blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Pan raczy sobie żartować Adams https://www.nba.com/stats/player/203500/advanced Vanderbilt https://www.nba.com/stats/player/1629020/advanced?SeasonType=Regular+Season ale co to wnosi do dyskusji? podsumowując w Rox nie ma gracza all-nba najlepszego strzelca podstawowego rozgrywającego z wielkim doświadczeniem jednego z najlepszych rezerwowych sezonu (do póki grał) top3 rezerwowych centrów, Rockets po jego kontuzji posypali się jako całość kompletnie w Lakers nie ma Luki i Reavsa czy to jest taka przepaść na korzyść Lakers to sami sobie odpowiedzcie Ja się tylko odniosłem do tego że pisałeś że w denver nie pisze się o kontuzjach tylko o słabej formie joka a w lakers nikt nie pisze że wypadł durant a pisze się że wypadł luka i doncic. meritum jest takie że wypadnięcie doncica i reaves a to tak jakby wypadł Jokic i Murray a nie Aaron Gordon. natomiast co do Adamsa to on przez 30 spotkań jak był dostępny w 11 grał w s5 i był średnio na boisku 22 min bodajże (nie chce mi się 2 raz sprawdzać) więc to roles. Van fleet tak jak pisałem - nie grał w ogóle w tym roku plus dzięki temu rozwinął się Sheppard który imho jest lepszy nawet. Ale nawet idąc tym tokiem to Luka + reaves > Durant + Adams + van fleet. no i drobna różnica - Lakers z brakami swoimi wygrywali 3-1 a Denver przegrywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no tak, bo Duranta w tej wylicznce to Ci pies wszamał nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no tak, bo Duranta w tej wylicznce to Ci pies wszamał nie? ta trójka nieobecnych to zaledwie 87 baniek w payrollu Ale co ma za znaczenie ile zarabiają? Durant jest gorszy niż Luka, van fleet gorszy niż Reaves plus pokrywa się z sheppardem, Adams tych równań nie równoważy. Serio uważasz że jakby wszyscy byli dostępni to rockets byłoby w lepszej sytuacji niż obecnie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 32 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): To prawda, ale jest na kontrakcie i zabiera im ten kontrakt pewnie mniej więcej 30% salary cap, więc jeśli liczymy skalę pecha danej drużyny w danym sezonie to można go chyba moim zdaniem do tej skali liczyć. Nom, ta paraolimpiada z serii Rockets-Lakers jest pewnie trochę przeceniana jak na fakt, że tam nie ma 4 z 6 najważniejszych ofensywnych graczy - ale znowu, w marcu każdy by się pewnie zgodził, że Doncic-Reaves > Durant-VanVleet-Adams, i reszta Rockets > reszta Lakers. No i przede wszystkim - Rockets z premedytacją nikogo nie pozyskali za VanVleeta mając tonę nieswoich assetów i wszyscy ich za to krytykowali, bo uznali, że nie muszą. Rok temu Lakers zrobili wymianę po połamańca Williamsa (który opuścił playoffy btw, więc potwierdzają się te obawy o jego zdrowie) i wszyscy raczej mieli bekę z Pelinki, ew. pisali teorie spiskowe, że się rozmyślił, a w sumie Rockets odwalili dużo bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, blackmagic napisał(a): Serio uważasz że jakby wszyscy byli dostępni to rockets byłoby w lepszej sytuacji niż obecnie??? oczywiście, że byliby w lepszej sytuacji skoro nawet teraz ledwo uniknęli sweepa no i daj spokój z tym Sheppardem, gość się tak rozwinął, że ledwo w tej serii z 30%fg wychodzi nigdzie na napisałem, że przy zdrowych rosterach seria byłaby wyrównana, oczekiwal bym jednak sprawiedliwego traktowania każdej drużyny, bo jak widać zarówno bez Luki i Reavsa jak i Edwards można wygrywać, mamy na to dowody, dowodów na to, że Nuggets bez AG mogą powalczyć z Sotą i Edwardsem na jednej nodze nie ma wcale 13 minut temu, blackmagic napisał(a): Adams tych równań nie równoważy mógłbym zapytać czy stratę Caruso w Thunder rok temu też możnaby tak łatwo zbagatelizować ale nie zapytam lepiej XD (żarcik dla Zlotowiczów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): oczywiście, że byliby w lepszej sytuacji skoro nawet teraz ledwo uniknęli sweepa no i daj spokój z tym Sheppardem, gość się tak rozwinął, że ledwo w tej serii z 30%fg wychodzi nigdzie na napisałem, że przy zdrowych rosterach seria byłaby wyrównana, oczekiwal bym jednak sprawiedliwego traktowania każdej drużyny, bo jak widać zarówno bez Luki i Reavsa jak i Edwards można wygrywać, mamy na to dowody, dowodów na to, że Nuggets bez AG mogą powalczyć z Sotą i Edwardsem na jednej nodze nie ma wcale mógłbym zapytać czy stratę Caruso w Thunder rok temu też możnaby tak łatwo zbagatelizować ale nie zapytam lepiej XD (żarcik dla Zlotowiczów) Chodzi mi o sytuację gdzie wszystkie składy są zdrowe. Bo jak dla mnie przy obecnych brakach to lakers bardziej cierpią na tych kontuzjach niż rox. Więc jeżeli twierdzisz że braki w rox są takie duże to pytam czy Houston miałoby twoim zdaniem większe szanse gdyby było w pełnym składzie a w lakers grałby luka i reaves Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, blackmagic napisał(a): Chodzi mi o sytuację gdzie wszystkie składy są zdrowe. Bo jak dla mnie przy obecnych brakach to lakers bardziej cierpią na tych kontuzjach niż rox. Więc jeżeli twierdzisz że braki w rox są takie duże to pytam czy Houston miałoby twoim zdaniem większe szanse gdyby było w pełnym składzie a w lakers grałby luka i reaves 15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nigdzie na napisałem, że przy zdrowych rosterach seria byłaby wyrównana, oczekiwal bym jednak sprawiedliwego traktowania każdej drużyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denis Bad Boy Załęcki Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 43 minuty temu, blackmagic napisał(a): Chodzi mi o sytuację gdzie wszystkie składy są zdrowe. Bo jak dla mnie przy obecnych brakach to lakers bardziej cierpią na tych kontuzjach niż rox. Więc jeżeli twierdzisz że braki w rox są takie duże to pytam czy Houston miałoby twoim zdaniem większe szanse gdyby było w pełnym składzie a w lakers grałby luka i reaves Generalnie zgadzam się z tym co piszesz, ale z Durantem i Fredem atak Rockets mógłby przynajmniej przypominać współczesną koszykówkę, bo jednak mówimy o rozgrywającym oraz gościu, który od biedy coś tam z piłką z działa, z kolei Adams dodaje im siły w tym w czym są najmocniejsi czyli walce pod koszem i ofensywnych zbiórkach. Z pełnym składem Houston mogłoby być też ciut wyżej po RS i możliwe, że w ogóle tej serii by nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a): Generalnie zgadzam się z tym co piszesz, ale z Durantem i Fredem atak Rockets mógłby przynajmniej przypominać współczesną koszykówkę, bo jednak mówimy o rozgrywającym oraz gościu, który od biedy coś tam z piłką z działa, z kolei Adams dodaje im siły w tym w czym są najmocniejsi czyli walce pod koszem i ofensywnych zbiórkach. Z pełnym składem Houston mogłoby być też ciut wyżej po RS i możliwe, że w ogóle tej serii by nie było. Rox z Adamsem to w zasadzie zakotwiczyli na 2 seedzie nie wiem czy zauważyłeś, ale tak się z nim zgodzasz, że na koniec zanegowałeś wszystko co pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denis Bad Boy Załęcki Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): Rox z Adamsem to w zasadzie zakotwiczyli na 2 seedzie nie wiem czy zauważyłeś, ale tak się z nim zgodzasz, że na koniec zanegowałeś wszystko co pisał Z tym co pisał ogólnie się zgadzam, bo przed serią każdy liczył już Rockets bez Adamsa i Freda, bo grali tak prawie cały sezon, z kolei Lakers bez dwóch liderów byli czymś nowym i generalnie beka z Houston, ale jak się bliżej przyjrzeć to nie aż tak duża jak na pierwszy rzut oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, blackmagic napisał(a): Ok - tylko że tak do tego podchodząc gdyby grał van fleet to niebyloby rozwoju reeda shepparda który overall w tym sezonie jest lepszym graczem imho niż van fleet a bez tej kontuzji pewnie nie miałby tylu minut o rozwoju jaki zaliczył O kurde, serio? Imho palnąłeś teraz mega głupotę. Sheppard to może daje 40% impactu jaki dawał VanVleet w prowadzeniu gry i defensywie. Rockets z Vanvleetem na pewno nie mieliby takiej upośledzonej ofensywy jak maja. Vanvleet dwa ostatnie sezonu to był ich prawdziwy floor general niczym cp3 w suns i OKC, a do tego miał nie gorszy od shepparda rzut, pewnie nawet lepszy. https://youtu.be/3TYBY7G5TrY?is=hqJDIxS48qQ1Xc2Y W zeszłorocznej serii rockets vs Warriors +\- wyszedł równo na 0. rockets z vanvleetem na boisku byli +46 bez niego byli -46… w 57 minut jak dobrze liczę. Edytowane 1 godzinę temu przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a): Z tym co pisał ogólnie się zgadzam, bo przed serią każdy liczył już Rockets bez Adamsa i Freda, bo grali tak prawie cały sezon, z kolei Lakers bez dwóch liderów byli czymś nowym i generalnie beka z Houston, ale jak się bliżej przyjrzeć to nie aż tak duża jak na pierwszy rzut oka no właśne tylko z pozoru beka, bo PO to w większości mordowanie się w HCO, a Rox bez Duranta i vanFujary mają dwóch niezłych kreatorów, ale żadnego legitnego ballhendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 15 minut temu Udostępnij Opublikowano 15 minut temu Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): O kurde, serio? Imho palnąłeś teraz mega głupotę. Sheppard to może daje 40% impactu jaki dawał VanVleet w prowadzeniu gry i defensywie. Ale to nie ma znaczenia. VanVleet nie grał w tym sezonie. Adams zagrał może z 30 meczy. Wiec Houston bez nich to poziom Minesoty do czasu kontuzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 minut temu Udostępnij Opublikowano 6 minut temu no nie ma znaczenia, 60% payrollu nie jest dostępne, pewnie to siano Łatwogang zbierze i pokryje, co innego Lakers to jest franczyza na specjalnych zasadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi