Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję fanom Knicks, bardzo długie oczekiwanie, lata zawodów a czasem nawet upokorzeń, w końcu nagrodzone, brawo. Zasłużone świętowanie.

Najbardziej cieszy mnie Bridges z pierścieniem, nie ukrywam sympatii do tego gościa.

Ale też Towns, super sprawa.

Brawo Brown. Po kilku mistrzostwach jako asystent, w końcu wywalczył swoje własne jako HC.

No i brawa Jeremy :) miał nosa, a dziś przez kolejne kilka sekund dołożył swoją cegiełkę ;) Polak z pierścieniem!

Ignazz żyje? Jego aktywność i wahania nastrojów to była najlepsza historia do czytania w tych PO.

***** Wemby'ego

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Gratulacje @tankathon 

Jak to się mówi ma się pojęcie o robocie haha, a przyznam że poważnie się wahałem czy nie dać 4-0, ale uznałem, że ten jeden mecz w serii Spurs wezmą, więc typ poszedł na 4-1 NYK. 

I kto by pomyślał, że Brunson zdobędzie szybciej mistrzostwo niż Doncic, a do tego będzie Mvp....niesamowita historia, a pamiętam że jeszcze x lat wstecz gdy zobaczyłem jak gra Villanovie, pomyślałem ciekawy grajek, ale gdyby miał warunki do gry w NBA haha. Życie pisze niesamowite scenariusze.

59 minut temu, tankathon napisał(a):

I kto by pomyślał, że Brunson zdobędzie szybciej mistrzostwo niż Doncic, a do tego będzie Mvp....niesamowita historia, a pamiętam że jeszcze x lat wstecz gdy zobaczyłem jak gra Villanovie, pomyślałem ciekawy grajek, ale gdyby miał warunki do gry w NBA haha. Życie pisze niesamowite scenariusze.

Odnośnie villanovy to jestem ciekawy ile razy w historii NBA 3 mistrzów ncaa z jednego zespołu (hart, brunson, bridges z villanova 15/16) powtórzyło potem sukces w NBA w tym samym teamie 

Gratki dla sporej jak na e-nba grupki fanów Knicks, taką mamy średnią wieku na forum, że większość ich pamięta jak najbardziej '99 i to słodki rewanżyk. 

1. Tak jak pisałem - dla neutralnego widza, liga zrobiła wszystko, by przekierować sympatię przeciw Wembanyamie i Spurs. Z mojej perspektywy w 100% udane. Dołożył jeszcze do pieca Barkley z kolejnym rasistowskim tekstem (nie będzie krytykował młodych czarnych trenerów aka Mitcha Johnsona)
2. Teksty o przeskoczeniu w głowie, brane z przymróżeniem oka - to co powiedzieć o NYK, którzy po meh starcie PO zrobili nagle 15-1, odrabiając raz po raz straty, wręcz historycznie vs Spurs. Złapali pewność siebie mistrzów jeszcze przed mistrzostwem:)
3. Brunson drugim w historii po Kurze niskim guardem prowadzącym team do mistrzostwa. Wybitne osiągnięcie, zresztą pięknie zamknął (wcześniej nawet zasłużoną) dyskusję o MVP. A w nadchodzącym drafcie może być +-8 guardów w loterii, sympatyczny timing na takie PO Brunsona. Plus lineupy z Alvarado, podbudowujące nową narrację.
4. Dużo ten tytuł znaczy dla Browna, nieraz miał pod górkę. Cała era w Cavs bez mistrzostwa, zwolnienie z Lakers po 5 meczach, ponowne zwolnienie w Cavs, zwolnienie z Kings... No dostał sporo po pysku w karierze mentalnie, a tu zostanie legendą NY, wszystko mu wynagrodził ten tytuł.
5. A co dopiero z historią o Townsie? Cóż, Connely ma ciężki czas psychicznie w Wolves teraz, po tym jak oddany przez niego taniutko FP robi tytuł w ciągu 2 lat po wymianie.
6. Jak już kontynuować główny motyw otoczki, czyli sukces po krytyce to i Mikal Bridges był wyszydzany w fatalnej formie długie miesiące.
7. Wszystkie kontrowersyjne niedawno decyzje Rose'a (wymiana coacha, masywny deal za Bridgesa) finalnie się obroniły - bo tytuł dla NYK to historyczne osiągnięcie.
8. Anunoby '19, '26, Caruso '20, '25, Holiday '21, '24. Bezcenny rodzaj gracza dla mistrzów. Nie tak łatwo znaleźć i to jak tanio poszedł do Knicks OG to kamyczek poważny do ogródka Masaia, który pogubił się po tytule w Raptors.
9. Nigdy nie wiadomo, kto i kiedy będzie miał przy nowych zasadach appronów etc okienko na mistrza. 8 mistrz w 8 latach. Knicks zresztą wyglądali tak jakby mieli w głowach świadomość, że kto wie czy nie jest to ich jedyna taka szansa na mistrzostwo (równie dobrze, mogą oczywiście jeszcze kolejne zaraz zdobywać).
10. A niby Spurs są na początku drogi, niby mają arguable najbardziej utalentowany niski-wysoki duet w historii NBA na rookie contracts (Harper-Wemby), ale... no nie wiemy co przyszłość przyniesie. Ja jeszcze pamiętam jak młodzi Thunder z Durantem, Brickiem, Hardenem i Ibaką mieli zdominować ligę, a skończyło się bez mistrzostwa. No i te kiepski finały to już jak coś pierwszy minusik przy być może nadchodzącej za wiele lat debacie o statusie GOAT dla Francuza. Wiadomo, że wcześnie, ale to GOAT prospect, GOAT młody gracz w NBA. 6-0 w finałach już mieć nie będzie :D