Życie_to_mem Opublikowano Środa o 19:39 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 19:39 W dniu 6.07.2026 o 20:58, fluber napisał(a): Moim zdaniem Pisz zrobił taka karierę za granicą jako był jego poziom. Pisz z Legią zrobił ćwierćfinał i półfinał europejskich pucharów. Na pewno był sporo lepszym graczem niż taki Mielcarski, który dostał kontrakt w FC Porto. Podejrzewam, że on po prostu nie palił się zbytnio do wyjazdu za granicę a gdy w końcu się zdecydował to miał już 30 lat i nie miał za bardzo w czym wybierać. W dniu 6.07.2026 o 21:56, ely3 napisał(a): Żaden z wymienionych przez Ciebie nie był gwiazda swojej ligi.. Juskowiak nigdy nie był gwiazda ligi portugalskiej czy niemieckiej. Był jak wielu przed nim i po nim Juskowiak trzy sezony z rzędu miał dwucyfrową liczbę bramek w Bundeslidze. Według mnie to całkiem solidny europejski poziom. Taki przykładowy Jan Koller strzelał tych bramek tylko trochę więcej chociaż grał w lepszym teamie. Nowak w 1995 roku był jednym z najlepszych graczy w Bundeslidze (zwróć uwagę jakich graczy wyprzedził w zestawieniu ,,Kickera''). Pozostałe sezony już bez tego błysku ale całkiem solidne. https://www.kicker.de/bundesliga-sommer-1995/mittelfeld-zentral-offensiv/rangliste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Środa o 19:53 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:53 13 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Nie no Fluber, on mu nie zabrał piłki. Jedynie ją dziubnął i jak już to piłka była przez chwilę niczyja. Alvarez nie miał żadnej kontroli nad nią. A potem zahaczył nogę Salaha. Gdyby nie upadek Salaha to imho dalej on miałby większe szanse utrzymać tę piłkę. Jak Salah miałby większe szanse skoro był w tym samym miejscu co Argentyńczyk (dlatego się zderzyli) tylko biegł w drugą stronę niż piłka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 09:15 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:15 17 godzin temu, Kubbas napisał(a): mogl mu wybic stracic, whatever, stempel w polu karnym to stempel mogl mu nadepnac jak nie mial pilki i wbiegal w pole karne na sytuacje bramkowa do podania od kogos ze swojej druzyny to tez by byl karny, polozenie pilki tu nic nie zmienia Gdzie ten stempel btw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano wczoraj o 09:42 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:42 26 minut temu, fluber napisał(a): Gdzie ten stempel btw? Bez stempla ale idealnie widać jak go kopnął w stopę Dzięki że wrzuciłeś to zamyka dyskusje, karny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano wczoraj o 10:00 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:00 Zgadza się idealnie widać jak Salah kopnął Alvareza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano wczoraj o 10:02 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:02 xDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 10:05 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:05 21 minut temu, Kubbas napisał(a): Bez stempla ale idealnie widać jak go kopnął w stopę Dzięki że wrzuciłeś to zamyka dyskusje, karny Salah wykonuje ruch nogą w kierunku Argentyńczyka a Argentyńczyk wykonuje ruch w przeciwną stronę - do tyłu. Nie wiem jakim cudem można kopnąć kogoś przed sobą ruchem nogi do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano wczoraj o 10:07 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:07 Salah stoi na drodze piłki a Argentyńczyk sięga po piłkę zachaczajac o nogę Salaha Ja nie wiem my inny klip chyba oglądamy xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 10:16 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:16 1 minutę temu, Kubbas napisał(a): Salah stoi na drodze piłki a Argentyńczyk sięga po piłkę zachaczajac o nogę Salaha Ja nie wiem my inny klip chyba oglądamy xd Serio, nie widzę żadnego kontaktu nogi Argentyńczyka z Salahem w momencie wybicia piłki. Kontakt jest w momencie gdy Argentyńczyk przesuwa prawą nogę do tyłu żeby osadzić ją na murawie i odbić się nią do przodu w celu biegu po piłkę, która wcześniej wybił. W momencie kiedy cofa prawą nogę do tyłu, wbiega w niego Salah. Podsumowując fakty są takie, że: 1. Piłka została wybita bez kontaktu 2. Salah na piłkę za plecami, porusza się ona w kierunku linii bocznej 3. Salah mając piłkę za plecami biegnie w przeciwnym kierunku w stronę piłkarza, który mu te piłkę wybił 4. Do kontaktu dochodzi gdy Argentyńczyk biegnie w kierunku przejętej przez siebie piłki. 