Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Wstaję rano do pracy i tradycyjnie zaczynam od sprawdzenia wyników. Widzę porażkę jednym punktem więc czuję ogromny zawód. Później zagłębiam się w statystyki i czuję już jedynie zażenowanie. Jesteśmy najmłodszym zespołem w historii finałów, ale ta porażka nie miała prawa się wydarzyć i to będzie bolało i śmierdziało przez lata. Wystarczyło przecież klepać gałę przez cały czas akcji i pod jej koniec odpalić cegłę za 3 i byłoby 2-2 w serii. A tak zajebisty sezon zakończy się prawdopodobnie zgniłym jajem.

Zobaczymy w kolejnym meczu ile mamy charakteru jako team i jak bardzo chcemy...

7 minut temu, Roggi napisał(a):

Wstaję rano do pracy i tradycyjnie zaczynam od sprawdzenia wyników. Widzę porażkę jednym punktem więc czuję ogromny zawód. Później zagłębiam się w statystyki i czuję już jedynie zażenowanie. Jesteśmy najmłodszym zespołem w historii finałów, ale ta porażka nie miała prawa się wydarzyć i to będzie bolało i śmierdziało przez lata. Wystarczyło przecież klepać gałę przez cały czas akcji i pod jej koniec odpalić cegłę za 3 i byłoby 2-2 w serii. A tak zajebisty sezon zakończy się prawdopodobnie zgniłym jajem.

Zobaczymy w kolejnym meczu ile mamy charakteru jako team i jak bardzo chcemy...

Takie wypowiedzi to szanuję🤝

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Coś się tu nie zgadza

Najlepszy wynik ma Dirk, który w ogóle nie został tu uwzględniony.

W 4q finałów 2011 rzucił łącznie 62 punkty co daje 10,33 pkt/mecz

Brunson rzucił jak dotychczas 41 pkt co daje 10,25 pkt/mecz

Poza tym nie powinno go tu być, jako że finały jeszcze się nie zakończyły :)

Mały update:

Przeglądam sobie właśnie statystyki z finałów 2016-18 i w 2018 Curry w 4q rzucił łącznie 43 pkt co daje 10,75 pkt/mecz

więc ten gość zacytowany przez LBS'a nie przyłożył się zbytnio do pracy. 

Edytowane przez Mameluk

Godzinę temu, Mameluk napisał(a):

więc ten gość zacytowany przez LBS'a nie przyłożył się zbytnio do pracy. 

wystarczy by pracować w The Athletic widocznie czy dla Bleacher Reports czy dla CBS, Chomik by takiemu trawnik kosił za free

dajcie mnie spokój już, a z tym 10.25 to przesadziłeś, że to niby nie 10.3? :D

Przestała siedzieć 3 i wyszedł brak doświadczenia. Przede wszystkim Spurs zaczęli grać wolno żeby palić zegar (w 3q lol) przez co Knicks mogli się spokojnie ustawiać w D. A zatem przestała siedzieć 3, ale zawodnicy i sztab zorientowali się dopiero w połowie kwarty że można by było zagrać też coś innego. No to dawaj, kto tam umie we wjazdy pod kosz? Castle w foul trouble (którego z dużą łatwością można było uniknąć, pełno niepotrzebnych fauli z jego strony) i Harper który zagrał tylko 32 minuty. Skandal. Potem zaczęły się te grubymi nićmi szyte akcje na Wembanyame który akurat wpadł w slump. Każde kolejne posiadanie to były coraz większe męczarnie. Punkty padały głównie z FT, co oczywiście było bardzo na rękę NYK.

Nie wyobrażam sobie żeby SAS mieli popełnić chociaż połowę takich błędów w kolejnych PO.

Fox kasztan. Zamiast uspokoić grę to zanotował w crunch 2 straty, nie trafił rzutu z mid i dostał blok od OG. No ale czego się po chłopie spodziewać

Zaskakuje mnie negatywnie szampan. Po serii z OKC chyba go nieco przeceniłem. W obronie jest mocno średni, a w ataku ograniczony do catch&shoot. Coś tam nadrabia iq, ale z tą obroną to mnie w poprzedniej serii oszukał!

tak jak pisalem Castle nie wyszedl

Cytat

The NBA's L2M report says there were two missed calls in last night's Game 4: 

- Victor Wembanyama should've been called for 3-second with 1:26 left.

- Stephon Castle DID NOT step out of bounds with 1:02 left, as the ruling is Josh Hart "impedes" Castle on his drive.

Edytowane przez Kubbas

6 godzin temu, Koelner napisał(a):

jakby w tym momencie gwizdnęli faul to „witamy w PLK”  . tak na eye test w NBA co drugi nieodgwizdany blok jest z lekkim bądź normalnym faulem, naginanie przepisów dla oglądalności. wszyscy kochamy dobre dunki i mocne pizdy, najlepiej jeszcze o dechę  

TAAAAAA

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dajcie mnie spokój już, a z tym 10.25 to przesadziłeś, że to niby nie 10.3? :D

Jasne, że po zaokrągleniu tyle wychodzi, nie czepiam się wyniku samego Brunsona tylko faktu, że tu brakuje kilku nazwisk ( następne. które znalazłem to KD, który w finałach 2012 rzucał 9,8 pkt/mecz w 4Q)

I teraz zastanawia mnie, że jeśli post tego dziennikarzyny jest tak nierzetelny, to ile takich ciekawostek statystycznych, jakimi jesteśmy faszerowani przez lata ( a były ich setki) można wyrzucić do śmieci?

25 minut temu, P_M napisał(a):

TAAAAAA

miło było sobie przypomnieć jaki przejebany wyskok miał Brown.

Nie wiem, czy jest robiony jakiś miarodajny pomiar verticala graczy NBA, ale strzelam, że Shannon Brown i Gerald Green powinni być lekko w top 10 

37 minut temu, Mameluk napisał(a):

Jasne, że po zaokrągleniu tyle wychodzi, nie czepiam się wyniku samego Brunsona tylko faktu, że tu brakuje kilku nazwisk ( następne. które znalazłem to KD, który w finałach 2012 rzucał 9,8 pkt/mecz w 4Q)

I teraz zastanawia mnie, że jeśli post tego dziennikarzyny jest tak nierzetelny, to ile takich ciekawostek statystycznych, jakimi jesteśmy faszerowani przez lata ( a były ich setki) można wyrzucić do 

Wydaje mi się ze w tej statystyce chodzi o wszystkie finały w karierze, a nie pojedynczy sezon. Czyli np. w przypadku Dirka średnią obniża 2006.

34 minuty temu, Mameluk napisał(a):

I teraz zastanawia mnie, że jeśli post tego dziennikarzyny jest tak nierzetelny, to ile takich ciekawostek statystycznych, jakimi jesteśmy faszerowani przez lata ( a były ich setki) można wyrzucić do śmieci?

no to jest przekichane, ale szacuneczek, że chciało się Tobie sprawdzać

jedyny komentarz pod tym tweetem, mówi o wyższych zdobyczach Shaqa i Lebrona też

dziwne, że ten tweet zrobił tylko 1k zasięgu przy 25k follow, nigdy nie skumam tych algorytmów, ale skoro mam zasranego X'a Knicksami i Brunsonem to musiał mi się oczywiście wyświetlić

24 minuty temu, Mameluk napisał(a):

Nie wiem, czy jest robiony jakiś miarodajny pomiar verticala graczy NBA, ale strzelam, że Shannon Brown i Gerald Green powinni być lekko w top 10 

Najlepsze jest to, że ten vertical niekoniecznie potem odzwierciedla wyskok w meczu, bo trochę inaczej jest na adrenalinie i skacząc do kosza, który mają bdb opanowany a inaczej do tyczki do której skaczesz parę razy w życiu...

1 godzinę temu, Koelner napisał(a):

dojebany to był mecz 

i mecz i finały i PO, a ja nawet nie mogłem obejrzeć bo awaria netu była w hotelu.... i dopiero teraz trochę obejrzałem.

E(mocje)=mc2 ta hala, historia, kibice, to co pod halą - w końcu się coś dzieje w tym NBA!

Duet Harper - Wemby (wraz z Castle) będzie przejebany dla reszty NBA przez najbliższe 10-12 lat o ile Wemby sie nie złamie i spokojnie w połowie mogą być mistrzami. Trochę jak w 2000 LAL Kobiego i Shaqa/Gasola (z Artestem/Odomem) czy SAS Parkera i Duncana (z Manu). Czy Knicks maja taką szansę - raczej nie, ale jak zdobędą mistrza to... jak to mawiał Rudy Tomjanovich "Never underestimate the heart of a champion."

Fun fact: OG w tej serii ma NetRtg -6,7, Brunson -0,3, KAT... +16,5 i znów świetnie bronił Wembę, rzucił ważną 3 i to jego muśnięcie palcami zdecydowało o błędzie przy wyprowadzaniu piłki. Zobaczcie jak świetna jest ekipa Knicks, że tylu graczy ma tak duży wpływ na ekipę...

Brunson to taki trochę dr Jekyll, trochę mr Hyde

W  finałach w Q1 średnio:

11 minut, 5 pts, w sumie na 5/25fg, 20%, -45 😮

https://www.statmuse.com/nba/ask/jalen-brunson-last-4-games-first-quarter

Za to w Q4 średnio (trochę było w tłicie wcześniej, ale cóż szkodzi powtórzyć)

9,7 minut, 10,3 pts, w sumie na 15/31, 48%,  +21

https://www.statmuse.com/nba/ask/jalen-brunson-points-fourth-quarter-last-4-games

Ewidentnie wie kiedy załączyć właściwy tryb.

Jeszcze o tej najważniejszej ofensywnej zbiórce w historii Knicks autorstwa OG.

Ile Anunoby ma zbiórek ofensywnych w serii finałowej?

Ta jest jedna jedyna :)

5 godzin temu, ignazz napisał(a):

Wiesz ile dałbym za awarię internetu po  przerwie? 

A ja poszedlem spac po przerwie BO:

1. Po pierwsze. Przy takiej przewwadze jak sie utrzyma nie bedzie juz co ogladac.

2. Po drugie. Jak NY dojdzie i wygra to nie chcę tego oglądać. 

A ze spodziewalem sie raczej pierwszego na 90% to rano była mocna zdziwka i wstrząs i trzeba bylo obejrzec tą drugą płowe bo razcej ciekawa była. 

Edytowane przez marceli73