozyskać prawa do Rolla gdyby nie chcieli go podpisać.

p.s. Ok, właśnie mnie Chytry poinformował ( nie mam ostatnio na nic czasu) że Nelson zrobił mnie w c***a i już nie jest trenerem GSW... anyway, Reggie jest na tyle utalentowany że chyba mnie nie zawiedzie.

Reggie Williams - największa zagadka, ale biorąc pod uwagę miłość Nelsona do jego osoby i skład GSW liczę na 35 mpg które przełoży się na 35-45 fpg. To jest wykonalne.

Wysokie oczekiwania. Inna sprawa, ze Nelson nie jest trenerem juz.
Właśnie zrobiłem p.s. pod powyższym postem... pracuje nad uzyskaniem absolutorium i mam wieeeeelkie luki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.