Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, LAF napisał(a):

@TryczekSzukarek świetny póki co ten offseason w Phoenix , ale słaby draft. 

Udało się zatrzymać trzech FA i to nie przepłacając ich a to było priorytetem. 

Draft jest słaby bo zamiast wziąć Babe Millera to wzięli gościa tylko dlatego, że jest z Arizony. Do tego liczyłem, że uda się zrobić trade up oddając naszego jednego rolsa a tutaj nic takiego nie miało miejsca. Można też było być może wymienić Graysona na paczkę pickow albo jeden porządny. 

Jak na PF była dziura tak ona jest. W sumie to nic się nie zmieniło. Rozumiem, że ten zespół nie będzie miał aspiracji na mistrza , ale jednak warto było by go wzmocnić aby być w TOP 6 bezpośrednio skoro w zeszłym RS byliśmy tam dosyć długo i #7 seed był. 

Ja to widzę trochę pozytywniej. 

mamy 3x bardzo dobre podpisy które mogły się skończyć zdecydowanie gorzej. 

draft - nie jestem expertem ale oceny są dobre do bardzo dobrych. 

Dodatkowo nie ruszał bym Greysona - jego chamski charakter pasuje do Nas :) dodatkowo do kontuzji miał bardzo bardzo dobry sezon -  jest ważnym ogniwem z ławki. Na PF będziemy grali większe minuty Rasheer Fleming - już końcówkę miał naprawdę niezła. Dajmy im trochę czasu - tego czego Nam trzeba to zdrowia. 

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

Kolejny team, który nie daje RFA tego czego on chce, ciekawe jak to się skończy tutaj, szkoda byłoby gdyby Pistons się skończyli zanim się zaczęli, bez względu na to co tam grał Duren w PO.

Ja na to patrzę tak ,że kluby zrozumiały ,ze rozdawanie lekką rękę 27 mln dla Anfernee tej ligi kończy się tragicznie. Zwłaszcz ,że często gęsto ci nie gracza nie sa warci połowy tej wypłaty.

Rok temu bylo ich trzech. Cama już w lidze nie ma . Grimes najpewniej nie dostanie tych ponad 20 mln które chciał. Ba może byc szczęsliwy jeśli dostanie te 15 oferowane przez 76ers. Kuminga zgodził się na zmniejszenie kwoty i raczej też nie widać kolejki chętnych

Pytanie kiedy Denver będzie próbowało zrzucić kontrakt Brauna który nie ma szans się spłacić. Podobnie jak Sharpe , Keegan i może nawet  Dyson Daniels.. 

Przez te podatki obecnie nie opłaca się płacić za rezerwowych więcej niż poziom MLE no moze za super zadaniowca coś pomiędzy MLE a 20 mln.. Za dobrych starterów ale takich którzy by się łapali do contendera a nie tankera warto płacić ok 30 .Za takich Durenów pewnie 35 może ciut więcej ale maksy powinny być naprawdę dla supergwiazd. Tu nawet taki Holmgren niekoniecznie sie łapie choć rok temu bym tego nie powiediał

Liga powoli przestaje ulegać szantażowi graczy i ich agentów

Spoko umowa.

W sumie wychodzi, że dostał (średnio w każdym roku trzyletniej umowy) 166 tys $ podwyżki względem tej jednorocznej, którą odrzucił.

Za mistrzostwo

A niektóre playoffowe triple single monstery krzyczą sobie maxa.

18 godzin temu, TryczekSzukarek napisał(a):

Powoli Suns z budowy pseudo super teamu, zaczyna budowac normalny team nba ;)

Czy ja dobrze czytam? 30 mln rocznie za Watsona? Muszą w niego b. wierzyć... 

https://x.com/PolymarketHoops/status/2070365548022755347?s=20

Czyli w nowym sezonie S5 to Murray, Braun, Watson, Jones (lub ktoś kogo za Gordona i Cama dostaną, ale tu nie ma wiele do 2 Apron miejsca i nie bardzo widze do kogo dzis AG miałby pójść... LAC? CHA? ), Jokic?

Hack the Mitch w Lakers? 

7 godzin temu, LAF napisał(a):

@TryczekSzukarek 

Fleming , Maluch są spoko , może coś z nich być, ale jak chcemy bić się o TOP 6 to PF potrzebny na teraz. I serio rozważyłbym powrót Camerona Johnsona. 

A czy nasz forumowy dziennikarz @ignazz cos wie na temat wymiany Brown za Donovana + Hendersona i picki? 

Absolutnie nic takiego nie widzę w tych mało poważnych źródłach. Zapytaj Ely. On wie lepiej. 

Od siebie mogę dodać że Boston jak już ma rozmawiać z Cavs to tylko ze słowem Mobley. 

Czyli pewnie Dort out, w sumie logiczne, że pozbywają się najmniej potrzebnych graczy z ostatnich PO. 

Zakładam, że 'Rockets mogą wziąć Smarta' w dziennikarskiej nowomowie oznacza, że Smart idzie do Rockets, dobry ruch dla nich.

6 godzin temu, Kubbas napisał(a):

dziwne

fajny grajek ale 3x25 w sytuacji okc?

chyba ze planuja go pozniej rozmienic gdzies na drobne

wydawalo mi sie ze beda szukac oszczednosci wlasnie tutaj

holmgren bywa niegrywalny, okc potrzebuje fizola, a niemiec to swoj fizol znajcy system, ma dobre podanie i co najwazniejsze sprawdzil sie przeciwko glownemu wrogowi, to troche casus draymonda greena ktory poza gsw tez nigdy by takiej kasy nie zarobil. 

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

Hack the Mitch w Lakers? 

Absolutnie nic takiego nie widzę w tych mało poważnych źródłach. Zapytaj Ely. On wie lepiej. 

Od siebie mogę dodać że Boston jak już ma rozmawiać z Cavs to tylko ze słowem Mobley

po co ktoś taki? za Browna (jeżeli do jakiejkowlwiek wymiany dojdzie) Boston oczekuje gracza na poziomie Goberta. najlepszy kierunek to Jazz, tam jest z kogo wybierać.

6 godzin temu, mistrzBeatka napisał(a):

holmgren bywa niegrywalny, okc potrzebuje fizola, a niemiec to swoj fizol znajcy system

Holmgren zawalił finały ale też wynikało to poniekąd z faktu ,że jedyny kreator Shai był mocno ograniczany więc głupie podawał na obwód

Ale mimo wszystko nowa umowa Hartensteine i dziwi i nie dziw. Po serii ze Spurs gdzie miał całe mecze mocnego ograniczania Victora pokazały  jak jest istotny ale w takim razie po co  drafcie brali Marę? Teraz mają 5centrów z czego dwóch ma kłopot z dostaniem minut tj Sorber i teraz peie Mara

Więc jeśli ktoś jeszcze ma polecieć to Jaylin i Kenrich

Magic o kilka lat za późno ale  w koncu pozbyli się Isaaca. 

Już przed przedłużeniem umowy debiutanckiej pisałem ,że nic z tego nie będzie.I niestety nawet jak te ostatie lata był w miarę zdrowy to już poprzednie kontuzje sprawiły ,że on w ofensywie nie wnosił nic

Z tego co widziałem to on jutro by miał gwarantowane umowy na kolejne 3 lata a jak go zwolnili to tylko 8 mln z tego sezonu i potem nic

Edytowane przez ely3