Skocz do zawartości

Mundial 2026

Życie_to_mem

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, airmax napisał(a):

Czerwo dla Simona.

Napisałem żółta, bo co widać nawet na nagraniu, które wrzuciłeś reakcja Simona była zwykłą symulką. Sędzia ogólnie był słaby. Tutaj mógł dać czerwoną Yamalowi, a nie dał nic:

Olise to już wspomniałeś sam. Karny imo z kapelusza, Yamal w ogóle nie był zainteresowany piłką do tego łokciem dotknął. Sporo tego jak na jeden mecz. 

6 minut temu, Pepis21 napisał(a):

Karny imo z kapelusza, Yamal w ogóle nie był zainteresowany piłką

Jak kop karate na udo to nie jest faul/karny to co jest faulem/karnym? Btw tam nawet piłka spada pod nogi Hiszpana chyba (Olmo?) 

7 minut temu, Pepis21 napisał(a):

do tego łokciem dotknął

Gdyby to obrońca w akcji obronnej takie dotknięcie wykonał to byłby Twoim zdaniem karny? 

tutaj czerwo? Okey… 

Godzinę temu, Pepis21 napisał(a):

Ogólnie Simon mi wczoraj przypominał Boubacara Barry'ego z finału PNA 2015, był tak samo wkurwiający. Naprawdę nie rozumiem co on ma, że broni kosztem Rayi. 

61fQGrvEiEL._SY522_.jpg

Raya oczywiście bardzo fajnie wygląda w Arsenalu, ale ogólnie to trochę dziwnie wygląda przywalanie się do wyboru bramkarza w drużynie, która na drodze do finału przez 7 meczów straciła jednego gola, a wcześniej z tym samym bramkarzem zdobyła złoto na Euro 2024.

2 godziny temu, airmax napisał(a):

Jak kop karate na udo to nie jest faul/karny to co jest faulem/karnym? Btw tam nawet piłka spada pod nogi Hiszpana chyba (Olmo?) 

Tylko nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale Digne był cały czas skupiony na piłce, nie miał możliwości zobaczenia, że Yamal się wbija w niego. To było celowe wymuszenie kontaktu przez Lamine'a.

Gdyby to obrońca w akcji obronnej takie dotknięcie wykonał to byłby Twoim zdaniem karny? 

Zapewne tak.

tutaj czerwo? Okey… 

A czemu nie? Zobacz na jego prawą nogę co robi. Jeśli Olise zasłużył na czerwo to bądźmy sprawiedliwi.

1 godzinę temu, Kily napisał(a):

Raya oczywiście bardzo fajnie wygląda w Arsenalu, ale ogólnie to trochę dziwnie wygląda przywalanie się do wyboru bramkarza w drużynie, która na drodze do finału przez 7 meczów straciła jednego gola, a wcześniej z tym samym bramkarzem zdobyła złoto na Euro 2024.

Wczoraj Simon miał więcej szczęścia jak rozumu jak chociażby wtedy gdy zachciało mu się Neuerowania.

3 godziny temu, Pepis21 napisał(a):

Tylko nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale Digne był cały czas skupiony na piłce, nie miał możliwości zobaczenia, że Yamal się wbija w niego

Ale tak w sumie, co z tego że był skupiony na piłce i nie widział, że ktoś go pressuje? 

sorry not sorry ale to problem Digne’a, że nie ogarnął. 

Próby zrównania faulu Yamala z tym Olise to już pominę milczeniem. 

to jest na swój sposób niesamowite, jak walczyłeś o rzut wolny dla Zielonego Przylądka w 90+ minucie (powtórki były ze Paredes zdążył cofnąć nogę) i pisałeś o ustawce, (dodaj do tego ponoć faul przy golu na 2-1 Martineza bo ktoś przy kimś skoczył), a tutaj piszesz, że w sumie kop karate to nie faul, bo ktoś kogoś nie widział. Nie wiem 

Pięknie Hiszpania wyjaśniła Francuzów, pełna dominacja 90 minut. 

Świetnie Olise wyłączony z gry, a bez niego Francja wyglądała w ataku na bezradną. 

Świetna robota Hiszpanów, naprawdę, czapki z głow, dawno nie widziałem tak zajebiście rozpracowanego rywala na takim poziomie. 

39 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

W jaki sposób są liczone te oceny na Google? Olise ma lepszą niż Yamal, Rodri i Cucurella. No i lepszą niż Mbappe, który jako jedyny z fab four coś tam jednak próbował. 

Normalnie, kto smaruje ten ma 😋 a biorąc pod uwagę że Olise zaraz za ~150 baniek w Realu to przecież musiał być top performer prawda? 

44 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

W jaki sposób są liczone te oceny na Google? Olise ma lepszą niż Yamal, Rodri i Cucurella. No i lepszą niż Mbappe, który jako jedyny z fab four coś tam jednak próbował. 

No Mbappe jako jedyny szarpal, najlepszy z Francji

3 godziny temu, airmax napisał(a):

Próby zrównania faulu Yamala z tym Olise to już pominę milczeniem. 

Spoko, już zdążyłem przywyknąć, że jak cokolwiek dotyczy Barcelony to pomijasz albo przemilczasz. Czy gdyby Olise grał dla Blaugrany to nadal należałaby mu się czerwona kartka? 

16 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Normalnie, kto smaruje ten ma 😋 a biorąc pod uwagę że Olise zaraz za ~150 baniek w Realu to przecież musiał być top performer prawda? 

A te oceny nie wynikają przypadkiem z jakiegoś głupawego algorytmu? 

Sprawdziłem oceny na paru portalach i wszędzie Olise ma niską notę.