Skocz do zawartości

Nuggets Wolves

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Skąd mam wiedzieć ze akurat wybierzesz 6 lat bo tak najlepiej Jokic będzie wyglądał. 

bo napisałem ZNAJDŹ MI LEPSZY PEAK

czy to będzie 6 czy 8 lat nie ma znaczenia, chodziło o peak i fakt, że wciąż jest jeszcze w fizycznym prime 

A Westbrickowi się przekładało?

sezon MVP Bricka, to jeden z nallepszych indywidualnie sezonów w historii, to co ten typ robił w końcówce tamtego sezonu, to był totalny kosmos, po co Ty znowu się na takie strzały do pustej wystawiasz?

którym sezonie? załączyłem pojedyncze sezony Joka w PO.  Może odnieś się do +/- z bbref albo wrzuć skąd masz dane żeby porównać z innymi graczami. 

k****, aż sam już musiałem sprawdzić, bo nie dowierzam, że Ty kolejny raz nie kumasz literek

Cytat

- Najwyższy pojedynczy sezon Box Plus/Minus w historii (13,72).

gdzie tu masz coś o PO? 

wiesz, że generalnie statystyki playoffów nie są nigdy podawane w zasadzie żadnych zestawieniach? nie wiem, Ty sobie serio żartujesz, że ja mam Ci szukać rzeczy, które można sprawdzić w 5 sekund?

ardzo merytorycznie. Ja wskazałem. Ty nie.

no, still XD

Skoro od 5-6 sezonów cały czas oscylują w dolnej połówce DRtg jako zespół ,a obrona zalezy głownie od środkowego to oczywiste jest że winę za to ponosi środkowy. 

te DRTG to jest wynik Joka czy całych Denver? w ilu sezonach ławka Nuggets była plusowa? jaki miała średni DRTG w tej 6latce?

masz, tu coś co też było bardzo ciężkie do wykminienia żeby zerknąć nim się odpali takiego kapiszona

jok.png

w poprzednim sezonie Gordon zagrał tylko 42 mecze jako starter, 52 overal, w tym 36 ogółem to się ewidentnie odbija na wszystkim, w playofach zresztą - co logiczne - odbija się podwójnie

Cytat

@ely3 możesz wydzielić wpisy nie o serii a Jokicu do nowego tematu ? np "Jokic w skali AT"

ehh Grzesiek, chcesz sobie założyć osobny temat na te Twoje analizy? to nie piłkarski ATF, tu dostaniesz do zerka, co Ty, chciałeś mnie z Nuggets wyjaśnić?

8 godzin temu, BMeF napisał(a):

Ile jesteś w stanie wskazać serii, gdzie team jest 1-2, wypadają rywalowi pierwsza opcja i mocny starter w G4, który też przegrywają, bo rezerwowy robi +40 pkt, i mają 1-3? Gdy ten lider w sumie całą serię gra z kontuzją, więc siara, że tam w ogóle było 1-3? Bo tak na oko nawet w skali obecnej ligi rzadko zdarza się to zdarza, nic mi nie przychodzi do głowy. Więc fart stulecia pewnie nie (Raptors dostali achillesa i ACL-a u 2/4 najważniejszego gracza rywali, lol), ale ordynarny fart to już jednak tak.

dzieki, nie musze odpisywac.

8 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Tak na szybko co mi przyszło do głowy to Nets z Bucks w 2021

tak na szybko przyszla ci do glowy seria sprzed 5ciu lat

spoko

58 minut temu, Kubbas napisał(a):

ak na szybko przyszla ci do glowy seria sprzed 5ciu lat

jakie ma znaczenie kiedy co było?

tym bardziej przy dzisiejszej pladze urazów

potencjalny awans Lakers już z gwiazdką nie będzie

jak 5 lat to za długo to masz przykład z tamtego sezonu, gdzie Knicks grając z Bostonem z każdym razem wygrywali po epickim comebacku w G1 i G2, gdy przegrywali to zwykle wysoko, nie licząc G6

w trakcie serii wypadł Tatum, Brown grał na niezoperowanej łękotce i z tego co pamiętam coś dolegało też Horfordowi, a Porzingis nie grał w trzech meczach, a gdy już grał to na 36%fg i 6% za trzy

czy była wtedy fala postów jak to Knicks się przeturlali? wręcz przeciwnie, fani świętowali, a kontuzje bagatelizowali

słaby przykład, to następny bardzo odległy

seria Knicks - Pacers 24. od poprzedniej rundy nie gra już Mitch, mimo to Knicks łatwo prowadzą 2-0, pod koniec G2 wypada OG, do końca serii Knicks zmuszeni są grać duże minuty Achiuwą i obwodem McBride Brunson, do końce serii mniejsze lub większe urazy łapią jeszcze i z nimi grają Hart i Hartenstein, a Brunson w decydującym momencie łamie rękę przy otwartym wyniku w połowie trzeciej kwarty G7

niesamowite co Wy za prlowską propagandę tu uprawiacie, gdzie w temacie Lakers nieobecność Duranta ma już znacznie mniejsze znaczenie i wszyscy  biją konia do Lebrona z synalkiem

58 minut temu, Kubbas napisał(a):

dzieki, nie musze odpisywac.

obraz e-nba A.D 26 w pigułce

ps. przejrzałem serie LAL-HOU, o ubytku Durtanta nie ma praktycznie nic, poza tym ze kontuzjowany nie potrafi w double teamy i... teoria, że może celowo opuścił to serię żeby nie spi*****ić sobie legacy

pięknie Wam gratuluję

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

41 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jakie ma znaczenie kiedy co było?

nie no zadne zwlaszcza ze napisal takich serii jest co chwila multum

Cytat

fart stulecia, który zdarza sie w NBA jakiejś drużynie w każdym sezonie

Cytat

Ile jesteś w stanie wskazać serii, gdzie team jest 1-2, wypadają rywalowi pierwsza opcja i mocny starter w G4, który też przegrywają, bo rezerwowy robi +40 pkt, i mają 1-3? Gdy ten lider w sumie całą serię gra z kontuzją, więc siara, że tam w ogóle było 1-3? Bo tak na oko nawet w skali obecnej ligi rzadko zdarza się to zdarza, nic mi nie przychodzi do głowy

42 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ps. przejrzałem serie LAL-HOU, o ubytku Durtanta nie ma praktycznie nic

a wpadles moze na taki pomysl ze to dlatego ze w Lakers nie ma gracza lepszego od Duranta i oprocz tego Reavesa? itak szanse sie nie wyrownaly bo by musial jeszcze Sengun wypasc Rockets zeby to jakos porownac

w Lakers spot up shooterzy ktorymi byli caly sezon - Smart i Kennard musza grac z pilka

a ze im to wyszlo 3 mecze z 4 to inna sprawa

Edytowane przez Kubbas

19 minut temu, Kubbas napisał(a):

itak szanse sie nie wyrownaly bo by musial jeszcze Sengun wypasc Rockets zeby to jakos porownac

mało mnie to obchodzi, tak samo w Rox nie ma gracza all-nba i ich jedyną praktycznie opcje ofensywną mogącą sobie samą coś wykreować, gdzie tutaj o tym jak to Jok i Nuggets się kompromitują(w dużej mierze słusznie patrząc na samą grę) jest postów do wysrywu,  pomimo, że to oni zaczęli serię bez ważnego gracza rotacji i szybko wypadł AG, gdzie w innym temacie o Durancie i Rox nie pisze się nic, a Ty jako kibic Lakers przodujesz jeszcze w tej nagonce

21 minut temu, Kubbas napisał(a):

w Lakers spot up shooterzy ktorymi byli caly sezon - Smart i Kennard musza grac z pilka

polecam zerknąć jak wygląda ławka Nuggets 

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mało mnie to obchodzi, tak samo w Rox nie ma gracza all-nba i ich jedyną praktycznie opcje ofensywną mogącą sobie samą coś wykreować, gdzie tutaj o tym jak to Jok i Nuggets się kompromitują(w dużej mierze słusznie patrząc na samą grę) jest postów do wysrywu,  pomimo, że to oni zaczęli serię bez ważnego gracza rotacji i szybko wypadł AG, gdzie w innym temacie o Durancie i Rox nie pisze się nic, a Ty jako kibic Lakers przodujesz jeszcze w tej nagonce

polecam zerknąć jak wygląda ławka Nuggets 

Tak tylko napiszę że smart i kennard grają w s5 a nie na ławce (gdzie chyba każdy się zgodzi że to raczej kiepski duet startujących obwodów dla drużyny NBA w PO w 2026). No i jednak Luka >> Durant plus wypadł reaves dlatego Bronny w ogóle pojawia się na parkiecie bo tak były 5 niskim i grał sochana. Więc o ile ja się nie udzielam w tematach kontuzji bo one były i będą częścią gry to akurat porównywanie się do lakers gdzie wypadło arguably 2 najlepszych graczy w rs i to 1 i 2 ball handler to raczej słaby pomysł gdy 2 Twoich najlepszych graczy jest dostępnych a mvp jest w 4 meczach stopowany przez Rudy Goberta. To trochę tak jakby lakers nie mieli Rui i Smarta, a Doncic był ograniczony przez Amena do ts53% i bym pisał że to wina kontuzji dwóch graczy a nie słabej formy Luki

7 godzin temu, Kubbas napisał(a):

nie no zadne zwlaszcza ze napisal takich serii jest co chwila multum

Tak, co roku jest przynajmniej jedna taka seria, w której wypada lider conajmniej jednej drużyny. W tym roku masz takich serii dwie już, a dopiero I runda. 
W zeszłym roku Warriors curry wypadł w game1, więc chyba jeszcze gorzej niż w game4. Fart Wolves z zeszłego sezonu się wyrównał. 
Mam serio marnować czas na jechanie rok po roku, żeby ci jeszcze bardziej udowodnić, że nie ma żadnego farta stulecia, tylko po prostu lubisz sobie rzucić na wiatr jakieś krzykliwe hasło? 

Edytowane przez RonnieArtestics

11 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo napisałem ZNAJDŹ MI LEPSZY PEAK

Easy : LBJ,Jordan,Magic,KAJ i możliwe że Duncan.

11 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

k****, aż sam już musiałem sprawdzić, bo nie dowierzam, że Ty kolejny raz nie kumasz literek

Ty za dużo nie podałeś (jak zwykle. brak linku , strony, roku). ale znalazłem (moja wina ze patrzyłem na +/- a nie BPM oparty o basic stats głownie).  Nie wiem czy rozumiesz że choć z poprawkami dalej jest to oparte o podstawowe statysyki, nie ocenia dobrze obrony i powstało pod konretnych zawodników jako archetypy i zawodnicy jak westbick czy Jokic są anomaliami (co nie umniejsza tego że Jokic jest w każdej metryce świetnym zawodnikiem ,a westbrick niekoniecznie) 

12 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

te DRTG to jest wynik Joka czy całych Denver?

Przecież Ci napisałem że zespołu. Po pierwsze Denver w ostatnich latach ma 1 sezon gdzie są koło połowy stawki wiec na brak Gordona nie zrzucisz każdego sezonu. Dwa pokaż mi drużynę z dobrze broniącym środkowym które jest tak nisko? jeżeli Jokic bronił by dobrze to brak Gordona nie powinien być tak widoczy.

12 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co Ty, chciałeś mnie z Nuggets wyjaśnić?

Przecież poza garścią statystyk pod tezę  cała twoja wiedza napisana to "XD i lista kontuzji". Masz wiedzę to dyskutuj podawaj fakty i argumenty. 

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mało mnie to obchodzi, tak samo w Rox nie ma gracza all-nba i ich jedyną praktycznie opcje ofensywną mogącą sobie samą coś wykreować, gdzie tutaj o tym jak to Jok i Nuggets się kompromitują(w dużej mierze słusznie patrząc na samą grę) jest postów do wysrywu,

jak zwykle porównujesz wypadniecie 3 gracza w hierarchii do wypadnięcia dwóch najważniejszych graczy w LAL. gratuluje zaślepienia. 

2 godziny temu, blackmagic napisał(a):

Tak tylko napiszę że smart i kennard grają w s5 a nie na ławce (gdzie chyba każdy się zgodzi że to raczej kiepski duet startujących obwodów dla drużyny NBA w PO w 2026). No i jednak Luka >> Durant plus wypadł reaves dlatego Bronny w ogóle pojawia się na parkiecie bo tak były 5 niskim i grał sochana. Więc o ile ja się nie udzielam w tematach kontuzji bo one były i będą częścią gry to akurat porównywanie się do lakers gdzie wypadło arguably 2 najlepszych graczy w rs i to 1 i 2 ball handler to raczej słaby pomysł gdy 2 Twoich najlepszych graczy jest dostępnych a mvp jest w 4 meczach stopowany przez Rudy Goberta. To trochę tak jakby lakers nie mieli Rui i Smarta, a Doncic był ograniczony przez Amena do ts53% i bym pisał że to wina kontuzji dwóch graczy a nie słabej formy Luki

chyba nie zrozumiałeś

ja się nie licytuję kto ma większe ubytki w serii Lakers, zwracam jedynie uwagę jak userzy obiektywnie podchodzą do tematu na tle dwóch serii, uważasz, że tak to powinno wyglądać i jest to sprawiedliwe?

zobacz nawet Tobie się udzieliło, skupiłeś się na Lakers i Luce, a czemu nie wspomnisz o van Fujarze i Adamsie? te kontuzje nie mają znaczenia bo stały się dużo wcześniej?

27 minut temu, Gregorius napisał(a):

jak zwykle porównujesz wypadniecie 3 gracza w hierarchii do wypadnięcia dwóch najważniejszych graczy w LAL. gratuluje zaślepienia

no, zaślepionko

wyjmij McDanielsa z Soty i wtedy pogadamy o hierarchii

2 godziny temu, blackmagic napisał(a):

Nom, plus Rockets na pozycjach 3-8 mają po prostu lepszy roster niż Lakers, nikt w marcu nie wziąłby LeBron-Rui-Ayton-Smart-Kennard ponad Sengun-Amen-Sheppard-Eason-Jabari, już nie wspominając, że jeden lineup to 41-latek i ludzie z odzysku (Rui za 2nd roundera, Kennard za Peta Vincenta, niechciani Ayton i Smart na wyjątkach), a drugi to euro-gwiazda (Sengun) i trzy top4 picki ostatnich sezonów. Zresztą nawet w samej serii widać kto ma więcej talentu, po prostu ten sam team przejebał meczyki z +6 w ostatnich 34 sekundach i +18 ofensywnych zbiórek. 

Pewnie nawet starzy zawodników Rockets mają problemy żeby im kibicować w tej serii. 

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

chyba nie zrozumiałeś

ja się nie licytuję kto ma większe ubytki w serii Lakers, zwracam jedynie uwagę jak userzy obiektywnie podchodzą do tematu na tle dwóch serii, uważasz, że tak to powinno wyglądać i jest to sprawiedliwe?

zobacz nawet Tobie się udzieliło, skupiłeś się na Lakers i Luce, a czemu nie wspomnisz o van Fujarze i Adamsie? te kontuzje nie mają znaczenia bo stały się dużo wcześniej?

no, zaślepionko

wyjmij McDanielsa z Soty i wtedy pogadamy o hierarchii

Adams to rezerwowy center - case +- vanderbita. Nie wiem kto to van fujara.

Meritum jest takie że Denver bez Gordona ma pace na gentleman sweep z Sota a teraz jak im wypadł duet obrońców (czyli sytuacja jak w lakers tylko duet lakers jest lepszy) to pewnie nuggets to pchną. 

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

Adams to rezerwowy center - case +- vanderbita. Nie wiem kto to van fujara.

Meritum jest takie że Denver bez Gordona ma pace na gentleman sweep z Sota a teraz jak im wypadł duet obrońców (czyli sytuacja jak w lakers tylko duet lakers jest lepszy) to pewnie nuggets to pchną. 

Vanvleet

7 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

To prawda, ale jest na kontrakcie i zabiera im ten kontrakt pewnie mniej więcej 30% salary cap, więc jeśli liczymy skalę pecha danej drużyny w danym sezonie to można go chyba moim zdaniem do tej skali liczyć.

Ok - tylko że tak do tego podchodząc gdyby grał van fleet to niebyloby rozwoju reeda shepparda który overall w tym sezonie jest lepszym graczem imho niż van fleet a bez tej kontuzji pewnie nie miałby tylu minut o rozwoju jaki zaliczył 

9 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

To prawda, ale jest na kontrakcie i zabiera im ten kontrakt pewnie mniej więcej 30% salary cap, więc jeśli liczymy skalę pecha danej drużyny w danym sezonie to można go chyba moim zdaniem do tej skali liczyć.

Może zabiera ale bez niego i Adamsa zajęli 5 miejsce a LAL 4. Różnica nie była duża a wypadły dwie gwiazdy LAL. 

16 minut temu, blackmagic napisał(a):

Adams to rezerwowy center - case +- vanderbita

Pan raczy sobie żartować

Adams

https://www.nba.com/stats/player/203500/advanced

Vanderbilt

https://www.nba.com/stats/player/1629020/advanced?SeasonType=Regular+Season

19 minut temu, blackmagic napisał(a):

Meritum jest takie że Denver bez Gordona ma pace na gentleman sweep z Sota a teraz jak im wypadł duet obrońców (czyli sytuacja jak w lakers tylko duet lakers jest lepszy) to pewnie nuggets to pchną

ale co to wnosi do dyskusji?

podsumowując

w Rox nie ma

gracza all-nba najlepszego strzelca

podstawowego rozgrywającego z wielkim doświadczeniem

jednego z najlepszych rezerwowych sezonu (do póki grał) top3 rezerwowych centrów, Rockets po jego kontuzji posypali się jako całość kompletnie

w Lakers nie ma Luki i Reavsa

czy to jest taka przepaść na korzyść Lakers to sami sobie odpowiedzcie

1 minutę temu, airmax napisał(a):

Nie powiem, nawet zaśmiane przy tych kwiecistych opisach Freda i Adamsa, a później "nie ma Luki i Reavesa" xd

no tak, bo Duranta w tej wylicznce to Ci pies wszamał nie?

27 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

ta trójka nieobecnych to zaledwie 87 baniek w payrollu