LeweBiodroSmoka Opublikowano Środa o 10:19 Udostępnij Opublikowano Środa o 10:19 9 minut temu, blackmagic napisał(a): W tej pierwszej akcji z dunkiem to już powinni odgwizdać niesportowy przy tej próbie podania faktycznie nawet nie zauważyłem, to jest ezy take faul a być może i podkład ppd F1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Środa o 16:52 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 16:52 (edytowane) 7 godzin temu, blackmagic napisał(a): W tej pierwszej akcji z dunkiem to już powinni odgwizdać niesportowy przy tej próbie podania - atak bez szans na dotknięcie piłki przy podaniu jokica. 6 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): faktycznie nawet nie zauważyłem, to jest ezy take faul a być może i podkład ppd F1 to jakiś żart chyba co piszecie. W takim razie no-call gdy Jokic spóźniony po loose ball wpada w Edwardsa gdzieś pod koniec Q1 czy na pocz Q2 to chyb by flagrant2 powinien być. W sensie, nie podobał mi sie non - call tam, Jok był wyraźnie spóźniony i nie wyhamował, ale ok, it's playoffs baby, a to że Ant położył na nim ręce (chyba próbował faulować w ogóle, ale to nie było jakieś wielce agresywne ani mocne) miałoby iśc pod flag1? 17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): nie żebym się jakoś znał, ale jak lecisz po dunka na pełnej szybkości to często nie potrzeba wiele, a taki kontakt ręki gdzie masz minusowe szanse na blok, jesteś w zasadzie poza tą akcją i wyciągasz rękę trafiając najpierw nogę potem klate, to powinien być easy call ale kto jest poza to akcjo? McDaniels, w chwili gdy odrywali się obaj od ziemi, był obiema stopami bliżej kosza niż Braun <Westbrook again> 7 godzin temu, blackmagic napisał(a): Przy samym wsadzie masz kontakt drugą ręką i to dokładnie zostało początkowo zagwizdane (patrz sygnalizacja TB) ale dokładnie tak jak mówili komentatorzy (Scal bodajże) zostało to uznane za marginal contact, natomiast sędziowie słusznie zauważyli (komentatorzy już nie) że był kontakt noga noga i wg nich to wytrąciło Brauna z równowagi. OK 17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): o, udało mi się znaleźć tą trójkę z rogu, to nie jest faul DDV? stopklatka do podglądu: w ogóle ta sekwencja to podsumowanie tego czy warto się tym przejmować, ja pewnie i tak będę, ale Wy chyba w większości nie powinniście niby to jest faul, tylko nigdy się nie dowiemy jakby to wyglądało bez tego, że Murray postanowił przesunąć się w prawy bok tuż przed rzutem, co było łowieniem kontaktu (i jest w ostatnich latach tępione), i, jak znowu komentatorzy słuśznie zauważyli, Brothers najprawdopodobniej tłumaczył to Murrayowi zaraz po zajściu. 17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): i na koniec - na to poszedł się jebać jeden czelendż no i słusznie że poszedł się jebać, bo choć initial call na Murray faktycznie był błędny, to Ant tam spadł bo go Gordon popychał. No cóż, to już piękno / sprawiedliwość tych challenge'y, że można przeglądać wszystko, co dookoła. Przy okazji poszedł sie yebać też drugi, no i tu bym dał delikatną zmianę w przepisach, bo skoro challengowany jest call na Murrayu (i słusznie ten gwizdek jest odwołany), to mimo że ktoś inny popełnia faul i koniec końców jest faul Denver, to można by zespołowi w takiej sytuacji nie odbierać drugiego challengeu. 17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): jeśli on uznał kontakt z nogą za istotniejszy, a tą rękę za marginalną to w sumie podsumowuje ten cały bajzel i sens analizowania tego aha, nieważne co tam sędzia mówi czy komentatorzy, user forum eNBA wie lepiej, więc on nie będzie tego analizował. ooook Edytowane Środa o 17:13 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 00:34 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 00:34 (edytowane) 8 godzin temu, rw30 napisał(a): W takim razie no-call gdy Jokic spóźniony po loose ball wpada w Edwardsa gdzieś pod koniec Q1 czy na pocz Q2 to chyb by flagrant2 powinien być. W sensie, nie podobał mi sie non - call tam, Jok był wyraźnie spóźniony i nie wyhamował, ale ok, it's playoffs baby, a to że Ant położył na nim ręce (chyba próbował faulować w ogóle, ale to nie było jakieś wielce agresywne ani mocne) miałoby iśc pod flag1? po namyślę stwierdzam, że chyba przesadziłem z tym F1, trochę mnie podpuścił BM, ale nie zmienia to faktu, że był to cheap faul, a na domiar złego łeb w pasiakach stoi obok i patrzy się na całą akcję cały czas, brak gwizdka to fuszerka, cokolwiek by tam ostatecznie z tego wyczarowali 8 godzin temu, rw30 napisał(a): niby to jest faul, tylko nigdy się nie dowiemy jakby to wyglądało bez tego, że Murray postanowił przesunąć się w prawy bok tuż przed rzutem przecież widać dokładnie, że sylwetkę ma wyprostowaną, zobacz na ułożenie stóp, o ile faktycznie dał pretekst, bo przesunął ciężar ciała w prawo - w efekcie DDV odbił w bok - to stoklatka nie pozostawia wątpliwości, że powinien być faul, to nie była sytuacja gdzie zawodnik rzucający odbija w kierunku contestującego gracza, Rudy wjebał się impetem prosto w strzelca 8 godzin temu, rw30 napisał(a): no i słusznie że poszedł się jebać, bo choć initial call na Murray faktycznie był błędny, to Ant tam spadł bo go Gordon popychał chyba sobie kpiny urządzasz, to, że nie gwizdnęli coś AG nie ma żadnego znaczenia, bo popełnili w takim razie dwa wielbłądy w ciągu praktycznie sekundy, szukanie tutaj jakiejś sprawiedliwości, to jest grubsza odklejka 8 godzin temu, rw30 napisał(a): ale kto jest poza to akcjo? McDaniels, w chwili gdy odrywali się obaj od ziemi, był obiema stopami bliżej kosza niż Braun <Westbrook again> bliżej kosza? jeszcze jak w sumie nawet zabawniej wyszło, że tego nie zauważyłem wczoraj, powiedz rwik, co tutaj widzimy i jaka powinna być decyzja sędziów? masz czas do końca tygodnia mardżinal kontakt, to Wy macie z bazą prędzej 8 godzin temu, rw30 napisał(a): aha, nieważne co tam sędzia mówi czy komentatorzy, user forum eNBA wie lepiej, więc on nie będzie tego analizował. ooook nie mam siły już na Ciebie chłopie, kogo Ty kolejny raz chcesz bronić? sędziów NBA chcesz bronić? czym sobie zasłużyli na taki zaszczyt, powiedz? nie lepiej mieć własne zdanie, a nie kolejny raz dyskredytować kogoś, bo tam oni wiedzą wszystko lepiej? jak tam Wemby i jego oczarowanie głosujących, jak myślisz? tak samo jak ostatni mecz ze Spurs podobno nie miał na nic wpływu: i choć nie jest to nawet połowa głosów, to sprawa jest przesądzona - Wemby będzie zdecydowanie z tyłu za Jokiem przypomnij, jak to było - wierzę rankingowi KIA i ludziom z ESPN niż typkom z e-nba i randomo z tłitterka? a wyszło, że nawet buki przestrzelili i to dość wyraźnie a w pierwszym poście zaczynającym tą "dyskusję na argumenty" pisałem - jesteś w błędzie, ranking KIA ma zerowe znaczenie, tak samo bardzo się cieszę, że cały ten wywiad pójdzie w zapomnienie, a jeśli ktoś go przypomni, to w formie szydery, wyszedł z tego na koniec nieoczekiwanie nawet dla mnie Embiid 2.0... tylko taki odwrócony, bo Wemby nie płakał Wemby wiedział swoje... oby tylko wrócił szybko, to jest najbardziej istotne, Embiid zresztą podobnie Edytowane wczoraj o 01:06 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano wczoraj o 07:37 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:37 Nie ma sie chyba co tak spinać bo jednak ta sytuacja z challengem nie wpłynęła ostatecznie na wynik meczu chociaż mogła. Dla mnie to tu nie chodzi zeby sobie na stopklatch udowodnić ze koniec buta zostal lekko zahaczony u goscia wchodzacego na kosz. Dla mnie bardziej istotne jest to, ze w wielu sytuacjach w tym meczu puszczany był duzo większy kontakt co zresztą uważam za słuszne bo to sa playoffy i w świetle tego ta sytuacja to był marginalny kontakt. Czy można sie tam dopatrzeć faulu oczywiście tak jak w kilkunastu czy kilkudziesięciu innych sytuacjach gdzie jest play on. Jakby rozbierać mecz playoff grany fizycznie na stopklatki to 40 fauli byłoby w pierwszej kwarcie. Rozumiem kwestie tego, ze inaczej jest w stosunku do gościa w powietrzu i tam nawet mniejszy kontakt ma wpływ na wykończenie co chyba wie każdy kto grał w kosza. Nie zmienia to faktu, ze w mojej ocenie ta sytuacja to kontakt marginalny. Dopuszczam jednak, ze ktoś widzi to inaczej ale trochę bawi mnie to w sytuacji gdzie dosyć czesto jest domaganie sie bardziej fizycznej i twardej gry w playofach i szydzenie z SGA który sprzedaje każde muśnięcie jako za mocny kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 07:51 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:51 (edytowane) chciałem tylko sprostować, ze ja nie przyszedłem się kłócić o gwizdki, natomiast jak od trzech osób dostaje feedback, że tylko Nuggets wszystko wolno, skoro błędy i nadinterpretacje są nagminne w obie strony, to ciężko to zostawić i pójść dalej dotknięcie siatki też chcielibyśmy puszczać na modlę twardej playoffowej młudzki? masz w temacie obok bait Cheta, porównaj sobie to z tym co puścili DiVincenzo Edytowane wczoraj o 07:53 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano wczoraj o 08:01 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:01 Spoko, ja nie uważam zeby gwizdki jakos faworyzowaly Denver w serii. Ta sytuacja wydała mi sie istotna. Anyway mam nadzieje ze po dzisiejszym meczu więcej bedzie dyskusji o koszykówce niz o gwizdkach. Chociaż jakością gry uważam ze ta seria odstaje od wcześniejszej playoffowej batalii tych zespołów. Do tego jednak potrzebna jest lepsza gra Anta i powrót do egzekucji w q4 duetu Jokic-Murray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 08:04 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:04 odstaje to prawda, ale i tak jest najlepszą w całych PO, reszte nie za bardzo da się oglądać , tu przynajmniej widać, zacięcie, rywalizacje i sporo jakości po obu stronach co mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Peyton Watson getting some court work after Nuggets shootaround this morning in Minnesota. Remains out tonight with a hamstring injury, but Denver hopeful to get him back in this Minnesota series. Swing factor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu jeszcze trzeba by dodac wszystkie akcje w ktorych Jokic nie chcial grac na niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Nikola Jokic, Most Missed Shots in a Playoff Game 1. 21 vs. MIN 4/25/23 GM#5 2. 19 at MIN 4/23/26 GM#3 7. 15 vs. MIN 5/19/24 GM#7 10. 14 vs. MIN 5/4/24 GM#1 4 of his top-10 worst shooting games have come vs. Rudy Gobert & Wolves. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizina Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Nie ma Gordona i Nuggets mają problemy. Nic nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Gobert jednosobowo wycina cąła ofensywe Denver. W życiu bym nie powiedział ,że on będzie potrafił na tak długie momenty wyjmować z gry najlepszego gracza ligi https://x.com/stevejones20/status/2047494472859087228 Wielkie chwie Francuza .. Trzeba też powiedizeć ,że McDaniels po tym jak był fatalny w meczu nr 1 ( poza początkiem) tak w meczu nr 2 i 3 robi świetną robote na Murrayu..Sota wygrała mecz choć Randle znowu ceglił. Ant był daleki od swojej ALL nba formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Sam Donte ma więcej energii niż całe Nuggets razem wzięte w tej serii, strasznie na jakichś takich ospałych wyglądają od dłuższego czasu. Ale też grali dziś bez Gordona i Watsona, bez tego ich defensywa pod koszem to jest płacz i rozpacz i nawet ceglacy w sumie Wolves ich bezlitośnie atakowali. Oby wrócili Aaron i Peyton jak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Fatalny jest Jokic, tzn. jedną rzeczą jest jak go rucha Gobert, drugą ile nie trafia rzutów, które normalnie trafia - a trzecią, że gra generacyjne rim non-protection, zostało mu parę dni żeby się ogarnąć, bo inaczej będzie u chłopaków na twitterowej dzielni spory legacy Asterix. ;] Dosunmu przec***. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, january napisał(a): Oby wrócili Aaron i Peyton jak najszybciej Ja bym juz na Gordona nie liczył. Ile on zagrał w tym sezonie? 35 meczów? Rok temu chyba 50. Ja mam wrażenie ,ze on już zdrowotnie to są zwłoki. Troche jeszcze pogra ale liczyć ,że będzie zdrowy na PO to raczej większa loteria niż swego czasu z CP3.. Ale fakt brak ich obu to duży problem dla Denver.. A tak w ogóle to Rudy po 3 meczach jest MVP tej serii... Dziś jak rzucił hakiem niczym Olajuwan w formie to aż 3 razy cofałem mecz bo myślałem ,ze się nad ranem jeszcze nie przebudziłme. Gdziś miał miał non look pass. W meczu nr 1 robił jakieś crosoovery. eurostepy.. A mogło sobie Denver wybrać serię z Rockets a potem Thunder.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 37 minut temu, ely3 napisał(a): A tak w ogóle to Rudy po 3 meczach jest MVP tej serii... Dziś jak rzucił hakiem niczym Olajuwan w formie to aż 3 razy cofałem mecz bo myślałem ,ze się nad ranem jeszcze nie przebudziłme. Gdziś miał miał non look pass. W meczu nr 1 robił jakieś crosoovery. eurostepy.. Yup. Był też airball floater, haha, ale przemilczmy - Gobert jak w Space Jam ukradł Jokiciowi talent na razie w tej serii i go gotuje. Sam pewnie często krytykowałem Rudy'ego - a on od 10 lat jest w top2-top3 najlepszych graczy mocnych teamów na zachodzie, Wolves awansujący dalej i Francuz dostając więcej miłości - nie ukrywam, mocno stan oczekiwany. Ale zobaczymy, Wolves na razie prowadzą pomimo Edwardsa grającego średnią serię, więc różnie może jeszcze być, Jokic się stawi na G4 w końcu i mogą być inne nastroje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Cały sezon coś wisiało w powietrzu, o ile Gordona zwykle omijały urazy w playoffach, to od dwóch sezonów odkąd zrzucił sporo wagi i bardzo poprawił grę na piłce, przez co jego gra stała się bardziej eksploatacyjna zaczęły się te notoryczne urazy najczęściej uda, bez niego jesteśmy drużyną w porywach na 6-8 seed tym bardziej, że nie ma też Watsona co do Joka to, że znów ma coś z prawą ręką nie tak to jedno, ale on od kontuzji nie jest w stanie grać na równym poziomie przez cały mecz, Nuggets tak samo byli do marca w 3 dziesiątce clutch, gdy we wcześniejszych latach nie spadali poniżej top3 zwykle nie wiem jak mamy z tego odbić, nawet z AG nie wierzyłem za bardzo wygraną, Sota u siebie w playoffach zawsze jest na maksa zmobilizowana jak mnie Gob po G1 jeszcze nie przekonywał, to teraz czapki z głów, zresztą on ma najlepszy bilans vs Jokić ze wszystkich graczy, tu nie ma przypadku, zna go bardzo dobrze, a z każdym kolejnym sezonie radzi sobie lepiej, to rzeczywiście fajna historia, bo mało kto był bardziej opluwany od niego, a tu zaraz może się stworzyć realna szansa na trzecie WCF w trzy sezony w momencie gdy prawdopodobnie mamy najbardziej naszpikowaną talentem lige w historii o Jamalu reszcie nawet nie chce mi się pisać, można przegrać, ale nie można tego robić jak Nuggets wczoraj, Adelman poleci jeśli obraz gry się nie zmieni diametralnie i tu nawet nie chodzi o absencje, tylko o ludzką przyzwoitość i szacunek do kibiców, którzy po 15W z rzędu muszą patrzeć na takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi