Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli dorzucić 10.000.000 do salary? Ciężko będzie bo wchodzi kontrakt Danielsa a McColl przedłużę pewnie 

Hax raczej wezmą opcję rozgrywajka z draftu ewentualnie jak będzie dostępny Mara 

Plotki suns dotyczą na dziś pójścia lekko w górę draftu aby z wysoką drugą rundą brać Chinyelu. 
Nie słyszałem aby był realny strzał na #8. 
Suns na linii MIN MEM przymierzali się z Morantem i Randle ( ten do suns)? 
Ale to ESPN 

Obecnie mają tylko pick #47 

Edytowane przez ignazz

Jeszcze meisiac temu byłem pewien ,ze Thunder skasuje ostatni rok umowy Hartensteina mając Sortbera w poczekalni ale po tym co pokauzuje w tych PO to ja nie wiem czy nie będa próbowali przedłużyć jego a za to skasują ostatni rok Dorta. 

Thunder ma latem ok 224 mln bez wyborów draftowych Dorta i K.Williamsa. Ten ostatni poleci bo jeśli podpiszą oba wybory draftowe to byłby 16 gwarantowany

Biorąc pod uwage jaki moga płacić podatek to te 18 mln Dorta i 7, 15 Kenricha to finalnie chyba będzie ok 80 mln w podatku

Ciekawe co zrobią

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Plotki suns dotyczą na dziś pójścia lekko w górę draftu aby z wysoką drugą rundą brać Chinyelu

Na pewno nie na dziś:), Chinyelu wycofał się z draftu, wraca do Gators.

4 godziny temu, LAF napisał(a):

Jeżeli nie zgodzi się na okolice 10 per sezon to będą szukać s&t i mówi sie , że najchętniej by pozyskali tego na centra na O + jakieś picki ( albo jeden , #8)

Okongwu ma chyba większą wartość niż Mark Williams.

I przede wszystkim nikt za niego nie odda tegorocznego lotto picku.

7 minut temu, ely3 napisał(a):

Ciekawe co zrobią

Może sprzedadzą JDuba za assety?

Ale IHarta imo nie odpuszczą, bezcenny dla nich.

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

Suns na linii MIN MEM przymierzali się z Morantem i Randle ( ten do suns)? 

Dziennikarskie kaczki , jedyna prawdziwa informacja jest to, że GM Denver napierdala telefony chcąc nam wcisnąć Gordona 

46 minut temu, january napisał(a):

Zależy o jakim Mareczku piszesz , tym przed ASG czy po. 

Godzinę temu, january napisał(a):

Ale IHarta imo nie odpuszczą, bezcenny dla nich.

Po tej serii nie ma takiej opcji ale z drugiej strony właścicieli Thunder raczej nie stac na płącenie podatku w wysokości 200 mln a takie wyliczenia widziałem plus 250 za skład. Kenrich jest im zbędny a za jego kasę mają dwóch debiutantów.. Ale Dort to zagwozdka

Godzinę temu, january napisał(a):

Może sprzedadzą JDuba za assety?

Jalena? To chyba tylko jeśli jego uraz jest mega poważny. Widać jak bez niego są męki bo rywale mogą się skupiać na Shaiu

8 godzin temu, ely3 napisał(a):

Jeszcze meisiac temu byłem pewien ,ze Thunder skasuje ostatni rok umowy Hartensteina mając Sortbera w poczekalni ale po tym co pokauzuje w tych PO to ja nie wiem czy nie będa próbowali przedłużyć jego a za to skasują ostatni rok Dorta. 

W tym offseasonie Thunder powinno się udać uniknąć 2nd apronu bez drastycznych zmian jeszcze. Podejrzewam, że z Hartensteinem będą się chcieli dogadać - tzn. przepłacili go wcześniej, to może teraz uda się odrzucić TO i rozłożyć większą kasę na 3-4 lata.

Dort być może będzie musiał zostać wytrasferowany i wtedy pewnie TO zostanie podjęta. Dodatkowo jest 20 mln w kontraktach Wigginsa i Joe, które też oba są spokojnie tradowalne, jeśli Thunder będą chcieli szukać zejścia pod 2nd Apron.

Dużo jednak będzie zależeć od wyniku w tym sezonie, bo podejrzewam, że inaczej będą się właściciele zapatrywać na duży podatek i wejście do 2nd Apron już teraz, jeśli Thunder nie wygrają mistrzostwa b2b, a inaczej, jeśli wygrać się uda i kolejne lata to będzie walka o 3-peat i w sumie ściganie najlepszych dynastii w historii. Także obstawiam, że Presti wie, że opcji ma dużo, ale na razie się nie skupia na tym, kogo i za ile przedłuży lub nie.

9 godzin temu, january napisał(a):

Nie chyba, a na pewno i to wartość większą o bardzo wiele. Mark Williams raczej już będzie (słusznie?) uważany za zwłoki pewnie na maks 15-20 min z ławki jako backup w tej lidze.

7 godzin temu, ely3 napisał(a):

Po tej serii nie ma takiej opcji ale z drugiej strony właścicieli Thunder raczej nie stac na płącenie podatku w wysokości 200 mln a takie wyliczenia widziałem plus 250 za skład. Kenrich jest im zbędny a za jego kasę mają dwóch debiutantów.. Ale Dort to zagwozdka

Dort, Wiggins, Joe, Kenrich to jest w sumie 47 mln. Topic to jest 5 z hakiem, a Hartenstein ma TO 28,5 mln, czyli pewnie można zejść z ceny za rok, jeśli da mu się więcej lat. Myślę, że to ogarną bez rewolucji, a i tak chcą mieć minuty dla Sorbera, McCaina, Ajaya, nowych rookies, Casona itd.

7 godzin temu, ely3 napisał(a):

Jalena? To chyba tylko jeśli jego uraz jest mega poważny. Widać jak bez niego są męki bo rywale mogą się skupiać na Shaiu

W tym offseasonie imo niezależnie od wyniku nie ma mowy o dealowaniu J-Duba.

Nie zaglądam od momentu jak Boston odpadł

Plotki z Brownem są co chwilę. Tylko jako to ma sens z punktu widzenia Celtics? Klasowego i zdrowego centra nie dostaną, rozgrywającego dostaną za spadający kontrakt Vucevica.

Ponadto J&J lubią grać że sobą a to jest ważniejsza informacja niż plotki

5 godzin temu, ptak napisał(a):

Plotki z Brownem są co chwilę. Tylko jako to ma sens z punktu widzenia Celtics? Klasowego i zdrowego centra nie dostaną, rozgrywającego dostaną za spadający kontrakt Vucevica.

Via Bill Simmons:

Giannis patrzy na Celtics, którzy niespecjalnie go chcą. Atlanta, Blazers i Wolves patrzą przy tej okazji na Browna jako "third team".

Tutaj trochę sources na potwierdzenie moich myśli o Dorcie i Wigginsie:

Cytat

What has emerged, according to league sources, are trade discussions between the Wizards and Thunder involving a framework that could send the No. 17 pick to Washington, giving the Wizards a second first-round selection alongside the No. 1 overall pick should a deal ultimately materialize.

Oklahoma City, meanwhile, has long held an affinity for Wizards forward Justin Champagnie, sources said.

[...]

One important wrinkle: because Oklahoma City remains active in the playoffs, the Thunder can currently trade draft picks but cannot officially trade players until either elimination or the conclusion of the NBA Finals.