5. Kontakt ich nóg jest w momencie gdy Argentyńczyk wykonuje ruch w przeciwną stronę niż jest Salah. Ja już się nie chce odwoływać do Archivo VAT, Rostkowskich, Taylorow, Collinow i właściwie każdego sędziego na świecie. Nie widziałem karnego w takiej sytuacji odkąd jest VAR na stadionach. Nie wiem na podstawie jakich przepisów formulujesz swoje tezy i w sumie nie rozumiem jak można się tak upierac przy swoim błędnym zdaniu, którego nie podziela żadna osoba profesjonalnie zajmująca się ocenianiem czy to jest karny czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano wczoraj o 10:19 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:19 Rozumiem że się można kłócić czy chwilę wcześniej Mac Allister faulował Egipcjanina w polu karnym czy nie, bo sam tu nie mam pewności z tych powtórek czy było pociągnięcie czy tylko położył rękę i rywal zrobił symulkę. Tak tutaj to naprawdę nie wiem jak ślepym trzeba być żeby nie widzieć że Alvarez czysto wybija piłkę i potem nawet nie wykonuje ruchu nogą w stronę Salaha. Salah traci panowanie nad piłką i się zaczyna motać szukając jej i zahacza o nogę Argentyńczyka, żaden sędzia nigdy by tu faulu nie gwizdnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano wczoraj o 10:23 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:23 Przecież tam dokładnie widać, że Argentyńczyk zabrał piłkę Salahowi. Po czym został kopnięty przez Salaha w nogę. Piłka była przed Argentyńczykiem a za plecami Salaha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano wczoraj o 14:26 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:26 Bez karnego. Można jedynie rozpatrywać poziom sprytu Salaha. A lubie gościa i cenię. Ten Var i technologia mam takie odczucie że już powoli daje graczom nowe aspekty do opanowania w grze aby tak się zachowywać aby przy tych powtórkach maksymalnie eksponować następstwa kontaktu. Jak ktoś ociera ręką się o szyję to mam wrażenie że atakujący już sporo dodają od siebie aby wyglądało to jako kontakt z próbą przewrócenia. Oj zmienia nam się aspekt aktorstwa. Kiedyś był klasyczny nurek na nogę teraz grymas twarzy i wykorzystanie punktu styku do alibi na gwizdanie. Obrzydliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano wczoraj o 18:25 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:25 Quansah z dwoma meczami zawieszenia niech ten cyrk się już kończy. Łysy powinienem być sądzony przez Międzynarodowy Trybunał Karny za zbrodnie przeciwko ludzkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano wczoraj o 18:35 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:35 Wcześniej Francuz, teraz Portugalczyk sędzia meczu Argentyna Szwajcaria… nawet się nie kryją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano wczoraj o 18:38 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:38 2 minuty temu, airmax napisał(a): Wcześniej Francuz, teraz Portugalczyk sędzia meczu Argentyna Szwajcaria… nawet się nie kryją Używają tej samej maszyny losującej sędziów co polski wymiar sprawiedliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Nie miało być czerwonych kartek za gadanie z zasłoniętymi ustami do rywali? Btw gdyby to był karny dla Argentyny to już byłaby sraczka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Heheheh argentyniorz przeszkodził Kylianowi SPIZEG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailman Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Fatalny karny w wykonaniu Mekambe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 6 minut temu, fluber napisał(a): Nie miało być czerwonych kartek za gadanie z zasłoniętymi ustami do rywali? Tylko w sytuacji konfrontacyjnej, ale nie pytaj czym taka sytuacja jest, ponieważ nawet przepisodawca nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Ball don't lie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi