Skocz do zawartości

Mundial 2026

Życie_to_mem

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, marzec napisał(a):

Fajne to Maroko na tym Mundialu grają se na 2-3 biegu w 1 polowach a w drugich 4 i 5. Ciekawe jak dzis ale dobrze to wygląda na razie . Jak to przejdą to mysle ze beda mistrzem świata 

Takim najbardziej sprawiedliwym wynikiem po 1 połowie to powinno być 2-0 dla Francji...

2 minuty temu, airmax napisał(a):

SPISEK FRANCUSKO ARGENTYŃSKI!!1!1!

jedni sędziują pod drugich, drudzy się odwdzięczają! 

@Kubbas to miałeś na myśli pisząc, że to przesada, że Argentyńczyk sędziuje Francuzom? XD 

Na tej powtórce też mi się wydawało, że nurkował ale potem była powtórka z innego ujęcia i tam był kontakt już w tym momencie co masz zdjęcie z prawej u góry, ewidentnie przed upadkiem 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Na tej powtórce też mi się wydawało, że nurkował ale potem była powtórka z innego ujęcia i tam był kontakt już w tym momencie co masz zdjęcie z prawej u góry, ewidentnie przed upadkiem 

Kwestia czy najpierw już zaczynał padać/nurkować czy jednak było trącenie najpierw 

zresztą mało istotne, sędzia naprawił ewentualny błąd rozpraszając Mekambe hehe

Głupie zachowanie obrońcy ale takich karnych nie lubię. Bo to takie „przerwanie” akcji o której kontynuacje bez tego faulu byłoby ciężko. Zbyt duży zysk z takiego czegoś kosztem tego co ten faul „zabierał”. 
Ten element przepisów choć czytelny moim zdaniem niesprawiedliwie nagradza atakującego.  Ale innego rozwiązania nie widzę niż ślepe gwizdanie faulu i karnego. 

A to że ja i pewnie więcej kibiców takich karnych nie lubią z niczego to nie ma znaczenia. 

Ekstremalna wersja tego faulu i kary karnego są tylko jeszcze gorsze akcje gdzie obrońca daje się złapać na faul tuż przy linii końcowej praktycznie na granicy pola karnego z czego jedynie co może być to dośrodkowanie.  
Te karne są tylko gorsze a przepisy ślepe. 

Tymczasem… 

Godzinę temu, airmax napisał(a):

SPISEK FRANCUSKO ARGENTYŃSKI!!1!1!

jedni sędziują pod drugich, drudzy się odwdzięczają! 

@Kubbas to miałeś na myśli pisząc, że to przesada, że Argentyńczyk sędziuje Francuzom? XD 

ogladalem mecz na telefonie w trasie, nie wiem o co ci chodzi ja tylko napisalem ze sami argentyczycy pierwszy raz sedziuja na mundialu xd

nie jestem kibicem zadnej druzyny na tym mundialu i zadnego zawodnika takze stronniczosc to ostatnie co mi mozesz zarzucic ;)

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Oczywiście;)

widze ladne odklejki, ludzie sie niesamowicie grzeja na temat futbolu i swoich ulubiencow 

wiadomo ze mu to przeszkodzilo, ale jak byl VAR no to trudno tak

6 godzin temu, airmax napisał(a):

@fluber to o tej powtórce pisałeś, że widać kontakt? Z tego ujęcia to bliżej do nura 

Niestety się nie otwiera, nie mogę nigdzie znaleźć tej powtórki, która pokazali na meczu 

7 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

Tylko w sytuacji konfrontacyjnej, ale nie pytaj czym taka sytuacja jest, ponieważ nawet przepisodawca nie wie. 

No jak dla mnie to ewidentnie sytuacja konfrontacyjna