Skocz do zawartości

Eastern Conference Semi Finals : (1) Detroit (60-22) - (4) Cleveland (52-30)

Kubbas

Kto wygra serie?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serie?

• Cavs 4
      0
    • Cavs 5
      0
    • Cavs 6
      9
    • Cavs 7
      6
    • Pistons 4
      0
    • Pistons 5
      1
    • Pistons 6
      10
    • Pistons 7
      2

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Potwierdzać to możesz na komendzie i nie wpierdalaj się do rozkminek, a jak już musisz to pisz tak żeby ktoś to rozumiał poza tobą 

Trzymaj mordę frajerze i do budy, bo dzisiaj wyjątkowo cicho się prułeś po meczach Cavs - Pistons.

19 minut temu, memento1984 napisał(a):

Fakt, ale jak sie przelami’o i razem zrobia E-C-F!?!

Że jeden na drugiego wpadnie, połamio się i bedzie z tego sukces? No to by bylo cos wartego uwagi

16 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Potwierdzać to możesz na komendzie i nie wpierdalaj się do rozkminek, a jak już musisz to pisz tak żeby ktoś to rozumiał poza tobą 

Tak jest kapitanie, komendancie, kapitanie 🫡

Jeszcze dorzucę za wczoraj mały kamyczek do ogródka Bickerstaffa. Niezrozumiałe decyzje w końcówce, mianowicie zdejmowanie Ausara mimo wszystko (już lepiej było Jenkinsa zdjąć, który nie miał dnia) i trzymanie na siłę słabego Durena, który nic nie dawał, gdzie Reed wcześniej dał dobre minuty.

jak zaczynasz od 0-6 i 4 punktami w pierwszej po czym kończysz z rekordem alltime w punktach podczas drugiej połowy, to ciężko o dosadniejsze pokazanie fakera wszystkim hejterkom i niedowiarkom 

no ja nie wierzyłem, tak samo chyba niewielu też wierzyło w Hardena i tu trzeba go pochwalić, bo jemu z tą łątką i metryką jest chyba rzeczywiście najtrudniej

Duren ma takie sekwencje gdzie się zastanawiasz czy JJ Hickson nie wyglądał przy nim jak drugi Hakeem, typ miał dwie zbiórki

k**** dwie

no nic, gratki dla Cavs, G5 zapowiada się smakowicie, Cade musi znowu zamienić się w SGA lite, bo niestety w Pistons nikt nie gwarantuje stałej formy strzeleckiej w dwóch meczach pod rząd, szkoda, głównie dlatego, że liczyłem na fajną serię z Knicks, ale tutaj chyba zabraknie jakości i doświadczenia i to wszystko w kolejnym meczu gdzie siedziała im trójka...  no i tu widać jak dobrą robotę robią wysocy Cavs, którzy też kilkukrotnie wyglądali na wasched

wschód w pełnej okazałości, dziecino

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Zrobiła nam się seria pomimo obaw że tak grsjsce Cavs jak w Detroit nie da się długo oglądać. Niewytłumaczalna jest ta seria z 3Q bo run jaki zaproponował DonM całkowicie rozmontował obronę Pistons. Zwrócić trzeba uwagę na bardzo niedocenianego Allena który w cichy sposób zamyka pomalowane a i dokłada idealnie kiedy trzeba punkty spod kosza. Patrząc na drugi dzisiejszy mecz lakers brakuje właśnie takiego gracza. 

Dla kibica Knicks ciężko wywnioskować z kim lepiej spotkać się w finale wschodu.  Niby Det zlało NY w rs, ale w playoffs to już dwie inne drużyny. Z kolei Cavs nie zachwycali w tych PO, ale jak widać jak odpali się Mitchell to mogą wygrać z każdym. Dlatego życzyłbym sobie niech się biją między sobą jak najdłużej, jakieś mikro urazy mile widziane, zobaczymy kogo przyjdzie zlać w kolejnej rundzie :)

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak zaczynasz od 0-6 i 4 punktami w pierwszej po czym kończysz z rekordem alltime w punktach podczas drugiej połowy, to ciężko o dosadniejsze pokazanie fakera wszystkim hejterkom i niedowiarkom 

no ja nie wierzyłem, tak samo chyba niewielu też wierzyło w Hardena i tu trzeba go pochwalić, bo jemu z tą łątką i metryką jest chyba rzeczywiście najtrudniej

Duren ma takie sekwencje gdzie się zastanawiasz czy JJ Hickson nie wyglądał przy nim jak drugi Hakeem, typ miał dwie zbiórki

k**** dwie

no nic, gratki dla Cavs, G5 zapowiada się smakowicie, Cade musi znowu zamienić się w SGA lite, bo niestety w Pistons nikt nie gwarantuje stałej formy strzeleckiej w dwóch meczach pod rząd, szkoda, głównie dlatego, że liczyłem na fajną serię z Knicks, ale tutaj chyba zabraknie jakości i doświadczenia i to wszystko w kolejnym meczu gdzie siedziała im trójka...  no i tu widać jak dobrą robotę robią wysocy Cavs, którzy też kilkukrotnie wyglądali na wasched

wschód w pełnej okazałości, dziecino

jak na moje najlepszy był mobley, który w defensywie był wszędzie, a w ataku był tym, który połączył drużynę w całość na tyle na ile to możliwe w graniu obok hardena i mitchella. powoduje ogolnie, ze ta gra cavs choc momentami ma jakies flow, nie jest szarpana i skazana jedynie na indywidualne akcje.

chodzi o przedluzenia do strusa, allena, merilla itd. 

z naciskiem na momentami, bo inaczej przy ww. dwójce, ktora decyduje o charakterze, się nie da 

no i ogolnie mobley gra fantastyczna serie w obronie, poniższe statsy jeszcze przed dzisiejszym spotkaniem

Edytowane przez człowiek...morza

Taka mnie naszła refleksja po obejrzeniu kilku meczów tej serii czy poprzedniej z Magic.

Ausar Thompsn jak nic przypomina Tonyego Allena. Co z tego ,że to chyba obecnie TOP 3 obrońców na piłce skoro Detroit z nim praktycznie gra w 4 w ataku. Powiedzieć, że go Cavs olewa na łuku to nie powiedzieć nic. Praktycznie w każdej akcji on sobie stoi samotnie za łukiem. I zarówno Cavs udają ,że go tam nie ma ale również gracze Detroit. On praktycznie nie dostaje piłek. Ok pod koszem jest przydatny. Ale w ogólnej strukturze Detroit to on jest często balastem 

Ja już nie mówię o tym ostatnim meczu gdzie on był -27 ale dopóki nie wypadł Wagner to on w serii z MAgic tez miał non stop najgorsze pluso minusy. Ausar pewnie będzie zgarniał pierwsze i drugie piątki najlepszych obrońców ligi ale na dłuższą metę on będzie problemem dla Detroit zwłaszcza ,że Duren tez nie straszy trójką . NA RS to super gracz ale na PO więcej szkodzi niż pomaga

W dniu 12.05.2026 o 11:08, cwikson napisał(a):

Dla kibica Knicks ciężko wywnioskować z kim lepiej spotkać się w finale wschodu.  Niby Det zlało NY w rs, ale w playoffs to już dwie inne drużyny. Z kolei Cavs nie zachwycali w tych PO, ale jak widać jak odpali się Mitchell to mogą wygrać z każdym. Dlatego życzyłbym sobie niech się biją między sobą jak najdłużej, jakieś mikro urazy mile widziane, zobaczymy kogo przyjdzie zlać w kolejnej rundzie :)

Ja nie mam żadnych preferencji. Przy takiej grze jak do tej pory, nasi powinni każdego z tej pary ograć. Z Cavs dodatkowo mamy HCA ,w Detroit pewnie będzie też sporo kibiców NYK. Knicks mają czas żeby się przygotować, przeanalizować przeciwników, tamci nie mają takiego luksusu. My w obydwu rundach przegraliśmy dwa mecze.w sumie tylko dwoma punktami, tamci męczyli się w 1 rundzie do 7 ,teraz też może być G7. 

14 godzin temu, ely3 napisał(a):

Taka mnie naszła refleksja po obejrzeniu kilku meczów tej serii czy poprzedniej z Magic.

Ausar Thompsn jak nic przypomina Tonyego Allena. Co z tego ,że to chyba obecnie TOP 3 obrońców na piłce skoro Detroit z nim praktycznie gra w 4 w ataku. Powiedzieć, że go Cavs olewa na łuku to nie powiedzieć nic. Praktycznie w każdej akcji on sobie stoi samotnie za łukiem. I zarówno Cavs udają ,że go tam nie ma ale również gracze Detroit. On praktycznie nie dostaje piłek. Ok pod koszem jest przydatny. Ale w ogólnej strukturze Detroit to on jest często balastem 

Ja już nie mówię o tym ostatnim meczu gdzie on był -27 ale dopóki nie wypadł Wagner to on w serii z MAgic tez miał non stop najgorsze pluso minusy. Ausar pewnie będzie zgarniał pierwsze i drugie piątki najlepszych obrońców ligi ale na dłuższą metę on będzie problemem dla Detroit zwłaszcza ,że Duren tez nie straszy trójką . NA RS to super gracz ale na PO więcej szkodzi niż pomaga

Amen praktycznie to samo

4 godziny temu, mayor napisał(a):

Ja nie mam żadnych preferencji. Przy takiej grze jak do tej pory, nasi powinni każdego z tej pary ograć. Z Cavs dodatkowo mamy HCA ,w Detroit pewnie będzie też sporo kibiców NYK. Knicks mają czas żeby się przygotować, przeanalizować przeciwników, tamci nie mają takiego luksusu. My w obydwu rundach przegraliśmy dwa mecze.w sumie tylko dwoma punktami, tamci męczyli się w 1 rundzie do 7 ,teraz też może być G7. 

Cleveland polowa drogi do Detroit, tez pewnie znowu fani NYK by sie stawili w sporej liczbie (to sa fani ktorzy uwielbiaja trolling, alkohol i glosna zabawe). 

Z Cavs NYK beda mieli wiekszy problem bo na papierze jest wiecej opcji ofensywnych i jak "klika na 6 z 8 cylindrow to Tloki maja problem(R)".

Pistons to nastepny projekt-kopciuszek JBB ktory nie ma pojecia o PO-bball.

2 godziny temu, marceli73 napisał(a):

I chca mu dac kontrakt 250 melonów :). Coż to bedzie za nieszczescie w Houston. Na szczescie maja picki Brooklyn z tym ze beda niżej niz sie zapowiadaly jak Brooklyn bedzie jedna z 3ch najgorszych druzyn i wejda nowe zasady draftu. 

jakby mieli rzucajacego centra za 3, to samo z pfami to spoko bo dajesz goscia do dunkera i tyle

ale niestety do dunkera zazwyczaj idzie center

tym bardziej jak chca grac Adamsem

Smiechy smiechami, my mamy Mitchella ktorego zapewne NYK wysra a Pistons maja superstara na lata…

nie mozna za kazdym razem drzec jak Harden wyprowadza pilke z 16sec na shotocku….i te leniwe podania - tez macie u siebie takiego goscia w swojej lidze niedzielnej ze wam “turla” asyste z dupy prawie po ziemi ze musicie zejsc do piwnicy zeby pilke wogole dotknac.

5osobowa rotacja musiala domykac bo Tyson, Wade, Merrill i szreder niegrywalni

*zona mowi zeby leciec w piatek na mecz bo wiecej juz moze nie byc bball w tym sezonie, optymistka

IMG-20260514-052110001.jpg

jak?

k**** jak

* w całej drugiej połowie 5/20

32 minuty temu, memento1984 napisał(a):

zona mowi zeby leciec w piatek na mecz bo wiecej juz moze nie byc bball w tym sezonie, optymistka

pozdrów Panią, szacuneczek pełen dla niej, nawet jak ma rację ;)

Edytowane przez LeweBiodroSmoka